Prietene la bine si la greu - 24

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dozz spune:

Citat:
citat din mesajul lui mami.ilinca

Dankutza:bagajul ei a fost imens,al nostru doar strictul necesar . Am avut pt ea:
-patutul pliant cu salteluta,cearceaf,pernuta &jucariile cu care doarme noaptea,
-sterilizatorul cu 5 bibi si multe suzete (i-am dat doar lapte praf in cele 4 zile)
-termos(ideea a fost geniala si cu adevarat de folos, ),m-a scapat de multe batai de cap si ne-am plimbat mult fara a fi stresata de ora de masa a ei,
-tot ce folosesc pt igiena:pampersi,servetele umede,betisoare urechi....tot.
-medicamente:paracetamol,nurofen etc
-jucarii
-crema protectie soare ,f utila ...noi nu am fost dati si ne-am ars pe fata si maini,ea nu a avut nicio problema
-carucior & umbreluta de soare
-hainute multe am avut si inutile pt ca a fost fff cald,ziua am tinut-o in tricou si pantaloni scurti,seara a mai a avut o jachetica si pantaloni lungi in rest f utila mi-a fost basmaluta,i-a protejat urechiusele de vant...si cam atat imi amintesc.

Gabitza : legat de pranz,eu ii luam biberonul cu lapte la restaurant si ii dadeam sa pape pana venea comanda noastra....papam si noi si apoi urcam la nani toti 3.

Ilinca ,buburuza noastra 14.11.2009
:)

Dankutza, cam asa au aratat si bagajele noastre. Am mai luat: - statia (baby interfonul), in functie de locatia in care mergeti, s-ar putea sa va fie utila
- sling (sau alt carrier)
- termometrul ei.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui dankutza

Dozz eu am fost la oftalmologul asta. http://www.dr-burloiu.ro/ Mi-a placut mult de el. Explica ca la prosti. Nu m-a luat cu explicatii din care sa nu inteleg nimic. Mi-a explicat si aratat pe plansa. O consultatie costa 50 lei. Suna inainte si fa programare ca e cam aglomerat.

Poze noi cu Pinky de la 6 luni (nascuta in 09.12.09)

www.youtube.com/my_videos" target="_blank">Filmulete cu Pinky

Botezul Cezarei - poze

www.youtube.com/watch?v=QuT8Cn9C5jg " target="_blank">Botezul Cezarei - filmulet

Multumesc mult! Inainte sa plec din Bucuresti ma decisesem sa merg la el, dar nu stiam unde consulta... A picat la tanc info de la tine. Merci!

Mergi la inceput

Acum zic si eu buna seara! Cred ca sunt singura pe bancuta, am verificat si dedesubt, dar nu vad pe nimeni

In ultimele zile nu am mai reusit sa raspund fiecareia dintre voi, imi pare rau de asta. Din pacate, asa va fi si in urmatoarea perioada, nu sunt acasa, asa ca am acces mai greu si mai rar la calculator. Dar sa stiti ca citesc tot, ma bucur de vestile bune, imi pare rau cand aud lucruri triste si incerc sa raspund acolo unde pot ajuta cu info/sugestii.

Coque, intrebai cu ce sa combinam branza. Din ce am citit, eu tot la combinatia broccoli+branza am ajuns. Motivatia fiind ca branza nu are vit C, prin urmare ar fi bine sa o combinam cu vitamina C care sa favorizeze absorbtia calciului. Cum cu fructe nu e bine sa combinam nimic, raman legumele, iar dintre legume broccoli are multa vit C. Eu utilizez tabelele de pe site-ul asta ca sa ma mai luminez cand ma chinuie fel de fel de intrebari legate de nutritie:
http://www.healthalternatives2000.com/vitamins-nutrition-chart.html
(sus alegi Minerale / Vitamine etc...). Multa vit C cica au si frunzele de amarant, dar eu am gasit la Paradisul Verde doar amarant expandat, deci nu verde. Asa ca broccoli este leguma si bogata in vit C, si populara. Probabil de asta ai primit recomandarea respectiva.
Poate o sa ne mai ajute si fetele mai pricepute pe nutritie cu ceva explicatii la acest subiect.

RamoC, esti "ximpatica" cu mesajele tale pline de x-uri, parca am fi in Tara Basca . Imi pare rau de situatia ta, sper asa de mult sa reusiti sa depasiti momentul asta. Cat de lung este noul contract?

Lumi, eu mai stiu Dreamers in Bucuresti, acolo se intalnesc fanii Liverpool si, probabil, cand are nationala meci merg mai multi englezi, fani sau nu Liverpool.

Multumim pt vestile despre Andre, chiar ma intrebam ce mai face oare. La fel ma intreb despre multe fete, s-a scris destul de rar zilele astea, probabil de la caldura, vacante, plecari de acasa.

Am o intrebare legata de diversificare: la cat timp dupa inceperea D ati introdus si a doua masa diversificata? (intre mesele de lapte, normal). Eu ma gandeam ca dupa ce testez 4 legume sa trec la fructe, dar la aceeasi masa, asta insemnand sa sistez legumele cat timp introduc 2-3 fructe. Asa se face?

Noapte buna si o zi frumoasa maine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Dozz: uite aici spicuit de prin schema de diversificare Medlife:
''Alimentatia sugarului 6-7 luni

1.Pentru sugarii alimentati exclusiv la san pana la 6 luni, la aceasta varsta se incepe diversificarea cu supa de morcovi (zeama sau direct piure) introdusa la masa de pranz, astfel: 20-30 ml/zi plus diferenta pana la o masa completa de lapte, pana se ajunge la 100-150ml piure morcovi .
Supa de morcovi: 500g morcovi taiati rondele +1 litru de apa, se fierbe la foc mic 2 ore, se mixeaza morcovii, ajutandu-se de zeama in care au fiert. Se pune din nou la fiert cu zeama in care au fiert (si se mai da intr-un clocot)
Rapid la cateva zile de la introducerea supei-crema de morcovi se va introduce in dovlecelul si albitura (patrunjel, pastarnac) supa de zarzavat facundu-se astfel :
2-3 morcovi sanatosi, 2 bucati albitura (pastarnac, patrunjel), 1 dovlecel, 1 litru de apa
Se fierbe 2 ore la foc mic, se mixeaza si se mai da un clocot. La cateva zile de la introducerea supei creme de legume se va adauga treptat si o lingurita de ulei vegetal (ulei de germeni de porumb sau ulei de masline)

La 6 luni 1 sapt-in supa crema de legume se introduce carne (piept de gaina/vita) fiarta separat (timp de 2-3 ore)
La 6 luni 2 sapt-se introduce si mase de fructe la ora 10.00 astfel :
O banana (la cei fara dermatita atopica) + un mar parmen auriu copt la cuptor + 2 lingurite cereale fara gluten (cu orez de la Milupa sau Humana cu mar)
1 zi : 1 lingurita fructe + restul lapte
2 zi : 2 lingurite fructe + restul lapte
3 zi : 4 lingurite fructe + restul lapte
Pana la o masa completa de fructe ce va inlocui masa de lapte de la ora 10.00 (aproximativ 150g)"

si cum a zis Diana :
"Schema de diversificare care o recomanda diana eu:
Nota: Eu recomand inceperea diversificarii la 6 luni, dar sunt constienta ca nu sunt multe care vor face efectiv asa, deci am sa acopar mai multe variante:

A.sa zicem ca incepeti la 4 luni jumate
-fulgi de orez facuti cu lm/lp/apa dat in completarea suptului/biberonului cu LINGURITA De obicei masa de la ora 10. Dupa o saptamana puteti daca vreti si se cere sa-i dati si dupa masa de la 1-2. Si o tineti asa pana la 5 luni-5 luni jumate. Se incepe cu 1 lingurita de fulgi plus 30 ml lichid apoi 60 ml si 2 lingurite... No vedeti voi cat papa asa ca si completare si la cat ajungeti sa-i dati efectiv.
La 5 luni/5 luni jumate: se introduce dupa suptul de la 1-2 sau daca deja are cereale atunci se inlocuiesc treptat cerealele cu: cartof dulce/dovleac (ce vreti voi 2-3 zile unul apoi 2-3 zile celalalt) fiert/copt. Se paseaza, se aduce la consistenta cu care e obisnuit de la cereale cu apa/lp/lm. Tot asa o lingurita prima zi, apoi 2, apoi 3. Cand introduceti a doua "leguma" incepeti cu o lingurita doar cu noul aliment urmat de cereale/prima leguma sau puteti incerca sa le dati amestecate.
Urmatoarea saptamana tot asa se introduc dovlecelul, morcovul fierte.
urmatoarea saptamana inlocuiti cerealele de la 10 cu fructe (pe la 5 luni jumate). Fructe de inceput: avocado, para, piersica, banana, mar.
La 6 luni introduceti carnita de pasare in piureul de legume. O lingurita rasa de carne tocata marunt de tot in prima zi si apoi mai puteti creste. Tot in saptamana aia dupa 3 zile de carne introduceti ulei de masline (incepeti cu cateva picaturi).
Apoi toata luna pana la 7 luni va jucati. Mai introduceti fructe si legume neintroduse pana atunci (fructe: prune, caise, nectarine, legume: brocolli, mazare, fasole verde, zuchinni, puteti sa puneti si radacinoase la fiert sau ceapa fara sa le pasati asa sa testati daca ii place ce gust dau mancarii).
Cerealele le mutati la ora 6-7 sau daca nu doriti deja a 3-a masa puteti sa-i puneti fulgi de orez sau cereale fara gluten in piureul de fructe.
La 7 luni merge branzica, iaurtul, simple, cu cereale sau cu fructe+ cereale.
La 8-9 luni oul (galbenus), cereale cu gluten, conopida, spanac, cartof, struguri, kiwi, papaya, mango, carne de vita, miel.
La 9-10 luni paste fara ou, biscuiti fara sare, cirese,pepene verde,pepene galben, ananas
10-12 luni: peste, branzeturi, castravete, rosii, ficat etc.
Spre un an si peste: supe de legume/pui cu paste fara ou, ciorba de legume, carnitza, perisoare, sufleuri, budinci, papanasi etc."

din experienta mea nu am cu ce te ajuta, ca noi am inceput cu fructele, si pe urma am bagat si masa de pranz de legume

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Raluci te-au 'dat' astia de la razvan si dani , deci cu asta te ocupi matale dimineata

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami.ilinca spune:

Neata,

O cafea pt somnoroase,

Dozz: ii dau vigantolette 1000 de vreo 2 luni cred,in loc de vigantol.Nu stiu ce sa mai zic,o sa citesc mai multe despre subiect si astept sa vad ce zic si fetele cu experienta mai multa.Nu ma incanta deloc varianta propusa de pedi,dar nici cu rahitismul nu-i de joaca.Ca si semne dr a zis ca-s mai multe dar cel mai evident este faptul ca are coastele evazate(pt dankutza).
Intru la dovlecei sa vad ce s-a scris pe acolo despre subiect(RamoC).

Sa aveti o zi usoara,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13

Raluci te-au 'dat' astia de la razvan si dani , deci cu asta te ocupi matale dimineata

rechinas in pozici

cine care unde, sotu zice ca a auzit si el ceva m-a strigat dar eram ocupata cu meseria de baza

Raluca, mamica de Remus Andrei(8 nov '09)
Poze BUBU
asa creste Bubu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Neatza fetele!

M-au trezit din simtiri Provincialii, tocmai au cantat la Razvan si Dani..ii ador, ei as vrea sa ne cante la urmatorul botez (daca m-oi mai incumeta la vreunul).

Mai fetelor cucuietelor..ce leguma sa mai introduc si eu? In sensul ca de o saptamana ne jucam cu supa-crema de morcov+albitura+dovlecel. Ce urmeaza? Trec de supita asta groasa la piure? Nu stiu ce sa ii dau sa pape in continuare. Noi diversificam doar masa de pranz..ar trebui sa trec si la fructe?
Si noua ne-a dat pediatra schema de D de la Medlife, postata de Raluci si Licuriciu, insa mi se pare ca se introduc prea repede toate cele... sugestii ceva?!

Cred ca mai descarc "neste" poze si va mai incant ochiu cu cateva

La Multi Ani sarbatoriti! sa cresteti mari si voiosi!

pozici botez 07.02.2010

poponitzu' meu Matei-Andrei

Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

Mergi la inceput

Dozz:cam dupa 3-4 saptamani de la diversificarea cu legume,i-am introdus fructele dimineata.Nu ma grabeam deloc.Dar nu cred ca trebuie sa sistezi legumele ca sa introduci fructele,alege ore diferite.Eu ii dadeam cateva lingurite de mere dimineata pe la 9-10 si ii completam cu lapte.Treptat a mancat cantitati mai mari si mai multe fructe ,nu a mai vrut completare cu laptic.
o sa incerc sa-i dau si eu brocoli,nu mai aveam idei cu ce sa-i amestec branza.

PS:nu i-am dat mar crud,ci "aburit",apoi banana,para "aburita"etc.

Mergi la inceput

Ralu-seby: ardei ,cartof sau poti sa incerci sa-i dai cu lingurita un piure mai gros din cele date pana acum. Eu ii puneam in supa si telina dar vad ca e controversat subiectul.
Succes.

Diana!

fulgusori Alexandru(Lylyana.ion),Amalia(na_bo),Tudor(mihamora)!

Mergi la inceput