Trombofilia o cauza a infertilitatii - 26 -
Raspunsuri - Pagina 6
printe spune:
multumesc letzy
Deci e buna si de la medicul de familie, ca tare nu as mai calca pe la proasta aia de la hemato din iasi.
jasmine30 spune:
Fetele eu am o intrebare: urmeaza sa incep un tratament cu fraxiparina si trebuie sa plec in concediu prin iulie cu avionul. Intrebarea mea este: cum sa fac sa transport mai bine si mai sigur acele injectii preumplute cu fraxiparina? Oare nu mi le confisca asti la aeroport?
Sa le pun la bagajul de cala? Dar daca trebe tinute la o anumita temperatura?
Hmmmm...cam greu
printe spune:
jasmine, eu am un coleg care e dependent de insulina si a trebuit sa plece cu avionul. I s-a zis ca are nevoie de adverinta medicala tradusa autorizat, de la centrul ala al lor de diabetici. Insa nu i-au cerut adevenrinta in aeroport, deci s-a strofocat degeaba. Acum in weekend pleaca iar, daca nu pleci pana atunci iti zic daca de data asta a fost diferit.
madyrizi spune:
printe, poti sa-i trimiti si un mesaj pe e-mail doamnei doctor uscatescu. sa stii ca raspunde. ii detaliezi cazul si o intrebi, asa cum ne-ai intrebat pe noi, tot ce te framanta.
sa stii ca eu nu am auzit sa refuze sa primeasca pe cineva. si apoi nu te primeste ea. eu nici n-am vazut-o decat cand mi-a explicat rezultatul analizelor.
este la clinica "c.c.iliescu", in curtea spitalului fundeni, la etajul 1. acolo sunt 3 asistente, dar de gravidute sau viitoare mamici se ocupa dna asistenta Viorica Taru (a se citi tzaru cu a de la curand). dansa recolteaza sange, te intreaba ce tratament urmezi si iti ia dosarul.
Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
printe spune:
madytzi, i-am trimis mail mai demult si mi-a raspuns ca e f cald, si ca amanam pt alta data. Insa eu fiind de departe nu am cum sa merg oricand la ea, singura mea sansa e acum in iulie, la sfarsitul concediului.
Aseara i-am trimis iar, daca nu-mi raspunde pana saptamana viitoare, am sa sun la asistenta sa intreb.
Clinica asta C.Iliescu e la Fundeni? Intreb pt ca eu nu cunosc deloc Buc (am fost o singura daca cand eram f micuta) si nici rude nu am acolo. Sotul nici el nu cunoaste, dar are un var si poate il rugam sa ne ajute cu ghidarea, dar tb sa stiu exact unde tb sa merg.
grety_niku spune:
jasmine30 - fraxiparina se tine la temperaturi de sub 30gr(mie mi-au spus ca dc e mai cald sa le tin in frigider, in compartimentul de jos cu legume, si sa o scot de la frigi cu o ora inainte sa o fac)... deci cred ca poti fara nici o problema sa le pun in bagajul de cala, acolo din cate stiu eu e mai frig, le sigilezi bine, ca sa le protejezi de cine stie ce impact printre bagaje. Cred ca in bagajul de mana o sa ti le confiste... dar poti sa suni la aeroport si sa intrebi, poate cu scrisoare medicala de la dr/hematolog se poate; nu stiu ce sa zic
31+ cu Eric Nicholas
AMR 8+ pana vine mic si iubit
Pozici
floaredemac spune:
jasmine, nu stiu cum va fi cu transportatul, adica in ce conditii (temperatura, etc), dar cred ca ar fi bine sa ai la tine o reteta sau ceva care sa arate ca trebuie sa iei tratamenul respectiv.Eu asa cred ca voi face cand va fi cazul, ca si eu voi merge cu avionul dupa ce incep tratamentul. Trebuie sa intrebi neaparat la compania cu care vei zbura, fiindca sunt niste reguli generale dar si unele specifice, impuse de fiecare companie in parte. Ar fi ideal sa le ai in bagajul de mana, ca sa nu existe riscul sa le pierzi sau sa vina dupa 2 zile. Daca ai un medic de inteles, roaga-l sa iti faca o hartie in care sa specifice ca trebuie sa le ai cu tine mereu, si eventual fa o traducere a hartiei cu stampila unui traducator autorizat, daca nu zbori cu o companie romaneasca. E mai bine sa fii acoperita din toate punctele de vedere, sa nu aiba ce comenta.
"Un copil exprima parerea lui Dumnezeu ca lumea ar trebui sa continue." Carl Sandburg
danny1 spune:
jasmine, eu am fost acu o luna in Anglia.am pus injectiile in bagajul de cala,burdusite in haine ca aia arunca bagajele si sa nu le sparga.si am avut cu mine o reteta de la gine cu ele.anul trecut,in Turcia,la fel.niciodata nime nu a zis nimic.poate la bagajul de mana e problema...
mami de , premiata la concursul de dans 25+
avort spontan(4s,5s,6s)mutanta:A1298 homozigot,C677 heterozigot-hihihi si bleah,bleah,bleah
aristica spune:
Buna ziua, doamnelor!
Eu ma mut asa de la luna la luna pe forumul asta...am inceput cu Sibiul, apoi m-am dus la unguroaice, apoi am ajuns la Dr. Albu...acum la voi..daca exista topicuri pentru femei fara trompe, dupa laparo, parca vad ca ajung si acolo.
Am un fiv nereusit, am avut si congelati transferati si ma pregateam sa plec la Budapesta. A aparut o spermograma buna a sotului, ce s-a dovedit ulterior ca era gresita si am amanat Budapesta. Intre-timp, Dr. Albu nu-si explica de ce la 27 de anisori, la FIV cu ICSI, eu nu-s gravida si a inceput cercetarile. Azi am aflat rezultatul la Biologie Moleculara: MUTATIA 1298 A>C IN GENA MTHFR A FOST IDENTIFICATA IN STARE HETEROZIGOTA
Am intrebat pe la topicurile pe unde m-am perindat daca-i grav, apoi am inceput cautarile pe net si am gasit acest topic. Vad ca sunt gravidute cu aceasta mutatie, vad ca sunt si mandre mamici cu aceasta mutatie. Iar medicamentele pe care le luati nici macar nu sunt multe...imi vine sa urlu cand ma gandesc ca niciodata n-am avut bhcg=0 si ca la primul fiv nu mi s-au facut aceste analize. Daca mi se faceau analizele astea, o laparoscopie chiar si cu scoatere de trompe, ca ele oricum sunt crescute prost, genetic...daca luam pastilele pe care le luati si voi, acum probabil ca-mi tineam copilul in brate sau ma plimbam prin magazine pentru a alege patutul...
Ma puteti ajuta cu informatii despre ceea ce presupune mutatia mea...asta ca sa ma duc pregatita maine seara la dr. A...
Merci
Cand voi fi mamica, JUR sa nu-mi ranesc pruncii nici cu vorba, nici cu mana, nici cu fapta!
felix76 spune:
Aristica, cred ca la subectu asta vei sta pana ramai gravi si mult timp dupa, din pacate.
Sa nu te sperii, nu e dracul atat de negru cum pare. Este o mutatie care este specifica celor cu trombofilie ereditara care se trateaza in primul rand de medicul hematolog. Daca esti din Bucuresti, poti sa te duci la d-na. dr. Uscatescu de la Fundeni (CC Iliescu) care e specializata pe sarcini cu trombofilie, sau poti sa-i scrii un mail daca nu poti ajunge curand la ea. Trombofilia nu se manifesta in general daca nu esti insarcinata, poate mai tarziu la varste inaintate sau chiar niciodata. Insa, in sarcina, datorita asaltului hormonilor trombofilia se poate manifesta sub forma unor mici trombi care nu-l lasa pe bebe sa se ataseze de uterul lui mami sau daca se lipeste, nu se hraneste corespunzator cu sange. Daca citesti din urma, vei vedea ca d-na dr. da tratament inainte de sarcina cu vitamine si aspenter. Dupa ce ramai gravi, in functie de echografii, vei face clexane sau fraxiparina care sunt anticoagulante cu masa moleculara mica ce nu trec de bariera placentara dar il ajuta pe bebe. Cand mi-am descoperit "balaurul" am fost tare speriata dar acum sunt ok.
Tu vrei sa faci FIV cu Kovacs, nu? Sa stii ce el nu este adeptul clexanelui ci al acidului folic, zice ca nu este nevoie de injectii dar eu m-am bazat pe parerea hematologului si nu am riscat. Nu stiu daca m-a ajutat sau nu dar sunt cu bebe la purtator.
Iti doresc succes si nu te speria, este excelent ca ti-ai descoperit inainte de FIV problema.
Felix 6 fix
mutatie A1298C homozigota
If you smile,through your fear and sorrow
Smile and maybe tomorrow, you'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile...
That's the time you must keep on trying, smile, what's the use of crying?
You'll find that life is still worthwhile, if you'll just Smile