David - steluta mea de mare

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madyrizi spune:

ledi, ma doare sufletul pentru tine si puiutul tau. offf, cat chin si cata straduinta din partea ta. nu sunt cea mai indicata sa te incurajez acum pt. ca nici eu nu sunt intr-o dispozitie buna, dar vreau sa stii ca sunt alaturi de tine si citesc tot ce scrii si te inteleg.

Mami de www.pregnancy-duedate.com/tickers/z7m2069icppvwhff.png" target="_blank">Mihai siwww.pregnancy-duedate.com/tickers/3n5z7sh3szzc8t5z.png" target="_blank">Alex
AlexsiMihai
AlexsiMihai
www.dianalaura.wblog.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Leditia, eu nici nu prea iti scriu ca nici nu stiu ce as putea sa spun sa te incurajeze.... iti sunt alaturi, ma gandesc zilnic la voi, astept mereu vesti bune si ma bucur la fiecare mica bucurie a voastra, la fel cum ma intristez pt fiecare suparare. Stiu ca asta nu va ajuta la nimic dar....ma gandesc la voi.

Mami de fetita si de baietel

Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nushulica spune:

ledi

david are vreo 4zile de cand nu mai mananca cam nimic,nici macar fructele doar pepene si caise mananca si o tine intr-o diaree continuain schimb mananca lapte mult seara , mai cere si noaptea in somn si inca un bibe dimineata aduna aproape 1l lapte si-i pun si eu mai multe masuri de cereale sa fie mai consistent

ce vreau sa-ti zic...ai incercat sa=i dai mancare de0a voastra?adik sa nu-i mai gatesti separat si sa-i blenduiesti ca s-o fi saturat si el de aceleasi piureuri....eu am renuntat la astea chiar daca si david al meu are abia 8 dintisori si 1masea intreaga plus 2 colturi si ii place mult mai mult asa ,cand ne vede pe noi ca ne asezam la masa(avem o masuta mica joasa de aia de cafea) numai ce striga si el "la masaaaa" de parca l-ar fi invitat cineva si-i place sa-si bage degetele peste tot dar are si castronelul lui si furculita de silicon si papa tot la urma zice "mami ute babicu tot"mami uite david a papat tot,in traducere

so ideea era sa-l incerci si cu mancarea voastra eventual chiar sa-l puneti la masa cu voi o data si sa-l lasi daca te tin nervii sa-si bage manutele pe unde vrea el sa incerce fix ce i se pare lui interesant

va pup

de David si 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana l spune:

Of, Leditia, imi pare rau prin ce treci!
Incearca sfatul Nushulicai, de a-i da mincarea voastra, poate o va primi.
Nu vreau sa te descurajez, dar la noi Edi la fel facea si face inca. Ii vine greata numai cind simte miros de mincare. Are citeva feluri in meniu si nici acum nu incearca altceva. A mincat pasat pina pe la 5 ani, am crezut ca innebunim. Nu putea sa ne tihneasca un concediu ca eu trebuia sa blenduiesc mincarea. Acum ne-am obisnuit si crede-ma ca nici nu mai visam la ziua cind va fi pregatit sa ceara ceva nou.
Iti tin pumnii si sper sa fie doar o etapa scurta, de citeva zile.

copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Off si eu voiam sa sterg postarea sa nu se vada cat de vulnerabila sunt..
Multumesc tuturor din suflet.
Nushulica,el mananca mancare normala,de oameni mari sa zic asa,doar k i-o blenduiesc la sfarsit.El de ex de la 9-10 luni mananca cu sare,pt ca el are nevoie de sare,eu doar ii blenduiesc mancarea.Recunosc,eu m-am axat atat de mult pe David ca pt noi nu mai gatesc sau o fac f rar.Insa lui ii gatesc zilnic,sa aiba mancare proaspata.
La masa cu noi..pai eu nu prea mananc,taica-su vine prea tarziu,deci practic nu exista masa..iar el are programul lui de mese,de nani si daca ma pui sa mananc de 3 ori pe zi innebunesc,ca eu nu pot..prima mea masa e cand doarme el,deci undeva dupa 12-13..dim in general beau o cafea si in cel mai bun caz mananc un fruct.
Ii mai dau bucati de fructe de la mine din mana pt ca el nu le tine,el le arunca pe jos.L-am lasat sa le si arunce pe jos,sa ''curete'' parchetul cu ele,in ideea ca experimenteaza si se joaca,numai ca nu vreau sa-i transmit ca mancarea e de dat pe jos si de joaca si ca atunci cand e ora de masa mancam si nu ne jucam..ca o rutina,caci lor le place rutina..de aia incerc sa ma tin de un anumit program al lui,ca totul sa vina normal si el sa fie ok.
Diferenta intre el si un alt copil la capitolul mancare e ca el nu absoarbe mancarea ca un copil normal..E ca si cum eu stau si fac foamea si starea sanatatii mele se deterioreaza,apar carente si probleme mai mult sau mai putin grave,in functie de organism,iar un om cu FC mananca,dar nu cat ar trebui si are aceleasi probleme,daca nu mai grave..Ei,mancarea la el face parte din tratament si este extrem de important,ce mananca si cat mananca,caci trebuie sa manance mult,nu sa se ingrase ci sa-si mentina macar greutatea pe care o are,(insa in timp trebuie sa ia si-n greutate,ca nu poate la 5 ani sa aiba greutatea de la 2 de ex)caci altfel apar problemele..si la el mai grave.
De asta innebunesc cand el nu mananca sau cand isi face sila singur.Aseara i-am dat 50ml de lapte la lingurita,mai mult nu a vrut si nu l-am fortat,desi mai aveam un pic si ma dadeam cu capul de pereti..iar eu de disperare sunt in stare sa-i dau si la lingurita laptele,chiar daca dureaza o vesnicie si mult ajunge mai mult pe el,decat in stomacel.
De aia ma stresez asa mult,ca nu e ok sa-ti slabeasca nici un copil normal,daramite unul cu FC,caci ii pune sanatatea in pericol,care si asa e cum e..si nu vreau sa ajung sa-l hranesc prin tuburi si alte prostii.
El mananca micul dejun pasat la furculita..adica fructele,in general ii dau dim banana cu un alt fruct(cand am ii dau avocado,caci e gras si indicat pt ei) si cu mascarpone si un pic de cereale,ca sa fie continutul mai lichid asa.Iar la pranz el mananca supe,ciorbe,legume cu carne la cuptor,spanac,adica practic mancare normala,pe care o blenduiesc si la care eu ii adaug smantana si cereale pt consistenta si pt a fi mai hipercalorica.Nu stiu ce inseamna regim hipercaloric,nu mi-a explicat nimeni si incerc sa-i dau combinatii care stiu eu ca ingrasa,dar care sa fie si sanatoase...de aia uneori legumele i le fac la aburi,ca-si pastreaza mai bine vit si nutrientii.Ii dau fructe crude,iaurt,legume,carne,oua,tocmai sa acopar toata gama de alimente..si peste vin si cu tratamentul lui medicamentos care completeaza.
Si mor de nervi ca a ajuns la 11kg,cand numai eu stiu cat m-am chinuit sa-l aduc la 12,6kg..si program de masa si gatit si tot..Si diferenta asta de greutate fata de luna trecuta e uriasa..de asta ma si stresez asa mult..ca efectiv eu nu-l pot compara cu un copil normal,care azi nu mananca,dar maine va manca si oricum el e sanatos si mult rau nu se produce,doar ca la noi e alta treaba..
offf..
Ana,imi pare tare rau ca ati avut si voi asa probleme,eu nu inteleg,ca era totul ok,nu l-am fortat,pt ca eu am trecut vara trecuta prin aceeasi disperare..si atunci am facut-o si copilul capatase aversiune fata de lingurita si mi-am invatat lectia..Acum nu stiu care-i factorul care a declansat toata chestia asta.Am inteles k nu bea laptic k e cald,ca nu mai bea asa mult k inainte k nu mai e bb..ok,dar mesele..si bun,el deschide gurita,deci nu-i indes eu in gura,el singur o deschide si totusi,cand il vad cum face ma apuca toate cele si vbesc cu el si ii cant si incerc sa-i distrag atentia si sa-i zic mami mesteca,uite si mami mesteca..si la fiecare lingurita ma ia groaza ca o sa-mi vomite..Si daca nu mai vrea ma opresc,nu-l fortez..El cand nu mai vrea imi impinge castronul si lingurita si e ok..ii dau repede ce are de luat la masa si-l las in pace..

va pup,m-am intins cat o zi de post..va pup si va multumesc din suflet ca-mi sunteti alaturi,nici nu stiti cat inseamna asta pt mine.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Leditia, iti spun doar ca ma rog sa ai putere si sanatate. sfaturile sunt de prisos....oricum tu esti o mamica excelenta si te descurci, chiar daca poate nu consideri asa.
as vrea sa stiu cum sa te ajut, daca as fi in oras la tine cu draga inima as veni sa te sustin. o fac insa cu gandul si ma rog sa ai putere!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ledi, sunt mereu alaturi de voi in ganduri si rugaciuni dar tu stii deja asta.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=3" target="_blank">Avem foto in concurs si acum ne laudam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Ledi o impratisare calda pt tine si David!

Uite aici ai cateva sugestii legate de dieta unui copilas intre 1 si 3 ani cu CF
http://www.cff.org/UploadedFiles/treatments/Therapies/Nutrition/ForToddler/Nutrition%20-%20For%20Your%20Toddler.pdf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybehappy spune:

Leditia, multa sanatate tie si putere si sa pape David !
Maine sper sa reusesc sa-ti trimit ce am vorbit .
Numai bine !

Mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui miereamara

Ledi o impratisare calda pt tine si David!

Uite aici ai cateva sugestii legate de dieta unui copilas intre 1 si 3 ani cu CF
http://www.cff.org/UploadedFiles/treatments/Therapies/Nutrition/ForToddler/Nutrition%20-%20For%20Your%20Toddler.pdf

Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old.

Miere am citit.Mersi frumos.
Este insa imposibil sa ajungi la 1300=1900 de calorii pe zi,doar daca il indop eventual cu Mc sau KFC..
Azi nu a mancat tot pranzul,la 4 cand s-a trezit si i-am dat papica a vomitat o parte din ea,acum seara a luat kreonul si bibele de lapte ,a baut 20ml si nu a mai vrut.I-am dat la lingurita,caci nu puteam sa-l las cu doza aia de kreon pt 20ml de lapte.si a vomitat iar.Deci nu vomita in restul zilei,sa zici ca e bolnav,nu are diaree,nu febra..vomita la masa.Azi i-am facut mancaruril f subtire,k un shake..m-am chinuit groaznic sa i le dau la lingurita si totusi,mi-a vomat la 2 mese.Efectiv mi-e groaza de ora mesei,mi-e groaza sa nu mai vomite..m-am uitat si-n gatul lui,e extrem de putin rosu,poate doar mi s-a parut mie,insa nu ceva care sa puna probleme si mai mult,nu vomat,ca nu a vomat niciodata de la rosu in gat,daca ar fi..Deci nu-mi dau seama ce are..kreonul ii creaza un disconfort si asta nu se mesteca si intr-adevar,am luat si eu niste bobite din alea si e nasol,insa se intampla sa vomite la jumatea mesei..sau taman cand mai am 2-3linguri..si-mi varsa toata masa si atunci s-a dus naibii totul,ca nush ce sa fac,alta masa ii dau abia mai incolo,nu-i pot da iar imediat,pt ca stiu ca e neplacut,cel putin eu daca vomit nu mai suport apoi sa mananc ceva,nicidecum imediat..
Chiar nu stiu ce sa fac si cum sa fac...ma gandeam sa-i scriu drului de la Tm,ca are mai multa experienta si poate ma ajuta cumva cu un sfat...ca efectiv nu mai stiu ce sa fac si simt ca o iau razna.
M-am uitat si pe o lista cu alimente si calorii,inca nu-i pot da nuci,fistic si din astea,care intr-adevar au multe calorii..Nu stiu,chiar nu stiu ce are de vomita..

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput