nu ma pot concentra DELOC. Remedii?

nu ma pot concentra DELOC. Remedii? | Autor: aniela23

Link direct la acest mesaj

Cam tarziu moment mi-am ales sa postez subiectul - examenele mele sunt maine si poimaine .

Problema e ca nu imi pot mentine concentratia mai mult de cateva secunde.Secunde, nici macar minute!! Nu tin minte sa fi avut problema asta inainte. Apoi s-a inrautarit treptat dar macar puteam citi linistita macar cateva fraze. Acum - NIMIC, nu sunt in stare nici macar sa termin o propozitie fara sa-mi zboare gandul la altceva, orice altceva. La fel si la servici, ma apuc de un lucru si daca altceva imi atrage atentia abandonez ceea ce faceam, nu termin nimic ca lumea. Orice lucru cat de mic imi poate atrage atentia. Am ajuns sa am nevoie de 2 ore sa pot termina o simpla scrisoare.

Deocamdata principalul motiv de ingrijorare sunt examenele. Am ajuns sa citesc cate un capitol pt a treia oara si sa ma mir de unele informatii ca si cum ar fi prima data cand le citesc. Depun un efort enorm sa retin cate ceva: citesc in metrou, seara in pat, in vacanta in jurul piscinii - nu ramane NIK in cap. Ma intreb daca are de-a face cu varsta - poate creierul meu a functionat la capacitate maxima pana pe la 20 ani iar acum nu mai e in stare sa faca fatza (am 28).

Daca stiti vreun remediu va rog ajutati-ma!!! macar pe ultima suta de metri sa fac ceva productiv. Eu am incercat tot ce am putut - pauze mici si dese, recompense dupa fiecare capitol citit, mind maps, etc. Nimic nu merge. Exista pastile?? Ce-oi fi avand?? Citisem undeva ca lipsa de concentrare poate fi un semn de Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). Nu cred ca sufar de asa ceva dar totusi unele dintre simptome mi se aplica : sunt incredibil de nerabdatoare, de ex daca cineva incearca sa-mi povesteasca ceva si nu ajunge la o concluzie in 2-3 minute lesin acolo de nerabdare (de obicei trebuie sa ii intrerup si sa le zic ''zi-mi concluzia ca mor aicea pana termini tu).Simt ca am un motoras in mine care se invarte repede repede repede. Ma oboseste enorm... Celor din jur li se pare ca am un morman de energie cand eu de fapt cad franta seara si plang de oboseala dimineata (chiar daca dorm 7-8 ore pe noapte).

Deci, ce fac cu lipsa asta de concentrare? M-am trezit la ora 8, acum e ora 2, iar eu am reusit sa citesc doar 12 pagini. E de jale!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Mi se mai intimpla si mie. Invat si eu in perioada asta si sint si mai "batrina" ca tine.
Nu incerca sa memorezi cu forta, citeste si incearca sa faci conexiuni logice.
Si eu fac pauze destul de dese, mai ascult muzica, mai o conversatie scurta.
Pastile n-am luat si nici nu vreau sa iau, imi place sa cred ca sint capabila sa invat si fara "ajutoare".
Vei fi surprinsa sa constati ca de fapt ai retinut foarte mult, chiar daca acum ai impresia ca nu poti sa legi 2 ginduri.
Bafta la examene!

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Ai incercat lecitina, gingko biloba, ceai verde? Un Memo-plus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

dupa ce dai examenele gaseste-ti ragazul necesar sa mergi la medic, sa-ti faci cateva analize de rutina, inclusiv hormonale...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Citat:
citat din mesajul lui natalia_nica

Ai incercat lecitina, gingko biloba, ceai verde? Un Memo-plus?

"Un copil se naste cu nevoia de a fi iubit - si nu trece niciodata peste ea" F.A. Clark

Mami de Denis (17.06.2006)

E bun gingko biloba la asa ceva? N-am stiut, o sa-l cumpar pt ca nu cred ca gasesc lecitina sau memo-plus aici.

Delidana, nu pot face conexiuni logice la ce invat pt ca e totul bazat exclusiv pe memorare. Sunt studii legale pt sistemul englezesc, multe principii si mai ales muuuuulte cazuri (de exemplu hai sa zicem ca retin cazul Wilkinson v Downtown ca ma gandesc la lamele de ras wilkinson,lol, dar pe Bolam v Friern Hospital Management Commitee si alte cateva zeci de cazuri nu le pot retine deloc. Cand vine vorba sa le mai si potrivesc la principii ma apuca plansul)- I'm a mess! Totusi nu eram atat de disperata anul trecut- ceva s-a schimbat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana27 spune:

uite exact la asta ma gandeam eu astazi la servici. sunt mult mai inceata pt ca nu ma pot concentra. fac si greseli multe si apoi imi ia mult timp sa le corectez. nu eram asa. eu am mai luat lecitina (ca am dat si eu aici o groaza de examene) si a ajutat. azi n-am ajuns in oras dar trebuie sa-mi cumpar neaparat. Delidana tu zici ca vrei sa-ti demonstrezi ca poti invata si fara ajutoare. Pe prospectul de la lecitina scrie ca nu are efecte secundare. e rau ca trebuie sa iau lecitina???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Aniela, bafta multa la examene.

Liliana, nu sint persoana potrivita sa raspund la intrebarea daca e rau sau bine sa iei lecitina. Eu nu-mi amintesc sa fi luat.
Eu inainte de examene am o stare de agitatie ...mi-ar trebui un calmant, dar nici din astea nu iau.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

fara a fi considerata reclama, va recomand asta.
de curand mi-am schimbat activitatea la birou, dintr-una stresanta intr-una mai putin stresanta, sa spunem. chestii easy de facut, numai care solicitau ceva mai multa atentie.
m-am trezit ca faceam greseli din neatentie si lipsa de concentrare. pur si simplu aiurea...am inteles rapid ce-i de facut ca apoi sa fac niste gaaafe de gradi...nu mai spun cu draq ma simteam in momentele alea

acuma iau de 3 saptamani ginko memo plus si ma simt de parca m-am trezit somn cumva, e muuult mai bine. si la radamentul pe la treburile de acasa se simte, vi-l recomand sa incercati, pe mine ma ajuta tare mult.

si bafta la examene!

mamica de Fluturas
_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aniela23 spune:

Vai, chiar mi-e ciuda ca n-am incercat nimic pana, puteam sa dau si eu un google online sa vad daca exista ajutoare pt memorie. Asta e, o sa iau pastile sesiunea viitoare. Mersi pt sugestii fetelor, helpful as usual :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aleniram spune:

Memorex!E destul de ieftin si e si bun cand nu te poti concentra.Dar din ce scrii tu parca ti-ar trebui ceva sa te relaxeze.Ceva gen....stii tu..."dimineata ma dispera,filtrul la cafetiera".Calmogen parca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Gingo biloba nu ajuta instataneu, trebuie un timp... insa nici atunci efectul nu e garantat, la mine nu prea a functionat.

Singurul care ma ajuta e ceaiul verde.

Si ce mai ajuta, sa inlaturi toate evenimentele negative, puternice in perioada de examene, ceva care sa nu iti dea batai de cap si sa te faca sa te tot gandesti la ele.

Mergi la inceput