copil cu varicela, celalalt va face?
Raspunsuri - Pagina 6
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui abramburika bird - multumesc de sfaturi, sunt impotriva vaccinului asta (nu in general) pt. ca e o boala usoara pe care trebuie sa o faca. Oricum, am mai spus, nu boala in sine ma necajeste, ci situatia creata, ca aveam alte treburi. Gravida aia iresponsabila de care zici (se presupune ca-s eu, nu?) e imuna, am mai spus, am controlat, nu vb din povesti. Mamica aia iresponsabila (iarasi se presupune ca-s eu, nu?) nu s-a simtit totusi sa puna in pericol viata copilului ei si a altor persoane, deci am anulat tot. Sa zicem ca am fost luata de panica si presata de timp, de am avut ideea de a pleca in conditiile date. Cu mintea mai limpede si in urma sfaturilor primite am judecat altfel si am gasit solutii pana la urma. |
Nu am raspuns la mesajul tau ci asa in general, nu aveai motive sa te simti atinsa. Vaccinul, asa cum am spus are marele avantaj ca nu mai faci zona zoster mai tarziu in viata asa cum se intampla cu cei care au facut boala. Eu am facut boala cand am fost copil dar am preferat sa vaccinez copiii mai ales ca sunt fete.
Cand m-am referit la gravide iresponsabile m-am gandit la cineva care se plangea pe subiectul asta ca a trebuit sa-si faca teste si sa se streseze din cauza unor mame cu copii bolnavi. Cred ca responsabilitatea este impartita, si mamele ar trebui sa fie mai atente sa nu imprastie boala si sa-ti tina copiii acasa cat sunt contagiosi dar si femeile care planuiesc o sarcina ar trebui sa-si verifice statusul imunitar si sa se vaccineze ca sa evite problemele.
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
abramburika spune:
Am si eu acu' o intrebare de om prost : nu pot sa o scot la aer, afara. Asta inseamna ca trebuie sa stam in casa, in spatiu inchis, cu geamurile inchise? Ca e ingrozitor de cald si stam cu geamurile larg deschise, deci mi se pare ca e ca afara. Sa nu radeti de intrebarea mea, ma gadesc si eu asa ...
kj74 spune:
lasa geamurile deschise ...
in legatura cu gravidele iresponsabile nu toata lumea isi planifica sarcinile iar vaccinarea e pt unii subiect tabu...
yo zic ca tre sa ne respectam unii pe altii si alegerile celorlalti si ca texte de genul" eu nu inteleg cum ai.... "tot ce faceu e cel mai bine nu si au rostul...(ex)
Androix spune:
Ei n-o lua asa la propriu. Am mai "auzit" noi pe forum povesti de varicela transmisa pe sub pragul usii dar nici chiar asa...
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
abramburika spune:
androix - da, acum imi dau seama ca suna cam a "de la forum adunate si-napoi la forum date".