Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (51)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya2010 spune:

beatrice75 mie endocrinologul mi-a zis ca o sa iau Euthirox mereu, nu are legatura cu faptul ca bebe incepe sa-si produca proprii hormoni. Daca la tine tsh-ul nu scade trebuie sa iei in continuare. Bine, la mine mai e si factorul autoimun e posibil ca la tine sa se stabilizeze si sa nu mai ai nevoie de nici un fel de pastilute si chiar sper sa fie asa.

Ana 19+
Minunate sunt lucrurile tale Doamne!
Minunea mea
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Daciana multumesc!
Bebelu felicitari!

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Anya, am mancat in 2 Mai, la un restaurant foarte cautat de cunoscatori. La pranz nu aveau icre si ne-a spus doamna de acolo ca asteapta pescarii cu icre proaspete. Si a ramas ca raman icrele pentru masa de seara. Excelente, nu am mancat niciodata icre atat de bune si pufoase! Chestia cu "raul" a survenit dupa vreo 4 ore, de obicei, daca mananc ceva si nu-mi face bine, vars imediat, nu asteapta stomacul meu atatea ore. In Vama, iti recomand sa mananci la lipoveni, mancare proaspata 100%, e full tot timpul si pregatesc mancarea pe plite, in fata ta. E foarte rudimentar totul si brut, in acelasi timp. Dar toata lumea merge acolo si de obicei se sta putin pana se elibereaza vreo masa. Eu abia astept sa merg din nou. Poate o sa incerc si varianta la cort, e un aer asa boem si libertin...m-a cucerit clar statiunea asta!

Ana
20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya2010

beatrice75 mie endocrinologul mi-a zis ca o sa iau Euthirox mereu, nu are legatura cu faptul ca bebe incepe sa-si produca proprii hormoni. Daca la tine tsh-ul nu scade trebuie sa iei in continuare. Bine, la mine mai e si factorul autoimun e posibil ca la tine sa se stabilizeze si sa nu mai ai nevoie de nici un fel de pastilute si chiar sper sa fie asa.

Ana 19+
Minunate sunt lucrurile tale Doamne!
Minunea mea
poze

Eu am luat propiltiouracil pan acum 2 sapt cand nu mai fusesem la control de o luna jumate si mi-a zis ca in aceasta perioada am dat in hipo(iti dai seama!)si m-a trecut repede pe euthirox.

18+
Mami de baiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_o spune:

Am o intrebare mai ciudata si sunt tare curioasa daca se mai confrunta vreuna cu asa indoiala...
Cum sa va spun?! Eu sunt o persoana slaba si in timpul sarcinii nu am luat mai mult de 4 kg. De la 49 de kg, la 1.70, acum am maximum 53. Deci la intrebarea mea se exclude excesul de grasime... sa va spun si marea mea mirare. Partile voastre genitale...s-au umflat vreun pic?
L-as suna pe dr meu, dar intrebarea asta chiar mi-e aiurea sa i-o adresez. Si ce naiba sa-i zic?! "Ai observat, cumva, la femeile insarcinate, vreo modificare a zonei genitale? Mai exact, ca li se umfla pasa?"
Nu e sesizabil, dar comparativ cu inainte de a ramane insarcinata, eu sunt tare nedumerita cu noile mele dotari genitale. Dragele mele, va rog sa nu radeti ca sunt nebuna cu asemenea intrebari, dar ma obsedeaza noua imagine, mai ales ca stau mai mult dezbracata prin casa si mai toata ziua ma intersectez cu zona respectiva. Sper ca macar una, doua, sa se confrunte cu asemenea grija, ca sa scap naibilui de obsesia asta.
Sper ca nu v-am pus o intrebare ciudata rau.

Ana
20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Daciana bine ai venit! Sarcin usoara si bb sanatos!

Lidia_P nici eu n-am avut simptome de sarcina, asa ca nu esti nicicu singura. Chiar ma gandeam c-o fi ceva in neregula, dar uite ca deocamdata toate-s bune. Daca si bb e bine, atunci n-avem de ce ne plange.

Bebelu, ma bucur ca analizele au iesit bine!

13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui BraveGirl

Neatza!
Alinushca, eu tin sa te contrazic. In jurul meu sunt femei informate, culte, cu job-uri f bune, chiar cu tangente spre medicina (farmacie), care au optat tot pt cezariana. Si sunt informate. Dar ce te faci cd sunt dr care zic ca ce, vrei sa nasti ca vaca? Cd sotii lor le spun ca ei au fost cu femei care au nascut si si-au dat seama. Ce sa-ti spun, ce mi-au auzit urechile de la astfel de barbati, ce glume puteau sa faca. Ei prefera ca sotiile sa fie 'doamne'. Sa nu-si stirce p.....
Eu am nascut vaginal, cu perfuzii de ocitocina, cu epidurala, cu stat in pat ca asa simteam eu. A fost un travaliu usor, nu stiu sigur de ce mi-a pus ocitocina. Poate pt ca am luat prea mult gynipral si contractiile nu mai erau eficiente. Mi-a si rupt membranele, ca deja dilatatia era 4, asteptam epidurala, si mie nici macar nu mi se fisurasera membranele. Nu stiu de ce au decurs asa lucrurile, dar a fost o nastere usoara. (asta zic acum, ca atunci, in sala, am zis ca nu mai pot ...obosisem dupa 3 impingeri, si la a 4-a, ultima, ca sa-i iasa si corpul am zis GATA!!!!ma culc). Dupa nastere, recuperarea a fost grea. Atunci ziceam ca in veci nu o sa mai nasc natural. Acum tot natural o sa incerc. Ca mi-am revenit si am uitat tot greul.
Ce vreau sa zic...nu cred ca e vreun medic care sa incerce prea mult sa te convinga sa nasti natural, dc tu zici ca vrei cezariana. Si mai nou, toate femeile vor cezariana.

==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 19+

POZE CU PRINTESA
BEBE2

Salutare fetelor,

Sper sa nu lezez pe nimeni cu opiniile mele, o sa imi exprim si eu parerea, nu de alta dar am nascut si eu, adica nu vorbesc din carti, si am nascut natural.

Eu l-am nascut pe Noah in Romania, la Bucuresti, oscilam intre Euroclinic si Polizu, am ales Polizu tocmai pt ca vroiam sa nasc natural si sa pot apoi alapta inca din maternitate, sa nu indrazneasca sa ii fileze copilului biberoane cu lapte praf.
Am ales sa nasc natural din 2 motive:
1. spre binele copilului meu, actul nasterii, "primitiv" sau "emancipat" a se citi rictusul ironic printre randuri, nu inseamna o interventie si atat, epiziotomie sau cezariana, ci inseamna A ADUCE PE LUME UN COPIL, in schema asta ar trebui in capul unei mame sa primeze copilul. Cand am citit cum stau copiii nascuti prin cezariana la aspirare mecanica pentru ca stiti si voi ce se intampla cu plamanii in urma unei nasteri naturale si ce nu se intampla la cezariana...si apoi citind studiile care arata ca astmul in proportie de 80% este determinat si de modul de a fi nascut, respectiv cezariana, nici nu m-am gandit o singura secunda ce si cum.
2. am nascut natural si pentru a imi face MIE un bine. Sa nu sufar chinul unei lungi refaceri si sa nu sufar o viata din cauza unei cicatrice pe uter, care poate trece fara urme sau poate lasa urme ingrozitoare - stiu personal caz de uter necicatrizat si supurent vreme de 6 luni cu dureri oribile etc, nu intram in detalii, ca sa nu mai vorbesc ca imi doresc mai multi copii. Uter taiat de multiple ori, hm, fericitre maxima, ce sa zic...

M-am rugat la Dumnezeu ceea ce voi face si acum, sa intrunesc toate conditiile pentru a naste natural si a ii oferi copilului meu sansa de a se naste asa cum trebuie, asa cum e fiesc, asa cum a lasat Dumnezeu si cum e sanatos. Ce bucurie imensa am simtit in luna a7a cand mi-au zis la eco ca al meu copil e in pozitie pelvina, adica se intorsese cu caputul in jos pregatit pt nastere naturala, ma temeam sa nu cumva sa nu se intoarca sa fiu nevoita sa faca cezariana.
m-am temut cand la aceeasi ecografie au depistat "circulara laxa de cordon ombilical" adica copilutul meu isi facuse un sir de margele din cordonul ombilical. Noroc ca era circulara "laxa" nu stransa pe gat si nu dubla sau tripla sau cu nod ca atunci la revedere nastere naturala. Si uite ca la nastere copilul si- a desfacut singur circulara, ca se vazuse inca circulara cu 2 saptamani inainte sa nasc si la nastere nu avea nimic.
Asadar am putut naste copilul natural.

Am nascut usor, si retineti primul copil, prima nastere ei spun travaliu de minimum 12 ore- prin manuale- hm, in 8 ore eram deja cu bebe in brate iar nasterea propriu-zisa adica de cand am fost suita pe masa pana la primul plans al bebelusului meu= 10 minute.
Epiziotomia s-a refacut fff repede, nu mai zic ca eram sprintena de cand am nascut, ma deplasam, am putut face dusul a doua zi fara probleme, adica fff bine, mi-au scos firele dupa 10 zile -erau resorbabile dar vroiam eu sa dispara mai repede ca nu isi aveau rostul, locul era vindecat.

Dupa un an de la nastere, ajunsa in Franta, la controlul ginecologic medicul ma intreaba in timpul controlului "dv chiar ati nascut? ca nu se vede". Ei bine, dupa cezariana, oricat de putin s-ar vedea, se cam vede...ma gandesc

Si inca ceva. Or fi romancele inapoiate sau cum zic unii acolo, ca nasc ca pe vremuri, ca vacile, cutare...SUNT DESTEPTE, bravo lor si ma mandresc ca sunt romanca din fff multe privinte. Dar din pacate a venit un val din Occident si anume rentabilizarea spitalelor. Inventam motive si facem cezariene pe banda rulanta, le impuiem capul gravideor ca vai ce bine le va fi sa nasca prin cezariana, ca bebe nu suporta riscurile pe care le suporta la nastere naturala, blabla, le tampim cu argumente sterile si uite asa in loc sa imi asum eu spital costurile unor eventuale complicatii, sau sa stau sa mosesc o femeie in travaliu vreme de 12-24 ore, nu mai bine tai eu repede si in jumatate de ora maxim am rezolvat tot, astfel in 24 ore cat dureaza un travaliu eu medic ajut vreo 48 mamici sa nasca prin cezariana. Mega rentabil! Hehe, sa tot curga bani si sa rentabilizam paturile si AC din spital.
Cam asta este.
Daca iesiti din tara si veniti sa nasteti aici, lumea s-a luminat, valul asta "cezariana" a plecat in Est, aici se naste natural, bashka din ce in ce mai multe femei din Occident nasc ACASA cu moasa, adica 100 % natural, nu epidurala, oxitocina, etc, adica da?
Eu nu o sa cad in extrema asta adica vreau sa nasc la spital, ma rog tot cu moasa ca asa e aici medicul apare numai si numai la complicatii, cu Ca, occitocine etc asa cum am nascut si in Ro, si cu peridurala, eventual, in cazul in care nasterea nu se va produce fff rapid, am toate sansele sa scap f repede la a doilea copil. Cu ajutorul lui Dumnezeu, bineinteles.

Asa ca ce sa zic, fiecare ia decizia asa cum simte sau cum gandeste, si suporta consecintele atat pentru ea ca si pentru copil. Dar e uimitor si urat ca un barbat, indiferent de pregatire sau strat social isi permite sa afirme ca vrea nevasta sa nasca "ca o doamna nu ca o vaca". Eu nu cunosc decat barbati f admirativi pentru sotiile lor si pentru faptul ca nasc unul, doi, trei copii, Franta e campioana europeana la natalitate, sunt cam 3-4 copii pe familie.
Actul nasterii este ceva simplu, natural, firesc, si va garantez ca uitati inca de a doua zi durerile acelea si va ganditi deja la urmatorul copil. Ele dureaza cateva ore, dar conscintele toata viata, aici e problema. De aceea aceasta decizie, nasc cu cezariana ca sa imi fac medicul fericit-nu orice medic e capabil sa moseasca o femeie, dar cam oricare e capabil sa taie/ coasa- sau nasc cum imi e mie mai bine trebuie analizata serios si luata ca atare.

Si sper sa nu lezez pe nimeni. Nu mai e cazul sa mentionez ca decizia de a face cezariana din motive medicale sau de urgenta nu intra in calcul, vorbim de cezariana premeditata vs nastere naturala.

Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)

"To fill the hour -- that is happiness." (Ralph Waldo Emerson)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebelu86 spune:

Ana stai linistita k e normal
si o sa se mai umfle
nici eu nu stiam,dar m-a atentionat cineva sa nu ma speri k e normal

ai fost asa haioasa cand ai scris

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt bb 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

ana_o unde ai mancat in 2mai? La prelata galbena ? La pescarie in golfulet? La Dinamo?

sugubina +14

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amelia_ilie spune:

Of, si mie mi se umfla picioarele asa de tare uneori... nici gleznele nu se mai vad seara, dupa ce stau mai mult in picioare. SI n-as zice nici ca mananc sarat, apa beau, acum mi-am luat ceai diuretic pentru gravide, sper sa mai rezolve un pic din problema.

13+

Mergi la inceput