Politica gradinitelor private

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Si eu spun ca e normal sa platesti si daca mergi si daca nu mergi. Gandeste-te ca, pe acelasi principiu, daca tu platesti nu se stie cate si care zile dintr-o luna si ei sa aiba deschis dupa cati bani au primit, nu se stie cate zile intr-o luna. Asa ar fi fair-play, nu ? Dar ei au deschis zilnic, fie ca e epidemie fie ca nu e si cu un numar limitat superior de copii. Asta inseamna ca nu pot de exemplu sa inscrie 30 de copii/grupa, ca sa fie siguri ca vin si incaseaza taxa de la 15 cu care isi acopera cheltuielile.

Dar, cu siguranta in anul urmator veti merge mai multe zile, primul an e foarte greu d.p.d.v. al racelilor, al doilea mai usor si tot asa. Si atunci vei dori sa ai aceeasi educatoare si ingrijitoare sa nu fie fluctuatie de personal, mancarea sa fie de calitate, rechizitele la fel, sa fie doctor in gradi, etc. Ori toate astea nu se pot obtine decat de la o gradi care dispune de fonduri suficiente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

La fel este si la gradi unde merge fii-mio. Indiferent cate zile /luna merge, taxa se plateste integral, la inceput de luna. Banii pt masa sunt proportionali cu nr. de zile de prezenta.
Scrie clar in contract, tot in contract scrie ca grupele sunt de max. 15 copii si asa a si fost tot anul. Este adevarat ca , din cauza bolilor, multi parinti au ales sa-si retraga copiii de la gradi, iar in locul lor, lasat liber, s-au inscris alti copii. Practic din grupa initiala care s-a inscris in septembrie, doar 8 copii au si terminat anul la gradi, multi s-au retras, iar din cei nou veniti de asemeni s-au retras unii.
Asa este in primul an de gradi, copiii se imbolnavesc imediat, am inteles ca in anii urmatori va fi mai bine...sper!
Noi am ales sa tinem si bona, dar practic, prin februarie a devenit imposibil sa platim si gradi si bona, asa ca am renuntat la bona. A fost greu, dar am razbit pana la urma.
Sunt si gradinite unde platesti taxa proportional cu cate zile copilul e prezent, dar din cate stiu eu, au taxa din start mai mare fata de cele cu taxa fixa. Mai mare cam cu 30%, am facut eu un survey in august anul trecut!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisgavrila spune:

la gradinita unde e fetita mea daca,copilul lipseste 5 zile consecutiv sau mai mult de 5 zile nu se platesc acele zile cand a lipsit deloc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

Si la noi la gradi se plateste integral. Doar o luna pe an ai voie sa platesti mai putin si sa nu-l duci deloc (sa iti pastrezi locul). Si am impresia ca daca nu merge copilul 2 luni consecutive, pierde locul fiindca au multi pe lista de asteptare. Stiu cum e sa ai copilul bolnav acasa si sa platesti in acelasi timp gradinita, bona, medici si medicamente, dar asta e!

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Este, intr-adevar, frustrant sa platesti taxa in lunile in care nu duci deloc copilul. Oricum te poti considera norocoasa ca ai taxa separata de mancare. Sunt gradinite unde "taxa" include si mancarea si-l duci sau nu-l duci, tot atat platesti.

In fine, n-am avut intentia sa te incurajez in stilul "se poate si mai rau"......

Logica taxei care se plateste lunar fara exceptie poate fi vazuta si altfel: cu totii primim salariu si pe perioada concediului. In gradinitele de stat educatoarele primesc acest salariu lunar, fara deosebire ca e vacanta sau nu. Pentru ca respectivele gradinite sunt alimentate de la buget. Gradinitele particulare, insa, nu primesc acesti bani de la buget si atunci de unde sa-si plateasca oamenii (ca sa nu mai zic de chirie, cheltuieli de regie, etc) in perioada in care sunt putini copii? Nu cred ca educatoarele din gradinitele particulare accepta un salariu mai mic daca au mai putini copii in unele luni (eu stiu ca n-as accepta asa ceva).

Repet, este frustrant sa platesti pt ceva ce nu primesti dar....si cablul il platesti si in lunile in care esti plecata de acasa si nu te uiti deloc la tv. Sau telefonul...platesti abonamentul chiar dc nu vorbesti deloc. Intretinerea la bloc, de exemplu, daca nu sta nimeni in apartament nu ajunge la zero, sunt ceva cheltuieli de regie care oricum se platesc.

Mai mult decat atat....o gradinita nu cred ca functioneaza ca un restaurant: ai clienti bine, n-ai clienti inchizi. Acomodarea unui copil in gradinita "costa" mai mult (mult mai mult, as zice eu) decat o taxa platita fara sa fi mers in luna respectiva. Plata taxei doar pentru zilele in care gradinita este frecventata ar aduce o foarte mare instabilitate a respectivei institutii, instabilitate care s-ar rasfrange asupra copiilor.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FlyLady74 spune:

Noi mergem la o gradinita de stat si, cu toate astea, daca copilul nu lipseste peste 3 zile consecutiv, acestea se platesc (e gradinita cu program prelungit si se plateste mancarea, chiar daca fata sta doar pana la pranz).
Deci, daca copilul lipseste 2 zile in prima saptamana si 2 la sfarsitul lunii, se plateste luna intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandr7777 spune:

Buna seara,
am o singura intrebare: la liceu sau facultate (de stat cu plata sau privata) cineva iti returneaza vreun ban pt absente??? Este strict optiunea fiecaruia de a urma o unitate de invatamant. Nimeni nu te obliga sa iti inscrii copilul la o institutie cu plata.

Mergi la inceput