Imbolnaviri repetate - efecte in timp?!

Imbolnaviri repetate - efecte in timp?! | Autor: Adriana mica

Link direct la acest mesaj

Dudu este in al doilea an de gradinita; dpdv al imbolnavirilor, primul an a fost floare la ureche, in schimb anul acesta a fost foarte greu. A debutat in toamna cu angina pultacee + otita, apoi peste inca o luna din nou otita, in primavara varsat de vant, streptococ betahemolitic + otita.

Dpdv medical am facut tot ceea ce ni s-a recomandat, inclusiv operatie de polipi.

Ne ingrijoreaza faptul ca nu reusim sa ne revenim dpdv imunitate, desi sezonul virozelor a trecut. Dupa o luna de stat acasa (+tratamente), au fost suficiente 2 zile la gradi pt a face un pui de indigestie (cu manifestari destul de severe). Stam din nou acasa (o saptamana), revenim la gradi unde in doar 4 zile s-a umplut de muci, si am reinceput cu episoadele de febra.

Intre timp am facut o vizta la homeopat, tocmai am inceput un tratament care sa ne ajute pe partea ORL (urechi) unde este evident faptul ca avem o problema.

As vrea sa va intreb daca ati avut vreodata probleme de aceeasi natura, cu imbolnaviri succesive care sa lase sechele asupra imunitatii, si cum ati fost sfatuiti de catre medici sa procedati pt a le remedia.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MACARIE spune:

exact asa am patit eu cu fiimea.....tot anul trecut i-am dat antibiotic, ajunsese cu reflexe 0 pe ambele urechi din cauza otitei am operat-o si de polipi ,a facut si varsat de vant,receli ,a trecut si indigestia acum 2 saptamani si deocamdata nu mai are muci nu mai tuseste chiar nimic , poate fi o coincidenta dar eu i-am dat COLOSTRU CU PROBIOTICE , cam de 1 luna ai dau .....intreaba medicul , vezi ce zice , este cam scump , dar........sanatate multa

---------------------------------------------------------------------

Nu va ingrijorati de ziua de maine,caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi.Ajunge zilei necazul ei.......Iisus Hristos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

fructele si legumele sunt f bune ptr intarirea imunitatii. si cat mai putine medicamente, chiar si banalul paracetamol sau nurofen, picaturile de nas. lamaia si mierea sunt un remediu foarte eficient in tratarea racelilor, virozelor.
cand era fiul meu micut, am avut un medic de familie in varsta, care nu recomanda niciodata pastile sau siropuri, chiar si la bebelusi.

mai incearca sucul de fructe facut in casa. sanatate multa.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

incercati inainte de gradinita si in toamna sa faceti o cura (mai jos scrisa)...este un tratament de la maicute care intr-adevar va intareste sist imunitar:-)

Este un remediu foarte bun pentru intarirea sistemului imunitar si pentru lupta impotriva bolilor din sezonul rece sau de la inceput/sfarsit de iarna.

Reteta este simpla si cu rezultate foarte bune:
Este nevoie de:
* - 500 g miere de salcam
* - 6 lamai
* - o cana de macese (sau catina) proaspete sau uscate de la Plafar

Se zdrobesc macesele/catina la robot, cu masina de tocat sau cu ciocanul de batut carne cat de bine se poate. Lamaile se spala foarte bine (daca sunt din recolta proprie); cele cumparate se curata de coaja care este tratata cu chimicale. Se maruntesc lamaile la robot sau cu masina de tocat si se pun impreuna cu macesele intr-un borcan de sticla incapator. Se adauga mierea si se amesteca bine cu o lingura din lemn. Nu se foloseste nimic metalic la prepararea acestui remediu, pentru a impiedica oxidarea. Se aseaza borcanul in bucatarie pe dulap si se agita de cateva ori pe zi. Dupa 10 zile se poate consuma din preparat cate o lingura dimineata, pe stomacul gol, sau inaintea meselor, in caz de raceli sau gripa. Este foarte eficient iarna, in tratarea racelilor, în cazul copiilor slabuti care nu au pofta de mancare, in convalescenta, avitaminoza si diverse infectii.
In paralel este indicat sa se consume fructe si legume proaspete sau sub forma de suc, precum si infuzii caldute din plante (menta, patlagina, sunatoare, cimbrisor de munte, musetel, tei, coada soricelului, lavanda etc.).

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si eu sunt pt medicamente cat mai putine.

medicul meu nu mai recomanda antibiotic pt otita (cred ca asta e ear infection) decat daca debuteaza cu febra mare care persista, mi-a zis ca e f normal sa se imbolnaveasca in primii ani si asa isi intaresc sistemul imunitar (in special 18 luni - 3 ani) si sa nu bombardam copilul cu medicamente de la primele simptome de raceala.
la indigestii mi-a zis sa nu ii dau nici un medicament pt diaree, sa tratez indigestia prin dieta stricta si hidratare si sa se evite lactatele o perioada.

suplimente de vitamine ii dai? sau o tableta de vitamina C pe zi in caz ca nu prea mananca fructe si legume.

te inteleg, e atat de frustrant cand sunt bolnaviori. sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Draga Adriana,si eu am patit cam la fel(dar nu cu otita).A durat cam 5 luni pina l-am pus pe picioare .Parerea mea este ca in situatiile astea se combina scaderea imunitatii din cauza bolii cu distrugerea florei intestinale din cauza medicamentelor.Poate ar fi bine sa-ti prescrie un medic aceste tratamente. Foarte buna este dr.Marcu de la Medlife.Eu i-am dat Tonotil,Supradyne,Sanzyme,Biotics,Laptisor de matca crud.Stiu sigur ca e foarte bun Colostru cu Probiotice de care spune Macarie.Oricum,nu amina.Sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc tuturor pt sfaturi.

Ca si o completare, Dudu mananca fosrte multe fructe si bea sucuri naturale. In schimb, nu am reusit aproape deloc sa il convingem cu legumele sub forma de salata.

Kariguld, aproape la fiecare viroza am avut o tentativa de a o remedia fara medicamente (folosind doar siropuri pe baza de plante). Pediatra ne-a incurajat si ea in directia asta, dar din pacate nu a fost aproape niciodata suficient, pt ca apareau complicatii (tuse prrsistenta, otita, etc).

Deus, multumesc pt reteta. Voi intreba medicul homeopat daca o pot adauga peste tratamentul recomandat de el.

Mindy, pediatrul ne recomanda antibiotic doar atunci cad este cazul. Chiar si atunci, daca starea de sanatate a copilului o permite, ne pune sa incepem tratamentul fara antibiotic, iar daca evolutia este favorabila mergem in continuare asa. Dar la otite purulente nu prea ai ce sa faci. Ca si supliment de vitamine, i-am dat vit. C pe perioada iernii, o cura de calciu + D in primavara (3 luni) si cam atat. Pana acum analizele i-au iesit beton. Acum, dupa prima runda de tratament homeopat ii vom reface analizele.

Lemia, si eu cred ca episodul de indigestie s-a produs pe fondul distrugerii florei intestinale, desi pe toata durata tratamentului cu antibiotic i-am dat Biotics. In fine, acum ne-am pus p[e picioare din acest punct de vedere, i-am dat la recomandarea pediatrei doar Furazolidon + debridat + regim.

Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)

Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

pt intarirea imunitatii e f buna tinctura de propolis! eu ii dau celui mic(3 ani) si parca n-a mai racit asa des!

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput