Parohia GLODEANU va cere ajutorul!
Raspunsuri - Pagina 13
maria_alexia spune:
As avea si eu ceva lucrusoare de trimis... Haine de dama/tanara (marime mica) si hainute si lucrusoare de copii, inclusiv pampersi, biberoane, jucarii.
E cam voluminos lotul meu, stiti cumva ce conditii de impachetat impun cei de la posta? Trebuie sa fie obligatoriu in cutie, sau merge si in sac (ma gandeam sa impachetez totul in sac de plastic, apoi de rafie - oare e ok ?)
galliciana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui maria_alexia As avea si eu ceva lucrusoare de trimis... Haine de dama/tanara (marime mica) si hainute si lucrusoare de copii, inclusiv pampersi, biberoane, jucarii. E cam voluminos lotul meu, stiti cumva ce conditii de impachetat impun cei de la posta? Trebuie sa fie obligatoriu in cutie, sau merge si in sac (ma gandeam sa impachetez totul in sac de plastic, apoi de rafie - oare e ok ?) |
buna, maria.
de regula, - cutie de carton, ambalata in hartie si legata cu sfoara!
cam astea sunt regulile.
nu de alta, dar, atunci nu ar mai ajunge la destinatie ceea ce trimiti tu. mai ales ca si tu esti departe de ei!
spor la lucru, pupici!
JuliaSM spune:
Merge si in sac de rafie,insa totul lipit sau cusut chiar,in final legat cu sfoara,ca sa te asiguri ca nu se baga un nas curios in colet.
Ideal e,totusi,sa impachetezi in 2-3 cutii de carton,decat intr-un sac,pt ca la colete peste 10 kg se taxeaza si mai mult per kg,pt toata greutatea.
Unul din coletele trimise de mine nu demult avea 10,080 kg si clar am fost taxata mai mult(aprox 50%) aiurea...mai bine as fi dat banutii aia cuiva sau as fi cumparat fructe de ei(nu e mare diferenta,dar vreau sa subliniez ca E,uneori si cativa lei conteaza,daca se pot folosi util in alta directie).
maria_alexia spune:
aha, am inteles. Multumesc de sfaturi!
Revin cat de curand reusesc sa rezolv ambalajul...
ana l spune:
Ideal e sa aiba coletul 9,8 kg. daca ajunge la 10 e taxat extra. Eu pt 9,8 k am platit 13 lei.
copiii mei minunati, Edy (5 noiembrie 2003) si Daria (2 decembrie 2008)
JuliaSM spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ana l Ideal e sa aiba coletul 9,8 kg. daca ajunge la 10 e taxat extra. Eu pt 9,8 k am platit 13 lei. |
Exact,eu pt cele 10.080 kg si asigurarea unei valori minime declarate de 20 lei am platit 20 lei.O sa fiu mai atenta la cantar la urmatorul colet mare,ca intr-adevar nu se merita,mai ales pt cateva zeci de grame in plus.
maria_alexia spune:
Acum am gasit si pe site-ul postei tarifele pentru colete:
http://www.posta-romana.ro/services/tarrif/marfuri_99/colete-postale-interne_9
< 10 kg = 1,2 + 1,2 lei/kg
> 10 kg = 1,65 + 1,65 lei/kg
Fragil, Voluminos = 50% în plus din tariful pe greutate sau fractie de greutate
Se mai adauga si taxa pe valoarea declarata a coletului.
karligutza spune:
Buna seara!
am citit zilele trecute subiectul creat de Marius la generale in care ne prezenta o poveste "oarecare" si nu stiu de ce, aceasta poveste "oarecare" nu face mai multe "valuri" decat orice alt subiect de acolo pentru ca de fapt aici (in aceasta poveste "oarecare") poti intr-adevar sa faci ceva concret si nu doar polologhie si "stat la sfat"... dar precum nu stim cate inimi atinge acest strigat de ajutor sa ne bucuram macar de cei care au inteles ca e nevoie de putin ajutor acolo in parohia parintelui din poveste!!
imediat ce am citit m-am gandit cu ce as putea eu sa ajut din ce am si din ce a solicitat parintele TUDOR MARIAN... astfel incat maine voi ambala si eu jucarii si haine pentru adulti! daca se mai poate oferi si asta parinte... (hainele sunt si de dama si de barbati si de vara si de iarna si sunt in stare f.buna - nu sunt nici rupte nici vechi! doar ca le tinem pe multe dintre ele prin dulapuri si le mutam de colo colo neavand cand/cum sa le purtam pe toate).. din pacate hainute de copii nu prea am aici acasa, toate cele care i-au ramas mici fetitei mele le-am dus la tara la mama mea in Moldova (550 km distanta) astfel incat nu pot sa ofer si din acelea, dar o sa ma uit in cele pe care le poarta acum si vad ce mai gasesc pentru fetite tot de aprox. 3 ani daca aveti o astfel de fetita (sau mai multe) in sat...
in concluzie o sa fac maine coletul si sper ca miercuri sa reusesc sa il si trimit! oricum voi da de stire aici imediat ce pleaca.
Initial as fi vrut sa mergem personal (eu, sotul si fetita) pana acolo (ca nu e foarte departe de Bucuresti) sa le daruim impreuna cu fetita noastra dar ea inca tanjeste dupa orice lucrusor ii apartine chit ca e hainuta si nu ii mai vine, sau jucarie si nu se mai joaca cu ea... trebuie sa mai creasca si sa inteleaga si gestul acesta de a da din ce are ea, dar nu stiu cum e mai bine; momentam am zis ca sa lasam asa, prin colet; daca ne razgandim si vrem sa va facem o vizita, ati putea sa ne insotiti dvs. parinte spre casele celor care au nevoie de lucruri? sau vin ei la biserica la slujba?
Va urez o seara buna si felicitari celor care au ajutat pana acum pe cei din satul parintelui Tudor Marian....
ma retrag acum ca am langa mine o fetita plangacioasa! a mea! care isi zice acum "de ce o supar pe mama??? de ceeee? si plangeeeeeee"... offff!
karligutza
sunt mamica Adelutei
_
ALAPTATUL HELPLINE
_
edit: am pus o cratima aiurea!
tudor_marian spune:
Astazi au ajuns inca sapte colete de la dumneavoastra! Va multumim din suflet! Maine, fiind sarbatoare o sa fie din nou o zi speciala pentru copilasii din parohia noastra! Sincer abia astept si eu pentru ca, asa cum am mai spus, am o satisfactie deosebita atunci cand ii vad bucurosi!
Avem o multime de dulciuri, hainute si seturi cu planse de colorat, creioane colorate si jucarii de la doamna marybehappy!
Tot maine o sa savarsim slujba acatistului pentru toti cei care ne-au ajutat si copilasii or sa se roage impreuna cu mine pentru sanatatea si fericirea dumneavoastra, si nu in ultimul rand pentru ingerasii cu probleme de pe "DC"!
Va multumesc pentru ca va pasa, pentru ca existati si pentru faptul ca datorita unora ca dumneavoastra ne mai suporta Bunul Dumnezeu!