Licurici de ianuarie - februarie 2009 (109)
Raspunsuri - Pagina 5
DarkBendis spune:
Eu mi-s cam... speechless. Mi-am verificat contul si... am mai multi bani decat stiam ca am. Saptamana trecuta am trimis la aia de la Taxe si impozite bilantul pe anul trecut, pe baza caruia se decide daca primim ceva banuti inapoi (child tax credits le zice) si...am primit. Mult mai multi decat ma asteptam. Nu o suma uriasa deci nu va asteptati sa dau fuga in Caraibe in vacanta... dar indeajuns sa ne prinda ultra-bine acum cu venitul in Romania si (cu un pic de chibzuinta si noroc) sa ne permitem sa mergem intr-o vacanta de o saptamana undeva la mare in septembrie, fara sa scoatem de pe credit card. Acu' astept sa primesc confirmare scrisa de la ei - sa nu ma trezesc ca i-au pus din greseala si mi-i cer inapoi
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Anuc spune:
Da, m-am lamurit, dar tarziu...eu stiam ca nu e recomandat copiilor sub 3 ani, ca doar scrie si pe el, dar farmacista mi-a zis ca se poate da si mai devreme, ca e inofensiv si ca multe mamici cu copii mai mici de 3 ani il iau, etc... Si mi-a mai zis la fel si alta farmacista cand am vrut sa i-l iau mai demult...
Naty, te invidieeeeez!!! Vacanta la Roma, o saptmana de 'libertate'...desi te cred ca ai fost cu gandul tot acasa..
Mami de Ioana&Filip
miereamara spune:
Naty asteptam pozici made in Italy!
Dark felicitari! Asa de tarziu faceti taxele?
Noi am papat demult banisorii, ne dadura si noua vreo 2000 de dolari pt Mr. A.
Acum am primit o marire de salariu, dar e nesemnificativa, doar cu numele
Am facut un deal grozav, am primit pe email o oferta pt un hotel de 3 stele jumate la Disney in Orlando pt 30 de doalri pe noapte!!! Asa ca am booked un weekend in july fara sa clipesc
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
DarkBendis spune:
Naty, sa ne arati si noua pozici de la Roma! Ma bucur ca v-ati simtit bine si ca sunt bine si fetele!
Miere, fain deal! Chiar ca trebuie profitat de ocazie! Aici anul financiar se termina la inceputul lui aprilie iar renewal-ul la child tax credits se face acum (trebuie trimise bilanturile pana la sfarsitul lui iulie). Eu m-am grabit cu hartoagele ca ramanand fara servici trebuie sa-i anunt ASAP si uite...surpriza in cont.
Hihi mariri simbolice... tin minte! Si mie mi-au dat ultima marire de salariu in martie... imensa suma de 15 lire/luna. Da' ma rog, orice banut in plus e bun la casa omului.
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
miereamara spune:
Noua ne-au dat 3% din salariul anual, da' in cazul meu nu este prea mult.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
Carmen_Marieta spune:
Salutare mamici,
crisspy, Miere si IrinaC draguti baietii...
eu nu am timp sa pun in seara asta poze, incerc maine seara.
Noi am petrecut wk cu Stefan, care ne-a alergat( noi ii spunem ca are motor la fund) nu sta locului o secunda. sambata am fost in Herastrau, si cand a vazut lacul din"apa" nu ne mai scotea, l-am plimbat cu vaporul, nu va puteti imagina ce chiote au fost...
Apoi acasa a adormit, dar s-a trezit pe la 4.30 si avea chef de joaca, bine si tati ii tinea isonul...
V-am zis ca i-am cumparat tricicleta, nu stiu pentru cine, ca el sta max 15 min, apoi se ridica in picioare..
Porumbita cam cum ti-au zis fetele avem si noi programul.
Mama ii variaza pranzul lui Stefan( ii face supa cu fidea, galuste, taitei... ii plac foarte mult, sau ciorbite acrite cu bors facut de mama, legume multe, cu carnita de pui( fasole verde, dovlecei/ardei umpluti)m seara ii mai face gris/fidea cu lapte, budinca cu branza.
oricum Stefan e obisnuit cu parintii mei si mananca mai bine cu ei, daca acum a terminat de mancat, si tat se aseaza la masa el mananca...
Mierenu lua toate "asistentele de dispensar" in seama, nu suntem pe vremea cand dam copilu cu capul de pereti sa vorbeasca,, fiecare copil se dezvolta in felul lui... si mamei mele i-a zis cineva ca a pus copilu la olita la 6 luni, si mama i-a taiat-o scurt" el nu se deranjeaza sa se aseze, si inca nu s-a hotarat cu ce mana sa-si tina putza.., mama care e o fire mai calma...
Iar la intrebarea 'vai nu vorbeste" mama raspunde ca inca nu l-a inscris la facultate...asa ca..
Poze ..
Stefanel cel mititel este un nazdravanel...
9+
cami_antonia spune:
salutare feteleeeeeeee
anuc am murit de ras .... esti superrrrrrr.... ai un talent la povestit de numaaaaaaaaaa .... ei lasa ... ai incercat si tu ... eu o las pe antonia cu degetele in gura ... dar ea nu suge unul anume si nu in timpul somnului ... doar ziua ...
miere felicitari de deal
dark ce supr ca ai primit baniiiiiiiii ... cand ma gandesc ca noua cred ca ne iau deja de luna asta innebunesccccccc ....offfffffffff
irinac pupam andreitaaaaaaaaaa .... antonia s-a reindragostit ...felicitari pt inscriere in colegiu ...esti tare ... sper sa apuce sa se si cunoasca cat mai repedeeeeeee picii slabuti .... caci si noi slabisem de la 10,5 la 10,3kg... nu am mai cantarit-o ....
crisspy ai un bebe frumusel foccccccc ... si tu esti o draguta ...
natyyyyyyyyyyy super mama ai ... vezi si tu te stresai .... offffffff ,,,, eu mi-as dori o astfel de mama in putere ... a mea e deja batraioara .... nu mai face fata sa creasca o nepoata atat de mica .... poate dupa ce mai creste .... asteptam cu nerabdare detalii de calatorie si pozeeeeeeeeeee .... aaaaaaa .... si danuta e gravida iarrrrrr ... nu stiu daca a zis inca la odiseea voastra .... dar mie mi-a zisssssssssss ... e super fericitaaaaaaaa
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
DONEAZA 2 EURO LA SMS 879 PANA LA SFARSITUL ANULUI PENTRU ALINA DONESCU
povestea ei la www.alinadonescuumanitar.blogspot.com
cami_antonia spune:
porumbita mie antonia are de cand s-a nascut 37.5-38 in fundulet
initial ii mai bagam cate un paracetamol
pana m-am potolit
ca are mai mereu
si nu e normal sa ii bag zilnic
poate fi de la dinti
cat despre program e asemanator cu cel al fetelor
doar ca foarte mobil
adica nebatut in cuie
adica azi poate se culca seara la 8 maine poate se culca la 12 noaptea
azi poate manaca tot ce ii dau solid
maine nu vrea decat lapte
si mie inca mi se trezeste
fata noaptea
inca manaca
4 biberoaneeeeeeeeee
aproape 1 litru de formula
asta e
nu il scot
m-am horata
sa o las pana la toamna
asa
apoi incep sa ii dau lapte de vaca de tara
cat despre olita
abia am asezat-o odata
nu a facut nimic
si nu vrea decat in baie
cand stau si eu pe wc
in rest se jopaca cu ea
voi incepe sa o las
fara pampers si eu
sa vedem ce iese
SPUNETI O RUGACIUNE PENTRU ALINA - operata pe creier SI ADRIAN - sa aibe putere sa o ingrijeasca
DOAMNE AJUTA!
cami_antonia spune:
fetelor
dar va rog
sa imi dati
si mie cateva
sfaturi
caci
antonia
de vreo 2 zile
a descoperit ca poate tipa tare
si cand protesteaza
tipaaaaaaaaaa
dar atat de rau
ca apoi da in plans
provocat
si ma dispera
ca sunt pe afara
sau prin plimbare
si nu ii place ceva
si zice lumea ca o omor
ma innebuneste
de exemplu
dimineata a urlat ca din gura de sarpe 1 ora
a refuzat micul dejun
si pana nu i-am dat lapte
nu a tacut
offfffffffffff
e turbata dupa lapte
daca ar putea
ar manca numa lapte
DOAMNE AJUTA!
pyc spune:
Fetelor nu stiu daca are sau nu Paul varicela.....mie nu mi se pare ca are. Are niste bubitze mici de tot, cat o gamalie de ac, rosii, 14 la numar, majoritatea pe burtica si torace....nu au lichid inauntru, nu au nimic, nu-l mananca, iar el e bine mersi, nu are febra, nu are nimic......E drept ca eu nu am vazut bubitze de varicela niciodata, dar am vazut de zoster la adulti si nu seamana deloc cu ce are Paul acum. Bona zice ca sigur e varicela, ca a vazut zeci de cazuri si ca sigur pe maine dimineata va fi plin din cap pana-n picioare de bube.......Ce zic fetele deja trecute prin asa ceva?? Sau Irina? Help:)
Sa va zic si programul nostru:
-trezirea intre 8 si 8:30, mic dejun cu 250 ml de lapte de crestere +/-o bucatica de paine sau un biscuite sau derivati sau rar cereale 4 lingurite
-ora 9 la bona, unde are activitati f bine organizate, extrem de variate, se incepe in general cu joaca de voie, apoi joaca educativa cu aratat de imagini, invatat partile corpului, apoi cantecele si dans, apoi activitate manuala gen modelaj, care se termina cu pregatirea painicii pt pranz (adica copilasii isi fac painica singuri din faina, apa, ou sau din ce s-o face painea ca nu prea stiu.......fac forme diverse si bona o coace in cuptor si la pranz fiecare mananca ce a pregatit). In general dimineata ies si afara, dar scurt, un pic in gradina sa dea painica la pasari, adica la pescarusi......miercuri intotdeauna e ziua de piata, cu invatarea fructelor si legumelor "live"......daca are bona treaba pe undeva, merge cu toti 3 dupa ea.
-ora 12 pranzul: 200-250 g legume cu paste, cartof sau orez sau daca nu doar cu painica, 30 g carnita variata sau 1/2 ou + fruct
-un pic de joaca de voie, apoi nani de pe la 13 la 15.....15:30
-16 h gustarea: un iaurt + un fruct +/- un biscuite, un pic de painica, feliutza de cake, prajiturici diverse dar simple
-joaca afara cu mingea, in nisip, mers la plaja daca nu e f cald sau f soare, jocuri in echipa daca le pot spune asa, adica ii baga pe toti 3 intr-o casuta gen cort si se imping ei acolo, se calca pe picioare si se musca.....de obicei se lasa cu pedepse, adica cel care musca sau loveste e "pedepsit", adica sta asezat 1 minut la locul de pedeapsa (de fapt stau cam 20 de secunde, timp in care bona le spune ca nu e voie sa muste etc)....apoi iar citit, dans....apoi iar activitati manuale, colorat, desenat, pictura cu mainile, lipit nasturi mari pe o foaie sau te miri ce mai inventeaza bona.
-ora 18-19 vin parintii sa-si recupereze copiii si de obicei ii gasesc linistiti, la masa, desenand, ne arata desenele si le luam acasa operele:)In drumul spre casa oprit in parc la tobogan sau mers la plaja la nisip sau in parcul cu animalele
-ora 20 sau cand ajungem acasa cina: 250 ml lapte + o bucatica de branza sau iaurt sau fromage blanc cu painica+ un fruct, urmeaza baita, apoi distractia cu pernele (pun plapuma pe jos, 4 perne si ne trantim si sarim pe ele), joaca cu masinile, apoi carticica cu imagini, il invat cuvinte, ii arat tot felul, apoi ii cant si dansam, apoi citim din cartea cu animalele, din inca 2-3 carti, iar la sf citim din cartea cu ursuletul care merge la nani....il intreb daca merge si el la nani, si imi face tai-tai cu mana si pleaca singur la patut
-ora 22 doarme dus
Cand nu e la bona incerc sa respect cam acelasi program structurat, cu activitati scurte, variate, dar si sa-l las sa se joace singur, timp in care mai fac eu una alta. Cand fac curatenie il implic si pe el si adora asta! Imi aduce hainele una cate una din masina de spalat pana pe balcon si la fiecare imi zice a cui e......adica mama sau papa, la ale lui nu zice nimic:)Ii dau aspiratorul sa aspire la el in camera, sa spele pe jos, sa stearga praful, daca fac mancare ii dau si lui vasutele lui sa faca si el.
Cu olita e super avansat, nu credeam ca e posibil la varsta asta....de obicei se cere la caca, dar daca e prins cu joaca face in scutec, dar imediat imi zice ca a facut si se aseaza cu fara in jos pe canapea sa-i miros fundicul, dupa care ma ia de mana si ma duce la masa de schimbat sa-i schimb scutecul! Pipi face doar la olita ziua, il tin in casa in chilotei, fara scutec si nu am avut decat un accident pana acum. Problema mea e bona, care nu vrea sub nicio forma sa-l puna la ea la olita si nu ma crede ca acasa face la olita si se cere la caca! Ea spune ca e prea mic si ca abia acum a inceput incet incet educarea la olita cu baietelul mai mare care are 2 ani si cateva luni si ca va incepe doar la anul pe vremea asta si cu Paul.......
PS Il pun la televizor la desene in weekend! Stiu ca nu-i bine si sunt anti tv la copii, dar nu cred ca-i strica 5-10 minute de desene din cand in cand, din acelea pt copii mici. Evident doar in prezenta mea, stau cu el pe canapea si comentam impreuna imaginile.....e mort de ras, recunoaste animalele de la desene, masinile, cand care personajul zice "beng" sau "tombé" sau "badaboum".....si-mi place de el ca nu ramane pironit cu ochii in tv, ci participa activ si comenteaza, ca si atunci cand citim din carti......de asta am decis sa-l las, ca mi se pare ca invata ceva si din desenele astea. In rest tv e strict inchis, spre disperarea lui taica-so, care e (era) teledependent. Voi cum faceti cu tv-ul?