Licurici de ianuarie - februarie 2009 (109)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

'Neata,

Am avut un week-end plin cu Razvi la Buc ...ma resimt acum

Irina mi-a facut placere sa va vad, pacat ca picii habar n-au de socializare .

Va las niste pozici cu noi

O saptamana usoara si multi

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

e dulce foc

PS_ si tu ce bine arati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Tocmai m-a sunat bona sa-mi spuna ca are Paul varicela:( Sunt necajita pt el, dar pe de alta parte ma bucur ca o face acum, cand nu avem nicio vacanta programata....si scapam de ea! Bine inca nu e sigur 100%, dar are cica 4 bubite f suspecte si bona se cam stie la cum arata bubitele de varicela. Sper sa nu fac si eu, desi sincer tare mi-ar prinde bine sa stau acasa 2 saptamani in concediu de boala in iulie si in august sa plec in vacanta!

Rau am ajuns sa-mi doresc asa ceva!

Sambata am fost inundata de undeva de sus, asa ca azi am umblat peste tot, la asigurari, vecinul nu vrea sa semneze hartiile ca zice ca nu de la el curge......si uite asa ne distram noi cu o galeata in mijlocul camerei, in care Paul se balaceste si o rastoarna. Sper sa nu fie apa de la vreun WC........ In seara asta o sa mut mobilele si voi pune galeata pe masa si masa sub pata aia din care curge apa.

Si noi vom ajunge la Brasov, dar in august......la mare in Ro nu cred ca vom merge, desi imi e foarte dor de Vama Veche.

Pupici si vacanta placuta, ca vad ca deja incep plecarile!!

Mergi la inceput

robert de vreo 4-5 zile are febra 37.5-37.6

eu nu i-am dat nimic, pt ca el e la fel de activ ca de obicei; nu mananc aextraordinar da mereu a avut per din astea

gingiile sunt inflamate la canii de sus si la unele masele
da la el s-a mai intamplat sa se umfle si de ieist ioc

e cazul ca ma ingrijorez de febra asta?

Mergi la inceput

in alta ordine de idei:

1. cand, cat si ce mai mananca picii vostri?

2. care va e programul zilnic (in mare)?

3. cum ii culcati pe pitici? cate ore dorm pe noapte si cate pe zi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Pyc sper sa treaca repede varicela lui Paul ...si daca vrei si tu, atunci asa sa fie , dar sa fie o forma usoara.

Porumbita mersi de aprecieri . Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi pt temperatura lui Robert, Razvi are de cand s-a nascut 37.4 si Robert nu are cu mult mai mult. Relax, o fi de la dinti

Hai ca incerc eu sa raspund la intrebarile tale:

1. program de masa:
9:30 - 10.00 micul dejun - ou fiert moale cu painica sau mar copt + para + branzica si asa de distractie mananca el singurel castravete si sunculitza (nu va lasati inselate de fotografii, sunt de impresie artistica ); in ziua cand mananca ou pentru ca nu se satura ii mai da mami si niste fructe - aprox. 200gr
13:30 - 14:00 - pranz - ciorbita de pui / ficatel / vita - aprox200gr....peste nu-i place deloc
gustarica: fructe, suc de portocale
17:30 - 18:00 - 1 iaurt Tnuva cu biscuiti Nestle
21:30 - 22:00 - laptic - in ultimul timp a redus cantitatea de lapte seara, mananca cam 120-150ml de lapte cu o masura de cereale. Insa noaptea mai are o masa pe la 2 si una spre dimineata pe la 6 unde "baloteaza" cam 220-240ml de lapte.

Intre toate mesele astea ciuguleste de la ai mei din farfurie. Din pacate nu are un meniu foarte variat pentru ca mama nu prea are timp sa gateasca (si asa se scoala pe la 4 dimineata sa faca de mancare ca sa poata sa stea ziua cu el). Poate acum imi mai dati si mie idei de papica pt kinder sa transmit mai departe.

2. program zilnic: dimineata trezirea, da cu mamaia cu aspiratorul prin casa, ies in parc ori pana in masa de dimineata ori dupa (depinde de cata treaba are mami sau cand s-a trezit musiu), pranz, somnic, joaca in casa, seara iesire in parc, baita si iarasi somn. Bineinteles totul se leaga de cat a dormit noaptea.

3. la noi se pastreaza din pacate adormirea pe picioare...eu nu-l mai culc asa, daca nu vrea asta e...de ex in week-endul asta a adormit singurel cand l-a rapus somnul: am intins pernele pe jos si s-a foit pana cand a adormit. In general are 2 somnicuri de 1 - 1,5 ore pe zi, mai rar unul singur si mai lung dar nu mai mult de 2,5 ore. Noaptea doarme putin (cred eu ca si din cauza asta doarme de 2 ori pe zi), cam 8-10 ore.

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Ziua buna de la noi!

Stau cu un ochi la Mister si unul la fereastra... mi-am intins o multime de rufe in gradina si parca-parca ar da sa vina o ploaie... sper sa nu fie cazul ca nu prea am unde sa le intind pe toate in casa.

Porumbita, multa sanatate la Robert. Nu e febra mare, eu la febra din asta dau Calpol si atat.

Programul nostru e cam asa:

in jur de ora 6 desteptarea...adica bebe vine cu mami in pat pentru portia de laptic. Uneori mai doarme un pic 1-2 ore imediat dupa aceea, alteori se joaca nitel si apoi si le doarme.

La 10 e micul dejun propriu zis, de obicei 70 gr de iaurt natural amestecate cu 100gr de piure de fructe si o lingurita de mascarpone, in care pun o bucata de wheetabix (sunt niste "biscuiti" mari din cereale integrale - portia unui adult e de 2 bucati). Asta... sau toast cu unt si cu gem, sau scotch pancakes, niste clatitute mai groase.

Apoi... program de joaca. In casa, afara sau la baby group. Doua zile pe saptamana merge la Lynn de la 12-5 si atunci nu-mi bat capul cu pranzul. Altfel, cam la 12 primeste un pic de fructe, daca vrea (de obicei banana, favorita lui, mai rar bucatele de mar sau para)

Cam pe la 2-2.30 emasa de amiaza: zarzavele cu carne,paste cu sos si carne, risotto, omleta cu branza si zarzavele, uneori un pic de desert apoi de obicei un pic de nani (cam 2 ore). Dupa-masa din nou joaca, iesit in gradina sau in parc.

Cina o luam intre 7 si 8, 6 linguri pline varf cu cereale amestecate cu 200 gr de lapte de vaca + o lingurita de mascarpone ( iese un fel de porridge de consistenta groasa), gris cu lapte, mamaliguta cu branza si smantana, budinca de taitei cu branza de vaci, din astea. Apoi din nou un pic de joaca, citit carticele, eventual mai iesim un pic in curte, baita (nu in fiecare seara decat daca e musai nevoie).

Cam pe la ora 10 ...nani, asta dupa un pic de laptic de la mami inainte de culcare. Nu se trezeste noaptea deloc.

Asta ar fi in timpul saptamanii. In week-end... programul e cam dat peste cap. Mereu iesim, ne plimbam, vizitam... mancam pe unde putem si cum putem, mai din borcanele, mai din cutia cu snack-uri (bucatele de fructe, biscuiti, grisine), mai ce prinde de la noi daca mancam in oras... nu ma agit. Sanatosi sa fim!

Cami, noi mergem in fiecare duminica la piscina (asta daca nu intervine altceva "mai interesant"). Asta la care mergem are inclusiv "rapids", adica niste curenti de apa care te plimba prin bazin. Tare ii place lu' Mister in zona de "rapids", bineinteles cu mami sau cu tati

Crisspy, am vazut pozici, Razvi e tare frumos! Da' si tu

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Ledi, stiu ca am zis-o de o mie de ori, dar o gandesc in fiecare zi si iti mai zic o data: pentru mine esti un exemplu si te admir de nu-ti inchipui. Daca in situatia ta te mai gandesti si la altii, jos palaria!

Pyc, eu astept varicela la Filip si acu' zici ca a ajuns la Paul?? Daca nu-l verific in fiecare zi si nimic! Ne tine pe toti in loc, ca nu-mi vine sa plec nicaieri stiind ca planeaza deasupra noastra...

Irina, asa ma gandesc si eu...chiar n-o face?
Ai sa vezi ca lucrurile se vor rezolva si in curand o sa ne trimiti poze de la noua casuta....numai eu nu am nicio speranta...dupa 30 de vizionari, mi s-a pus pata si zic ca intr-un an vor scadea preturile mai tare...insa nu mai am rabdare si m-as muta si maine...asa ca gandul ca veti avea casuta voastra frumoasa si noua, cred ca-ti da aripi...

Ledi, daca voi ziceti DA la tot, noi dam din cap ca NU la orice intrebare...e la fel de haios cand ii punem diverse intrebari si el da din cap ca nu :)
In schimb zice DA tare si raspicat cand se face ca vorbeste la telefon, zici ca e domn' director :)

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Buna dimineata!

Mi-ati inchis capitolul in nas:))
Va lasasem pozici
http://www.flickr.com/photos/14984866@N07/

Crisspy Razvan e un dragut, ce frumos mananca el!

Programul lui Aidan e cam acelasi, fie weekend fie cursul saptamanii, si eu ca si Pyc incerc sa ii pastrez acelasi program ca la cresa.

Trezirea 6. Ne pupam pana la 6.30. Mic dejun 6.30-7.00 in general cereale cu fructe, sau banane sau o felie de paine cu branzica sau cascaval, 400 de ml de lapte (stiu ca e mult, dar ii place f tare, bea 200 de ml de formula si 200 de lapte de vaca normal).
La 7.30 pleaca la gradi. Acolo mai au o gustarica pe la 9 (sau mic dejun:)) au tot felul de chestii in meniu, omleta, tarta, paine cu unt, clatite, etc plus lapte (de obicei Aidan nu mananca mult atunci pt ca el e deja satul, le-am spus sa ii dea apa in loc de lapte).

Dimineata au tot felul de activitati, apoi pe la 10.00 ii scot afara si stau pana pe la 11-11.30. Urmeaza spalatul pe maini si asezatul picilor la masa. Pranzul este destul de variat, pui cu orez, diferite legume, grilled cheese, tuna sandwich, paste, ...in general ceva care contine o proteina fie vegetala fie animala, plus legume si fructe, plus o canuta de 200 de ml de lapte de vaca. Nu as putea sa va spun cat mananca, ele scriu pe foaie ca tot dar se mai intampla sa arunce mancare pe jos, in general mananca pt ca il vad pe camera.

Somn; 12 - 2.30.
Dupa amiaza au alte activitati, canta, citesc povesti, deseneaza, au diverse tematici, de exemplu vineri a fost Letter day unde cica au invatat sa scrie litera cu care incepe numele lor

Un snack mic (biscuiti si suc de fructe) pe la 4.30 si apoi de la cinci ii scot din nou afara unde il gasesc de obicei cand merg sa il iau.

Acasa ajungem la sase, de obicei ma joc cu el si intre timp arunc cina in oala.
Cina consta in diverse, branza, fructe, paine, macaroane cu branza si stafide, branza cu smantana, uneori borcanele cand sunt in criza de timp.

La 8 baita, spalat pe dinti, tratatmentul (saracul atat de mult s-a obisnuit cu antibioticul ca vine singur si deschide gura ca sa i-l dau cu seringa), plus lapticul de seara cam 250ml de formula. Doarme de la 8:30 la 6 diminetaa, se mai trezeste o data pe noapte dar adoarme relativ repede exceptand faptul ca il deranjeaza ceva sau e bolnavior.

De adormit ..la gradi adoarme singur, instantaneu, acasa il adorm in fotoliu, leganandu-l un pic, dar e mai mult de ritual pt ca in cinci-zece minute adoarme, dar ii place sa stea cu capul pe pielea mea, imi ridica tricoul si ma mangaie pe burta.

In rest cu vorbitul tot pe acolo, dar am descoperit ca stie o multime de animale, unele chiar ciudatele cum ar fi bufnita, zebra, face distinctie intre capra, oaie, il intreb where is the...si le stie pe toate din carte! plus obiecte, sau ii arat obiectele pe carte si il rog sa imi aduca corespondentul. De partea asta tatal s-a ocupat mai mult, are o rabdare magica si ii explica de zeci de ori, pt ca pt aidan asta e una din activitatile favorite.

Gata, am scris un cearceaf, ma intorc la lucru.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuc spune:

Hai sa va zic ca i-am facut eu copilului...stiu ca o sa mi-o iau si ca am gresit, dar va zic...

Impulsionata de faptul ca toata lumea imi zicea sa fac ceva sa nu-si mai suga Filip degetul ptr ca: isi strica/stramba dintii, isi subtiaza degetul, ia microbi, etc, etc...ma duc la farmacie si ii iau un lac special de unghii fffffff amar produs in scopul determinarii copilului sa renunte la acest prost obicei...Buuuun, iau lacul si seara dupa ce adoarme, il dau strasnic pe degetul cu pricina...dupa vreo juma de ora, ne trezim toti in niste urlete...Filip se trezise si-si bagase detetul in gura, supsese ce supsese si cand s-a prins el ca degetul lui de aur, prin care cursese numai lapte si miere pana atunci, e amar ca pelinul, a inceput sa planga si sa maraie ingrozitor (mai era si trezit din somn)...apoi a inceput sa verse si iar sa planga..mi-a varsat de 3 ori...eu alergam cu el in brate prin casa si nu stim ce sa fac...am fugit la baie sa-i sterg degetul cu acetona, am frecat, l-am spalat cu sapun, nu disparea amareala deloc, iar eu as fi dat orice numai sa-i recuperez copilului degetul si sa-l vad iar fericit...intr-un final a adormit suspinand...a doua zi a tot incercat sa-l mai suga, dar se stramba tare haios, apoi ducea degetul la nas si-l mirosea...intr-un final s-a dus amareala, iar fi-miu e din nou fericit cu degetul lui, iar eu am jurat ca asa-l las pana la majorat daca vrea, ca nu ma mai ating de 'fericirea' lui...

Mami de Ioana&Filip

Mergi la inceput