Licurici de ianuarie - februarie 2009 (109)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Citat:
citat din mesajul lui Anuc

Si ce-mi mai ramane sa-i dau in afara de paracetamol si novocalmin (pe care i-l dau doar in situatii fara iesire)..ca face febra si nu-i trece cu paracetamol, nici cu sosete ude, iar azi nici cu dus...a stat 5 ore cu temp in jur de 39 ...

Asa am patit si eu cu Clara nu mai departe de saptamana trecuta, nu-i scadea nici cu antitermice, nici cu novocalmin, nici cu baitza nici cu sosete cu otet.Totusi dupa 3-4 ore, timp in care i-am schimbat f. des sosetele cu apa si otet si bagat antitermice a inceput sa-i scada.
Mi-a mai dat pediatra un supozitor ca sa-l am in caz ca nu-i scade deloc, dar din fericire nu l-am folosit (DICLOGESIC 1 LA 24 ORE)

MUUULTA SANATATE!!!

16+ Claudia, mamica de puiutz Clara Maria cu falcutze incluse.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Anuc, nu e interzis ibuprofenul!! Doar ca nu e indicat ca si linia intai de tratament pt febra. Schema aia cu alternarea nu se recomanda in prima intentie, doar daca febra nu trece dupa 48 h de paracetamol sau la copiii cu antecedente de convulsii febrile si daca poate fi evitat sub 2 ani, e de evitat......daca trebuie, se poate da.

Eu din ce citesc aici pe forum toata lumea in Ro sare cu medicamente pt "febra" 37 cu ceva, mamele sunt panicate, medicii prescriu direct 2 feluri de medicamente pt febra usoara sau moderata.....aici febra e peste 38, se da clasicul paracetamol la 6 ore, se dezbraca copilul, se racoreste camera, baitza cu apa la 1 grad mai putin decat temperatura copilului.....se recontroleaza febra (dar cu masura, nu din ora in ora!).....etc etc

Mergi la inceput

Mie imi vine sa plang cand ma gandesc cat Ibuprofen si antibiotic am bagat in Clara in ultimile 3 luni (laringita acuta si amigdalita purulenta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Febra in sine nu este periculoasa decat dc depaseste 40-41 si in cazul in care exista sansa aparitiei convulsiilor febrile.

Febra reprezinta reactia unui organism sanatos la atacul produs de virusi, bacterii, etc. Este modul de a lupta al sistemului imunitar, ridicand temperatura tocmai ca sa lupte eficient si sa omoare intrusii.
Dand antitermice pt o temperatura absolut banala gen 37.5-38 nu facem decat sa resetam termostatul organismului, ii inducem o stare falsa si el nu mai ridica temperatura si astfel prima bariera naturala a sistemului imunitar cade...

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IRINA.C spune:

Mai sa nu exageram: nu exista medicament fara efect adevers.Maj antibioticelor sunt hepatotoxice, iar in Rom Reckitt Benkiser au o promovare f agresiva pt Nurofen dela varsta de 3 luni.Spun asta ca sa fie clar ca PRODUCATORUL il recomanda.Si numai pt cati copii primesc si totusi cat de putine adv se inregistreaza incercati sa nu intrati in panica.Paracet e intr adevar de prima intentie dar nu e o tragedie dc a primit si nurofen.

Primul an cu Andrei
Poze Andrei
mami cea mai fericita de Andreita

Mergi la inceput

In cazul lui Aidan zic ca au fost justificate antibioticele. Am o prietena pediatra in state si din ce-mi povesteste ea sunt f stricti cu antibioticele si nu se prescriu decat daca e clar nevoie de ele, lucreaza dupa protocoale f bine stabilite si orice abatere poate insemna sfarsitul carierei lor de medic si un proces.

Eu sunt patita, cu 3 plangeri si un proces la activ, toate pe cand eram rezidenta.....nu am fost vinovata de nimic, spre norocul meu si tot ce am facut a fost ca la carte.......dar nu va spun ce stres cand a trebuit sa justific tot ce am facut si fiecare cuvant scris in dosarul pacientului. Singura chestie pe care mi-au gasit-o a fost ca am scris doar "pacientul se externeaza la domiciliu" si nu am precizat cum pleaca omul acasa!! Adica cu taxiul, pe jos, singur, insotit de cineva din familie....de cine anume din familie, ce grad de rudenie......ca sa vedeti pana unde se merge aici si de ce nu se risca niciun medic sa faca ceva atipic sau sa dea un medicament care nu are o indicatie clara.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pediatrul nostru e latino, haha, e nitel mai lax ca americanii...glumesc e un pediatru f bun si am incredere totala in el, dar asta nu ma impiedica sa mai citesc una alta sau sa cer alte pareri.

Ideea este ca otitele astea pot fi si virale, si in cazul asta antibioticele sunt useless. si nu prea poti sa faci diferenta. Ultima oara am incercat sa il las fara antibiotic sa vad daca se vindeca de la sine.
Si mi-a facut trei zile temperatura 39, nu m-am alarmat prea tare, dar a treia noapte a facut 40.5 temperatura luata in ureche! eu cred ca avea mai mult, pt ca frigea groaznic.
si imediat dupa prima doza de antibiotic, la 12 ore s-a dus temperatura. Deci cred ca fuse ceva bacterian.
si cu tuburile astea, sunt intr-un dubiu...cu cat citesc mai mult cu atat ma ia panica. Pe termen scurt efectele sunt indubitabil benefice, dar pe termen lung?? Poate ramane cu gaura aia in timpan, au fost cazuri in care s-a deteriorat timpanul f mult, cazuri in care tuburile au cazut in interiorul urechii si a fost nevoie de operatie sa le scoata!

Ma doare capul

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Cadia nu e de plans:) Daca a avut nevoie de antibiotic, trebuia luat fara discutie! Iar ibuprofen nu e nicio problema daca a luat sau va mai lua! Doar ca nu e in linia 1 in tratamentul febrei.....

Cum zicea si Miere doar febra mare trebuie combatuta cu orice pret, in rest parerea mea e ca nu e cazul de sarit cu 2 medicamente doar ca sa ajungem la "sub 37" cu orice pret!

Si apropo de varicela, ramane contraindicat, alaturi de aspirina:)

Paul are extrem de multe bubitze, impresionant.....20 dupa o ureche, 10 pe putzica......cam 100 pe cap......citeam ca in medie au 200-400 de bubite, in cam 3 valuri de eruptie....I-am dat paracetamol, spalat la un dus scurt cu sapun antibacterian si dezinfectat bubitele cu clorhexidina si i-am taiat unghiile f scurt. Nu se scarpina, in schimb ma scarpin eu doar cand ma uit la el!

Mergi la inceput

Grea decizie pt o mamica treaba asta cu tuburile.....sincer eu nu stiu ce as face. Cred ca as mai astepta...ce nu stiu exact, dar as mai astepta:)

Facut o audiograma eventual, desi nu stiu cat e de interpretabila la un copil asa de mic........si daca se dovedeste ca auzul e preturbat, i-as pune tuburi....daca nu, parca as mai astepta.......sa mai faca o otita! Habar nu am, imi dau cu parerea:)

Sau du-te cu el la un ORL f bun, cel mai bun, eventual la un sp universitar, vezi ce zice ala.....

Nici eu nu cred in general ca statul in curent sau AC influenteaza cu ceva, dar totusi sunt multi cei care sunt afectati de asa ceva! Maica-mea daca sta in curent cateva zile nu mai aude bine si o dor urechile.... Sa nu vina si de acolo.....

Mergi la inceput

pyc

Mergi la inceput