Licurici de ianuarie - februarie 2009 (109)
Raspunsuri - Pagina 16
ariya spune:
Multumesc de aprecieri,dragelor!
Plecam pe 19 si ne intoarcem pe 29,fecem vreo 10,11 ore cu masina si traversarea cu bac-ul...sa vedem ce o sa faca tanarul Miguelito!!
Ledi ar putea fi de la caldura scaunele moi...ni s-a intamplat si noua,de mai aveam putin si-l tineam in cada,de cata diaree a facut...mi s-a intamplat si la ceilalti,deci nu m-am speriat deloc...i-am dat smecta ,juma de pliculet in biberonul cu lapte de dim si seara,fara regim si niste Enterocol parca,pliculete cu fermenti pt refacerea florei intestinale,muuuulta apa si l-am rezolvat in 2 zile...
Curaj fetelor cu varicela!!!Trece ,dar,pe caldura asta,vai de capul vostru sa stati in casa ,cu piticii,2 saptamani!Aualicaaaaaa! stiu cum e ca au facut-o aia mari - amedeo avea 4 ani jumate si piticania avea 1 an si ceva...a fost de panicaaaa!
Astept sa se trezeasca nea,sa merg la farmacie sa cumpar medicamentele pt calatorie,cand ma intorc pun ultima masina de spalaaaaaaaat!
Cadia,vb cand ma intorc,k?
Nu va scriu la toate,personal,pt ca,v-am mai zis eu,mai am 2 neuroni intregi care ,acum,sunt chiauni de la caldura si nu vreau sa gresesc numele...
Miericicooo,vai de tine!
Nu va suparati,da?
Va pup,ma duc sa-i pregatesc masa cu iaurtel tanarului...cand se trezeste si nu sunt pregatita cu haleala,sa te tii!!ne cunoaste tot cartierul cu crizele de foame...aaaaaaaaaaaa!stiti ce face cand e lihnit?se duce la sertarul cu tacamuri-unde,bineinteles,nu mai sunt cutite,acestea tronand intr-un castron ,sus,unde nu poate ajunge-scoate o lingurita sau lingura si plange si zice:"Da-i,da-i!!!
Ma rupe,e de o dulceata!!!Si muuulte,dar n-am timp sa va pove...
Va pup pe toate,sper sa pot intra sa va salut maine!
Burtici ,aveti grija de samburei!
amedeo 12ani,annamaria 8 ani,miguel adriano 27/01/2009
sunt o mama implinita!
Anuc spune:
Roxana, eu nu zic ca ne internam de la varicela, ci doar daca continua sa nu manance si sa nu se hidrateze...ca azi a baut fff putine lichide...sunt curioasa laptele diseara....
Stii ce-am facut? Acu' la 18 a tb sa-i dau ceva de febra si n-am vrut sa-i dau paracetamol, ca pastrez supozitorul ptr la noapte si n-am vrut sa-i dau nici nurofen sirop, ca nu mancase...asa ca am luat un supozitor cu nurofen de 125 si i-am taiat o bucatica din cap (am clculat din ochi o cincime)....stiu ca se da peste 2 ani, dar daca l-am facut de 100, eu zic ca e bine....sper sa nu fi gresit ff tare...
Miere, daca are herpangina (ca asa se mai numeste ce zici tu)....pe mine ma vedeti la stiri, ma arunc in Dambovita! Ca a mai avut, nu de alta...
Mami de Ioana&Filip
pyc spune:
Anuc, sa nu ii mai dai antiinflamatoare non steroidiene, gen aspirina, ibuprofen. Sunt contraindicate in caz de varicela sau suspiciune de varicela si in general in inf virale, risc de sdr reye (insuf hepatica si edem cerebral de oricine necunoscuta care apare in caz de consum de AINS in infectii virale la copii). Nu-s pediatra, dar chestia asta in Franta e considerata "faute medicale grave".....adica greseala medicala grava si niciun medic nu prescrie asa ceva la copii!
Nu stiu cum o fi in Ro...........
Anuc spune:
Pyc, ce sa zic, eu nu ma pricep deloc, dar abia dupa ce i l-am dat am citit pe prospectul de la Nurofen ca nu se da la copiii cu sensibilitate sau alergici la acid acetilsalicilic...si citisem si eu ca la varicela nu se da aspirina....de ibuprofen nu stiam, dar de aspirina da...si nici pediatra nu mi-a zis sa ma feresc de ele. La telefon mi-a zis sa-i dau antitermice (cred ca nu si-a dat seama sa-mi zica de nurofen)...Nu-i mai dau si sper ca nu i-am facut ceva rau copilului...
Plus ca tot la nurofen zice ca nu se da copiiilor care sufer de astm bronsic....de care e suspect Filip. Eu nu prea folosesc nurofenul ptr ca stiu ca e puternic sin face stomacul praf...dar uite ca am motive in plus sa n-o fac...
O sa lamuresc asta si cu pediatra.
Si ce-mi mai ramane sa-i dau in afara de paracetamol si novocalmin (pe care i-l dau doar in situatii fara iesire)..ca face febra si nu-i trece cu paracetamol, nici cu sosete ude, iar azi nici cu dus...a stat 5 ore cu temp in jur de 39 ...
Mami de Ioana&Filip
miereamara spune:
Ibuprofenul si Acetaminophen noua ni s-a spus ca sunt ok, primul administrat la 6-8 ore, al doilea la 4-6 ore. In caz de nevoie pot fi intercalate la 4 ore.
Ibuprofenul este contraindicat dc face tratament pt astm cu steroizi.
sunt studii care arata o legatura intre consumul de Acetaminophen la varste f mici si aparitia astmului la copii.
Aspirina e contraindicata.
Ce naiba sa mai zici?
Cum o dai...cel mai bine ar fi sa stea astia micii sanatosi, dar..
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator
pyc spune:
Am scris un mesaj si l-am pierdut...
Reiau:)
Aici nu se da pt febra decat paracetamol. Nu se alterneaza cu ibuprofen decat la copiii cu antecedente de convulsii febrile sau daca febra nu scade nicicum dupa 48 de h de paracetamol....si se evita pe cat posibil in orice suspiciune de infectie virala. La copiii sub 2 ani e contraindicat in general, evident cu acordul medicului se poate da. Chestia e ca aici medicilor le este frica sa prescrie un medicament pt ca din nimica toata se ajunge la proces..... Asa ca ori are indicatie clara si e in protocoalele lor frantuzesti, ori nu e si atunci nimeni nu prescrie....decat in cazuri extreme. Oricum in varicela am citit si eu si mi-a zis si pediatrul sa nu cumva sa-i dau ibuprofen, caci e contraindicat ca si aspirina (care oricum nu se da aici decat la cei peste 30 de ani, inainte doar in cazuri speciale).
Cate tari atatea obiceiuri, desi sunt aceleasi medicamente.....
miereamara spune:
Paracetamolul e Acetaminophen? Mereu le incurc.
Nici noi nu apelam la Ibuprofen decat in caz de temperatura mare si prelungita care nu cedeaza la acetaminophen. Ultima oara a facut 2 zile temperatura 40 desi ii dadeam paracetamol. Asa ca am trecut la ibuprofen, mai ales ca el a facut in trecut convulsii febrile.
Cu toatea astea nu inteleg un lucru, Motrinul sau Ibuprofen este recomandat si la copii mici, de la sase luni. Daca e asa de periculos cum naiba l-au aprobat?
pyc spune:
Miere e acelasi lucru paracetamolul cu acetaminofenul, in Europa ii spune paracetamol, in SUA prefera denumirea de acetaminofen.
Medicamente ca si aspirina si ibuprofenul sunt contraindicate la copii pentru ca pot da sdr ala Reye, mai ales la aspirina, dar se poate si la ibuprofen sau alte medicamente din clasa antiinflam non steroidiene. Cand se administreaza asemenea medicamente se ia in cont risc-beneficiul.....adica daca chiar trebuie, se pot sa, daca nu, sunt de evitat. De asta exista si sirop forma pt copii, pt ca se poate da, nu e interzis!
Acu e drept ca toate medicamentele pot da reactii adverse, si la paracetamol sunt cazuri grave de hepatita fulminanta.......si pt asta toata lumea ia paracetamol si e un medicament de baza....
Ibuprofenul insa da des reactii adverse gastrice, risc de hemoragie....in Franta se da doar cu protector gastric, nu neaparat ca e nevoie, dar medicii sunt ffff precauti. La fel fac si eu, caci nu am chef sa ma dea careva in judecata ca a facut ulcer dupa ce i-am dat eu ibuprofen...... Desi sincer nu au nevoie de asa protector gastric decat cei cu antecedente de gastrita sau ulcer....
Alt exemplu e Augmentinul, antibiotic extrem de folosit, care are si amoxicilina.....foarte des da hepatite medicamentoase, unul dintre motivele pt care nu se sare aici cu antibiotic cu si fara treaba ca si in Romania (pe langa problema rezistentei ulterioare la antibiotice daca sunt administrate aiurea). Nu am facut statistica, dar cam 1 din 2 pacienti au analizele de ficat modificate sub augmentin......in Romania nici nu se fac macar analizele de ficat, nici inainte, nici in timpul si nici dupa tratament.....
Sau gentamicina, antibiotic mai ales nefrotoxic....nu se da decat in spital, cu controlul strict al functiei renale, zilnic!....se da 3-5 zile, mai mult nimeni nu indrazneste sa o prescrie fara acordul unui infectiolog. E un antibiotic f bun, dar se da doar daca este cu adevarat nevoie si cu indicatii clare, in infectiile cu bacterii gram -. In Romania se da si pt infectii banale...fara antibiograma, fara nimic, de mie mi se face frica:)
Anuc spune:
Pe mine ma speriati...aici in Ro, la toti medicii l cre am fost (si credeti-ma ca am fost
), iti dau pentru febra schema de paracetamol alternand cu nurofen (ibuprofen), ambele la 8 ore date, deci la 4 ore poti sa-i dai cand paracetamol, cand nurofen...si asta la copii mici, parca dupa 3 luni se foloseste. Mie dra mi-a zis sa nu ma arunc la nurofen ptr ca e tare ptr stomac (ceva de genul asta).
Eu nu stiu care e legatura intre ibuprofen si aspirina, dar pe Nurofen scrie clar ca nu se da la cei cu alergie la aspirina.
Flixotide-ul nu e steroid? Scuze, daca scriu prostii....chiar nu ma pricep, dar parca asa citisem la un moment dat pe prospect...
Mami de Ioana&Filip
miereamara spune:
Mey, daca va spun de cate ori a luat asta micu al meu antibiotice din ianuarie si pana acum...va luati cu mainile de cap...si asta intr-o tara unde se prescriu f greu antibiotice.
A luat asa: amoxacilina, augmentine, omnicef (de vreo 4 ori pana acum, asta e o cefalosporina care merge bine la infectia lui de la urechi), Azithromycin si inca un antibiotic injectabil cand a avut pneumonie. Deci de vreo 8 ori! in cinci luni, mi-e rau...de aia vreau sa ii rezolv problema de la urechiuse neaparat, nu stiu dc ii pun tuburi deocamdata dar nu mai suport sa faca febra, sa il indop cu antitermice si antibiotice.
Da Anuc, e steroid, echivalentul lui flovent.