ghinionista
fetelor va multumesc pentru sfaturi si critici. am sters pentru k se pare ca a avut un impact mare asupra mea tot ce ati scris. va pup si va doresc numai bine
Anul asta sigur sigur
Ma enerveaza ca nu sunt cum as vrea sa fiu si totusi nu cedez.
Raspunsuri
Deus spune:
nu ne-ai plictisit doar mi-ai dat o senzatie ciudata...de ce vrei sa te casatoresti si sa faci un copil cu el? ti-a sunat ceasul? pai viata ta nu este roz, acuma cand este timpul sa fie, tu acuma ar trebui sa zburzi, sa cladesti sa misti muntii si tu...sa vezi tu daca faci un copil si cu socrii nu o sa te intelegi, sotul nu o sa te ajute, parintii tai la fel, sa vezi ce fain o sa fie!
Ai un job? iti place? daca nu schimba-l acuma la 25 de ani nu astepta sa te blazezi! fa un curs, invata ceva si fa ceva concret! pleaca in alta tara la munca, fa orice dar nu te blaza la 25 de ani! lasa asta pe seama celor de 55.
Iti iubesti partenerul sau este doar obisnuinta, ca De, stati de 10 ani impreuna? Sigur? Daca da, stati mai bine fara acte pana la 30 si ceva de ani ca nu merita sa treci printr-un divort:-)
Nu ai prieteni? De ce? Unde-i viata ta? Este a ta sau a parintilor/partenerului? Mergi la o sala de sport, cauta fete din zona ta chiar aici pe DC si organizeaza o intalnire.
Stai jos, fa o lista cu ce ai si cu ce iti doresti. ACUMA poti cel mai simplu sa schimbi totul in bine, nu te inhama la o caruta care oricum nu-ti prea place ca o sa suferi! Plus o sa sufere probabil si un copil.Un copil nu se face si creste usor! se schimba TOTUL! Nu-i ca in filme sau ca pt dive care au 2 bone si 3 menajere!
Nu sta intr-o relatie din obisnuinta, barbati sunt pe piata cati vrei si se gaseste si pt tine unul cu care sa te potrivesti.
Anii astia pe care-i irosesti nu se mai intorc in veci si nu cad sansele din cer pt nimeni.
Deci, la treaba, lasa plansul pt cei bolnavi sau ultra saraci si fa sa ai o viata frumoasa.
Te-am scuturat nitel ca pe o sora mai mica deci nu te supara pe mine
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
Deus spune:
ce inseamna are tendinta sa dea in mine? doar finut? inca nu ti-a scos un dinte? atunci doar "se pune"?
tu cu el vrei un copil? dar copilul ce vina are?
Of Doamne!
Trezeste-te si mergi pe alt drum!
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
alinushali spune:
deus intr-adevar ai pus punctul pe I, dar sunt ......nici nu stiu cum sa spun.....poate asta .....am avut niste parinti , spun am avut pentru k acum s-au schimbat lucrurile(sora mea are acum tot ce nu am avut eu, dar ma bucur pt. k ea nu a trebuit sa treaca prin ce am trecut eu).......eram in clasa a 4-a cand am vrut sa ma omor, am luat mai multe pastile, nici nu stiu ce erau , doar pentru ca luasem 6 la mate, deci inchipuieti .....uneori viata mea atarna de un fir, dar se pare ca niciodata nu am avut curajul sa mi-o iau.
Mi-e frica sincer sa iau o masura in ceea ce priveste viitorul meu. De regula cand luam o hotarare asa mare se intampla sa am probleme pe toate planurile, de aceea si spun k sunt ghinionista. Imi place locul de munca pe care il am acum si castig enorm si ma gandesc ca daca imi iau viata in piept si ma mut singura si sa-mi fac prieteni...ori ma da afara de la munca ,ori aflu ceva terifiant, ori da masina peste mine.
Tot ce mi-am dorit vreodata a fost: sa fiu iubita, apreciata si mai ales respectata, dar se pare ca am aspiratii prea inalte.
Anul asta sigur sigur
sdcristian spune:
deci
sunt multe lucruri bune in viata ta
in primul rand nu te-ai maritat inca cu un om violent si la care nu prea pare sa ii pese de tine
apoi, nu esti insarcinata cu acelasi om, si astfel nu te leaga nimic de el
si nu in ultimul rand esti tanaraaa
el e abuzatorul tipic- nu te lasa sa ai prieteni, ca sa fii izolata si doar la cheremul lui, totul e vina ta sau a familiei tale, te mai si loveste putin. daca acuma e asa, cand vei fi maritata si chiar legata de el cum speri sa iti fie?
ai salar bun, cauta-ti chirie, muta-te, traieste-ti viata, invata, specializeaza-te, fa-ti o viata frumoasa
corap spune:
sa stai cu o persoana care te loveste - nu iti inteleg optiunea, dar ma rog, tu esti adult.
dar sa te bata gandul sa faci un copil cu aceasta persoana este ceva ce nu pot pricepe in ruptul capului. de ce? ce vina are copilul? incerci sa-ti faci un tovaras de suferinta sau un sac de box in care sa-ti versi frustrarile?
incearca sa-ti rezolvi intai multele probleme si apoi o sa-i vina si timpul pentru copil. copilul NU E NICIODATA o solutie la probleme.
venirea pe lume a unui copil bulverseaza si viata unor cupluri fericite, un copil pune enorm de multe probleme si e sursa de tensiuni suplimentare in cuplu.
Gandeste-te bine la ceea ce vrei!
Nu mi se pare insa sanatos pentru tine sa gandesti "daca ies din relatie imi pierd locul de munca, lumea mi se va darama etc". Poate iti va fi mult mai bine, dar nu poti sa vezi daca nu incerci. (din ce descrii pe-aici, mai rau e greu sa-ti fie)
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
CorinaDani spune:
buna,
la 25 de ani inca mai ai timp si poti sa-ti iei viata in maini si sa realizezi foarte multe...
daca asa-zisul tau viitor sot are tendinta de a da in tine acum, cat nu sunteti casatoriti dar aveti o relatie veche de 10 ani, imagineaza-ti cum va fi peste inca 10 ani alaturi de acest om.
nici macar nu apreciaza si nu incurajeaza eforturile tale de a ramane insarcinata, ba chiar te ia si peste picior. ia gandeste-te putin, daca doamne-fereste faci vreo boala mai grava in urma acestor tratamente, cum te-ar ajuta si sprijini el ? a, iti va spune ca a avut dreptate si ca ti-ai facut-o cu mana ta, pentru ca ai luat acele medicamente...eu cred ca partenerul tau este imatur, foarte egoist si rautacios...iar faptul ca sunteti impreuna inca din liceu, cand inca erati "necopti", poate fi o piedica in calea unei relatii pe termen lung, deoarece intre timp ati crescut, v-ati maturizat, stiti fiecare ce va place si ce nu, fiecare dintre voi are o alta imagine asupra viitorului...
sincer, cred ca nu merita sa mai stai langa el, chiar daca esti profund recunoscatoare mamei/familiei lui, care te-a luat sub aripa ei ocrotitoare si te-a ajutat sa-ti iei zborul in viata. recunostinta, da, "sclavie" pe viata, nu.
sa nu crezi ca esti datoare sa le suporti fiul doar pentru ca te-au ajutat in perioada liceului.
te rog eu mult, incearca sa te eliberezi acum, cat inca nu-ti sunt inchise toate drumurile, cat inca mai poti lua viata de la 0, pe cont propriu. multumeste-le parintilor lui pentru tot ce au facut pentru tine, insa lasa-i, daca ramai nu vei trai cu parintii lui, ci cu el - cel care incepe acum sa-si arate defectele. azi da in tine, peste cativa ani poate isi va lovi copilasul pe care doar tu ti-l doresti asa mult cu el...
nu imi dau seama ce fel de om este el, l-ai descris prea putin, dar oamenii au idei ciudate cateodata, ar putea sa-ti reproseze candva (el sau parintii lui) ca singura data cand ai ramas insarcinata a fost cu altul, nu cu el...rautatea unora e greu de inchipuit...
si nu mai fi atat de pesimista, incearca sa vezi jumatatea plina a paharului, nu doar pe cea goala.
sa stii ca o posibila cauza a faptului ca nu ramai insarcinata este stresul foarte mare in care traiesti, daca analizele sunt bune si totul e in regula cu organismul tau, ori stresul e de vina, ori are el o problema de fertilitate si singura data cand ai ramas insarcinata a fost acea infima posibilitate/probabilitate statistica sa ramai...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Deus spune:
ai vazut semnatura mea?
devii ceea ce practici! daca te gandesti la tine ca la o ghinionista asta esti!
Lasa trecutul, gata parintii nu mai pot acuma sa faca nimic, acuma doar TU poti sa faci ceva! Pana nu este prea tarziu! pt multe persoane este prea tarziu si ar da orice sa fie in locul tau si la 25 de ani!
De ce te privesti ca fiind slaba si dependenta de el. Lasa-l si nu te uita in spate pt nimic in lume. Peste ani ai sa intelegi...
Primul pas cand il faci? inscrie-te la o sala de sport, fa lista cu ce ti-am spus si gata . NU-i acorda sanse si nu-l asculta fiindca nu se schimba! se poate schimba pt o luna pana te opreste din drumul tau dupa care o sa fie la fel.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
Clori spune:
Alinushali,
Ce povestesti tu acolo ma duce cu gandul la un copil captiv (daca nu ai citit subiectul cu acest nume deschis de Conchita, iti recomand sa-l citesti acum). O copilarie traita in abuz duce la o deformare a personalitatii iar copilul respectiv se formeaza pe baza sistemelor de aparare, prin care a facut fata la viata pe care a trebuit s-o traiasca atunci cand nu se poate apara altfel, in loc sa se formeze ca un adult normal.
Eu cred ca esti foarte dependenta de prietenul tau – a fost probabil gura ta de aer proaspat in viata pe care o traiai acasa la parinti iar acum, ca v-ati mutat impreuna, cu atat mai mult. Iar aceasta dependenta este o dependenta bolnava! Din pacate, asa se intampla de obicei: ai iesit din relatia abuziva cu parintii tai si ai intrat intr-o alta relatie abuziva, care sa-ti permita sa joci in continuare rolul pe care-l cunosti atat de bine, pe care l-ai jucat toata viata!
Draga mea, mi s-a rupt inima citind mesajele tale! Stai o secunda si gandeste-te: crezi sincer ca omul asta te iubeste, te respecta, daca isi permite sa te loveasca si sa te trateze asa cum povestesti? Asta este familia pe care aspiri s-o construiesti? In care iti doresti sa aduci pe lume un copil? Ce crezi ca va ajunge copilul ala, care va trai intr-o asemenea atmosfera otravita, altceva decat un alt copil captiv?
Nu, nu cred ca esti ghinionista. Cred ca esti tentata sa iei anumite decizii, foarte importante pentru viata ta, pe baza unui sistem gresit, pe care ti l-ai insusit in copilarie. Nu depinde decat de tine sa te vindeci! Si ar fi bine sa faci asta inainte de venirea unui copil, pentru ca la randul tau, ii vei imprima valorile tale care trebuie sa fie cele bune, reale, pentru a-i asigura o viata fericita.
alinushali spune:
eu nu am spus ca a dat in mine are tendinta, adica se face ca da, iar faptul ca imi doresc un copil nu inseamna ca am nevoie de un partener la suferinta, eu cred ca doar el ma poate face sa ies din starea asta in care ma aflu. El ar fi centrul universului meu , fiinta pentru care sa traiesc, poate ca datorita lui voi putea vedea ca viata mea nu a fost chiar atat de grea si poate .....nu mai stiu .....poate sunt eu de vina ca mi se intampla atatea. oricum la sfarsitul anului voi lua o hotarare. Mereu am crezut ca poti schimba comportamentul si gandirea unora daca vorbesti cu ei deschis, am reusit lucru acesta cu un coleg, dar mi-a luat ceva timp.
Va multumesc pentru parererile voastre si pentru sfaturi
Anul asta sigur sigur
sdcristian spune:
de la a se face la a da e un pas mic mic
un copil va fi centrul universului tau, dar daca universul tau e unul trist, fara speranta, depresie - copilul tau va fi influentat de acest univers.
de ce nu astepti pana vei fi fericita, cu incredere in tine, impreuna cu un partener care sa te sustina, sa fie dragoste, incredere, blandete, tandrete...