ghinionista

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

Scuza-ma, dar momentan TU esti fiinta pentru care traiesti. Tu pui o presiune enorma pe un copil inca neconceput. iti dai seama ce greutate ar pourta pe umeri copilul tau inca de la nastere. ce rol ii asumi?

iar cu faza "se preface ca da" ... hm, eu as avea multe de spus, dar

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

FEBRUARIE thing-a-day

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Alinushali nu te pune pe ganduri ca toate sfaturile au fost la unison?
Lasa frica deoparte si schimba-ti viata. Nu e o solutie sa faci un copil ca sa ai in sfarsit un reper si o ancora in viata. Sa te simti pretuita si iubita.
Omul asta te-a izolat de prieteni, te-a adus in casa facuta de el, ti-a gasit el serviciu - ca sa te faca cat mai dependenta de el. Si acum te ironizeaza, te domina, te umileste. Meriti mult mai mult decat asta.
Muta-te, fa-ti prieteni. O sa apara un alt el care sa te pretuiasca, sa te iubeasca si sa te trateze asa cum meriti. Nu te mai gandi ca urmeaza o catastrofa daca pleci. Chiar daca ti-ai pierde serviciul, ai gasi altul. Doar nu o sa lasi teama de a-ti pierde jobul sa-ti hotareasca viitorul.
Nu cred ca ai neaparat probleme cu fertilitatea. Cred ca e un blocaj psihic. Trauma chiuretajului plus ca tu nu te simti iubita si in siguranta langa omul asta. Lasa tratamentele deoparte. E foarte posibil ca in alta relatie, cu un barbat care sa te iubeasca, sa ramai insarcinata fara nici un tratament.
Stiu ca doar el si mama lui te-au sprijinit in liceu si te-au ajutat dupa aceea. Dar ajutorul asta din trecut te costa enorm acum. Si o sa te coste din ce in ce mai mult daca nu pleci. Pune stop.
Iubeste-te putin mai mult si ai grija de tine.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clori spune:

Citat:
faptul ca imi doresc un copil nu inseamna ca am nevoie de un partener la suferinta, eu cred ca doar el ma poate face sa ies din starea asta in care ma aflu. El ar fi centrul universului meu , fiinta pentru care sa traiesc, poate ca datorita lui voi putea vedea ca viata mea nu a fost chiar atat de grea si poate .....nu mai stiu .....poate sunt eu de vina ca mi se intampla atatea.

Cum ar putea sa te ajute copilul sa iesi din starea asta? Un copil, dimpotriva, iti va cere tie foarte mult. Va trebui sa ai grija de el, sa-i dai sa manance, sa-l speli, sa-l plimbi, dar responsabilitatea este mult mai mare decat atat. Pentru ca trebuie sa-i dai si din punct de vedere psihologic ceea ce are nevoie pentru un start bun in viata. Eu cred ca e gresit sa iti doresti sa faci un copil punand asupra lui o asemenea povara: cea a fericirii si implinirii tale!

Si nu cred ca tu esti de vina pentru ceea ce ti se intampla. Pur si simplu intregul tau sistem de valori a fost pus pe o baza gresita. Tu trebuie sa te gandesti in primul rand la tine, sa te iubesti mai intai pe tine, sa te respecti etc... Inainte de a cere celorlalti sa faca asta. Inainte de a astepta ca lucrurile astea sa vina de la copilul tau. Eu cred ca tu vrei sa faci acest copil pentru ca vrei, din tot sufletul, sa te iubeasca si pe tine cineva neconditionat, sa primesti, in sfarsit, ceea ce ti-ai dorit atat de mult fara sa primesti pana acum. Dar o mama trebuie sa se gandeasca mai intai la copil, la ceea ce este bine pentru el! Atunci cand vine in viata ta, copilul trebuie sa reprezinte implinirea, nu mijlocul de a obtine ceea ce nu ai reusit sa obtii din alta parte.

Citat:
Mereu am crezut ca poti schimba comportamentul si gandirea unora daca vorbesti cu ei deschis, am reusit lucru acesta cu un coleg, dar mi-a luat ceva timp.

Crezi ca-l vei putea schimba pe prietenul tau discutand cu el? Ai mai incercat vreodata (cu el, nu cu o alta persoana)? E adevarat ca o buna comunicare poate rezolva multe probleme intr-o relatie dar asta numai daca amandoua persoanele implicate doresc aceasta discutie deschisa si daca ambele persoane sunt decise sa faca ceva ca relatia sa mearga in continuare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

alinusa,

in primul rand ar trebui sa iei in calcul si faptul ca suplimentele de hormoni pe care le iei iti pot influenta starea psihica...

in al doilea rand, ti-as propune sa gasesti ragazul necesar si sa citesti de la inceput pana la sfarsit subiectele altui user, popescudora, vei avea multe de invatat din ce s-a scris acolo; si din povestea userului noideea ai putea sa vezi cum poate evolua o situatie si cum isi schimba oamenii modul de a gandi...

nu te juca cu viitorul unui copil atata timp cat viata ta nu are un sens in acest moment

incearca sa te pretuiesti, sa te iubesti suficient de mult incat sa te rupi din mediul in care traiesti acum, sa-ti faci viata si cariera pe care ti le doresti si pe care le meriti, si abia apoi ia decizia aducerii pe lume a unui copil...tu vrei acum sa inlocuiesti dependenta de partener cu dependenta de copil...nu-i bine deloc...de ce simti nevoia de a fi "agatata" de ceva anume ? fii puternica, fii independenta, pune-ti viata pe un fagas normal, nu accepta sa fii umilita sau injosita...abia apoi te poti gandi la un copilas, caruia sa-i oferi atat confortul material necesar, cat si mediul ideal in care sa creasca - dragostea ambilor parinti.
ce folos ca vrei acum un copil, daca partenerul tau nu e de aceeasi parere, inventeaza motive puerile doar ca sa nu-si asume niste obligatii - de sot si tata...

daca acum doar se preface ca vrea sa te loveasca, stai sa vezi cum o sa fie cand nu va putea dormi noaptea din cauza copilasului care plange, isi va revarsa nervii si frustrarile tot pe tine sau isi va cauta linistea in alta parte - in casa parinteasca sau in bratele altei femei...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushali

Tot ce mi-am dorit vreodata a fost: sa fiu iubita, apreciata si mai ales respectata, dar se pare ca am aspiratii prea inalte.

Dar tu, tu te iubesti? Te apreciezi? Te respecti?
Invata sa ai incredere in tine, sa pui dorintele tale si interesul tau pe primul loc.
Rupe-te de ceea ce te ingradeste, da-ti voie sa cresti, viata ta e abia la inceput, iar tu meriti sa fii fericita!
Gandul tau ar trebui sa fie acum la tine insati. Dupa cum ai scris nu te simt intr-un loc bun, de unde poti sa oferi emotional ceea ce are nevoie un copil. In momentul de fata tu esti ca un copil care are atatea nevoi neimplinite, concentreaza-te pe tine, gaseste-ti puterea sa iti cladesti o viata buna, noua, daca trebuie!
Daca nu primtesti dragoste, invata macar tu sa te iubesti. Daca nu primesti respect la cei din jurul tau, gaseste acel respect in tine. Sunt sigura ca ai motive sa fii multumita de tine!
Pune pe o hartie tot ceea ce iti place la tine, scrie acolo fiecare victorie, cat de mica, pe care ai obtinut-o. Scrie toate calitatile si atu-urile tale. Esti un om puternic, imi dau seama de asta dupa faptul ca ai reusit sa treci prin atatea greutati. Dar nu trebuie sa accepti greutatile astea pe viata! Da, meriti sa fii iubita, da, meriti sa fii apreciata. Iubeste-te tu insati, respecta-te, si apoi va veni si vremea sa cunosti pe cineva care te va iubi si te va respecta asa cum meriti. Nu accepta mai putin!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

eu nu incerc sa imi spun parerea ca nu e altfel decat s-a spus, cu toate ca se stie din afara lucrurile pr limpezi, solutia gasita, dar din mijlocul problemei, cauti liane de care sa te agati , ca un om ce se ineaca, sperand ca daca le gasesti (lianele)te vor putea tine acolo unde esti si ajuta.
Daca acum gandesti ca in conditiile in care ai gasi forta interioara si ai pleca , se poate sa ti se intample ceva rau, fii ferm convinsa ca dupa ce vei avea un copil nu vei mai pleca nici batuta, pentru ca aceasta frica sa nu patesti ceva va fi raportata la copil, ...daca pateste el ceva in caz ca pleci, si vei ramane captiva pe veci.Acum e momentul sa alegi calea pe care vei merge...Chiar daca se pot ivi si mai tarziou ocazii sa iti schimbi destinu, va fi pacat de tineretea ta, care din pacate nu se va mai intoarce oricat am vrea.
Multa intelepciune iti doresc sa poti sa alegi ce e bine pentru tine.Daca tot crezi in superstitii (stiu cum e ca si eu cred, cu toate ca mintea imi spune ca e o prostie, nu ma pot rupe de tot) gaseste ceva ce ti-a adus noroc macar o data, daca de mai multe ori cu atat mai bine si tine lucru ala la tine.Da sa fie ceva ce poti sa mai gasesti in caz ca-l pierzi sau din astea, poate fi o cruciulita , o carte de rugaciuni, o poza sau orice iti incarca tie pozitiv sufletul.Face minuni, pentru ca te incarca cu energie pozitiva.E ca si cum ai bea o bautura energizanta si apoi muti muntii din loc, cam asa si asta.
Eu pe vremea cand baiatul meu mai mare nu vorbea, cu toate ca medical nu avea de ce sa nu vorbeasca, refugiul meu a fost intr-un clopotel, sa nu razi.Mi s-a spus ca daca ii dau se bea apa din el va vorbi...e o prostie stiu, dar atunci eram asa de inebunita ca daca ar fi trebuit sa vorbesc eu pentru el as fi facut-o fara sa clipesc.Pur si simplu clopotelu ala imi dadea mie linistea si siguranta de care aveam nevoie atunci sa merg mai departe, apoi au fost alte lucruri adaptate situatiei.Incearca si asta poate te ajuta.
E greu sa fii singur si sa nu ai cu cine te sfatui , cine sa iti spuna o parere, cunosc foarte bine cum e sa vorbesti cu tine insati si tot tu sa-ti dai si sfaturi , dar trece si va iesi si soarele...trebuie.
De aceea nu te impovara acum cu un copil , el trebuie sa te gaseasca relaxata , altfel se poate sa clachezi si el copilul are nevoie de tine toata viata lui...gandeste-te la asta.

Mergi la inceput