Drept de sedere fals obtinut

Drept de sedere fals obtinut | Autor: cllaudia

Link direct la acest mesaj

Cum pot denunta, sau mai bine zis, pot denunta pe cineva care a obtinut un drept de sedere fals?

Mai exact, este vorba despre un cetatean strain care a venit in Romania cu afaceri, binenteles nu prea legale, si a obtinut permis de sedere ca membru de familie. Adica a convins o femeie romanca, de la tara, contra unei sume de bani, sa se casatoreasca cu el, el obtinand astfel dreptul de sedere. Mariajul practic nu exista, femeia respectiva locuind in comuna ei, iar individul acesta locuind in Bucuresti cu amanta. Astfel de cazuri cred ca exista cu miile , din pacate.

Concret, eu il pot denunta pe acest individ undeva? Este cineva in masura sa actioneze contra lui? Din cate stiu, ambasada tarii lui cat si ambasada Romaniei fac niste cercetari inainte de a-i acorda permisul de sedere. Cel putin ar trebui sa faca... Eu, daca ma duc la ambasada tarii lui si il reclam pe propria raspundere, si duc si dovezi cum ca totul este de o falsitate clara, ma ia cineva de acolo in seama, se sesizeaza cineva? Daca se dovedeste ca am dreptate, aceasta persoana mai are dreptul de a locui pe teritoriul tarii noastre? Permis de munca nu poate obtine, deoarece nu este angajat, si nici nu are o firma inregistrata legal. Tara a carei cetatean este nu este membra U.E, daca asta ar avea vreo importanta...

Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un sfat sau o indrumare. Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Si cum crezi ca ai putea dovedi ca el si cu sotia lui legitima nu au avut o viata de cuplu pana in momentul cand a obtinut el dreptul de sedere?

Daca a obtinut deja acest drept probabil ca a trecut prin pasii necesari si a adus dovezile ce i s-au cerut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Una dintre dovezi ar fi domiciliul. Barbatul are domiciliul in Bucuresti, femeia in comuna natala. Ori o familie reala locuieste impreuna... Si ar mai fi faptul ca el locuieste cu amanta. Amanta care fiind si ea din alt judet si-a facut domiciliul in Bucuresti, pe adresa barbatului de care vorbesc. Si aici ma refer la domiciliu stabil, nu temporar, gen viza de flotant... Si dovezi ar mai fi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Acestea nu sunt dovezi. Pe de alta parte daca la momentul X a indeplinit cnditiile legale pentru dreptul de sedere si daca aceste conditii nu sunt incalcate anulate pierdute samd, legal are acest drept.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Multumesc Marius de raspuns.

Si inca 2 intrebari mai am, daca nu cer prea mult...

1. Dupa cati ani poate primi cetatenia romana un cetatean strain, in cazul in care intruneste toate conditiile?

2. Daca dintr-e un cetatean strain si o romanca rezulta un copil nascut in Romania,cu cetatenie romana, acest copil nascandu-se in afara casatoriei, cetateanul strain beneficiaza de vreun drept de sedere in Romania, doar pt faptul ca are copil aici. Sau poate obtine cetatenia romana in cazul asta?

Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

nu te supara, dar ce te deranjeaza pe tine personal in toata aceasta chestiune/poveste ?

ca a platit o femeie de la tara pentru a se casatori cu ea si a obtine astfel dreptul de sedere, ca are afaceri "nu prea legale" (si nu inteleg de ce spui "bineinteles", de parca toti strainii care vin in Romania cu afaceri numai asta au in cap - ilegalitati, e cam urat din partea ta sa-i bagi pe toti in aceeasi oala, nu crezi?), sau ca locuieste fericit in Bucuresti, impreuna cu amanta ?

esti ruda cu femeia de la tara sau cu amanta ? sau esti angajata acestui cetatean si nu ti-a platit salariul la timp/nu ti-a facut carte de munca ?

te-ai pus o clipa in locul lui ? daca tu ai fi reusit sa emigrezi in alta tara pentru a-ti face rostul tau si singura sansa de a avea dreptul sa stai acolo era o "casatorie de forma", esti convinsa 100% ca nu ai fi recurs si tu la aceasta metoda ? nevoia te impinge sa faci multe, nu ai de unde sa stii pana nu esti pusa in situatia respectiva si esti fortata sa gasesti o solutie pentru a supravietui...tu crezi ca el a venit la noi de bine ce ii era in tara lui ?

si am sa te rog sa te mai gandesti la ceva inainte de a face un denunt sau o reclamatie impotriva acestui om : nu ai spus din ce tara este, dar poate are multi concetateni/conationali in Bucuresti, poate comunitatea respectiva este bine inchegata si membrii acesteia se ajuta unii pe altii; doamne-fereste sa fie genul de oameni razbunatori si sa afle ca de la tine i se trag problemele acestui domn, te poti trezi ca intri in ceva din care nu mai poti iesi...

parerea mea este sa nu incerci sa-ti faci singura probleme...daca acest cetatean are afaceri mai mult sau mai putin legale, poti sa fii convinsa ca este tinut sub observatie, la distanta, de catre cine trebuie...si se va interveni doar cand situatia va lua o turnura nedorita...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

CorinaDani, ai mare dreptate in ceea ce spui. Sigur ca nu toti strainii vin sa faca afaceri ilegale, nu asta am vrut sa spun, si imi pare rau ca asta s-a inteles. Nu vreau sa lungesc mesajul, suntem totusi la topicul pt legislative, dar vreau sa dau cateva detalii.
Nu sunt ruda nici cu amanta, nici cu sotia, si nici angajata a respectivului nu sunt. Si apropo, cand ziceam de afaceri nu prea legale nu ma refeream la faptul ca fura, sparge sau da in cap la cineva, ci pt faptul ca lucreaza pe cont propriu, fara a plati impozite la stat... Iar chestia asta cu casnicia aranjata ma deranjeaza in sensul ca, desi castiga mii de euro, acelei femei ii da o suma modica pe luna si plus de asta la toate discutile la care am asistat, din taranca , analfabeta si urata nu o scoate. Ori, scuza-ma , dar nu ar trebui sa uite faptul ca datorita acelei femei a putut deveni ceea ce este. Nu o cunosc pe acea femeie, dar sunt sigura ca saracia a impins-o sa accepte asa ceva, desi prea multe nu are de castigat.Si nu o condamn. O.k, as putea spune ca doresc sa o razbun pe aceea femeie. Da, respectivul are multi concetateni aici, foarte multi, iar eu ma inrudesc prin alianta cu unul dintre ei. De-asta sunt si la curent cu toata povestea. Poate nu ar trebui sa ma bag,pana la urma este treaba lor, si atat timp cat amandoi au cazut la acest acord amandoi se fac vinovati. Dar repet, imi este mila de acea femeie, care nu este respectata, desi ar trebui. Si crede-ma, eu ca femeie si sotie e normal sa tin partea acelei femei. Poate si tu ai face la fel, nu poti sti niciodata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

am inteles acum, ca ai dat mai multe detalii

insa, cu atat mai mult cu cat esti apropiata de comunitatea lui, stai linistita si nu te baga, nici nu-ti poti imagina in cate probleme ai putea sa intri doar pentru ca ti-e mila de acea femeie saraca de la tara...eu cred ca, pana una-alta, el i-a facut oarecum un bine, oferindu-i posibilitatea sa castige lunar foarte usor niste banuti in schimbul unui certificat de casatorie, fara a fi obligata sa-l suporte, sa intretina relatii intime cu el, sa fie abuzata verbal sau fizic...faptul ca el o vorbeste de rau fara ca ea sa stie, nu cred ca o deranjeaza...o fi avand si el putina dreptate, din punctul lui de vedere este taranca macar pentru ca locuieste la tara, analfabeta - nu avem de unde sa stim daca e sau nu, urata - e chestie de gust, poate ca nu este, dar i se pare lui...daca nu era ea, gasea alta, dispusa sa castige acei banuti...ideea nu cred ca a avut-o el, ci probabil conationalii sai l-au invatat cum sa procedeze, poate chiar i-au recomandat-o pe acea femeie...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Da Corina, si aici ai dreptate. Multumesc de sfat. Oricum, dupa cum spunea si Marius, nu pot face nimic, atat timp cat cele prezentate de mine nu constituie dovezi. Asta e, o sa ignor afirmatile jignitoare la adresa femeii aleia. Si da, mai sunt cetateni care au apelat la lucrul asta, chiar eu cunost inca vreo 2 care au astfel de "sotii" Asta este, traim in Romania, si din pacate , in mediul rural inca mai sunt fete tinere care nu prea au acces la educatie de calitate, drept pt care sunt dispuse sa faca asa ceva, pt bani. Pacat de ele si de inocenta lor. Probabil astfel de cazuri exista si in alte tari, ca ma indoiesc ca este un fenomen specific numai Romaniei.

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Multumesc inca o data Marius! Am aflat ce ma interesa.

Mergi la inceput