Pufuleti de Ianuarie-Februarie 2010 (80)
Raspunsuri - Pagina 13
alexutzzza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristies Vad ca vorbesc singura... ori nu v-au placut vinetele? Va servesc din meniul de diseara cu somon la gratar si ceva nedefinit inca ca garnitura. _ Povestea unei . Cresc |
Mie mi-a placut si pranzu da ma bag la 2 portii la cina! , noi am fost afara ca trebuia musai platita o rata, azi fiind ultima zi, am luat-o usurel pe strazi secundare cu case si copaci umbrosi si a fost chiar placut asa ca am stat vro ora.
A mers pan la urma si primu CD, am downloadat deja primele 2 si sunt la nr 3 acuma merciiii
de Yannis
AMR 7 kile.... si nu vor sa plece singure
blue_flower spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui alexutzzza
Felicitari! daca tot nu ti se pare ca stau coret fa-i masaj, tine-i laba piciorului drept in mana stanga si cu degetul mare de la mana ta stanga tii gamba pe interior si cu mana ailanta masezi apasand destul de tare dar gentil pe temur si pe incheietura si laba piciorului tragand/apasand laba piciorului in sensul corect (in jos si inspre exterior si nu spre interior cum statea in burtica) si apoi la fel la piciorul stang, mana ta dreapte , degetul tau mare lungit sa sustii interiorul gambei. Pe mine asa m-a invatat in maternitate ptr ca era cu piciorusele strambe ca in burtica itoarse si pe interior asa. La noi a functionat Da treb repetat min 2 ori pe zi ptr cat de mult ii place de Yannis AMR 7 kile.... si nu vor sa plece singure |
Ii fac masaj, nu apuc zilnic, dar ii fac. Aam mers la OrtoClinic, pe Decebal, la o doc kinetoterapeut care m-a invatat sa ii fac masaj. Ma voi mai duce acolo, dar e 70lei o sedinta de 30 minute, e cam scump, ca eu pe o ora de masaj corporal dau 45 lei. Ma rog.
Ii fac masaj si multe alte miscari, rostogoliri, asa a invatat el sa isi scoata mana de sub el cand il rostogolesc de pe spate pe burta. E misto masajul si miscarile cu pricina, dar mi se pare oarecum exagerata tanti doc care a zis ca daca nu il miscam/masam nu o sa stea in fund decat f greu....ceea ce nu mi se pare corect, ca nu toti bebeii beneficiaza de masaj si rostogoliri fortate de mama si pana la urma tot stau in fund.
Eu ma bucur ca nu o sa purtam talonete si ghetute ortopedice, desi am auzit de la altcineva ca e bine pt orice copil ca primele incaltari sa fie ortopedice, ca sunt f bune si formeaza piciorul.
Ai vostri bebei au carnita/grasime pe laba piciorului? Ca al meu e ca si in obraji...pufos. Oare o sa o dea jos cand va incepe sa mearga?
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
haircut spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui cristies
Felicitari! _ Povestea unei . Cresc |
Multumim mult!
de Maia Ilinca (29.01.10)
cristies spune:
Blue_flower, unii copii trebuie ajutati cu rostogoliri, miscari, masaj. Al meu are torsul lung si astfel mai greu decat ar trebui si ii fac un fel de gimnastica pe marginea patului ca sa-i intaresc muschii spatelui. Nu de alta dar daca il pun in fund intre perne se taraste in jos. Deci nu e ok si simte si el.
haircut spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mariucasara
Offf ca bine zici...... Mie imi vine sa ii bat pe cei ce aranjeaza rafturile de la supermarket si pun Danonino si alte minuni la nivelul ochilor copiilor de 2-4 ani. Eu inteleg ca e marketing si copilul trage de fusta mamei sa ii cumpere si mama cedeaza, chiar si ocazional dar eu am aceeasi discutie cu Sara de cate ori intru in magazin, si banuiesc ca toate mamicile cu copii alergici trec prin asta. Nu mai vb ca in timpul eruptiilor nu mai are voie nimic din ce produce alergii pentru a nu agrava pb. Sa vezi atunci cum o apuca poftele de ciocolata, banane, alune, kiwi si lista continua.... Mamica de Sara si Sebi AMR 7.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate...... |
Ma apuca groaza cand va aud....
Imi spuneti si mie, MS si Cristies, la ce ati avut voi alergii?Astea uzuale le stiu, ciocolata, capsuni, kiwi, albus de ou, peste, alune...dar altele???de exemplu: nuci, fistic, caise, struguri....Danonino ce are?? Ca Sara ai zis ca nu-i alergica la PLVaca...
haircut spune:
citat din mesajul lui lorex neatza pe canicula... am 27 grade in casa mi-am comandat babybjorn de pe ocazii, de la tipa aia pe care o stit voi (cristies) e verde, am licitat si am scos transportul moca ...afacerista lu' peshte prajit..(adica je) dupa ce l-am comandat am vazut, ofc, altul mai fain chicco "soft and dream"...eh, asta-s io, lu barbat'miu de asta ii e frica sa faca casa cu mine..ca ma succesc usor...app, ieri am implinit si noi 4 ani de la nunta si am ciocnit o bere fara alcool pe o terasa in parc (unde mi-am comandat niste hribi gretzoshi cu smantana, bleah...chelneritza m-a intrbat ce-s aia hribi..credea ca-s vreun soi de piept de pui ) mi-a adormit gaza in sling - e prima data cand il folosesc... ma duc sa recuperez si revin.. _ Lorex, mama de martzishor cu bobitza de aur ...a inimii mele... "Iubirea unei mame intrece adancurile oceanului!" 01.03.010 Every moment spent with you is a moment I treasure.. _ |
si eu tot de la tipa aia, si tot cu transport gratis, ce tare ma credeam, da vad ca e practica frecventa...
Sa-l stapaniti sanatosi!
blue_flower spune:
Ruxita, tal valg-ul se face de la lipsa spatiului din burtica. Desi eu am avut un ditamai burtoiul, se pare ca el nu a avut loc si si-a incrucisat piciorutele ca o broscuta si labele picioarelor nu au avut loc in pozitie normala - pe stomacul meu, in capul pieptului - si le-a avut strambe; degetele lui de la picioare atingeau tibia.
S-a corectat foarte bine, cu ghips si masaj si atele si masaj. Vom continua cu masajul inca cateva luni.
Ieri ne-a trimis doc sa facem o eco la sold, pt verificarea displaziei de sold. Voi ati facut asa ceva?
cristies, ai dreptate cu masajul, eu observ la Dani ca e mai usor si a inceput sa se rostogoleasca singur. Eu ma refeream ca mi s-a parut nitel exagerata doc cand a zis ca nu o sa mai stea in fund niciodata (sau f tarziu). Poate gresesc eu. Nu stiu. Zic si eu. Eu ma gandesc ca toti copii stau in fund si merg la un moment dat.
de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm
mariucasara spune:
citat din mesajul lui blue_flower
Ii fac masaj, nu apuc zilnic, dar ii fac. Aam mers la OrtoClinic, pe Decebal, la o doc kinetoterapeut care m-a invatat sa ii fac masaj. Ma voi mai duce acolo, dar e 70lei o sedinta de 30 minute, e cam scump, ca eu pe o ora de masaj corporal dau 45 lei. Ma rog. Ii fac masaj si multe alte miscari, rostogoliri, asa a invatat el sa isi scoata mana de sub el cand il rostogolesc de pe spate pe burta. E misto masajul si miscarile cu pricina, dar mi se pare oarecum exagerata tanti doc care a zis ca daca nu il miscam/masam nu o sa stea in fund decat f greu....ceea ce nu mi se pare corect, ca nu toti bebeii beneficiaza de masaj si rostogoliri fortate de mama si pana la urma tot stau in fund. Eu ma bucur ca nu o sa purtam talonete si ghetute ortopedice, desi am auzit de la altcineva ca e bine pt orice copil ca primele incaltari sa fie ortopedice, ca sunt f bune si formeaza piciorul. Ai vostri bebei au carnita/grasime pe laba piciorului? Ca al meu e ca si in obraji...pufos. Oare o sa o dea jos cand va incepe sa mearga? de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm |
Grasimea aia va disparea spre 3 ani. E normala si din cauza ei toti copiii pana in 2-3 ani par sa aiba platfus.
Eu ii fac masaj lui Sebi si facem si gimnastica. Ii intind degetele aratatoare si dupa ce le prinde trag usor degetele, daca are chef de miscare se ridica aproape in fund (ca sunt mama rea si nu il las sa se ridice mai mult desi el ar vrea...), sau ii tin piciorusele si face el abdomene cat poate, il rostogolesc, incet, sa invete miscarea, facem bicicleta, etc Sara a stat tarziu in fund si cred ca daca exersam mai mult cu ea ar fi stat si ea ca orice copil la 6-7 luni nu dupa ce s-a ridicat in picioare...dar deh, tineretea, primul copil...
Mamica de Sara si Sebi
AMR 7.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
mandruta spune:
citat din mesajul lui cristies Am vazut si eu printesele lui Larisel. Se vede ca le prieste aerul si am la florile din curte. Ce frumos... Cat despre Cristina Mandrutei... iar ma trec frisoanele cand ma gandesc la diversificare. Ce dulce e in aia cu sefa. _ Povestea unei . Cresc |
Oana, mami de Ioana-Cristina (7 februarie 2010)
haircut spune:
citat din mesajul lui blue_flower
Noi am avut tal valg bilateral, voi ce diagnostic aveti? Si de ce inca aveti ghips? Sau doar atele noaptea? Dani a avut ghips doar prima luna, schimbat saptamanal, ca ii crestea piciorul, apoi ne-a trecut pe atele. Sa scapati cat mai repede si sa fie piciorusele sanatoase si corecte. Va de Daniel, n.01.02.2010, 3500gr, 51cm |
Stiu ca aveti altceva decat Maia, ti-am citit postarile, dar ziceam ca au tot o afectiune ortopedica. noi varus equin bilateral si am tratat-o la finul dr tale, la dr Thiery...Nu mai avem ghips de 2 luni, avem o orteza, niste gretute prinse cu o bara metalica, pe care le mai purtam o luna continuu, apoi numai noaptea, pama la 3 ani. Da eu nu mai pot de bucurie ca o s-o pot scoate afara in piciorusele goaleieri mai aveam putin si-i papam lui Andrei degetelele grasune
Multa sanatate si bafta se gasiti o a 3-a opinie. Dar sa tii cont ca Thiery e finul dr Ciotlos, n-ar trebui sa mergeti la el sa-i spuneti cine v-a tratat si ca nu credeti ca e ok...sper sa te ajute
edit ca m-am incurcat in nasi si fini