Am primit un cadou...ce fac

Am primit un cadou...ce fac | Autor: Delia21

Link direct la acest mesaj

sa incep cu inceputul:Am inceput un curs...la care am visat de cam multi ani.Bon...si...acolo la curs...ni s-a prezentat un program...de vreo 300 de dolari...pe care il putem folosi...dar..ni s-a aratat si varianta demonstrativa ,gratuita a programului...care poate fi folosita si ea...doar cu mici ,foarte mici inconveniente,ceva de genul ca iti lasa watermarks cand printezi ce ai scris...si limiteaza la 15 pagini...ceea ce scrii...doar ca poti sa stergi..si sa rescri.In fine....vine ziua unui mini-test....unde prezentam ce si cum lucraram...si constat ca sunt singura care nu si-a cumparat programul.Nici o problema...nu ma simt deloc prost...caci e alegerea mea sa fac altceva cu 300...Eh....si...ieri primesc acasa...un cadou din partea unui coleg...trimis cu posta...tocmai programul asta.Si ma simt prost...din mai multe puncte de vedere: 1.Nu am facut nimic sa merit acea atentie....care mie mi se pare scumpicica!!!oare oi fi lasat impresia...ca isi poate face vreo pomana cu mine? 2.Ce as putea sa-i cumpar inapoi...caci mie nu-mi plac datoriile de nici un fel...si necunoscand omul....habar nu am ce gusturi are in ale parfumurilor,...etc. 3.Ma simt vinovata ca primesc si eu asa...din senin ceva...si nu sunt in stare sa ma bucur si imi fac o mie de griji.Ba mai mult....privesc cu ...groaza momentul cand azi la scoala trebuie sa-i multumesc....Nu am exercitiu recunostintei...pentru ca eu nu primi in viata lucruri pe de gratis...de fapt nici nu pre cred in asta cu "pe de gratis..."....sincer....Ba mai mult..il banui pe om...de ganduri ascunse...necurate....si tot stau ca bleaga..si nu gasesc cum sa-l abordez..ce sa-i spun...ce sa-l intreb...mi se sparie gandul.......

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

original?

sau copie dupa programul lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Daca singura lui calitate este de coleg, atunci cadoul este dupa parerea mea prea scump si eu stiu ca e total nepoliticos sa faci cadouri scumpe unor persoane ce iti sunt doar cunostinte.
Personal i-as multimi frumos si i-as spune ca nu pot accepta acest cadou deoarece mi se pare nepotrivit.
Exact la fel as face si daca ar fi un tip care mi-ar face curte (ca am senzatia ca ai insinuat si asta) dar cu care nu sunt in nicio relatie in acel moment.Asta nu inseamna ca daca mi-ar placea persoana nu as continua flirtul sau ce pisici facem noi acolo, dar tot as refuza asa cadou in faza asta a relatiei.

Edit: Varianta cu flirtul se aplica in caz ca esti necasatorita (asa am presupus). In caz ca esti si el stie, atunci e de si mai mare prost gust din partea lui.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Si eu l-as da inapoi, mi se pare un cadou prea scump de la un coleg. O cafa sau un sandwich platit la cafenea e ok dar un cador de $300...mult prea mult ca nici mie nu imi place sa raman datoare la nimeni.

Daca m-ar banui ca nu am bani sa cumpar programul chiar m-as enerva ca da asa aiurea cu presupusul, cum ai zis sunt multi care considera unele lucruri inutile si prefera sa nu cumpere tot ce li se baga sub nas.

Adriana 27+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Lasand la o parte aspectele legate de eticheta si scotand din calcul ca ti-ar face curte (daca esti casatorita si el stie) de ce sa nu ceri oarecare lamuriri inainte de a jigni (poate) omul restituindu-i ofensata cadoul?
Nu stiu...poate traiesc intr-o lume ideala imaginara, dar oameni care sa faca gesturi frumoase pur si simplu, fara a avea substraturi absconse, nu mai pot exista?
Intreb si eu...

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Ana, minunea mea iubita Luca, iubitul mamei drag!
Povestea nasterii Anei

Ajutati-l pe Cata, un baietel de 5 ani, sa traiasca!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Si eu sunt de acord cu Alina. Cere-i intai o explicatie... Poate omul a avut un cd in plus si ti l-a dat tie.. ce e rau in asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

E nepotrivit, mai , oricum ati da-o. Daca avea un CD in plus, tocmai ca sa nu jigneasca, i-l oferea dupa explicatiile politicoase de rigoare, gen: "uite, am un cd in plus, fara sa vreau am remarcat ca tu nu ai programul z si ma gandeam ca ti l-as putea oferi, sigur, nu vreau sa te simti jignita etc...".
Nu stiu, poate oi fi eu mai rigida, dar asa vad lucrurile.

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sint de parerea Inaioanei (btw off-topic, Inaioana, felicitari pentru "Buburuza").

Este un gest nepotrivit. Nu as cumpara cadou inapoi ci l-as returna cu replica ca sint "uncomfortable" cu atentii costisitoare si ca a fost decizia mea de a nu cumpara programul respectiv.

Un gest frumos se face anonim tocmai pentru a evita sentimente ranite, etc.
Daca are scopuri "necurate", cu atit mai mult trebuie returnat.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

In primul rand trebuie sa clarifice cu colegul motivul cadoului. Daca este o copie a programului nu este mare lucru , zici "thanks" si te bucuri(in caest caz as intoarce cadoul cu un gift card undeva la un restaurant, sala de fitness,cinema etc.), daca este originalul care costa 300 dolari treaba este putin cam delicata. Daca tipul a facut-o doar sa-i atraga atentia Deliei despre o posibila curte, Delia ar trebui sa fie aceea care sa cantareasca daca merita tipul atentie sau nu.(scuze nu-i stiu statulul Deliei in sensul daca este sau nu casatorita).
Cel mai bine este sa-l intrebe politicos de ce a facut acest gest . Poate si tipul este unul care nu le are cu fineturile si nu stie cum sa faca un cadou asa incat acesta sa fie binevenit si sa nu puna pe ganduri. In orice caz restituirea CD-ului ar trebui sa aiba loc dupa o discutie politicoasa despre gest.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

delia din cate prezinti in postul tau, fiind casatorita (reese asta din blogul pus la semnatura) se exclude cred eu posibilitatea unui flirt, in caz ca si colegul stie sau poate incearca si el sa vada daca merge sau nu. Poate intradevar avea o copie si a vrut sa te ajute asa colegial, asa ca o discutie sincera, care sa excluda alte banueli ar fi cea mai potrivita.Un cadou intors inapoi, oricare ar fi acela din partea ta, ar deschide imaginatia colegului, ca fiind un mod de ai arata ca accepti eventualul avans.Iar datul inapoi a cadoului primit e cam asa, poate jigni, doar daca ii spui ca nu poti accepta daruri scumpe decat de la sotul tau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raly spune:

Intrebare: de unde iti stie adresa de acasa? Eu am facut destule cursuri aici si nimeni nu-mi stia adresa...abia daca stiau cum ma cheama...

Mergi la inceput