Uter fibromatos/chiuretaj biopsic

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui jennifer

Acum o luna am facut chiuretaj biopsic, precedat de cel hemostatic, desigur. Sangeram ingrozitor, e singura solutie. Stiu pentru ca am mai facut unul acum 2 ani. De-alungul ultimilor cinci ani am luat Utrogestan, Orgametril, Duphaston. Nimic n-a rezolvat hemoragiile. Pur si simplu anul trecut s-a oprit pentru 5 luni, anul acesta s-a oprit iarasi timp de 4 luni dupa care a urmat hemoragia. Da, am fibroame dar nimeni nu a recomandat histerectomie, toti asteapta minunea...biologica. Am 55 de ani si m-am saturat de tampoane pana peste creieri !

Daca ai firbom mi se pare ciudat ca nu ti-a recomandat nimeni histerectomia, mai ale ca sangerezi atat de mult.
In mod normal in cazul fibroamelor micute se asteapta pana dupa menopauza cand din cauza scaderii estrogenilor se poate intampla sa regreseze si fibromul.
dar in cazul in care sangerezi mult si nu se rezolva medicaentos problema, mai ales ca esti la menopauza, histerectomia e prima alegere.
Acum histerectomiile se fac si laparoscopic, si vaginal, si clasic, abdominal, dar cu incizia aceea mica, cum este la cezariana.

Dana, eu una nu pot sa inteleg obsesia aceasta legata de uter. Pai tu esti femeie din cauza uterului? Daca nu-l mai ai te transformi in barbat? :))
Am mai auzit de un caz la chirurgie oncologica, o femeie de 40 de ani a ales sa moara de cancer uterin pt. ca nu a vrut sa-si scoata uterul si "sa nu ai fie femeie".
Nu are nici o legatura una cu alta, iar argumentul asta nu este demn de un om rational. Nu te prostii, ca uterul nu ti l-a sesizat nimeni pana acum, iar sotul tau garantat nu isi va da seama ca nu il mai ai. Viata ta conteaza mai mult si am impresia ca ai vrea sa-ti vezi copiii crescand si ei sa-si aiba mama langa, nu sa dai dovada de egoism si sa renunti la tot pt. ceva ce TU ai impresia ca te face femeie (oricum nu ala te face :)) ).

Mariazet, te poti adresa unui ginecolog, te poti adresa unui chirurg oncolog. Ei sunt cei mai in masura.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariazet spune:

multumesc lemia pt raspunsul promt ,ma gandesc si eu sa cer o a doua opinie ,poate chiar si a treia ,si gandindu ma la acest lucru am scris pe google a doua opinie ,asa am gasit o clinica cica e a lui Raluca sandu si a tatalui ei care face investigatii amanuntite ,probabil costa prea mult pt mine ,posibil sa nu fie asa ,nu pot sti decat atunci cand contactez acea clinica .Daca a mai auzit cineva de ea si are mai multe amanunte poate de instiintati si pe noi ,mai ales cele din provincie care nu prea pot afla noutati in materie de medicina ,chiar daca posibilitatile materiale sant sau nu acceptabile pt asa ceva .Astept raspuns la acest mesaj de peste tot ,sper sa fiu si eu de folos altor persoane cu aceasta idee.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariazet spune:

nu am copii ,nu imi este teama sa scot uteru sau ce mai e acolo ,problema mea e alta ,aceea ca am mari probleme cu circulatia sangelui ,cu varice si tromboze de orice fel ,iar in cazul unei astfel de opratii exista riscul sa fac embolie pulmonara sau mai rau un cheag de sange sa plece direct spre inima .Mi se pare absurd sa aleg intre a face sau nu aceasta opratie ,mai ales ca acum sangerare nu mai am ,decat daor ceva scurgeri de culoare maronie ,iar doctorita mi a zis ca ar trebui sa fac operatia indiferent de raspunsul chiuretajului biopsic ,atunci de ce mi l a mai facut ,scotea tot si afla mai apoi daca era cancer sau nu ,ma simt ca si cum s ar fi aflat la autopsie ce boala aveam .O sa mai caut si alte posibilitati daca nu e ceva canceros pt daca nu e canceros voi avea mai mult timp de gandire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Draga Mariazet,eu m-am operat la spitalul Euroclinic din Bucuresti la dr.Bratila.A fost scump,dar a meritat.Cu problemele tale de circulatie,poate ar fi bine sa te programezi la dinsul la o consultatie pentru ca am vazut ca se fac intradevar niste pregatiri in sensul asta (analize,ciorapi medicinali) chiar daca eu nu aveam probleme.Eu nu cred ca tu vei avea ceva canceros ,asa ca vei putea sa ceri mai multe pareri linistita.Sa scrii despre rezultatele tale si ,daca vrei,mai vorbim despre asta.Sanatate.

Mergi la inceput