Uter fibromatos/chiuretaj biopsic

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Citat:
citat din mesajul lui rory76

Acuma nu stiu daca putem generaliza- ca uterul fibromatos se trateaza cu AC, la mine asta functioneaza, deocamdata. stiu ca si mamei mele i s-a recomandat asta, dar acum 20 de ani va dati seama ce anticonceptionale erau pe piata...si ea are hipotiroidie, deci nu avea voie sa ia asa ceva, ca deja lua hormoni...deci fiecare caz e diferit. Eu am ales asta pentru ca altfel mi-as fi facut histerectomie. Si doctorita a zis sa vedem cum merge cu AC.
danad, iti doresc tot binele din lume si sunt alaturi de tine! E bine ca mergi la manastiri, ti se mai limpezeste mintea...cred ca n-am mai fost de cand aveam 16 ani...era tare bine acolo, n-as mai fi plecat!

PS: Sa te interesezi de prognoza meteo, ca a fost jale pe acolo ciu inundatiile! noi avem niste rude la Targu Neamt si ziceau ca i-a inundat!

"Trust no one!"

Multumesc pentru sustinere! sa stii ca cuvantul "histerectomie" nu am sa-l accept in vaiata mea atata timp cat mai sunt FEMEIE, adica cel putin inca 20 de ani de acum incolo. Daca va fi sa aleg intre uterul meu si viata mea... atunci va fi o alegere grea in care probabil copiii mei vor inclina balanta pentru viata, dar numai daca voi fi sigura ca e singura solutie.
Oricum cred ca nu e cazul si nu va fi, am incredere in medicina ca se vor gasi alte solutii, in fond pe mine nu ma deranjeaza nimic, ma simt excelent si nu stiu ce caut la doctor.
Dar tu ce problema asa grava aveai de s-a pus problema histerectomiei? Bine ca ai gasit alta solutie!!!

Noi mergem de multi ani la o maicutza la Varatec si cunosc foarte bine Tg Neamt si imprejurimile. daca te uiti in albumul meu o sa vezi multe poze de pe acolo. Nu am auzit sa fie inundatii la Varatec, si nu cred ca se pot produce in asemenea relief.
Multa sanatate si tinem legatura!

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Am facut aseara echo mamar si trebuie sa va spun ca a fost cea mai neplacuta experienta din toate investigatiile astea din ultimul timp, sau poate din toata viata mea ca nu prea am fost pe la doctori.
Nu ma asteptam sa doara, si mai ales nu ma asteptam sa gaseasca ceva. Ma uitam pe ecranul ala si ma ingrozeam la fiecare chestie pe care o incercuia si o masura si apoi dicta asistentei care scria in fisha. Deci mi-a gasit la sanul drept niste chestii(am uitat cum le zicea) de dimensiuni maxim 4,7 (bauiesc ca mm) si m-a intrebat daca am fost vreodata lovita acolo. Eu nu-mi amintesc dar nici nu exclud. Si daca am fost ce poate rezulta de aici? Din chestiile alea care se presupune ca ar fi rezultatul unei lovituri...
La sanul stang am retinut ceva ce mi-a sunat cunoscut "tesut adipos subcutanat" iar dimensiunile mai mari, pana la 7,4. Aici nu m-am speriat ca stiu ca grasimea nu e cancer dar la celalalt pot sa recunosc ca aproape mi-a venit rau si de durere dar mai ales de ganduri negre.
La urma mi-a spus sa vin peste 3 luni sa mai fac una si intre timp o mamografie si m-a lamurit (pt ca am intrebat clar) "nu arata a fi cancer dar trebuie sa urmarim si oricum dupa 40 de ani trebuie sa fac o mamografie/an"
Am plecat de acolo daramata psihic, si inca nu am cerut parerea nimanui avizat despre insemnarile din fisha aia, mai stau cateva zile si o sun pe doctorita mea sa-mi interpreteze denumirile alea si sa o intreb tot ce am nevoie sa stiu despre cum ar putea sa evolueze situatia.
Va pup si sanatate maxima!

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rory76 spune:

Da, e adevarat ca eco la sani doare, mai ales daca ai ceva pe acolo...pe mine ma doare oricum cand ma apas eu, dar sa ma apese si cu chestia aia de la eco...asta mi-a spus si mie, ceva de genul: nu e cancer, sigur, dar trebuie sa urmarim cu eco la 6 luni. Eu acum m-am mai linistit, sper sa te linistesti si tu dupa ce vorbesti cu medicul tau. Am inteles ca multe femei au probleme de genul asta, chisturi sau mastoza fibrochistica , noduli, dar e normal atata vreme cat suntem tinere si avem viata hormonala...dupa menopauza inceteaza astea si incep alte belele... eu asa imi zic, cand ma apuca disperarea, si ma calmez singura.
Sanatate maxima iti doresc, Danad!

"Trust no one!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jennifer spune:

Acum o luna am facut chiuretaj biopsic, precedat de cel hemostatic, desigur. Sangeram ingrozitor, e singura solutie. Stiu pentru ca am mai facut unul acum 2 ani. De-alungul ultimilor cinci ani am luat Utrogestan, Orgametril, Duphaston. Nimic n-a rezolvat hemoragiile. Pur si simplu anul trecut s-a oprit pentru 5 luni, anul acesta s-a oprit iarasi timp de 4 luni dupa care a urmat hemoragia. Da, am fibroame dar nimeni nu a recomandat histerectomie, toti asteapta minunea...biologica. Am 55 de ani si m-am saturat de tampoane pana peste creieri !

Mergi la inceput

Jenifer, cu sanii ai ceva urmari legate de fibrom? Pe mine mai nou ma sperie ce mi-a gasit la sani si am inteles ca e in stransa legatura cu conditia uterului.
La tine sangerarile astea se mai numesc menstruatie? Ca mie nu prea mi-e clar, doctorita vorbea de sangerari dar sangerarile sunt ceva normal si fiziologic. Daca sunt mai mult sau mai putin abundente... asta inseamna deja boala? Eu am ciclul ceva mai abundent in ultimii ani dar nu chiar de speriat si nu m-as fi gandit ca e ceva in neregula.
Multa sanatate!

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Si la eco transvaginala se vede, dar cel mai bine la MRI.La mine nici macar de acea injectie nu a mai fost nevoie ca s-a vazut destul de clar, nasol e ca stai 20 de min. teapana.

Mergi la inceput

Amina, ce se vede? Ce e aia MRI? Ce injectie? De ce stai teapana 20 minute? Fi mai explicita te rog ca nu prea ma pricep.

Fetele mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Citat:
citat din mesajul lui dana d

Amina, ce se vede? Ce e aia MRI? Ce injectie? De ce stai teapana 20 minute? Fi mai explicita te rog ca nu prea ma pricep.

Fetele mele

In romania este RMN( rezonata magnetica nucleara), uite aici mai detaliat.
http://sanatate.ele.ro/Medicina-Generala/Rezonanta-Magnetica-Nucleara-RMN-un-examen-medical-de-top_--a10333.html

Subsatanta se introduce daca nu se vede bine, la mine nu a fost nevoie, iar imaginile sunt prezentate sub forma de film.
In functie de acest rezultat medicul decide daca e nevoie de interventie chirugicala si ce fel de interventie.

Eu am avut niste un chisturi , unul pe ovarul drept si altele in uter, nu a au fost periculase( cancer , ma refer) dar medicul a decis sa le scot, ca sa evite orice pericol care-mi va afecta sanatatea mai tarziu.
Nu a fost nevoie de scoaterea vreunui ovar sau a uterului. Operatia a durat 45 de minute, rahianestezie cu epridurala si inca un ac cu o substanta ca sa nu-mi scada tensiunea.Am avut vreo 3, 4 catetere bagate rpin spate. Dupa operatie nu te doare nimic pentru ca te lasa cu epidurala in spate 3 zile, plus pastile pe cale orala.
Nu a fost nevoie sa ma taie vertical ci tot orizontal prin acelasi loc in care am facut cezariana si ca sa nu -mi ramana semne nu am avut fire si nici copci( in afara ma refer) ci tape. dupa 3 luni nu se mai vede nimic.
Nici n-am stiut ca am tape, a doua zi cind a venit mediul la mine mi-a zis sa ma dau jos si sa merg mult, mult mai mult decit o femeie care are copci sau fire ca sa se prinda muschiul repede. M-am socat!N-am nimic, pai, tu vrei sa-mi iasa matele si uterul afara cind ma ridic..
A inceput sa rada..
Eu aceste chisturi le-am facut de menstruatie retrogradata si dezavantajul e ca se maresc si daca nu le scoti la timp mai tarziu devin periculaose , si se lasa cu scoaterea vreunui ovar, uterului sau tot.
Sanatate multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariazet spune:

buna seara
am citit cu atentie ce s -a spus aici despre chiuretaj si noduli la san ,aceasta e singura mea legatura cu personajele de pe acest site ,deoarece nu am copii ,sant la menopauza de 5 ani acum am 47 de ani si in urma cu 3 sapatamani am avut ceva sangerari ,pt inceput am crezut ca o minune mi a adus din nou ciclu menstrual ,nu a fost asa ,desi am sangerat doar 2 zile am mers totusi la medicul ginecolog ,dupa o consultatie sumara mi a zis ca trebuie sa fac chiurestj biopsic , am 2 nodul pe uter ,un uter fibromatos care ar fi trebuit sa se atrofieze si nu a fost asa , noduli si chisturi pe la san cat cuprinde .Am facut acel chiuretaj a durut ingrozitor ,dar asta cica doar pt ca nu am nascut niciodata si nu s a umblat acolo niciodata ,apoi a trecut durerea ,am rams cu spaima ca pot avea vreun cancer de endometru sau mai stiu eu ce .Optiunuile docoritei erau daca am vreun cancer sa mi se scoata tot ,daca nu am cancer sa mi se scoata tot pt ca si fibrom .Obtiunea mea daca e vriun cancer scot tot daca e doar fibrom mai aman .Sangerare acum am doar putin ,un fel de sange rau ,probail ramas pe acolo dupa chiuretaj .Va intra asadar nu se dau rezultatele mai devreme de o luna ,incep sa imi pierd rabdarea,iar daca e cumva ceva canceros as vrea sa fiu totusi cumva pregatita si sa intreb daca stiti ceva medici sau clinci care fac asa ceva fara prea multe riscuri ,am ceva probleme cu varicele .E necesar pt astfel de opreatie de medici oncologi ginecologi sau se poate si altfel ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lemia50 spune:

Asteapta rezultatul.E posibil ca aceste mici hemoragii sa se repete si sa ajungi la operatie chiar daca biopsia nu arata nimic canceros.Eu am trecut prin asa ceva si medicul ginecolog ma tot chema la control.Numai cind am ajuns la ginecolog specializat pe chirurgie oncologica ,am realizat ca am trecut pe linga nenorocire.Sa stii ca histerectomia se face acum si vaginal,fara nici o taietura pe abdomen.Deci,nu te speria si mergi cu rezultatul analizei la un ginecolog oncolog.Sanatate.

Mergi la inceput