Problema lui: sexul; problema mea: familia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sad_ameli spune:

Bee, daca citeai mai atent observai ca remarca mea legata de dragostea oarba se refera la ce zicea Androix; poate s-a intels gresit comentariul meu care a continuat legat de dragoste, dar cand ziceam ca "am constatat ca asa e" se refera la ceea ce am vazut in lume, la prieteni, la familie.. Nu m-am trezit cu un sot pe care nu stiu daca il iubesc, il iubesc si chiar foarte mult!Daca tie ti se pare ca nu ma strofoc, e pentru ca suntem persoane diferite si poate tu faci aceste lucruri zi de zi fara efort..nu toti suntem facut asa.. Ok, unde ai citit tu ca prin faptul ca m-am maritat virgina i-am conditionat lui sa faca totul? Ai citit ce am scris sau chiar asa de incalcit vorbesc? mi-am pastrat virginitatea pana la casatorie pt. a-i oferi sotului un cadou pe care, in zilele noastre nu se mai pune pret..Sa zicem ca asta a fost zestrea mea, bani nu am avut.deci macar prin faptul ca nu am in urma mea un anumit nr. de barbati care m-au "cunoscut" inaintea lui, l-am facut sa se simta el "the One". Si stii de ce am facut asta? Pt. ca am vazut ca e un om deosebit, care, desi nu mi-a facut acelasi cadou, mi-a oferit multe alte bucurii pana acum: copiii mei, iubire, siguranta, intelegere si multe altele..
Te legi de o chestie care n-are legatura cu problema mea actuala, chiar nu am zis nicaieri ca prin faptul ca m-am pastrat virgina, astept sa se comporte sotul meu intr-un anumit fel..ci spuneam asta legat de deciziile ce le-am luat atunci, in adolescenta, pt. a ma feri de un anumit tip de oameni. Si dupa cum spuneam, am reusit!

Escu, ziceai sa-mi caut un job. Ma gandesc ca poate n-ai urmarit subiectul de la inceput..sau poate esti genul care considera ca o mama a unui copil deun an si un pic, insarcinata in luna 5-a se poate angaja si lucra...Am mentionat ca nu este cine sa ne ajute cu copilul? Ideea de cresa se exclude din principiu. Daca trebuie sa platesc pe cineva sa stea cu copilul, nu rezolv mare branza, banii care poate i-as face eu, i-am da pe baby-sitter.

My_Lady0091, la el nu se pune problema de dat pe breazda, el face sacrificii pt. noi, el are 2 job-uri, nu ai observat ca problema e la mine? eu sunt cea neintelegatoare, care vrea si mai mult..acuma fara a mai fi ironica..nu mai pot avea alte pretentii de la el ci am eu nevoie de sfaturi cum sa trec peste perioada asta in care desi suntem impreuna si ne luptam impreuna pt. casuta noastra, in majoritatea timpului sunt singura si mi-e dor de el, de noi.. asta e problema mea..

gabriela42, am renuntat si la dorinta mea de a se barbieri pt. mine..uite ce s-a intamplat aseara:lam asteptat cu masa pusa, proaspat spalata, cu o lenjerie care stiu ca-i place lui, copilul dormea un somn de dupa-masa, insa a primit un telefon de la un colaborator care i-a oferit o nunta pe sambata (al 2lea job al sotului e cameraman/fotograf la evenmente + editare video acasa). Initial credea ca nu va avea de lucru weekendul asta, dar a aparut aceasta ocazie. Problema e ca la noi s-au anuntat ploi si furtuna pe weekend si el a facut acum nu demult pneumonie, iar de atunci nu sia revenit complet cu sanatatea. M-a intrebat care e parerea mea, desi stie foarte bine ca nu ma bucur cand apar chestii de ultima ora, desi vin bani...eu merg pe ideea ca din moment ce stiai ca nu o sa ai de lucru in ziua respectiva si ti-ai facut planuri, te poti lipsi..si i-am spus ca sa faca cum considera el, dar eu sunt ingrijorata de vreme si de sanatatea lui, a ales sa nu mearga..Dar am vazut ca nu-i convine.. Trecand peste asta, m-am pus sa-i pregatesc baita la fiica-mea, am frecat vana, am pregatit lucrurile si am dus-o la baie pe pitica, doar ca mi sa facut rau, cred ca din cauza cum am stat aplecata cat am frecat vana. L-am chemat sa ma ajute si a continuat el baita, mie zicandu-mi sa ma intind (desi avea de lucru la calculator). Am apreciat efortul lui si cand a venit la culcare, i-am dat de inteles ca-l doresc, stiind ca si el era dornic. Si am trecut oeste faptul ca eu eram curata, el nu, nici barbierit..si a fost foarte bine..insa dimineata, nu stiu ce-a fost cu el, sau cu mine, s-a trezit si dupa ce a iesit din camera tot facea galagie, ba se plimba pana in cealalta camera, ba la baie, si la noi scartaie parchetul, fata noastra e sensibila la somn dimineata si se tot agita, desi era adormita..in cele din urma a venit sa vada cum dormim si, cum parchetul scartie foarte tare la intrarea in camera, sa trezit micuta..m-am enervat si l-am intrebat care-i problema lui, de ce tot facea atata galagie cand stia ca fata are somnul sensibil si se chinuia sa adoarma la loc, el mia raspuns ca oricum se trezea si ce are, ca ne culcam mai tarziu la loc..M-am suparat pe el si i-am spus ca eram rupta de somn si vazand ca fata ar mai fi dormit, nu-mi convine ca ne-a trezit..Ce mi-a spus el m-a socat: "Vrei sa ne despartim? Spune-mi daca nu-ti convine sa stam impreuna!" iar eu i-am spus ca vreau sa stiu ce are el..in fine...cred ca e suparat pe mine ca l-am facut sa stea acasa sambata..desi i-am spus ca sa faca cum considera el ca e mai bine..

Nu stiu ce sa mai cred..cred ca e epuizat si nu mai poate de oboseala si stres..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_27 spune:

Ameli, nu tu l-ai facut sa stea acasa sambata, el a ales. Referitor la alegeri, am invatat sa nu mai aleg pentru el ca apoi sa aiba pe cine da vina. El alege, el e responsabil pentru alegerea facuta. Eu ii spun `daca as fi in locul tau, eu as face asa, insa TU ALEGI ce faci, sa te simti tu implinit, si sunt alaturi de tine orice decizie iei`, si aici zic si de ce traseu alegem cu masina cand e el la volan (inainte pateam ca era ambuteiaj pe unde ziceam eu, si `tu ai zis sa venim pe-aici`) pana la alte responsabilitati majore.

Din ce mai vad eu din exterior, desi il astepti frumos, faci sa fie bine, undeva, in tine, tot il consideri sacrificiu. Asta nu e bine, ca dati pe dinafara ca azi dimineata.

Poate mai mult relach, mai multa detasare v-ar face bine.
Si ce daca se trezeste fetita? Stiu cum e, si Sara are somnul fte usor... Insa din pctul lor de vedere nu e un capat de tara. Din al nostru da. Poate nu e totusi un capat de tara... Ne trezim si gata, si cand ne e somn ne culcam la loc.

Zicea cineva de vorba buna, ca muti cu ea muntii. Subscriu si eu. Acu-mi storc creierii sa ma gandesc legat de faza cu barba... De ex, mie-mi place uneori cu putina barba. Daca chiar ma rascheteaza il indepartez usor si-i soptesc ca desi ador cum il simt cu barba, uneori ma deranjeaza.

Mai stiu si ca atunci cand sunt in butoi, ma enerveaza sa vina lumea sa-mi zica ca de mine depinde. Si eu simt ca nu mai am putere sa fac nimic. Insa... trece. Iau o carte buna (uite, iti recomand Calea Luptatorului Pasnic, asta m-a scos din butoi ultima data, si Kahlil Gibran), cat doarme a mica mai citesc cateva pagini, si... vad lumea altfel.

Nu stiu, nu-mi place sa dau sfaturi (desi se pare ca o fac), la mine functioneaza gandul bun, pozitiv, cu iubire si pace. Desi demonii ma-mpung, nu-i las, si ma inversunez (daca tot vreau sa fiu inversunata in ceva) in gandul bun. Asupra mea, asupra lui, asupra celor din jur. Si, culmea, functioneaza.

Te imbratisez si stiu ca ai in tine resurse, desi poate n-o simti. Insa ai.

Mami de Sara (8 dec 2008)
============
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Licurici
..........................................
Si pt mine, si pt tine, si pt el, si pt ea...

Mergi la inceput

Nu stiu cum sunt altele, dar eu si cu prima sarcina si cu aceasta am aceeasi problema: mi-e somn de numa' dimineata ( si nu numai). Nu prea ma pot odihni noaptea pt. ca obisnuiam sa dorm pe burta, iar acum nici pe spate nu prea mai pot, din cauza sarcinii, plus ca noaptea se mai agita pitica si eu ma trezesc la ea, ca sa se odihneasca el..Dimineata asta eram obosita si am cedat si din cauza ca vedeam ca ar mai fi dormit si micuta. Rabufnirea de azi dimineata nu are legatura cu seara trecuta, cel putin nu la mine.
Legat de sambata, i-am spus sa nu ma intrebe daca oricum stie parerea mea, i-am zis ca il inteleg daca merge, avem datorii si asa le platim...Am vb cu el mai inainte si pe el il deranjeaza ca ma vede suparata cand ii apare o nunta sau cand merge sambata sau duminica la lucru. I-am explicat ca n-am cum sa ma bucur ca o sa fie o zi departe de noi, dar inteleg foarte bine situatia si ca se cer anumite sacrificii.. M-ia zis ca iar fi mult mai usor daca as simti ca el - trebuie sa tragem greu sa scoatel banii si dupa aia va fi bine..Dar eu sunt femeie si ma afecteaza perioada asta despartita de el, si nu e vb de o zi, ci de un sezon intreg.. Nu stiu, cum sa-mi impun sa nu ma afecteze cand pleaca fara sa ma prefac ca totul e bine? Oi fi eu mai emotiva si nu-mi pot ascunde sentimentele..Sunt absurde sentimentele mele? Din moment ce inteleg situatia si nu-l impiedic sa lucreze, ce pot face mai mult? Am spus intr-un mesaj de mai la inceputul subiectului ca poate daca l-as iubi mai putin, mi-ar fi mai usor..

Poate imi veti scrie iar sa ies mai des cu prietenele, sa-mi umplu timpul cu tot felul de chestii..Ei bine, in fiecare zi am foarte multe lucruri cu care sa-mi umplu timpul, ies la plimbare cu fetita, mai povestesc cu unele mamici din parculet, dar nu are cum sa-mi umple golul din suflet care doar sotul mi-l poate umple..Oi fi io mai tacanita si privesc gresit ideea de casnicie..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Ameli eu cred sincer ca tu esti neintelegatoare. Sper sa nu te superi pe mine. Parerea mea e tu iti conditionezi propria fericire si ti-o bazezi integral pe persoana lui. Adica esti fericita si multumita numai daca el e langa tine.

Nu zic ca nu e normal sa iti fie dor de el, ba este, insa asta nu trebuie sa te faca neaparat nefericita, ci efectiv sa incerci sa valorifici timpul putin petrecut impreuna cat mai frumos. Voi va pierdeti timpul cu certuri si discutii in loc sa gaditi ca trebuie sa-l faceti placut. Asta o sa va tina casnicia in viata. Cand vine acasa spune-i asa: cu cat terminam mai repede ce aveam de facut cu atat mai mult timp castigam pentru noi doi. Unde-s doi puterea creste, repede baie la copil, culcat copilul (binenteles dupa ce petrece si tati putin timp cu copilul) si lasati lucrurile minore de-o parte. Ca sincer, daca va veti desparti te asigur ca te vei gandi apoi ce nimicuri te-au suparat.

In plus la o caruta trag doi. El are dreptate, munceste pe rupte, pentru binele familiei voastre, pentru a prospera cat sa ajungeti la un nivel dorit si apoi sa va relaxati putin. Iar tu in loc sa il apreciezi strambi din nas cand are joburi. Ar vrea sa vada sustinere, incurajuare, certitudine ca desi va e greu, aveti o relatie solida, zambetul pe buze si mergeti mai departe. Tie cum ti-ar fi sa muncesti ca sclavul toata ziua pentru a "construi" un viitor familiei voastre, si sotul cand ajungi acasa sa-l gasesti imbufnat ca nu petreci timp si cu el...

Sper sa nu te superi pe mine, insa asa vad eu lucrurile. Cat timp el nu e in preajma ta, e ocupat, fa lucruri care iti plac si nu te mai raporta la el, la ce poate el face pt voi ca sa fiti fericiti. Pui prea multa presiune pe el, si sa aduca bani sa platiti darile, dar daca e posibil sa vina sa stea si cu tine cand vrei tu, dar daca e posibil sa nu te trezeasca cand ti-e somn. Sincer imi suna a putin egoism, daca chiar iti doreai sa petreci timp cu el indiferent cat de somn iti era te trezeai (ca sunt convinsa ca poti dormi la pranz cu cea mica) si stateai cu el 30 min dimineata cat cea mica dormea, sunt convinsa ca d-aia si facea zgomot, ca vroia sa stati putin amandoi.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Si eu zic sa incerci sa fi alaturi de el, nu doar sa-i spui "faci cum crezi, sti care e parerea mea...", sa ii arati ca apreciezi ce face, daca stiai ca vrea sa se duca poate era bine sa ii spui ce vroia sa auda, poate ati fi petrecut putin timp impreuna in we, dar de calitate.
Eu, singura discutie care am avut-o cu sotul si care m-a afectat in decursul casniciei a fost tot de la "faci cum vrei"...obisnuiam sa ii spun de multe ori asa ca sa nu se simta constrans in vreun fel, iar el facea nu cum vroia, ci cum stia ca as vrea eu (probabil, fara sa-mi dau seama, se vedea ca nu il sustineam cand lua cate o decizie care nu-mi convenea, atunci acel "faci cum vrei", era egal cu 0 sau chiar facea mai mult rau decat bine), si de la nimicuri nediscutate, fiecare credea ca il menajeaza pe ceilalalt, am ajuns la niste discutii de nu-mi venea sa cred .

Deci, comunicare si sustinere, nu e usor pentru nimeni.

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

ameli, dintre doua rele eu zic sa-l alegi pe cel mai mic

ce preferi, sincer : sa aiba sotul tau doar un job, sa fie disponibil pentru familie mai mult timp, insa banii sa nu va fie de ajuns pentru traiul zilnic sau varianta actuala ?
gandeste-te ca, asa cum tu "sacrifici" timpul pe care ti-l doresti alaturi de el, asa si el se "sacrifica" pentru binele vostru, al familiei...
iar situatia din prezent nu va dura la nesfarsit, veti reusi sa va achitati datoriile si atunci veti avea timp mai mult pentru voi
iarta-ma ca-ti spun, dar tu crezi ca esti intelegatoare doar pentru ca afirmi ca esti de acord cu al doilea job si tot ce implica acesta, insa incerci sa-l determini sa mai rareasca ocaziile de a lucra pe motive care aparent ii vor lui binele, dar care in final se rasfrang asupra veniturilor din familie

"Legat de sambata, i-am spus sa nu ma intrebe daca oricum stie parerea mea, i-am zis ca il inteleg daca merge, avem datorii si asa le platim...Am vb cu el mai inainte si pe el il deranjeaza ca ma vede suparata cand ii apare o nunta sau cand merge sambata sau duminica la lucru. I-am explicat ca n-am cum sa ma bucur ca o sa fie o zi departe de noi, dar inteleg foarte bine situatia si ca se cer anumite sacrificii.. M-ia zis ca iar fi mult mai usor daca as simti ca el - trebuie sa tragem greu sa scoatel banii si dupa aia va fi bine.."

deci tu stii pentru ce va sacrificati, stii ca alta varianta pe moment nu exista, insa tot ii dai de inteles ca nu-ti convine si ca te supara absenta lui legata de al doilea job...ce vrei tu de fapt sa faca el ? sa nu mai munceasca suplimentar, sa fiti inglodati in datorii for ever, dar sa te vada multumita, sau sa va sacrificati impreuna o perioada, dar sa va rezolvati problemele financiare ?

gandeste-te pentru o clipa cum te-ai fi descurcat daca el era de exemplu angajat in armata si detasat pe unul dintre fronturile din strainatate (irak, afganistan) ? ar fi acceptat sa plece tot pentru mai multi bani ca sa va platiti datoriile, insa ar fi fost total absent (fizic vorbind) in viata voastra de zi cu zi

eu pot intelege ca ti-e greu, singura acasa, cu un copil mic si altul in burtica, dar oare lui nu-i este greu ?

iarta-ma ca te intreb asa direct, nu vreau sa te supar mai mult decat esti tu acum, insa nu cumva, subconstient, tu iti faci de fapt griji si probleme ca, in ocaziile in care sotul tau participa la nunti, sa nu-i faca ochi dulci vreo domnisoara de pe acolo ? iar el sa fie tentat mai mult decat e cazul ? si de fapt el sa caute si sa accepte participarea la aceste evenimente pentru ca una peste alta se distreaza mai mult decat daca ar sta acasa, socializeaza, ii trece timpul mai usor si mai distractiv...la urma-urmei mai toate femeile vin la nunta aranjate, coafate, parfumate, danseaza mai mult sau mai putin provocator...unele se binedispun de la un paharel baut in plus si nu-si mai controleaza foarte bine comportamentul...

replica lui de azi-dimineata ar trebui sa-ti traga un mare semnal de alarma...una e sa te gandesti la o eventuala separare/despartire, alta e sa ajungi la capatul rabdarilor, sa rabufnesti si sa spui verde-n fata ce gandesti...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Ok..deci eu sunt ce-a absurda si neintelegatoare.. Mersi la toate de sfaturi..o zi buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui sad_ameli

Nu stiu cum sunt altele, dar eu si cu prima sarcina si cu aceasta am aceeasi problema: mi-e somn de numa' dimineata ( si nu numai). Nu prea ma pot odihni noaptea pt. ca obisnuiam sa dorm pe burta, iar acum nici pe spate nu prea mai pot, din cauza sarcinii, plus ca noaptea se mai agita pitica si eu ma trezesc la ea, ca sa se odihneasca el..Dimineata asta eram obosita si am cedat si din cauza ca vedeam ca ar mai fi dormit si micuta. Rabufnirea de azi dimineata nu are legatura cu seara trecuta, cel putin nu la mine.
Legat de sambata, i-am spus sa nu ma intrebe daca oricum stie parerea mea, i-am zis ca il inteleg daca merge, avem datorii si asa le platim...Am vb cu el mai inainte si pe el il deranjeaza ca ma vede suparata cand ii apare o nunta sau cand merge sambata sau duminica la lucru. I-am explicat ca n-am cum sa ma bucur ca o sa fie o zi departe de noi, dar inteleg foarte bine situatia si ca se cer anumite sacrificii.. M-ia zis ca iar fi mult mai usor daca as simti ca el - trebuie sa tragem greu sa scoatel banii si dupa aia va fi bine..Dar eu sunt femeie si ma afecteaza perioada asta despartita de el, si nu e vb de o zi, ci de un sezon intreg.. Nu stiu, cum sa-mi impun sa nu ma afecteze cand pleaca fara sa ma prefac ca totul e bine? Oi fi eu mai emotiva si nu-mi pot ascunde sentimentele..Sunt absurde sentimentele mele? Din moment ce inteleg situatia si nu-l impiedic sa lucreze, ce pot face mai mult? Am spus intr-un mesaj de mai la inceputul subiectului ca poate daca l-as iubi mai putin, mi-ar fi mai usor..

Poate imi veti scrie iar sa ies mai des cu prietenele, sa-mi umplu timpul cu tot felul de chestii..Ei bine, in fiecare zi am foarte multe lucruri cu care sa-mi umplu timpul, ies la plimbare cu fetita, mai povestesc cu unele mamici din parculet, dar nu are cum sa-mi umple golul din suflet care doar sotul mi-l poate umple..Oi fi io mai tacanita si privesc gresit ideea de casnicie..

Nu ai nimic, poate doar o sensibilitate marita insa din cate vad ai un copil mic al doilea e pe drum, asa este marea majoritate dintre voi sunteti mai sensibile. Deci nu e nimic defect
Nu te preface sa arati ceea ce nu corespunde realului. O minciuna este o minciuna chiar si comportamentala. Sotul tau nu e un copil micut nu cred sa se bosumfle. Ai fost corecta cand ai precizat ambele situatii atat cea personala fireasca cat si cea materiala al naibii de egoista. Nu esti egoista simtind astfel, viata e stupida ca ne pune in situatii de acest gen dar atata vreme cat reusiti sa va dominati eul si sa lasati concretul sa curga veti reusi. E doar o chestiune de timp. Nici tu nici el nu aveti teoretic ce sa faceti in plus in afara de a fi sinceri cu voi insiva.
In rest rabdare, rabdare, rabdare.... vor veni si zile mai senine. Sanatosi sa fiti, ca restul vin .. si pleaca.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

mersi marius de mesajul de mai sus.. cuvintele tale m-au ajutat mai mult decat multe din mesajele scrise pana acum de altii/altele. Asa e, cateodata esti pus in viata asta in unele situatii cand nu prea ai de ales..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissandrada spune:

Eu cred ca gandurile tale sunt alimentate si de faptul ca tu stai acasa toata ziua cu copilul. Spun asta gandindu-ma la mine. Aceleasi sentimente le aveam si eu in perioada de CIC cu fetele. Acum nici nu am timp sa mai gandesc. Sunt ca un robotel ma duc la servici , revin de la servici recuperez copii de la scoala, cresa (eu i-am crescut la cresa pe amandoua, nu am exclus-o ca nu imi permiteam o bona), ajung acasa mancare, curatinie,lectii, plimbat copii si gata ziua. Seara bagam copii la somn si povestim ce-am facut fiecare peste zi. Sotul meu are un servici solicitant, nu poti sa-ti faci un program ca oricand poate fi dat peste cap si ne facem si o casuta unde e prezent dupa servici. Asa ca de casa si copii mai mult eu ma ocup. Dar fiecare stie ce face celalalt si ne apreciem reciproc.

Bazar general DC

Criss de Alessia si Andrada
"Humor is mankind's greatest blessing" - Mark Twain (Umorul este cea mai mare binecuvantare a omenirii)

Mergi la inceput