Problema lui: sexul; problema mea: familia
Raspunsuri - Pagina 4

sad_ameli spune:
Deus, i-am spus si asa, i-am spus si mai urat..deocamdata nu am gasit solutia sa-l conving...e el asa, mai delasator legat de aspectul lui...cand ne-am cunoscut avea 27 de ani si arata de 33-35 de ani...Dupa ce ne-am casatorit, m-am ingrijit de el si acum are 33 de ani dar eu zic ca arata de 27 Dar nu pot sa-l si barbieresc eu.. Ii aleg hainele, ii fac parul cand imi cere..restul ar trebui sa-l faca el, nu?

Deus spune:
of draga de tine, pe langa copil mai trebuie sa ai grija si de el
explica-i frumos ca pentru ca sa te simti atrasa de el ai vrea ca el sa se aranjeze si ca acest lucru este important pentru tine! daca nu pricepe efectiv nu stiu ce sa faci, eu sunt vulcanica si sotul nu indrazneste sa faca altfel:-)))
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Androix spune:
Cu ultimele tale mesaje m-ai facut sa raspund si eu: CAT DE BINE TE INTELEG!!!
Deci suntem fix in aceeasi situatie, asemanarile sunt izbitoare de la barbierit de maxim 2 ori pe saptamana si deci raschetat la greu si pana la conditionarea cu sexul si cercul vicios in care nu mai stim/ nu mai putem sa ne abordam reciproc.
Am urmarit subiectul asta de la inceput pentru ca n-am fost in stare sa-l deschid eu si speram sa gasesc nu stiu ce dezlegare a misterului in el si cand colo tot tu (adica si eu) esti vinovata. Si pe mine ma apuca periodic cate un avant d-asta ca al tau acum: sa fac eu sa fie bine, sa-mi bifez eu toate obligatiile de mama si sotie, sa fie linste in casa si armonie in cuplu. Si in scurt timp iar ma enerveaza micile nimicuri (scuze, ca asa le numeste el) si iar ma supar si nu se schimba nimci si o luam de la capat. Am ajuns sa cred ca asa a fost mereu dar dupa 11 ani mi-a trecut dragostea oarba si acum ma deranjeaza. Vazusem un documentar nu mai stiu pe unde cu un cuplu de batranei pe la 60 de ani care mersesera impreuna ca sa isi faca oarece operatii estetice si chiar ei spuneau ca intotdeauna au avut grija sa fie atractivi unul pentru celalalt ca de la o varsta trebuie sa depui un efort altfel se duce totul dracului. Om fi ajuns si noi la varsta aia, a noastra sau a relatiei.
Dar munca ne omoara cheful si de ingrijit si de orice altceva. Ca nu numai ingrijitul m-ar scoate din faza in care sunt, dar ca si tine tanjesc dupa mai mult timp petrecut impreuna si dupa activitati pe care le putem face impreuna cu copiii sau numai noi si nu le facem din diverse motive. Spre deosebire de tine eu am masina si sunt de parca m-am nascut la volanul ei, nu merg nici o statie de tramvai fara ea. Si de cand am copii am simtit din plin independenta data de faptul ca am masina si o conduc. Dar nu ma mangaie ca pot sa bat toate parcurile din oras cu copiii daca el nici macar nu poate veni sa ne ia si sa petreaca 30 de minute cu noi acolo. Asta pentru ca la randul lui el nu conduce si este dependent de trasportul in comun. Si atunci unde mai e avantajul ca eu pot sa merg la capatul orasului in cel mai misto parc daca el face o ora pana acolo cu metroul??? Asa se duce direct acasa... (Desigur vorbesc de avantajul dpdv al relatiei noastre si al timpului pe care il putem petrece impreuna, restul avantajelor ca ma plimb cu copiii in fiecare zi in alt parc si mergem in parcuri mari curate, umbrite, nu in parcul de cartier plin de coji de seminte, asta stiu si apreciez) Acum imi dau seama ca nu te ajut cu mai nimic, ca la noi discutiile calme si cu frumosul nu functioneaza, abstinenta impusa nu functioneaza nu stiu ce sa mai incerc. O sa incerc o discutie ca sa vad el la ce renunta ca sa pot face un "scor" si sa-mi bag mintile in cap. Ce de obocei cand faci compromisuri tinzi sa vezi si sa simti numai renuntarile tale, vreau sa le alflu si pe-ale lui, poate o sa am un soc
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!

Deus spune:
doamnelor, ati incercat sa stati jos cu domnii din dotare si impreuna sa faceti fiecare lista valabila pt celalalt? el sa spuna ce nu-i place si ce-i place si voi la fel si impreuna sa decideti ca de azi veti tine cont de lista partenerului?
Daca nu, incercati poate da roade
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Bee spune:
Sad Amelli, din pacate si eu cred ca el nu se va schimba!
In conditiile astea, ceea ce poti tu sa faci e sa faci pentru casa si pentru el, ceea ce poti si ai chef sa faci! Pe primul loc tu si copii tai. Pe ei nu ai voie sa-i neglijezi. Pentru ei, tu trebuie sa te simti bine fizic si psihic. Daca iti iubesti sotul, ai sa simti ca nici pe el nu trebuie sa-l neglijezi. Daca nu te ajuta si tu crezi ca nu faci fata, ori iti iei ajtor, ori lasi totul balta pana se sesizeaza si domnul (ceea ce nu va face). Spui ca te doare cand il vezi ca se barbiereste si se aranjeaza pentru servici, dar pentru tine nu! Dar tot tu spui ca face asta doar odata pe saptamana! Pai inseamna ca nici pt servici nu se sinchiseste sa fie prezentabil.
Da, exceptand faza cu sexul si la noi e la fel. Numai ca la noi dureaza de mai multa vreme! Si cu datorii si probleme si sarcini repetate cu probleme, la distanta mica, trei cezariene. Diferenta e ca io-s cea care vrea si el nu. EL imi spune ca lui stressul si problemele ii taie rau libido-ul. SI tind sa-l cred! Asa reactioneaza unii. Poate sotul tau are mai mlta nevoie de tine (sexual) tocmai datorita problemelor si stresului in care traieste. Eu sunt asa. Cand sunt obosita, agitata, il solicit mult mai des decat in perioadele calme. Imi pare rau, dar poate ar trebui sa privesti problema si din punctul lui de vedere. SI sa ajungeti cumva la un compromis. Cu ajutorul legat de copii sau casa, eu am renuntat sa mai astept. Nu se poate. Unii nu-s facuti pentru asta. In definitiv, eu l-am ales, il iubesc, are alte parti bune. Sa nu crezi ca vorbesc asa frumos, fiindca am depasit problemele. NU. Sunt si eu intr-un fel de greva, care nu pare sa-l afecteze pe el prea mult. Mi-am pus verigheta in cutia cu bijuterii. Deja de muuult. Si periodic ii aduc aminte, ca nu m-a facut sa revin la sentimente mai bune.
Da, realizez ca ash avea multe de spus, dar nu stiu cum. Incearca sa te concentrezi pe faptul ca acum esti gravida! Gandeste-te cu drag la tine, la copilul tau din burtica si la copilul mic de langa tine! Copilul mic, e un ajutor si un sprijin moral pentru tine, nu o povara. Esti gravida, iar faptul ca ai deja un copil sanatos te poate sustine. Acum tu si copiii tai sunteti importanti. Restul, nu-s de tine, nu acum! Cand ti-ai dori sa pleci undeva, nu te gandi ca nu te duce el undeva. Gandeste-te ca nu poti Tu sa pleci fiindca ai si un bebe mic si esti si gravida. Nu te gandi ca-s lucruri negative care se pun in calea fericirii tale. Priveste lucrurile si persoanele dragi pentru care tu acum faci niste alegeri (nu Sacrificii. e important sa scapi de ideea de sacrificiu pentru familie sau datoria de mama si sotie. Brrrr, lemnoase expresii si atat de folosite). O sa treaca si perioada grea materiala si perioada de sarcina. Nu stiu daca va trece si perioada grea intre tine si sotul tau.
Cat despre plecarea intr-o alta localitate, pleaca daca-ti face bine. Pleaca pentru o saptamana sau doua. Stai acolo cat iti face placere, poate e o idee buna. Cred ca ai sa constati cat iti lipseste el, mai repede decat iti imaginezi. Eu una n-ash pleca niciodata de langa sotul meu, cu saptamanile. Nu simt nevoia.

sad_ameli spune:
Androix, cand ai scris ca ti-a trecut dragostea oarba mi-ai adus aminte de un citat pe care l-am vazut recent undeva, era ceva de genul: "Dragostea e oarba, iar leacul pt. orbire e casatoria". Si am constatat ca asa e, daca te casatoresti cu cineva doar pt. ca esti indragostit pana peste cap si zi si noapte numai pe el/ea visezi, vei constata cu durere ca nu e suficient intr-o casnicie doar iubirea. Si ajungem sa vedem ce inseamna indelunga rabdare, compromisul, dezamagirea, dar daca nu este dragoste...nu le poti suporta si face cele enumerate mai sus..
Ma bucur sa vad ca nu-s singura care se confrunta cu probleme de genul asta, dar nu ma bucur de problemele in sine... Ma face sa cred ca nu-s absurda si pot sa trec mai usor peste comentariile de genul: "bucura-te ca nu te bate, ca nu bea, ca iti aduce banii acasa". Bine domn'le, poi de asta am asteptat 21 de ani sa ma casatoresc virgina si sa-i dau lui acest privilegiu si de aia am rupt-o cu restul in care vedeam tendintele astea distructive, desi i-am iubit si pe unii chiar mult.. Nu zic ca cele care au parte de asemenea sot, care bea, le bat sau cine stie ce minuni mai fac, sunt ele vinovate pt. soarta lor..ci doar ca eu am avut parte sa vad la parintii mei cum e sa ai un tata alcoolic si violent si mi-am zis ca mai bine raman singura decat sa fac aceeasi greseala.. Pana acum Dumnezeu m-a pazit si l-a pazit si pe sotul meu de ispita alcoolului si nici violent nu e..Dar asta nu inseamna ca eu ma strofoc atata numai pt. un sot care imi vine acasa nebaut, cu toti banii si e suficient...Daca pt. unele din voi e suficinet atata, treaba voastra. Eu cred ca o casnicie poate fi mult mai mult decat atata si de aceea ma lupt asa tare sa fac sa mearga, sa fim fericiti si impliniti, nu numai eu ci si el. Daca noi suntem fericiti, sigur vom avea si mai multa rabdare si iubire si pt. copiii nostri.
Bee, spuneam ca se rade de multe ori numai o data pe saptamana, dar este cand o face si la mijocul saptamanii si atunci o face adesea dimineata, inainte sa plece la lucru. El zice ca daca se barbiereste seara, se irita de la transpiratia din timpul noptii si de la asternut..Il cred pt. ca am vazut asta intamplandu-se..Dar nu merit eu cateodata sacrificiul asta? Si el stie foarte bine ca merita sacrificiul asta, rezultatul fiind unele "partide" de care-mi vorbeste si ziua urmatoare, de la lucru..Totusi, de ce sunt unii barbati asa delasatori dupa ce se casatoresc? Mai ales daca sotiile lor au grija de silueta si aspectul lor?

Bee spune:
Amelli, tu te-ai casatorit din dragoste oarba si acum te-ai vindecat? Adica te-ai trezit cu un sot pe care nu stii daca-l iubesti, cu un copil mic, insarcinata, cu responsabilitati si te simti debusolata. Pentru un om pe care-l iubesti si care la randul lui munceste mult pentru ca sa aveti (impreuna) mai mult, nu poti spune ca te strofoci! Si nici nu poti sa astepti totul de la el numai fiindca te-ai maritat virgina tocmai cu el, cand aveai atatea alternative. Si aici revenim la alegeri. A fost alegerea si dorinta ta sa te mariti virgina. Nu cred ca ti-a cerut-o cineva in mod expres. Din pacate nu asta iti garanteaza o casnicie fericita. Imi pare rau, dar mai gandeste-te la tine si la ce ai tu in suflet. Si cantareste bine lucrurile, ca sa nu regreti mai tarziu.

escu spune:
Cred ca o solutie ar fi impartirea obligatiilor. Asta va va ajuta sa va simtiti parteneri in adevaratul sens al cuvantului, va va ajuta sa va intelegeti mai bine unul pe altul si sa "simtiti" ca un cuplu. Impartiti totul, si sarcina de a aduce bani in casa, de a plati datoriile, si bucuria timpului petrecut cu copilul si corvoada treburilor casnice. Cauta-ti un job, angajati pe cineva sa stea cu copilul in orele cand sunteti la serviciu si impartiti bucuria si obligatiile traiului in comun cand familia se reuneste (serile si weekendurile). Asa veti intelege daca va mai iubiti sau nu, daca puteti fi in continuare un cuplu sau nu.

My_Lady0091 spune:
am citit si eu acest subiect.ma regasesc.dar zic ca totusi cat de cat l-am mai dat la brazda..cum...discutand serioas cu el..de n...ori...plangand...si in final spunandu-i asa:"copilul acesta l-am facut tu si eu, nu a venit pe lume pentru ca a el ci pentru ca am vrut noi...are doi parinti...pe mine si pe tine...si are nevoie de amandoi..depinde de noi 100%...uita-te in ochii ei si spune-mi ca nu vrei sa te straduesti mai mult, ca nu vrei sa fim o familie unita, ca nu o iubesti, ca nu vrei sa faci sacrificii...ca nu vrei sa ii fii tata..."
a functionat...parca am rostit nush ce formula miroaculoasa de trezire a instinctului patern....
Blackmoon Lady&lipishtocul

Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |

gabriela42 spune:
sad-ameli imi spun si eu parerea dragostea voastra este incununata de doi pui unul micut si unul pe drum felicitarifetita este sanatoasa sotul te doreste aveti o casuta sunteti tineri deci ce va lipseste este comunicarea.vezi ca noi femeile uneori mai facem din tintar armasar.tu esti coplesita de vise si asteptari el obosit de datorii dar sigur undeva voi doi sunteti impreuna.cu barbieritul...as zice asa;renunt la preludiu in favoarea unui sarut nu a raschetarii!cu gluma si cu blindete femeile pot rasturna muntii!ai motive de o reala fericire incearca te rog sa le vezi