Cum pot verfica vaccin BCG ?
Buna tuturor,
Am nascut de curand dar bineinteles ca la maternitate nu aveau vaccinul impotriva TBC. Cu mari interventii si atentii, asistenta sefa de la neonato mi-a promis ca va face rost de o doza de vaccin si ca il va vaccina pe micut. E drept ca a fost trecut ca fiind facut in Carnetul de vaccinuri, am stampila dr. dar.......MI-E TEAMA ca nu s-a facut de fapt. Mi se pare ffffff josnic sa nu il fi facut si sa ma pacaleasca, sa se joace cu viata unui copil. Iar eu sa stau linistita ca...dom`le i s-a administrat vaccinul. Va rog din suflet , cum pot verifica la copil ?
Mami de Matei nazdravan si Tudor
Raspunsuri
irinabobe spune:
intre 6 si 8 sapt ar trebui sa ii apara un semn. la noi a fost rosu ca o ciupitura de tantar. oricum dc nu ii ramane un semn de 2-3 mm la 8 sapt de la vaccin ori nu e facut ori e facut dar nu a prins si se repeta.
alinamoro spune:
Trebuie sa apara cicatricea vaccinala, intre 5-10 luni, daca apare atunci sigur a fost vaccinat.
Inainte sa apara cicatricea la locul vaccinarii poate sa apara o leziune care ulcereaza sau o vezicula cu continut purulent (poate sa tina cateva saptamani) si cand se vindeca ramane cicatricea.
Daca nu apare cicatricea trebuie refacut vaccinul.
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
angiuta spune:
Dar de ce tii atat de mult sa i se faca acest vaccin? Eu cunosc mai multe mamici care au cerut sa nu li se faca copiilor lor vaccinul asta. Daca i s-a facut se vede sigur pentru ca se face o cojita in locul respectiv.
Baietelul meu s-a nascut in Germania si aici nu se mai face BCG de multi ani, i s-a facut in schimb pe la 1 an jumatate un test pentru BCG care a iesit negativ. cred ca testul asta se repede la un anumit timp, o sa mai intreb pediatrul.
Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007)
alinamoro spune:
Citat: |
Dar de ce tii atat de mult sa i se faca acest vaccin? Eu cunosc mai multe mamici care au cerut sa nu li se faca copiilor lor vaccinul asta |
Din pacate in Romania tuberculoza este in floare, primul loc in Europa!
Alina cu www.snugglepie.com/ezb/653339.png" target="_blank"> Adelina (31.08.2006) & www.snugglepie.com/ezb/653351.png" target="_blank">Dragos (11.04.2002) poze
danangie spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angiuta Dar de ce tii atat de mult sa i se faca acest vaccin? Eu cunosc mai multe mamici care au cerut sa nu li se faca copiilor lor vaccinul asta. Daca i s-a facut se vede sigur pentru ca se face o cojita in locul respectiv. Baietelul meu s-a nascut in Germania si aici nu se mai face BCG de multi ani, i s-a facut in schimb pe la 1 an jumatate un test pentru BCG care a iesit negativ. cred ca testul asta se repede la un anumit timp, o sa mai intreb pediatrul. Angiuta, mamica lui Vladut (8 iunie 2007) |
Da, nici aici nu se mai face acest vaccin....cu tot ca eu as fi vrut sa-l faca....Deci copiii mei nu au facut acest vaccin.
S-a mai nascut o stea: ALESSIO MICHELE! (07/06/2008)
A doua minune din viata mea: MATTIA GABRIEL! (21/10/2009)
makydenis spune:
la cateva saptamani la palpare simti un loc mai tare, apoi evolueaza pana la cicatrice.
marylenac spune:
Multumesc pt raspunsuri, voi urmari zona cu pricina. Am vrut sa i se administreze acest vaccin, pt ca asa cum spunea cineva m sus, din pacate, suntem pe primul loc in Europa in aparitia acestei boli (TBC). Chiar medicii neonato. din spital vorbeau ca va fi "molima de TBC si meningita".
Mami de Matei nazdravan si Tudor