Tensiuni in lume (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilanda

denizel, dupa mine una, lipsa hranei e o problema la fel de importanta ca si lipsa locuintelor (distruse in bombradamentele israeliene din 2008-2009), ca si lipsa de apa curenta si electricitate, ca si controlul granitelor, ca si lipsa locurilor de munca. A nega aceste evidente prin colaje cinice de fotografii cu cornul abundentei, abia aia mi se pare propaganda. Si inca una de cel mai prost gust :((

Si fiindca tot sintem la ora linkurilor, mi s-au parut si mie interesante doua opinii despre episodul de saptamina trecuta:
- una a scriitorului israelian www.haaretz.com/haaretz-authors-edition/a-puppet-on-a-string-1.293743" target="_blank">David Grossman, despre stupiditatea interventiei israeliene, si

- alta a filosofului francez www.haaretz.com/print-edition/news/it-s-time-to-stop-demonizing-israel-1.294833" target="_blank">Bernard Henri Levy, despre pericolul demonizarii Israelului dupa episodul Mavi Marmara.

"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

Lilanda, eu nu am spus ca tot ce poate face ca un om sa fie confortabil sunt 3 oo, o bucata de peste si 2 pere. Poate sa doarma in drum, important e ca gaseste oo la piata. Nu!! :)

Am spus ca (chiar si la acest topic) se bate moneda pe lipsa hranei din Gaza. Asta impresioneaza probabil cel mai mult, pe asta se bate moneda.

Si tot omuletul asta, Jensen (ale carui opinii echilibrate sunt foarte respectate - am gasit asta tot intr-un articol danez :)), zice ca nu are vreun indiciu ca, in zilele bune, piata din Gaza ar fi aratat altfel decat acum.

Mai tineti minte, acum cativa ani, cand bulgarii ajunsesera sa dea la schimb oua ca sa cumpere o pereche de papuci?
Nu tin minte sa se fi rasculat Terra de mila bulgarilor.
Si nici nu-mi amintesc ca vreun bulgar sa fi aruncat vreun european in aer pentru asta... (doar le furau masinile romanilor :)).

Plus ca nu inteleg ceva: cum adica Free Gaza?? Da' ce? Gaza e sub ocupatie cumva?
E eliberata de ani de zile si nu poate nimeni obliga un stat sa nu-si inchida granitele cu cine vrea el.
Vii la mine in tara si-mi arunci in aer autobuzele cu elevi?
Iaca, inchid granita cu tine!
Vaz ca egiptenii nu-s demonizati...
Probabil ca trebuie sa-si sape si israelienii niste tunele pe sub pamant, ca sa aprovizioneze pe aia care-i omorau pe capete in plina zi.

Pentru parinti, de dragul copiilor

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monabella

Desigur, prin 2004 era un artticol in Time magazine care vorbea despre motivatiile suicide bombers. facusera interviu cu unii dintre ei. Erau oameni scoliti, inteligenti, chiar si femei.

Monabella, poti explica ce ai vrut sa demonstrezi cu cele de mai sus?

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui monabella

In fine, ca oparanteza, eu nu sint de acord cu iddea ca evreii isi revendica pamintul pt ca le-a fost promis in biblie. Asta e ca si cum ungurii ne-ar cere transilvania inapoi pt ca le-a fost promisa in biblie.

monabella, Natiunile Unite nu au dat evreilor petecul ala de pamant, fiindca le-au zis evreii ca asa le-a fost lor promis in Biblie.
Natiunile Unite au hotarat asa, pentru ca acolo fusese odinioara patria infloritoare a evreilor si, pentru ca, niciodata evrei nu au incetat sa locuiasca acolo.
Ca doar nu era sa le dea Natiunile Unite tara in Anzii Cordilieri :).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Natiunile Unite nu au dat evreilor petecul ala de pamant, fiindca le-au zis evreii ca asa le-a fost lor promis in Biblie.
Natiunile Unite au hotarat asa, pentru ca acolo fusese odinioara patria infloritoare a evreilor si, pentru ca, niciodata evrei nu au incetat sa locuiasca acolo.

Natiunile Unite insemnau, la vremea respectiva, Antanta, aka puterile invingatoare, si aliatii. Decizia lor a fost lipsita de obiectivitate si luata doar pe considerentele lor politice.
Cum ar veni, 20 de ani mai tarziu, Axa, puterile momentului, a hotarat Dictatul de la Viena pentru ca odinioara centrul Transilvaniei a fost patria infloritoare a ungurilor si niciodata ungurii nu au incetat sa locuiasca acolo.

Am facut aceasta paralela, deloc fortata pentru cine doreste sa fie obiectiv, ca sa scot in evidenta pericolele de a judeca situatiile prezente prin prisma trecutului. Trecutul este distorsionat de fiecare tabara implicata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Trecutul si exemplele comparative!!

Fiindca, uite-asa, se poate ajunge la ceea ce vroia cred monabella sa sublinieze, cum ca oricarei crime i se poate gasi justificarea disperarii!!

Mie cele doua articole din Haaretz mi-au atras atentia pentru ca, venind din partea unor evrei, nu incearca in niciun fel sa justifice reactia IDF-ului, ci se uita mai departe, spre ceea ce ar trebui facut. Grossman sustine clar ca politica din Gaza a Israelului are nevoie de o schimbare, in timp ce Levy atinge un punct nevralgic, politic corect. Demonizind Israelul nu exista pericolul de a reveni acolo de unde am plecat?!!

denizel, inteleg ce vrei sa spui, dar, repet, a-l pune pe Jensen in compania colajelor alea ĺpicturesti e jignitor...pentru jensen, evident :))

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Natiunile Unite insemnau, la vremea respectiva, Antanta, aka puterile invingatoare, si aliatii. Decizia lor a fost lipsita de obiectivitate si luata doar pe considerentele lor politice.
Cum ar veni, 20 de ani mai tarziu, Axa, puterile momentului, a hotarat Dictatul de la Viena pentru ca odinioara centrul Transilvaniei a fost patria infloritoare a ungurilor si niciodata ungurii nu au incetat sa locuiasca acolo.

Am facut aceasta paralela, deloc fortata pentru cine doreste sa fie obiectiv, ca sa scot in evidenta pericolele de a judeca situatiile prezente prin prisma trecutului. Trecutul este distorsionat de fiecare tabara implicata.

A, da?

pai hai sa vedem:

- erau 12 state arabe si musulmane - astea ar fi trebuit sa voteze impotriva
- Biserica Catolica ar fi trebuit sa faca presiuni asupra statelor catolice (ca doar nu credem ca un stat evreiesc se pupa cu credinta fundamentala a Bisericii + plus ca Vaticanul avea ceva experienta si forta in a trage sforile).
In acest caz ar fi trebuit pierdute cele 20 de voturi ale tarilor Americii Latine
- Stalin isi dorea un stat sionist cum imi doresc io acuma o buba in ochi. Alte 12 voturi impotriva
- Ce sa mai vorbim de Anglia (care a agitat spiritele peste orice limita impotriva evreilor). Asadar, Canada, Australia, NZ si Africa de Sud ar fi trebuit sa voteze impotriva
- Franta.
Ce interes avea Franta sa-si puna in cap milioane de musulmani din Tunisia, Algeria si Maroc?
- Grecia: legaturi comerciale consistente cu lumea araba

Pana la urma, s-a gandit toata lumea mai bine:
- Stalin: taci, ca-i rost de conflicte si de intervenit pe acolosa, nene
- Vaticanul: ia hai sa punem noi mana pe Ierusalim
- Europa, asa, in general: da' sa se duca, domle, de pe capul nostru toti evreii astia, care zac prin lagare de refugiati si ne indispun pe-aicea. Duceti-va, evreilor, cat mai departe de Europa, ca oricum niciodata nu v-am vrut...

Desigur ca a fost si compasiune si pur si simplu constiinta cand a venit vorba despre o tara a evreilor, dar interesele despre care vorbesti au tinut de cinism si egoism, nicidecum nu au avut vreodata in vedere favorizarea evreilor.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lilanda
Demonizind Israelul nu exista pericolul de a reveni acolo de unde am plecat?!!

Lilanda, parerea mea (si cu tristete o spun) e ca niciodata nu am plecat din punctul acela.
In punctul acela s-a intepenit lumea acum 2000 de ani si acolo vor ramane pana la sfarsitul Pamantului.

Bun, hai sa lasam asta.

DEci
"Free Gaza", adica Israelul sa deschida granitele cu Gaza.
Hamas n-o sa semneze in veci un acord de pace, cred ca aici e toata lumea de acord.
Vor urma noi atentate in Israel, cu martiri in rolurile principale.
Mai mult, teroristii or sa pedepseasca Europa si America, inca o suta de ani de acu' incolo, ca ei nu uita, domle .

Eu asa vad o eventuala "rezolvare". Cu victime mai dihai ca acuma.
Sunt curioasa cum o vedeti voi, dar, va rog frumos, nu uitati sa luati in considerare terorismul si cam si in ce fel poti ajunge la un acord cu niste teroristi.

Mergi la inceput

mi-am amintit ceva .

Lilanda, Jensen a zis ca mancarea nu pare sa fie o problema in GaZA.
Si, ca, cica, e traffic gem . Si a pus neste poze.
Ai fost vreodata in Gaza? Probabil ca nu.
Ai vrea sa te duci si sa vezi cu ochii tai ce-i, de fapt, acolo? Probabil ca da (io una m-as duce).
Ai lua hotararea sa te duci acolo? Nu stiu. Probabil ca nu. Ai ceva sanse sa fii ucisa sau rapita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Lilanda, Jensen a zis ca mancarea nu pare sa fie o problema in GaZA.

denizel, Jensen spune textual ca "lipsa hranei nu este problema cea mai grava in Gaza", nu ca mincarea nu e o problema!!! Iar ambuteiajele sint la granita pentru ca ea e deschisa doar temporar si doar pentru citeva ore.

Cum vad eu "rezolvarea"?? In niciun caz n-o vad sa vina din perpetuarea si agravarea situatiei actuale, cind unei agresiuni i se raspunde cu supragresiune. Politica asta dureaza de 4 ani, fara niciun rezultat. Dimpotriva!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Gaza, locuinte, scoala, piata, cu google earth:
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/9680199.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/5504953.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/9106669.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/9553718.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/35605929.jpg
http://commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/28139806.jpg

Scuturi umane:

Asta apropo de hamas si palestinieni care isi sacrifica proprii copii, rude, prieteni. Si dupa aia sa posteze poze, uite ce ne fac evreii!

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput