Vacanta in Paris cu copiii
Intentionam sa ajungem in Franta in vara asta, cu copiii (7 si 5 ani). Am stabilit 3 zile pentru Disney Land, 5 in Paris si 3 pe Valea Loirei. Daca in Diney nu-mi fac probleme referitor la cum se vor distra copiii, in Paris ce-mi recomandati?
Eu m-am gandit la Muzrul Stiintei/Parcul Villette, un tur cu vaporasul pe Sena, evident turnul Eiffel si Ile de la Cite, probabil vre-un traseu din parisinconnu ...
Voi ce experiente ati avut? Placute sau nu. Pe unde sa mancam? Ce sa mai vedem?
multumesc,
Raspunsuri
danielai spune:
si eu am fost cu fetita (5 ani) la DisneyLand (3 zile) si Paris (2 zile). Cel mai mult i-a placut la Tour Eiffel. Am mai facut un tour cu autobuzul cu etaj (la etaj bineinteles ;)), dar nu am oprit decat la Notre Dame unde am creionat o poveste cu cocosatul si Esmeralda si a fost f interesata. In plus, in biserica sunt niste aparate cu monezi comemorative - asa ca apoi a cerut singura la alte catedrale ca sa-si completeze colectia - asa am ajuns la Sacre Coeur; i-a placut enorm in Montmartre, ea fiind pasionata de pictura a rascolit toate magazinele pentru a-si alege un tablou suvenir. Mai special a fost si o vizita la un muzeu al papusilor, pe undeva pe langa Centre Pompidou.
danielai spune:
mai adaug ca cu vaporasul nu a fost prea impresionata, am vrut seara si cred ca era extrem de obosita.
ANISO spune:
Pe cei mici nu prea i-a impresionat Parisul.Dupa Disney...normal.Ce le-a placut au fost porumbeii si pescarusii de la Musee du Louvre.Am facut niste poze minunate.Ne mancau din mana se asezau pe umeri,pe brate ,pe cap .Super .Sigur si lor le-a placut vizita noastra,pareau atat de nemancati.Cand mai mergem o sa i-au 2-3 kg de grau sa le ajunga macar pe cate o masea la fiecare.Cel mare(5ani) a mers saracutul,o zi intreaga fara sa zica nimic.Si acasa nu pleaca nicodata fara bicicleta,ca il dor picoarele.Cel mic cand vedea un avion,incepea sa planga si zicea"si io acasa cu wizulll".E atat de frumos...Nu auzisem de lacatele prinse de poduri...
anya spune:
Ne-am intors. Multumesc fetelor care mi-au scris.
Dupa 4 zile pline la Disney am mers 5 zile in Paris si apoi 4 zile pe Valea Loarei. Despre Disney am scris la subiectul respectiv, nu ma mai repet. In Paris am bifat obiectivele mai importante si care puteau avea cat de cat interes si pentru copii.
Am parcat masina intr-un garaj si ne-am plimbat doar cu metroul si evident cu picioarele. La un moment dat pustiul cel mic zicea: Mami...motorasul meu nu mai poate decat 5 minute....
Am vazut evident turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Notre Damme, Pantheonul, Sacre Coeur, centrul Pompidou, gradinile Trocadero, si inca o gramada de parcuri, gradini, biserici....Copiii au fost interesati de La Conciergerie, Muzeul Magiei, Muzeul Stiintei pentru copii (La Villete), plimbarea pe Sena cu vaporasul. Louvre-ul l-am vizitat doar pe afara (nu ar fi avut rabdare sa stea prin muzeu) iar la Domul Invalizilor nu am putut intra pt ca erau organizate niste chestii oficiale pt militari si nu ne-au lasat...Ei, avem motiv sa mai mergem
Dimineata mancam la hotel, la pranz cate un sandvish pe te-miri-unde si seara ne rasfatam la restaurant. Am ales restaurante mici in zona in care aveam hotelul (Montmartre) si am mancat mancare cu specific (inclusiv melci ). Mi s-a parut ciudat ca nu prea am vazut parcuri micute, pentru copii, asa cum sunt la noi - 2-3 leagane printre case/blocuri. Nici macar in pacul special destinat copiilor in La Villette n-am gasit leagane. Cate un carusel mai era, dar nimic "clasic".
Daca vrea cineva informatii mai amanuntite... cu placere, intrebati.
diciu spune:
Buna fetelor si bine ati venit din Paris.
Ne bate gandul sa mergem 1 saptamana in Paris cu fetita noastra de 3 ani. La fel ca si voi, vrem sa vedem in cateva zile Disneyland apoi sa ne plimbam lejer alte 3 zile prin Paris.
Nu am gasit sejur care sa aibe si Disney si Paris, asa ca ne vom construi singuri sejurul.
M-am gandit sa va intreb, voi ati stat toate zilele cazati la acelasi hotel din Paris? Sau ati avut cazari si la vreun hotel din incinta Parcului Disney?
Stiu ca la hotelurile din parc iti pun in pretul camerei si biletele de intrare in parc pt 2 zile la o noapte de cazare, ceea ce mi se pare aiurea.
Eu nu as vrea sa depind de ei, cine stie cum e vremea, cum ii place fetei mele sau nu, etc, mai ales ca in ziua eliberarii camerei mergem fie la alt hotel, fie la avion si pierdeam oricum biletul din parc introdus in pretul camerei. Gresesc?
Ma gandeam sa ne facem un abonament pt 1 saptamana pt transport si sa ne plimbam in voie.
Insa socoteala mea este facuta poate in pripa, de aceea vroiam sa va intreb si pe voi cum e mai convenabila imbinarea intre Disney si Paris din punctul de vedere al cazarii si biletelor.
Multumesc.
anya spune:
Cam asta a fost unul din motivele pentru care am ales si noi o varianta personalizata de excursie.
Daca iei bilet la un hotel din incinta Disney sa zicem 3 nopti vei avea 4 zile acces in parc (bilete). Prima si ultima zi nu prea sunt zile pline, ca atare folosesti real 3 zile acele bilete (ca timp petrecut in parcuri). Noi am gasit o oferta la un hotel langa Disney si ca pret 4 nopti cazare cu mic dejun hotel 4* + 4 bilete parc a fost cat am fi dat la Santa Fe cu 5 intrari in parc (care noua nu ne foloseau. Accesul in parc se facea cu autobuzele gratuite puse la dispozitie de hotel (ca si hotelurile din parc). Singurul avantaj al hotelurilor din parc e ca dimineata cei ce stau in ele pot intra de la 8 in loc de 9-ora oficiala de deschidere. Cu copii mici e cam greu de ajuns la 8 si in plus pana la 7 seara era suficient timp sa oboseasca (ora asta nu conta).
Biletele pentru parc poti sa le iei de pe net, de la caseria parcului sau de la receptia hotelului (la acelasi pret cu caseria parcului). In varianta de bilete luate de la caserie/hotel (nu stiu daca sunt la fel cele de la hotelurile din parc) intri in prima zi "x" iar urmatoarele 2 (sau cate va luati) nu e obligatoriu sa fie consecutive. Daca ploua sau dintr-un alt motiv nu vreti sa intrati in parc puteti sari 1-2 zile.
Noi, din comoditate si mai ales ca sa nu pierdem timpul pe drumuri am ales pentru etapa Disney hotel in zona Disney si pentru etapa Paris - hotel in Paris. Evident ca te poti caza in Paris si sa mergi la DL cu RER-ul, dar dureaza si in plus cazarea in Paris e mai scumpa si mai proasta decat cea la hotelurile din zona DL. Merita doar daca ai prieteni/rude in Paris si stai gratis .
Referitor la transportul in paris noi am luat bilete de metrou (sunt niste pachete de 10 mai rentabile decat bilete individuale) si ne-au ajuns. Exista si bilete reduse pt copii. Foloseam in generat doar 2 bilete /zi de persoana pt ca ne alegeam zona pe care doream sa o vizitam si luam obiectivele din zona respectiva la pas. Mai exista niste autobuze cu etaj - copiii sunt incantati de ele - care au trasee prestabilite si opriri la obiectivele importante. Poti sa urci si sa cobori de cate ori vrei. Cu cat iei abonament pe mai multe zile, cu atat e mai ieftin. In plus exista si reducere la plimbarea cu vaporasul pe Sena (exista 2 firme de autobuze: verzi si rosii - cu oferte diferite).
Daca zici ca fetita are 3 ani neaparat sa va luati si caruciorul ca sa poata adormi cand nu mai poate. Pustiul meu cel mic are aproape 5 ani si din cand in cand mai trebuia luat in brate.
Oricum, vezi ce oferte exista pentru perioada in care vrei sa mergi. Multe hoteluri au ceva de genul: platesti 3 stai 4.
Distractie placuta!
Adriana mica spune:
Diciu, si eu cred ca este de preferat ca, pt zilele cat mergeti la Disneyland, sa va cazati la unul din hotelurile pe la care trece bus-ul. Teoretic, puteti sta si in Paris pe toata durata vacantei, statia de metru de la Metrou Marne-la-Valle se afla chiar la intrarea in parc. Doar ca va fi ceva mai greu la plecare, veti fi toti foarte obositi.
Si noi am optat pt achizitionarea biletelor de intrare in parc separat de cazare, din motivele mentionate de Anya.
Noi am folosit autobuzele Les Cars Rouges pt jumatate de zi petrecuta in Paris; mi s-au parut mai ok decat L'Open Tour pt ca au mai putine opriri (de regula se sta 10-15 minute la fiecare statie, si din cauza asta cei mici isi pot pierde rabdarea). Biletele erau valabile pt 2 zile (50 euro / 2 persoane).
Va recomand sa va luati de pe net bilete pt Tour Eiffel, scutiti o multime de timp.
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
anya spune:
Referitor la hotelurile din zona DL, in afara de cele "oficiale" pe care le gasesti pe site-ul lor sunt 4 hoteluri f bune aflate f aproape, deservite de autobuz gratuit (teoretic la fiecare 20 min, dar vine mai des). E vorba de Magic Circus, Viena Dream Castle, Kriad si...inca unul. La astea am gasit "combinata" cazare+ bilete luate separat mai ieftin decat in interiorul parcului. Avantaj - in afara de pret, mai multe stele si evident servicii mai bune, dezavantaj 1 ora dimineata la intrarea in parc. Fiecare alege ce-i place mai mult .
diciu spune:
Multumesc fetele! Adriana mica e bun pontul ca bilete la Turnul Eiffel comandate pe net.
Noi totusi ne-am hotarat sa ne cazam toate cele 7 nopti in Paris, in ideea principala ca poate intr-o zi ploua, sau raceste copilu', sa fim totusi in oras si sa amanam vizita la Disney pentru alta zi. Mergem la sfarsitul lui octombrie.
Probabil va fi mai obositor si pierdem cateva ore cu drumul dar vom cauta un hotel aproape de metrou. Pe de alta parte am vazut ca hotelurile au preturi destul de mari in zona Disney si nu ma refer la cele ce iti pun in pret si bilete de intrare in parc.
Asa ca din calculele mele iesim mult mai ieftin cu 7 nopti in Paris decat cu 3 in Disney si 4 in Paris.
Si am zis sa mergem in Disney in ultimele zile ale sejurului dupa ce ne mai acomodam cu vacanta. Imi doresc f mult ca fetita mea sa se simta bine la Disneyland, mai ales ca ziua ei o va petrece alaturi de Minnie.. Insa ea se mai sperie de diverse, desi iubeste personajele Disney f mult. Are doar 3 anisori. Speram sa fie bine.
Asa ca noi cautam acum hotel in Paris si e tare greu sa ne hotaram la unul...tare greu, ma uit printre 500 de hoteluri de 3 stele si numai ametesc.. Poate ne mai faceti niste recomandari