Vacanta in Paris cu copiii
Raspunsuri - Pagina 2
anya spune:
Referitor la cazarea in Paris: mie mi s-a parut scumpa si proasta fata de cea de la hotelurile de langa DL. Evident avantajul ca ajungeam mai repede la obiectivele turistice din oras e in favoarea cazarii in Paris, dar strict dormit/mic dejun votez in favoarea hotelurilor de langa Paris.
Sa va dau exemplul hotelurilor la care am stat eu:
1.Hotel Vienna International Dream Castle 4* - Situat langa DL
Tarif: 404 euro/ 2 adulti si 2 copii (5, 7 ani) in camera pentru 4 persoane/ 4 nopti cazare in regim mic dejun
2.Hotel Altona 2*
Tarif: 589 euro/ 2 adulti si 2 copii (5, 7 ani) in camera pentru 4 persoane/ 5 nopti cazare in regim mic dejun
Cel de langa DL foarte frumos, curat, mic dejun divers si bun.
Cel din Paris, n-o fi fost cladirea de pe vremea lui Clovis, dar de pe vremea vre-unui Ludovic precis. Micul dejun consta intr-un sfert de bagheta, un croisant o cutiuta de unt si una de dulceata. Cafea, lapte, cereale si ceai la discretie...dar cu coada...Camera si baia aratau precum hotelurile de 2* nerenovate de la noi de pe litoral. Recunosc ca stiam ca asa va fi, motiv pentru care nu m-am agitat. Am mers pe buget redus pentru cazare pt ca nu intentionam sa stau in camera decat strict cat dormeam. Avantajul a fost ca era f aproape de metrou si cu zona cu restaurante aproape. Noi peste zi mancam te miri ce iar seara ne duceam la restaurant si degustam mancarurile lor. Pustiul cel mic, de atata oboseala ni s-a intamplat sa adoarma la restaurant si sa trebuiasca carat in brate la hotel - avantaj sa fie aproape . Am gasit la aceleasi preturi si hotel de 3* dar fara zona cu restaurante in jur, mai la marginea orasului (zona vrede, frumos, dar nu ne avantaja). Inainte sa faci rezervarea pt Paris, vezi si pe "trip adv" parerea oamenilor despre hotel.
mihaela_s spune:
Tocmai ce ne-am intors si noi dupa o saptamana in Paris cu cea mica de aproape 7 ani. Noi am facut prima data Parisul si la sfarsit Disney. Altfel cred ca nu ar mai fi savurat orasul atat de bine, pentru ca la Disney a fost fascinata.
Despre cazare, ca vad ca asta e mai important la subiect: eu am citit intr-un ghid sa eviti hotelurile din Paris si cele din cladiri vechi, pentru ca sunt inghesuite, cu camere mici. Noi am stat toate cele 7 zile la un Ibis, cel din Vanves(dar sunt multe Ibis in Paris si ai de unde alege. Mancarea a fost bufet, daca ati mai stat in Ibis stiti cum e...suficienta si variata pentru un mic dejun copios, mancam la 9.30 si apoi pana pe la 14-15 nu ne mai trebuia mancare. Atenti insa, restaurantele clasice frantusezti inchid la 14-14.30 ca sa deschida dupa 18, dar sunt si cele din lanturi de restaurante unde poti manca toata ziua. sau restaurante italienesti, chinezesti, etc.
Eu sunt cu impresii proaspete, daca ai intrebari, iti raspund cu placere.
PS. Dupa Disney la a mea i-a placut la Cite des enfants si la Turnul Eiffel(noi am stat la coada la bilete, cam o ora).
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
diuna spune:
@mihaela_s, poti sa-mi spui, te rog, daca fetei mele de 13 ani i-ar mai placea Cite des Enfants? Am vazut ca au sectiune pentru copii intre 5 si 12 ani.Nu devine deja plicticos pentru ea? De asemenea, ar trebui sa stie limba franceza, sau se descurca cu cunostinte minime( de nivelul scolar al varstei ei)? Nu am citit prea multe despre asta dar imi pare tare frumos si educativ...
Multumesc!
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein
gabyv spune:
buna,
de placut- o sa ii placa, asta e sigur, noi am fost de 3 ori cu copii unor prieteni (dar ei stau in Franta), numai ca e greu de zis cu limba, dar daca intelegeti si voi- si ii veti traduce din cand in cand eu zic ca e ok ...
apoi asa ca info, daca planuiti sa vizitati monumente, puteti lua biletele asa-zise "coupe-file" ca sa nu mai stati la rand... puteti cumpara din ro si va imprimati biletele de acasa - uite un site asa ca exemplu parisinfo.com
anya spune:
La Cite des Enfants au ce face copii de toate varstele. In afara de cele 2 sectiuni de care zici, exista multe alte lucruri de vazut/facut. Noi am stat aproape o zi si n-am fost in cele 2 sectiuni . Am fost in "La Geode" - unde am vizionat un film 3D despre dinizauri (erau multe variante de film). Am fost pe submarin, am fost la expozitia" Lumini si Umbre" in care copiii invata optica prin joaca, am facut pic-nic afara, pe malul canalului (pe care trec barje si vaporase).
diuna spune:
Am avut mai mult timp de navigat si m-am dumirit si eu...Sunt sigura ca le va placea. parisinfo.com e un ghid grozav. Multumiri pentru informatii. Plecam joi, poate mai am intrebari. Pana atunci.
Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein