Cu piticul in tren

Cu piticul in tren | Autor: Monnvas

Link direct la acest mesaj

Situatie: se iau 2 parinti fara masina, un copil de 1 an si 3 luni cu rau de masina. Destinatie: Gura Humorului (plecare din Bucuresti). In august. Cum ducem persoanele din situatie la destinatie??

S-au oferit parintii mei sa ne duca cu masina; fara scaun de masina si cu raul necesar (lasat mostenire din mama-n fiu, ca orice bun de valoare) teama mi-e ca n-apucam sa iesim din Bucuresti. De mers noaptea nu se pune problema, nu vrea soferul

Am gasit avion Bucuresi-Suceava, la un pret enorm si la orele cele mai nepotrivite pt pici. Cred ca pica.

Ramane doar trenul. Care face vreo 7 ore pana la Suceava (singurul tren direct e un accelerat de noapte destul de murdar). Cu putin noroc 2-3 ore o sa doarma. Si in rest??

Cine a mai mers cu trenul la drum lung, cu pitic atat de mic? Imi dati si mie idei de "activitati" care sa tina ocupata o vitamina in continua miscare? Mi-e teama ca se va lasa cu scandal si totusi mai sunt si alti calatori...

Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vagon de dormit are? Daca da - pleaca linistita. Iei un cearceaf pt patul in care stai tu cu copilul si veti dormi linistiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

si eu zic ca daca exista vagon de dormit sa nu va faceti griji. am calatorit si noi cu Patrick la 1,2 ani de la constanta la timisoara. a fost excelent. vagoane super curate, lenjerie infoliata (adusa de la curatatorie banuiesc) si sigilata. Patrick a dormit ca lemnul, s-a trezit bine dispus, a vizitat mai toti vecinii disponibili si a alergat pe culoar. calatoria a durat de la 10 seara la 10.30 dimineata.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Si noi am mers cu tero mare cand avea 10 luni,Bucuresti-Reghin la vagon de dormit...a dormit lemn de a trebuit sa il trezesc la destinatie.retur,la fel.Apoi la 1 an jumate iarasi vagon de dormit si la 2 ani deja am mers ziua,dar a fost ff fain,i-a placut,mai era o fetita de 9 ani pana la Brasov,s-au alergat si jucat de tot vagonul era al lor.A si mancat "prin vecini" a fost ok pt noi si ziua,la aproape 2 anisori.Si drumul tot 8 ore si ceva dureaza.De atunci nu am mai fost decat cu masina si nu asa drum lung(cel mai departe cu masina Bucuresti-Sinaia,Bucuresti -Moeciu,Bucuresti-Brasov) si a fost mai nasol decat cu trenul.Eu refer trenul,mai are si alte ocupatii decat in masina.Bine,masina o poti opri de cate ori vrei,dar totusi,la un drum de 6-7-8 ore cu masina trebuie oprit cam des.Si din fericire,raul de masina nu l-a mostenit de la mine,ca eu uneori dau la boboci mai ceva ca atunci cand am fost gravida cu el .Drum bun si vacanta placuta,orice varianta ati alege

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

pe noi ne-a lasat masina in we si am fost nevoiti sa ne intoarcem din suceava de la bunici cu trenul - puiul meu a fost in extaz (pasiunea lui cea mare inseamna trenurile) dar are aproape 4 ani. Insa pe la 2 ani si ceva am mers special cu trenul de la bucuresti la ploiesti pt a-i satisface aceasta curiozitate.
ce vreau insa sa-ti spun este ca daca nu mergeti noaptea, la cuseta, s-ar putea sa va urmareasca si in tren raul de miscare (eu toata copilaria am vomitat in orice se misca, inclusiv in tren, tramvai, troleu, metrou etc). Plus ca acum am vazut si noi ce inseamna rapid - curat, destul de elegant dar spatiu fff mic (mi-au amortit toate cele).
Votez deci pt vagon de dormit.

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Noi am calatorit la vagon cuseta asa pe ruta Arad Constanta/Mangalia odata cand avea fetita un an jumate si apoi doi ani jumate.Anul asta mergem si cu flacaul ce va avea un an atunci.A fost super ok.Daca mergeti noaptea si e ora lui de somn sigur va dormi tun.E traseu scurt al vostru ... noi plecam in jur de ora 19 si ajungeam a doua zi la 10! Dar de la ora 22 la 6-7 a dormit neintoarsa.In rest a circulat si inspectat prin zona si seara si a doua zi dimineata Nu uita cateva pachetele de servetele umede ca o sa ai nevoie din plin

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)

www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE

10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Noi am calatorit cu trenul cand Stefan avea 1 an si 6 luni, de la Brasov la Constanta. Ne-am luat bilete la clasa 1, aveau scaune care se dau destul de mult pe spate (am calatorit noaptea)... copilul si tatal au dormit bine-mersi, mami (aka eu) i-am pazit sa... nu se dezveleasca, sa nu cada de pe scaune... (am avut paturici si le-am intins pe scaune ). Nici noi nu aveam atunci masina.

Nu-ti recomand calatoritul cu masina fara scaunel, poate si din cauza asta ii este rau, ca se misca mult prea mult si in alte directii decat masina (unde mai pui ca este extrem de periculos fara) (eu si sotul eram cu rau de masina cand eram mici, copiii au calatorit cu masina doar in scaunel si nu le-a fost rau - lui Stefan i-a fost rau de 2 ori, cand a baut lapte inainte de plecare, la ore nepotrivite...).

Bafta sa alegeti cel mai potrivit mijloc de trasnport.

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri. Trenul ala de noapte are cuseta sigur, o sa ma interesez daca are si vagon de dormit (logic ar fi sa da). Oricum, dintre toate variantele, mi se pare deocamdata cea mai buna.

Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Eu am mers. 16 ore cu trenul, cu putina intrerupere, copil de 10 luni si-un pic. Am mers 2 ore 1/2 in intervalul orar 13-15.30, dupa care pauza pana seara, la 22. Cand am mers Cluj-Bucuresti, toata noaptea, 22-08. A dormit beton, era sfarsitul lui octombrie, caldura in tren de curgeau apele pe noi. Am luat la clasa I, tipul vechi, am avut noroc sa fim singuri in compartiment, am tras toate scaunele. La 9 dimineata am luat trenul Bucuresti-Braila, incomod ca naiba. 4 ore am facut, in ultimele 2 ore, asa, se plictisese Daria de moarte, nu aveai loc sa te intinzi, ea stresata deja... Dar am ajuns foarte OK, fara urlete si crize.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput