Copilul meu nu mai doarme ziua
Salutare tuturor! Am un baietel superb de aproape 2 luni. Din lipsa de timp nici nu am avut timp sa mai intru pe site. De 2 zile ne confruntam cu o problema. Nu prea doarme ziua!!!!! De exemplu azi a dormit doar 2 ore de la 8 30 la 10 30. Iar de atunci ma chinui sa-l adorm.Acum se pare ca a adormit si e ora 18>00. Atipeste 10 min iar se trezeste. Mentionez ca e un chin cu mancatul. Ii dau lapte praf, insa el mananca pe serii. Adica mananca 60 ml de exemplu, adoarme(in cel mai bun caz o ora), iar peste 30 min, max o ora se trezeste sa mai manance 10, 20 ml nu mai mult. Chiar nu stiu ce are de nu mai vrea sa doarma. Noaptea in schimb doarme cam 4-5 ore neintors si se trezeste o data sa manancE. Deci noaptea n-am treaba cu el. Sunt eu paranoica????Ce se intampla cu baietelul meu? Cred ca o merg la doctor cu el daca si maine nu doarme. Nu stiu daca am fost destul de explicita cu informatiile, insa va rog ajutati-ma cu sfaturi!!!!VA ROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOG!!!
Raspunsuri
philip spune:
ok, nu doarme, dar ce face? plange? se zvarcoleste? il doare ceva? are colici? da, e ciudat sa stea atat de mult treaz, dar macar doarme noaptea. incearca si alte metode de a-l adromi/tine adormit, pune-l in leagan, in wrap/sling, scoate-l la plimbare cu carutul etc.
elena00 spune:
Il legan si nu adoarme, sta cu ochi deschisi. Iar daca nu il legan incepe sa planga miscandu-si manutele si piciorusele sau sta in continuare cu ochi deschisi. Nu are colici.Iar daca adoarme se trezeste dupa 10 min, 30 min si iar incercam sa adormim.. Am iesit la plimbare, ma joc cu el. Aseara de exemplu a adormit la 11..s-a trezit la 2 si acum la 6...Acum doarme.Poate e doar o stare trecatoare. Azi vine asistenta sa il vada, sa vedem ce zice.Sunt ingrijorata...
crisarh spune:
buna,sa iti traiasca bebe si sa fie sanatos;iti povestesc cum a fost la fetita mea care acum are 9 luni;si la mine a fost problema cu mancarea si cu dormitul;cu mancatul, la san, dimineata sugea cat isi umplea stomacul nitel si adormea cam o ora - o ora juma; o gadilam o trageam de maini, nu se trezea, decat peste o ora juma; cand se trezea o puneam iar la san ca tipa de foame; eu ii dadeam in timpul zilei san si doar seara ii dadeam completare; pe la ora 16.00 sau 18.00 pana pe la 22.00 urla, noi ziceam ca de colici, pana ne-am prins dupa prima luna ca de fapt urla de foame; ea in timpul zilei nu stimula sanul si seara cand i se facea foame , sanul nu mai producea pe cat vroia ea; oricum seara scade cantitatea de lapte; cu mancatul nu s-a zbatut prea tare, doar cat sa nu-i fie foame, asta si acum se intampla; acum are 9 luni si 8300gr, e subtirica; dar pediatra zice ca e ok, si este, pt ca este un copil fff activ si ffff vesel; asa a mancat ea de cand s-a nascut, mai putin, asa mananca si acum, iar eu n-o fortez; cu somnul am avut si noi momente, nu mai stiu la cate luni, cand nu mai adormea asa usor in timpul zilei, atunci incercam s-o adorm leganata, numai ca atunci cand o puneam in patut se trezea imediat dupa jumatate de ora si nu mai reuseam s-o adorm la loc; atunci a fost un timp cand o adormeam in brate si stateam cu ea in brate/pe burta cat isi facea somnul, chiar si 3 ore; asta s-a intamplat un timp in primele 3 luni; ca apoi s-a obisnuit si si-a facut un program, la un moment dat incepuse sa adoarma singura in patut la somnul de dimineata si la cel de dupa amiaza; probabil in acele momente a simtit ea nevoia sa doarma la mine in brate; acum doarme singura in patut, singura la ea in camera;pediatra mi-a zis ca atata timp cat este vesela, activa si mananca e ok, e sanatoasa;sper sa te ajute ce ti-am scris eu;bafta si numai bine http://picasaweb.google.com/alnaibii/ClaraMaria?authkey=Gv1sRgCJ2R0qKhx_KMgQE&feat=directlink Clara Maria
elena00 spune:
Am descoperit cauza nesomnului sau. Eu nu alaptez datorita unor probleme, asa ca ii dau lapte praf. Pentru ca noi ii dadeam lapte haotic fara a avea un program, saracutul de el il durea burtica pentru ca laptele pe care il manca nu avea timp sa se digere si hop venea altul proaspat peste el. Asa ca i-am facut program si mananca aprox din 3 in 3 ore, iar intre mese nu-i dau decat ceai. Asa ca puiutul meu si-a reglat cat de cat somnul si asta datorita unei asistente cu experienta care ne-a adus solutia salvatoare. Multumesc tuturor pentru raspunsuri..
My_Lady0091 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui elena00 Am descoperit cauza nesomnului sau. Eu nu alaptez datorita unor probleme, asa ca ii dau lapte praf. Pentru ca noi ii dadeam lapte haotic fara a avea un program, saracutul de el il durea burtica pentru ca laptele pe care il manca nu avea timp sa se digere si hop venea altul proaspat peste el. Asa ca i-am facut program si mananca aprox din 3 in 3 ore, iar intre mese nu-i dau decat ceai. Asa ca puiutul meu si-a reglat cat de cat somnul si asta datorita unei asistente cu experienta care ne-a adus solutia salvatoare. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.. |
exact asta voiam sa iti scriu eu....ma bucur ca ai descoperit
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Ioanact spune:
citat din mesajul lui elena00 Am descoperit cauza nesomnului sau. Eu nu alaptez datorita unor probleme, asa ca ii dau lapte praf. Pentru ca noi ii dadeam lapte haotic fara a avea un program, saracutul de el il durea burtica pentru ca laptele pe care il manca nu avea timp sa se digere si hop venea altul proaspat peste el. Asa ca i-am facut program si mananca aprox din 3 in 3 ore, iar intre mese nu-i dau decat ceai. Asa ca puiutul meu si-a reglat cat de cat somnul si asta datorita unei asistente cu experienta care ne-a adus solutia salvatoare. Multumesc tuturor pentru raspunsuri.. |
Buna!
Deci nu tb hranit decat dupa 3 h?..pt ca eu o alaptez pe Justina si ii m dau si completare (si ma gandeam ca tb hranit la cerere)..dar ea doarme si ziua si noaptea (are 1 trezire sau doua , depinde cand adoarme). Insa, au fost zile cand manca 60-100 ml si adormea vreo 1 h si iar se trezea..asta s-a intamplat ieri, cred ca a fost pueseu de crestere, ca azi a fost mult m bine..a dormit 2-3 h, papa si iar dormea.
POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
My_Lady0091 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ioanact
socotesti trei ore de cand termina de mancat....si da-i sa pape prin somn...ei papa si asa..chiar daca dorm...e bine sa le faci un program..daca le dai haotic..tot ii doare burtica..desi nu au colici... Buna! Deci nu tb hranit decat dupa 3 h?..pt ca eu o alaptez pe Justina si ii m dau si completare (si ma gandeam ca tb hranit la cerere)..dar ea doarme si ziua si noaptea (are 1 trezire sau doua , depinde cand adoarme). Insa, au fost zile cand manca 60-100 ml si adormea vreo 1 h si iar se trezea..asta s-a intamplat ieri, cred ca a fost pueseu de crestere, ca azi a fost mult m bine..a dormit 2-3 h, papa si iar dormea. POZE RECENTE ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010) MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!! |
Blackmoon Lady&lipishtocul
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |
Ioanact spune:
My_Lady0091 pai m mult prin somn ii dau lp (abia accepta biberonul) si suge cat suge si apoi isi face greata, si tb sa-l scot, apoi m incerc si m suge un pic dupa care il impinge cu limba, semn ca nu m vrea. Cand papa la o masa numai lp reusesc sa-i dau 100 ml, iar cand papa si san (nu stiu cat) ii m dau si completare 60 ml uneori 30-40 ml.
Dar tb respect orele de masa (macar 3 h)..
La Ioana a fost altceva ca am alaptat-o exclusiv pana la 4,5 luni, dar tot plangea cred ca de gaze, colici, cu toate ca aveam si eu colici si am si acum la Justina.
Merci pt sfat!
POZE RECENTE
ALINA de IOANA (11 Ianuarie 2008) + JUSTINA (14 Aprilie 2010)
MULTUMESC DOAMNE PT CELE 2 PRINTESE!!
elena00 spune:
Am descoperit de ce nu dormea ziua, insa azi iar nu mi-a dormit 6 ore incontinuu. I-am respectat programul hranit o data la 3 h, insa adoarme 10 min si se trezeste. Oare trebuie introdusa diversificarea? Plange pt ca laptele nu-i mai ajunge, sau oare e mult prea rasfatat si nu vrea decat in brate?De dimineata l-am lasat sa adoarma singur, dar plangea fara incetare, asa ca am incercat sa-l legan pe picioare, in patut si degeaba.. Acum chiar nu mai stiu.
Lali_mete spune:
Buna Elena,am citit acum ce ai scris,si ce raspunsuri ti-au dat fetele.
Felicitari pentru flacaias.
Eu sunt la primul bebel,deci experienta nu prea,dar din cunostintele mele in nici un caz nu se diversifica alimentatia micutului la doua luni.Ce lapte praf ii dai? Poate nu ii convine,poate trebuie schimbat.Suna pediatrul si vezi ce spune,in nici un caz nu diversifica copilul de acum ,nu are stomacelul pregatit pentru nimic altceva decat laptic.
Inca ceva,cat de cald este in camera micutului si cu ce este imbracat? Ai grija sa nu fie prea gros ,nu trebuie sa aiba mai multe hainute pe el decat ai si tu.Puiul meu acum este in pampers si in body subtire stil maieu,la 25 gr C cate am in camera,si doarme de la 11.30.
Bafta si sa ne tii la curent.
Lali,mami+ Paul-Iuliansi+ Vali,tatiin devenire = NOI,o familie care vrea sa fie fericita !!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noi trei...un inceput de viata!