Nazdravani de prin 2003 *3
Raspunsuri - Pagina 15
l_carmen2003 spune:
Anka, sa va fie de bine! Si noi asteptam poze si povesti!
Suna frumos cum povestesti tu despre scoala acolo, sunt foarte interesata pentru ca ar trebui sa ne adaptam sistemului britanic in curand.
Eu spun ca Eliza nu va avea nici o problema cu invatatul francezei, vei vedea.
Cristina, mai traiesti?
Mihaela, concediu placut inca o data!
Yael, am citit de ami multe ori despre inavatamantul finlandez... suna super frumos si bravo celor care l-au gandit! Am mai discutat despre asta si stii parerea mea!
Acum o luna citeam orice imi pica inmana despre inavatamantul european pentru ca desi nu stiam inca in ce directie ne vom indrepta oricum voiam sa il trimit pe copil sa studieze afara... cel mai frumos suna la voi programa... dar din pacate in Finlanda nu am trimis CV-uri... si nu aveam cum primi raspunsuri.
cristinamh spune:
traiesc, traiesc, doar ne exilam pe we la tara.
anul asta sunt o groaza de tantarari acolo, s-a apucat taica-miu de crescut bolta si te mananca de viu...
carmen, cred ca poti sa-i explici ca e ca la zoo, ca tot ii placea lui. trece testul, face urmatorul nivel, nu-l trece, nu are nimic de pierdut, reface misiunea data viitoare. si daca reuseste sa inteleaga ca numai faptul ca il da este cu adevarat important pentru varsta lui...
noi azi am inceput recuperarile la dans, si am vorbit cu antrenorul. fi-mea e singura mica si singura, deci are o singura mare grija . si a zis ca nu ma suna sa vin... ma asteapta pe 11, la final.
eu pe 11 vreau sa iau fata, sa parchez masina la telecabina in busteni si sa urc la vf. omu. se baga cineva ?
aaa, si sa nu uit, azi la dans, erau si perechile de la semiavansati. si un baietel mic... de vreo 5 anisori.. fara pereche la final. ii pune antrenorul sa faca perechi, ca sa salute. ii yice astuioa mic sa+si aleaga o fata... si cum fi+mea era singura pe inaltimea lui, se duce la ea. se emotioneaza asta de i se incurcau picioarele la salut...
apoi am stat cu amandoi sa vb de munte. stabilim noi ca printesele nu plang dupa mama... si primim replica... "da, dar plang dupa print! ca aurora la cabana!" asa ca a ramas antrenorul sa rezolve problema unui print de 105cm, ca sa nu planga fi+mea. se uita ea mai cu coada ochiului, dar chiar isi doreste sa se duca... nu mai zic ca umbla ca cocosul, ca ea e mare, pleaca singura... si-i face in ciuda lu frate+su...
Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
vikinga spune:
Hola ladies, ne-am intors din vacanta si abia reintoarsa tre sa merg sezonul asta sa dau si eu o mina de ajutor la firma, asa ca timp liber mai putin. Dar primul mesaj pe forum aici e, la locul puiutilor:) Merg sa citesc din urma.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Letizia, Nadja si Aldo www.youtube.com/watch?v=ULmPKIoDDDA&feature=related" target="_blank">pe tarimul nostru de vis.
Laura B spune:
Yo-s pe aici in drum spre pat, ca e 11:30 noaptea la noi.
Incerc maine sa vin si eu cu un update- nu ca as avea ceva nemaipomenit de povestit, eu am cam fost ocupata cu ordinea si curatenia prin casa.
Pana atunci, o zi buna
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
cristinamh spune:
daca nu stiati, s-a constatat prezenta unui virus nou, mai putin periculos decat AH1N1. se numeste CSSN2003. este contagios, dar se manifesta in puseuri: cand afecteaza o intreaga colectivitate, care prezinta o activitate intensa, cand hiberneaza, si subiectii dispar din peisaj.
inca nu s+a demonstrat legatura cu vremea, ploioasa in ultimul timp in jurul latitudinii de 45' si longitudinii de 40'E, datorita inregistrarilor privind existenta acestui virus si pe alte continente.
daca constatati simptome ale acestui virus, contribuiti printr-un post la acest subiect pentru identificarea tuturor caracteristicilor acestuia...
de asemenea, o postare privind ultimele noutati contribuie la ingradirea efectului virusului...
NA: C(hef de)S(cris la)S(ubiectul)N(azdravani de prin)2003
ca sa incep, luni, la antrenamentul de dans, andrei a reusit sa-l scoata din minti pe antrenor cu lenea lui de a executa ceva. marti casca mai ceva ca un hipopotam, sa ne inghita. miercuri dimineata ne-a lasat ca la dentist, a muncit mai abitir ca cei de la semiavansati... de-a iesit antrenorul sa ma intrebe daca i-am facut ceva! ei... si cum nu mai contenea cu laudele, ca uite, poate, dar mai trebuie sa si vrea, i-a promis ca, daca o tine asa o luna, il muta la grupa urmatoare, nu mai sta la incepatori. ba ii da si pereche daca nu se leneveste.
sa mai descriu ce ranjet avea fi-miu cand a iesit din sala? si cum a vorbit continuu doua ore, de-i plesnea pipota de mandrie?
dar... sa vedem, azi la 5, daca da cu batu-n balta, sau ne arata ca poate...
Cristina
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii
danat spune:
Cristina as face o adnotare: virusul se numeste LCSSN (Lipsa chef de...) in rest, ce sa zic, esti tare!!!! Demult nu am ras asa
Succes la dansuri, ce stil de dans face Andrei?
Eu nu am ceva deosebit de povestit, de-aia am zis sa nu mai va plictisesc cu ale mele...dar am vazut ca e generalizata treaba si ca sa nu se duca iar subectul nostru haaat prin pagina 3-4, am zis sa iau masuri.
Noi am cumparat uniforma lui Radu care a costat...a costat dar asta e... ii voi mai cumpara sa aiba de schimb tricourile (stil polo, bleu) din magazine normale si noroc ca in timpul saptamanaii ne accepta si cu blugi inchisi la culoare. Cel mai ciudat mi se pare ca ii primeste numai cu sosete pina la genunchi bleumarin, nu sosete scurte sau altfel. Mai avem ghiozdanul de cumparat si ceva incaltari mai inchise la culoare (greu asta la copii) si apoi asteptam prima zi de scoala (6 septembrie) ca sa ne dea lista de materiale de cumparat. Eu am emotii...pfuaa, dar Radu nu prea constientizeaza.
Azi au avut la gradi un fel de ceremonie de Graduation pt copiii care pleaca din grupa mare la scoala (cam jumate de grupa, ea fiind alcatuita din copii intre 4- 6,9 ani). Trebuie sa ma duc cu un stick usb sa ne dea pozele facute cu ocazia asta. Au avut pe cap din alea ca liceenii americani, nu mai stiu cum se numesc, cu acoperis patrat
l_carmen2003 spune:
Si noi cu ale noastre... ce e drept e drept Cristina, pur si simplu e contagios virusul...
Sa fiu sincera, ma lupt zi de zi cu lipsa de timp, asa as mai avea nevoie de vreo 2-3 ore adaugate la alea 24 de ore conforme cu legea! Pur si simplu nu imi ajunge timpul.
Si in plus nu stiu de ce imi e asa de somn si sunt atat de fara energie... Bine, cand ajung acasa mai incarc vrand nevrand...
Cristina, ti-am urmat sfatul, multumesc mult, sper ca a functionat.
Ii spun zilnic ca e bun si ca sunt mandra de el insa uneori dca greseste cat de putin ii dau lacrimile... Si mie... pentru cat de sensibil este...
Mai nou citeste cu pasiune, nu inca curent insa si-a dat drumul si mai ales ii place.
Normal, enciclopedii nu carti de povesti, pe astea nu stiu cand le va descoperi... Probabil de nevoie, la scoala...
l_carmen2003 spune:
Chestia asta cu cheful de a participa la ore sau nu, ne e si noua cunsocut... de la tenis... la dans si inot nu prea e cazul, dar a aparut prin iarna chiar si la engleza... Vine, trece... sunt mici si au si ei toane si mai ales conteaza daca le place ce fac.
Eu la tenis ma plang. Alex participa in proportie de cel mult 70% la ore, adica il asculta pe profesor si face ce se asteapta de la el. In restul timpului studiaza orice ii (distrage)atrage atentia, vorbeste cu copiii sau pur si simplu sare, se misca si putin ii pasa de orice... Are si zile bune cand joaca bine, serveste si paseaza bine dar si zile cand nimic nu ii iese... cum vine la tenis pentru msicare si nu pentru performanta, putin imi pasa...
Ma enerveaza profesorul ca e sarcastic si se leaga de el, desi copilul alearga bine si ii e clar si lui ca are tinuta si ar putea face si sport daca ar vrea, insa il trateaza, cand are o zi proasta, ca pe un tocilar, care nu stie sa se miste... e deplasat ca metoda pentru copii de 6-7 ani insa asta avem, cu asta defilam...
La dans lucreaza cu un profesor tanar si nu sunt probleme, nu ca ar avea cine stie ce metoda, insa stie sa il tina in priza. Alex face dansuri cu o trupa de dans irlandez, au o grupa de copii cu care lucreaza si fac de toate, inclusiv step. Nu exceleaza la dans dar ii place si, mai ales, i-a placut cand au avut spectacol ca a fost laudat ca nu a gresit pasii... la gradinita nu i-au placut dansurile si nu a urmarit pasii, i-a facut cam aiurea... cum ii ieseau.
La inot profesorul ii tine foarte din scurt si merge foarte bine, deja stie sa inoate... La scufundari mai lucreaza dar e bine.
Iar la engleza stiti, e ok.
La noi totul tine de metoda, daca il pozitiveaza, merge foarte bine. Daca il critici e varza.
Daca lucreaza cu o profesoara se straduieste, daca lucreaza cu un profesor e important ca acesta sa il pozitiveze... sa ii dea curaj...
Asa sunt copiii, unii pot sa se concentreze , altii abia invata, unii fac doar ce le place bine, altii inteleg ca totul trebuie tratat cu seriozitate...
Gata, am batut campii destul.
Pupici de la Alex
cristinamh spune:
dana, pai asa stiu eu austriecii, cu ciorapi trei sferturi si pantaloni scurti cu bretele . moama, ce-o sa ne mai distram la toamna,cu poze in clasa intai...de peste tot...
andrei se face ca face dans sportiv... normal, nu pentru performanta, ci pentru o minima cultura de miscare pe care un baiat trebuie sa o aiba, ca sa nu se faca de ras cu o fata ceva mai incolo. o sa vina ziua in care o sa-mi multumeasca, chiar daca acum sunt "rea"
azi in schimb www.talentedenazdravani.ro/concurs13-2.htm" target="_blank">am pictat.... a avut rabdare, intai a desenat cu creionul, apoi a pictat, cu o pensula mica, sa respecte conturul... si i-a iesit mai bine decat am sperat. dar am si stat langa el, sa-l toc la cap... "mai pune putina apa, mai sterge pensula, fa valurile mai mici..." si toata cicaleala a avut rezultat. plus ca am inceput sa amestecam culorile, cand nu avem nuanta care trebuie... norii de exemplu...
mai incolo scanez si ce-a pictat iris cat il tocam eu la cap pe andrei...
Cristina