Nazdravani de prin 2003 *3

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns l_carmen2003 spune:

Irinuca, correct! Ai dreptate! Am sa iti urmez exemplul…Va povesteam acum 2 saptmani de faza cu tortul. Exact de asta am comandat atunci tortul asta si exact de asta am sa repet comanda caci merita sa ii vezi fetisoara multumita! Felicitari inca odata!
Laura, nu vreau sa fiu nu stiu cum… din experienta mea de membru al unei familii cu un copil cu handicap- fratele meu este nevazator – trebuie sa iti spun ca, din pacate, cea mai mare parte a muncii cade pe cei de acasa! Ce faci tu cu fetita ta… e sfant. Un strain va lucra cu copilul, il va medita apoi poate, insa nu se compara cu ce vei lucra tu cu el! Ca simti, si chiar fara experienta pedagogica, tu il ajuti mai mult. Asa a fost la noi cel putin. Oricat erau platiti altii sa lucreze cu fratele meu, tot ce faceam noi cu el era mai bun! Nu iti spun ce de conspecte am facut si eu si tata si mama! SI apoi le citeam si inregistram ca el sa le asculte!
Asa ca inarmeaza-te cu rabdare, va fi bine. Diana va recupera, si va reusi sa fie iar foarte bine! Si cand va mai creste Sofia iti va fi mai usor .
Ce este CGA?
Cristina, eu sunt de acord cu interpreatrea ta! Azi e joi si pana la ora asta 90 % nu venim in w-e la Bucuresti. Din pacate, ca tot e racoare si placut!
Aproppos, dimineata erau 14 C la Iasi. Dimineata la ora 8. Azi cica maxim 21C.
Ciuf, cand merge sotul meu la pescuit eu i-am sugerat sa faca o pauza de ce-o fi, la Carefoure sau Metro, si de acolo poate veni cu peste de orice fel: oceanic, congelat, numai conserve nu ! – ca eu nu ma supar. Daca s-a odihnit si relaxat pe balta sunt multumita! Profit si eu cat e plecat sa mai pun lucrurile in ordine si de ce nu? Ma duc sa fac un masaj ceva in liniste fara sa ma streseze nimeni cu telefoanele sa ma intrebe daca mai stau sau nu… Si mai ales ii cer sa ia si copilul cu el!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

salutare din campul muncii
azi lucrez in deplasare, asa ca tati a luat copiii cu el la servici. pe canicula nu putea sa+i ia, sa+i tina la racoare...

azi parea o zi minunata, daca nu+mi facea un car de draci unul de dimineata, sa+mi zgarie bara din spate. din categoria smecherilor care nu stiu sa stea frumos in coloana la "cedeaza", si trebuia el musai sa ma ocoleasca pe mine si sa ma loveasca. si magarul nici n+a oprit, dar am avut timp sa+i iau numarul.

sper sa am timp diseara sa+l si reclam... B 06 DSI, negru, marca n+am retinut, ca eram concentrata pe numar...

Cristina
Atelierul de creatie Biblioteca Nazdravanilor Naz si Ani, eroi de poveste
www.talentedenazdravani.ro/concurs_desfasurare.htm" target="_blank">Proba saptamanii | Proba speciala de 1 iunie: Expozitie deschisa votului publicului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Deci s-a mutat Gotlandul la Iasi . Dimineata la 9, 14 grade...se anunta maxime de 22. E asa placut sa stau la soare pe terasa si sa adie vanticel racoros...acolo am baut cafeaua si am stat cu Morgan sa il alint putin inainte sa ramana singurel .

Ma duc la curatenie, facut bagaje, etc...desi tare ma trage sfiara catre piscina. Deh, ar trebui sa ramanem si noi o vara pe Gotland sa savuram tot pe aici...trebuie sa propun consortului .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Anca-Buli, noi am prevazut intrare separata pentru cand o fi cazul, sa aduca fata acasa. Nu-i deranjeaza nimeni si stiu ca sunt in siguranta! – vezi? Mame de baieti, si prevazatoare pe deasupra!

Liliana, parca mai ieri asteptam sa o vedem pe Andra la tvr...

Ankalaura, multa sanatate! Normal ca ii palce, ce sa nu ii placa!? Copii, oameni si locuri noi... ii place sa mearga la scoala!
De i-ar tine!

Mai stiti ceva de Frunze?
Dana_ene?

Mergi la inceput

Mihaela, ar fi mai ieftin, nu? sa stati acasa o vara si poate nici nu ati regreta... Cine stie?
Am uitat sa specific, la noi e innorat, ploua si sunt la ora asta 16C... Asadar, nu s-a mutat Gotlandul... la Iasi, e doar vreme rece... si ne place. Mie cel putin.
O zi buna.

Mergi la inceput

Ah, inteleg Carmen...da, la noi e soaaaaaaareeeeee!
Sigur ca ar fi mai ieftin, dar ce te faci cu dorul de duca? Uneori e asa ca intr-o "inchisoare" caci ne-am duce intr-un we undeva mai departe, dar e complicat si mereu asteptam concediul ca sa putem pleca. Nu ca nu ne e dor sa revenim...dar e buna cate o evadare la cateva luni asa...

dana scrie pe blogul ei din cand in cand, sunt bine. Nu stiu de ce nu mai intra si aici, probabil lipsa de timp...

gata, am fugit!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Dana - da, sunt de mancat si se culeg din padure Noi nu le-am incercat inca. Prea seamana cu niste viermi dar mi-am zis totusi sa nu fiu ingusta, ca aici sunt multe chestii care in Ro nu existau, tot va trebui sa le incercam o data si o data...

Laura - se pare ca nu a fost cea mai reusita intalnire, la scoala... Cred ca e o idiotenie ce zic eu acum, dar stiu ca tu vei continua sa privesti pozitiv lucrurile. Aici aveti o sansa enorma, iar asta e fantastic. Daca lucrurile s-ar fi intamplat in Romania, cred ca nu apucai, din pacate, sa iti pui problema progreselor la scoala, sau ai fi facut-o in timp ce te-ai fi luptat cu muntii neclintiti...
Diana e un copil inteligent, si nu ii va lua mult sa recupereze la citit.
Ma uit la ce povestiti voi toate, si imi dau seama ca a mea e in urma la toate... avem mult de recuperat...

La safari sper sa mergem weekendul asta daca e frumos, sau daca nu, weekendul viitor. Weekendul trecut a fost frig si ploaie multa. daca ploua, n-are rost sa batem atata drum... Nici nu stiu daca o fi deschis cand ploua asa...

Mihaela - deci schimbati pasaportul pana la urma. Super!

Irinuca - super tare atunci ca ai facut coronita Excelent!

Azi mi-am facut de cap pe net. Erika doarme inca, aseara am fost intr-o vizita prelungita si a adormit la miezul noptii... Eliza saracuta o sa vina franta de oboseala de la scoala. Dar macar s-au distrat grozav ieri.

Mergi la inceput

Gata, am terminat curatenia in casa! Uuuf, nu am mai facut asta singura(sau aproape singura, caci Diana a aspirat la ea in camera, apoi a spalat cu mopul sus si jumate jos, cat reusisem eu sa aspir pana a plecat ea) de mai bine de un an cred...mereu ne adunam cu totii sambata si Ovi aspira, Diana mopuia, Silvia mai cu carpa de praf, termina Ovi, eu cu baile si cu bucataria, mai cu mancarea...Ei azi eu am comandat, eu am executat . pe Diana de cand a terminat scoala(marti adica) am vazut-o aseara vreo 2 ore si azi iar vreo doua . Marti a plecat la o prietena si au dormit la aia in curte in cort, vreo 4 bucati . De fete. :)) A venit ieri dupamasa, s-a invartit putin prin casa, s-a culcat. Azi dimineata si-a facut bagajul(la amenintarea mea ca o las acasa daca nu are bagaje facute...deh, eu inca nu am facut nimic, dar mai am timp ) si a aspirat/mopuit cum ziceam . E disperata si ea si prietenele ei care sa fie cat mai mult cu ea, ca nu se mai vad pana la mijloc de august si atunci e aceeasi nebunie ca si acum, ca nu s-au vazut din mijloc de iunie . Nah, adolescenta bat-o vina!

anka, schimbam ca nu avem incotro...renuntam la Roma si sudul Frantei si plecam direct din ro spre Paris. asta e, daca nu ne-am facut temele din timp.... Si ne-am dat seama pe deasupra ca nu putem face pasaport temporar(caci cochetam cu ideea), caci in ianuarie plecam in Thailanda...acolo avem nevoie de viza si pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin inca 6 luni. Iar daca noi il facem in iunie, in ianuarie nu mai e valabil 6 luni...asa ca stam doua saptamani in Ro de nevoie. Sper sa ni-l dea in doua saptamani, caci altfel pierdem si Parisul...ooof!
De ce spui ca Eliza e cea mai inapoiata si ca are multe de recuperat? Dar de fapt ma recunosc ca asa eram si eu cand am ajuns aici si am vazut ca Diana merge intr-un ritm mai lent(muuuuult mai lent) aici decat copiii din Ro si o mai bateam la cap cu culegerile...apoi m-am linistit.
Silvia de ex. nu stie in afara de adunari simple pana la 10 nimic la mate...nici nu am incercat pentru ca nu e cazul. Ea stie literele, citeste si scrie corect cu litere de tipar(are incercari de litere mici...aici se folosesc numai literele mici de tipar, nu se chinuie nimeni cu litere de mana...dar le mai amesteca...una mare, una mica...) dar si asa mi-e ca se va plictisi la scoala. Majoritatea copiilor stiu doar sa isi scrie numele...Eu nu lucrez nimic acasa cu ea, teme nu se dau aici cred ca nici intr-a-ntaia, deci clasa asta 0 a fost cam ZERO ca sa ma exprim plastic. Eu am renuntat sa mai tin stacheta ridicata pana si cu Diana, caci aici e cu totul altfel modul de invatare decat la noi si degeaba ii explic eu nu stiu ce metoda la mate ca ei in clasa invata altfel. OK, o ajut pentru teste, caci la mate am lucrat putin suplimentar si nu ar fi stiut daca nu faceam impreuna un gen de exercitii...dar am lasat dupa metoda lor, eu i-am explicat cum trebuie sa gandeasca(de ex. nu intelegea cum se muta semnele la trecerea din stanga in dreapta egalului, le facea dupa ureche, pana i-am explicat ca matematica e foarte logica, numai sa stea sa inteleaga...in fine, avem lupte de dus aici pe mai multe fronturi...). Asadar la Silvia las dupa metodele de aici si dupa cerintele de aici, urmand sa mai facem asa cate ceva acasa, in ritmul lor...Probabil la mate vom avea de muncit, dar nu se stie niciodata cum va fi. Eu astept cu interes clasa intai...sunt curioasa cat se munceste aici acasa, dar dupa cum am auzit nu prea mult...

Noa am avut limbarita dar nu ma mai "vedeti" pe aici o vreme, asa ca mi-am permis .

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Mihaela calatorie placuta si vacanta frumoasa, cu vreme buna si poze inspirate

Mergi la inceput

Multumesc Dana!

fii alaturi de Mihaita