Euforia intalnirii cu alti copii
Baietelul meu de 6 anisori se manifesta foarte diferit atunci cand este in afara casei.Este un copil foarte energic ,dar atunci cand ne aflam in comunitate este complet diferit.Acasa nu am probleme cu el deloc e cuminte, se joaca frumos,asculta se comporta civilizat,in schimb atunci cand iesim undeva si apar alti copii e dezastru,se agita isi schimba vocabularul,trebuie tot timpul sa ii fac observatii,nu sta cinci minute intr-un loc,se prosteste.Am incercat tot felul de metode,am incercat sa il socializez cat mai mult,pur si simplu nu mai stiu cum sa procedez.Astept sfaturi.Multumesc
Raspunsuri
szivarvany spune:
Cum se comporta la gradi / scoala ?
Cum se comporta cand vin copiii in vizita la voi ?
Cand iesiti in parc, aveti un grup stabil de copii sau cum se nimereste ?
Si la noi in grup se mai manifesta copiii in fct de toane cateodata se bucura atat de mult si se imbratiseaza de parca nu s-ar fi vazut de ani de zile, nu de 2 zile
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
victory spune:
Acum e mai bine la gradi,dar la inceput a fost un chin,era mai tot timpul pedepsit pt ca el termina lucrarile repede si pe urma le distragea atentia si celorlalti,dar acum a invatat educatoarea sa lucreze cu el si ii da suplimentar pt a putea si ceilalti sa termine.Cand vine cineva la noi e ok pt ca e pe teritoriulu lui,manifesta egoism pt ca e singur.E un copil care nu are frica de nimic,are senzatia ca toata lumea e lui si totul este posibil.Cercurile in care mergem sunt diferite,dar comportamentului lui este acelasi.Parca ar vrea sa faca o suta de lucruri in acelasi timp.Indiferent cu ce copii ar fi el este la fel de agitat.Parca ar fi un alt copil nu copilul meu,pur si simplu nu il recunosc.Acasa de exemplu sta ore in sir si isi construieste masini din piese lego,sau citeste,sau joaca sah cu ai mei.Deci chiar nu inteleg de ce intre copii e altfel.
rrox3 spune:
Victory cam toti copiii se comporta diferit in compania celor de-o seama cu ei (diferit fata de cum se comporta in compania adultilor si, in special, adultilor din familie).
Din ce descrii tu, baietelul tau se bucura si ...se joaca. De ce te ingrijoreaza? De ce vrei sa-i schimbi comportamentul?
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
l_carmen2003 spune:
Tin minte de cand Alex avea 2-3 ani!!! de atunci! pleca de acasa cu cateva jucarii pe care le tineam eu pana ajungea in parc si dadea de copii, atunci mi le lua din mana se aseza in fata mea si era gata de joaca! Eu nu mai eram prezenta decat daca avea nevoie de mine...
In rest? Acasa foarte cuminte, la gradinita super... cum dadea de copii insa...
A mai crescut dar comportamentul pana pe la 6 ani a fost cam la fel: reset la sistemul de operare de cum apareau copiii. De ce? "Caci am bucur!" Asta e.
Acum la aproape 7 ani s-a schimbat.
Totul trece... cu timpul. Rabdare sa ai!
victory spune:
Va multumesc pt raspunsuri,dar vreau sa va spun ca aceste manifestari ni sunt tocmai pozitive,si e foarte influentabil face tot ce fac ceilalti dar nu i-a partea pozitiva a lucrurilor ci doar cea negativa,intr-o zi i-a spart capul la un copil cu piatra binenteles a ripostat ca si celalalt l-a lovit pe el.Intre copii parca el ar fi capul rautatilor,pt mine e socant sa vad ca copilul meu de cuminte de acasa,afara parca e un mic monstrulet.Oare restrictiile prea mari,obsesia unei educatii stricte?
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui victory Intre copii parca el ar fi capul rautatilor,pt mine e socant sa vad ca copilul meu de cuminte de acasa,afara parca e un mic monstrulet.Oare restrictiile prea mari,obsesia unei educatii stricte? |
victory, tocmai citeam la subiectul cu nefericirea ca ati divortat de un an. poate asta sa fie cauza? se manifesta asa si inainte de divort?
ana_a spune:
victory, feciorul meu mai mare se comporta cam la fel intre alti copii. Eu m-am obijnuit de mult...de vreo 2 ani cand au inceput "maimutarelile" .
Al meu stiu de ce face asta. Vrea sa fie "grozav" vrea atentie, vrea sa fie cel mai si cel mai si i se pare ca in felul acesta atrage atentia copiilor. Eu stiu ca aici este o usoara problema de incredere in el, insa nu stiu cum sa o rezolv. Tatonam terenul, sadim incredere cum stim noi (parintii) incercam pe cat posibil sa nu mai sfarmam sufletelul si asa sensibil...
Lasa-l, da-i credit! Nu-i usor, stiu. Intre timp, da-i sansa sa capete incredere in el.
La noi, acum, e alta situatie Putin mai haioasa. Cel mic, de un an si 11 luni, care nu vorbeste, are "apucaturile" celui mare...la modul cel mai haios posibil, dar ffff serios, si de departe...pare..."usor dus" in comparatie cu alti copilasi care nu au de la cine sa invete tot felul de strambaturi.
blog de mamica
proud
Participam la concurs! Povestea afiselor noastre :
Operatiunea I Love DC!
O poveste cu si despre stejari
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui victory Va multumesc pt raspunsuri,dar vreau sa va spun ca aceste manifestari ni sunt tocmai pozitive,si e foarte influentabil face tot ce fac ceilalti dar nu i-a partea pozitiva a lucrurilor ci doar cea negativa,intr-o zi i-a spart capul la un copil cu piatra binenteles a ripostat ca si celalalt l-a lovit pe el.Intre copii parca el ar fi capul rautatilor,pt mine e socant sa vad ca copilul meu de cuminte de acasa,afara parca e un mic monstrulet.Oare restrictiile prea mari,obsesia unei educatii stricte? |
Ce exact vrei sa spui prin restrictii prea mari si obsesia unei educatii stricte? In ce constau aceste restrictii? Copilul e foarte cuminte acasa ca urmare a carei educatii?
Fiindca aici poate fi o problema importanta, mai ales in lumina informatiei adusa de Conchita.
Copilul tau stie sigur si clar ca nu e in nici un fel vina lui divortul? Ce relatie are cu tatal in prezent?
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
szivarvany spune:
Si ce anume-exact ai facut dupa ce l-a lovit pe celalalt copil cu piatra in cap ?
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
inbox spune:
Si fi-mea isi schimba comportamentul cand este cu alti copii, nu radical, dar e normal sa fie mai exuberanta, sa incerce sa iasa in evidenta... eu nu am avut niciodata tendinta de a sta cu gura pe ea insa acum apar momente cand trebuie sa ii atrag atentia ca greseste, niciodata nu ma trezesc urland in parc ce am de spus, o chem frumos la mine si ii spun in soapta sau in asa fel incat sa nu ne auda nimeni ce am de spus, ma asigur ca a inteles, ii dau la final un pupic ( sa nu se simta vinovata-de cele mai multe ori nu-si da seama ca greseste) si inapoi la joaca. Seara, cand vorbim despre ce am facut ziua insist pe anumite episoade care mi s-au parut deosebit sa vad daca a inteles ce am vrut eu s aspun.
In concluzie, una din ideile mele, ar fi pe cat posibil, sa nu ii faci observatii in public, mai ales de colegii lui de joaca, cand discutati sa fiti doar voi doi fara sa va auda nimeni si daca este cazul il convingi sa se duca la copilul fata de care a gresit sa-si ceara scuze.
Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica