Euforia intalnirii cu alti copii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns victory spune:

Aceasta atitudine nu are legatura cu divortul pt ca el nici nu stie aceasta notiune,el stie ca tati lui lucreaza in alta parte si vine sa il vada atunci cand se poate,este asa dintotdeauna cu copiii da intradevar vrea sa iasa cat mai mult in evidenta,sa fie el primul intotdeauna.In momentul in care face o boacana incercam sa gasim impreuna motivul si solutiile,nu l-am pedepsit niciodata,nu sunt de acord cu violenta de nici o culoare indiferent cum ar fi ea verbala sau fizica.In ceea ce priveste o educatie stricta,asta presupune sa stie sa vorbeasca,corect,batem la usa intai si pe urma intram daca ni se permite,vocabularul sa fie unul corect,mai ales ca vorbeste corect de la varsta de 1 an si 2 luni,nu nraspundem niciodata inapoi,ne aranjam lucrurile daca le folosim,nu avem ce cauta in discutiile oamenilor mari.Va spun ca pt mine e socant avand in vedere ca la sase ani vorbeste trei limbi,joaca sah, maroco,face cubul rubic,construieste masini din lego piese mici,pasionata de enciclopedii,aduna insecte pe care le studiaza,deci un copil care la trei ani avea inteligenta unuia de 7 ani,testat de un psihiatru infantil.La trei a avut primul lui spectacol solo pe scena.Sper sa ma intelegeti de ce nu inteleg eu aceste manifestari negative atata timp cat eu stiu ca am un copil super care poate face multe lucruri la varsta lui pe care altii nu le pot face.Si tot cea ce stie le-a invatat singur pt ca nu am vrut sa ii inhib personalitatea si atunci l-am lasat sa isi aleaga el ceea ce ii place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui victory

Aceasta atitudine nu are legatura cu divortul pt ca el nici nu stie aceasta notiune,el stie ca tati lui lucreaza in alta parte si vine sa il vada atunci cand se poate,

victory, stiu cat de greu este pentru tine, dar eu ma indoiesc serios ca baietelul vostru nu stie ca s-a intamplat ceva intre parintii lui. poate ca adevarul l-ar linisti, plus ca ar fi calea corecta fata de el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Victory ai un baietel foarte inteligent si totusi crezi ca nu isi da seama ce e cu tatal lui. Copilul simte ca ceva nu e cum trebuie, vede relatia ta cu tatal lui, vede si alte familii. E posibil sa faca atatea eforturi sa fie cuminte acasa (pentru un copil inteligent peste medie e foarte greu sa se supuna regulilor), sa se straduiasca sa se remarce prin ce face, sa straluceasa tocmai fiindca se gandeste ca atunci o sa fie suficient de bun ca tatal lui sa stea cu el tot timpul.
Afara se simte liber si este agresiv uneori fiindca refuleaza frustrarea adunata.
Fii sincera cu el. Spune-i adevarul. Ar fi bine sa i-l spuneti amandoi parintii, daca e posibil. Spuneti-i clar ca il iubiti amandoi, ca problemele sunt doar intre voi doi, nu si cu el. Ca el nu are nici o vina pentru plecarea tatalui si nu are ce sa faca ca sa-l aduca inapoi. Dar tatal va ramane tatal lui si se vor vedea. Se poate baza pe el (sper ca asa e!). Faceti-l sa simta ca este iubit tot timpul, neconditionat de catre voi. Si daca nu bate intotdeauna la usa si daca intrerupe discutia adultilor. Scoate-ti lucrurile la lumina, nu le mai ascundeti sub pres. D-aia isi ascunde si el fricile si frustrarile si rabufnesc aruncand o piatra spre alt copil.
Respectati-va copilul atat cat sa-i spuneti adevarul. Nu-i va fi mai greu, ii va fi mult mai usor. Va scapa de vina. E cel mai bun cadou pe care i-l puteti face pentru echilibrul lui psihic viitor. Nu exagerez.
Numai bine!

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput