intoxicatia acuta cu nitriti

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miki68

Vroiam sa va anunt ca initiatorul topicului nu mai da pe aici, nu din rea-vointa, ci, pur-si-simplu, www.ziaruldeiasi.ro/local/cum-poti-face-inchisoare-la-o-condamnare-cu-suspendare~ni6gid" target="_blank">e un pic ocupat. Asta in caz ca va intrebati de ce nu mai impartaseste dezinteresat din cunostintele lui.

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta" (Constantin Tanase)






Cristina, foarte tare . O fi una si aceeasi persoana???

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08



Cristina, foarte tare . O fi una si aceeasi persoana???

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Pai de ce crezi ca nu i-am dat credit de la bun inceput? Tocmai pentru ca stiam despre cine e vorba. Nu mai cred demult in bunele intentii ale unui user nou venit care incearca "sa deschida ochii" maselor de "neinformati", directionandu-i de fapt spre micile lor afaceri.

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta" (Constantin Tanase)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Mie personal imi pare rau.Am realizat din multe experiente de viata ,ca adevarul e undeva la mijloc.Iar daca e implicata instanta romana,si o firma atat de mare.Eu fac pas,si nu ma pronunt.Fosta contabila a tatalui meu ,un om cu un caracter deosebit,a fost intr-o situatie asemanatoare,cu o alta firma la care ii tinea contabilitatea.I-au inscenat toata chestia intr-un mod foarte profesionist.A incercat sa se sinucida,saraca ,sa scape ,era disperata.In fine Dumnezeu nu le-a ajutat ca vorba romanului "s-a ales praful" de ei.Probele grafologice repetate erau de partea contabilei.Dar instanta...nu.Ce sa mai ca ma apuca greata.Si ai mei se intreaba de ce nu profesez,doar asta imi doream. Parerile domnului Andrew nu erau inventate de el si culese din mai multe surse.Si apoi daca nu ne obliga,la nimic,deci nu ne facea rau.Nu imi pare rau de nimic,vorba lui Piaf,am cunoscut-o pe Iasmin..Caile sunt intortochate.El a intervenit ca noi sa ne cunoastem...mai stii ea are fata ,eu 2 baieti....Si e super... gazda a plecat noi putem face mizerie.Ce petrecere...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Mi-ai facut mare bucurie.Sa stii ca aveam nevoie de prieteni.Iti multumesc.Ca in copilarie,si eu ma gandeam sa iti cer sa fi prietena mea ,dar nu stiam cum..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorelei_19

De peste 10 ani locuiesc in Elvetia si merg in Romania cam 1-2 saptamani pe an, in functie de concediu. In ultimul timp insa e cumplit si sufar enorm: de fiecare data fac diaree, am crampe la stomac ingrozitoare, ca am devenit legendara in familie. Pana acum sincera sa fiu nu m-am gandit la apa, ci am pus-o pe seama mancarurilor pe care le consum in Romania (sarmale, etc). Insa ultima data (m-am intors abia de doua zile) chiar am avut enorm de multa grija ce mananc si chiar daca am mancat o singura data sarmale, le-am facut cu mana mea si fara prajeli sau grasime. Am avut niste dureri cumplite si doar teama de spitalele din Ro m-au oprit sa nu merg la spital. Am si slabit intr-o saptamana cu 2 Kg, pentru ca de teama nu mai voiam sa mananc nimic. Cred ca n-o sa ma mai duc in Romania o bucata mare de timp, pentru ca sunt disperata. N-am baut apa de la robinet aproape deloc, dar faceam cafea, gateam, etc cu apa de la robinet. Ce-i de facut pentru perioada vacantelor in Ro? cum sa scap de cosmarul asta? Zau ca-s disperata si multumesc oricui are vreo idee/parere.


eu iau apa din Germania cu mine, sau cumpar minerala de la magazin. si sucuri naturale, la cutie mai beau. nu am probleme mari, insa nu pot bea apa de oriunde.



Bazar general pe DC

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ANISO spune:

Iasmin,am citit recent ,ca apa fiarta dupa cateva ore,incepe sa se transforme devenind toxica.Stii ,ma gandesc la ciorbe.De obicei gatesc seara,racesc cratita in apa rece si le dau celor mici a doua zi,dar s-a mai intamplat cand a fost ceva mai deosebit (sarmale)si am mancat si a treia zi ,cum ar veni.Frigiderul il tin la maxim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Aniso, nu stiu in ce fel ar putea apa fiarta sa devina toxica, sincer. Toxicitatea este data de anume ceva. Devine toxica daca este impurificata, daca este tinuta in anumite recipiente, dar altfel? Ma indoiesc.

Ciorba odata ce o tii la frigider nu cred ca are probleme. Oricum, chiar si asa, ciorba nu poate fi tinuta la nesfarsit.
Ca sa fii tu linistita, cand scoti ciorba pentru masa, pune intr-o oala mica- exact cat veti consuma, si da-i un clocot. Abia dupa aceea o poti consuma.
De altfel trebuie sa tii minte ca produsele care contin carne, smantana, se strica mult mai usor decat cele gatite din vegetale.

O ciorba de carne, afara din frigider (mai ales vara) nu mai poate fi consumata dupa cateva ore- sa zicem 24.

In rest, cel mai bine este sa gatesti cate un pic- zilnic, doar cam cat se mananca. Fireste sunt feluri care nu le poti gati pentru o zi. Uite cum te sfatuiesc: Faci ardei umpluti. Ei, umpli 1 kg, dar la fiert pui numai cat consumi. Restul ii bagi in congelator. Cu sarmalele poti face la fel. Fierbi doar cate consumi intr-un interval de 2 zile. Restul-> la congelator, si scoase pe rand, la fiert si consum.



Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaela_36 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ANISO

Iasmin,am citit recent ,ca apa fiarta dupa cateva ore,incepe sa se transforme devenind toxica.Stii ,ma gandesc la ciorbe.De obicei gatesc seara,racesc cratita in apa rece si le dau celor mici a doua zi,dar s-a mai intamplat cand a fost ceva mai deosebit (sarmale)si am mancat si a treia zi ,cum ar veni.Frigiderul il tin la maxim.


Fierberea, cel mai utilizat procedeu pentru purificarea apei, nu ajuta cu nimic in cazul apelor in a caror compozitie se afla cantitati mari de nitrati, ba din contra, amplifica concentratia acestora. Altfel spus, sporeste toxicitatea apei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaela_36

Citat:
citat din mesajul lui ANISO

Iasmin,am citit recent ,ca apa fiarta dupa cateva ore,incepe sa se transforme devenind toxica.Stii ,ma gandesc la ciorbe.De obicei gatesc seara,racesc cratita in apa rece si le dau celor mici a doua zi,dar s-a mai intamplat cand a fost ceva mai deosebit (sarmale)si am mancat si a treia zi ,cum ar veni.Frigiderul il tin la maxim.


Fierberea, cel mai utilizat procedeu pentru purificarea apei, nu ajuta cu nimic in cazul apelor in a caror compozitie se afla cantitati mari de nitrati, ba din contra, amplifica concentratia acestora. Altfel spus, sporeste toxicitatea apei.


Fierberea se foloseste pentru inactivarea microorganismelor, nu pentru eliminarea nitratilor. Concentratia acestora ramane neschimbata in urma fierberii intrucat acestia sunt stabili la temperatura de fierbere a apei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Citat:
citat din mesajul lui Marina82

Citat:
citat din mesajul lui Mihaela_36

Citat:
citat din mesajul lui ANISO

Iasmin,am citit recent ,ca apa fiarta dupa cateva ore,incepe sa se transforme devenind toxica.Stii ,ma gandesc la ciorbe.De obicei gatesc seara,racesc cratita in apa rece si le dau celor mici a doua zi,dar s-a mai intamplat cand a fost ceva mai deosebit (sarmale)si am mancat si a treia zi ,cum ar veni.Frigiderul il tin la maxim.


Fierberea, cel mai utilizat procedeu pentru purificarea apei, nu ajuta cu nimic in cazul apelor in a caror compozitie se afla cantitati mari de nitrati, ba din contra, amplifica concentratia acestora. Altfel spus, sporeste toxicitatea apei.


Fierberea se foloseste pentru inactivarea microorganismelor, nu pentru eliminarea nitratilor. Concentratia acestora ramane neschimbata in urma fierberii intrucat acestia sunt stabili la temperatura de fierbere a apei.


Cresterea concentratiei n-are legatura cu stabilitatea chimica a nitritilor la temp inalta cu cu fatpul ca prin fierbere o parte din apa se evapora. Cantitatea de nitriti ramane aceeasi intr-un volum mai mic in concluzie concentratia lor e mai mare, nu?

Mergi la inceput