intoxicatia acuta cu nitriti

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marina82 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ramiris

Citat:
citat din mesajul lui Marina82

Citat:
citat din mesajul lui Mihaela_36

Citat:
citat din mesajul lui ANISO

Iasmin,am citit recent ,ca apa fiarta dupa cateva ore,incepe sa se transforme devenind toxica.Stii ,ma gandesc la ciorbe.De obicei gatesc seara,racesc cratita in apa rece si le dau celor mici a doua zi,dar s-a mai intamplat cand a fost ceva mai deosebit (sarmale)si am mancat si a treia zi ,cum ar veni.Frigiderul il tin la maxim.


Fierberea, cel mai utilizat procedeu pentru purificarea apei, nu ajuta cu nimic in cazul apelor in a caror compozitie se afla cantitati mari de nitrati, ba din contra, amplifica concentratia acestora. Altfel spus, sporeste toxicitatea apei.


Fierberea se foloseste pentru inactivarea microorganismelor, nu pentru eliminarea nitratilor. Concentratia acestora ramane neschimbata in urma fierberii intrucat acestia sunt stabili la temperatura de fierbere a apei.


Cresterea concentratiei n-are legatura cu stabilitatea chimica a nitritilor la temp inalta cu cu fatpul ca prin fierbere o parte din apa se evapora. Cantitatea de nitriti ramane aceeasi intr-un volum mai mic in concluzie concentratia lor e mai mare, nu?




Habar n-am din doua motive:
1) eu folosesc capac
2) m-am referit la nitrati..nitritii sunt mai reactivi si depinde ce saruri ai acolo.

Mergi la inceput