intoxicatia acuta cu nitriti

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

Ok, atunci EXACT ce apa plata sa dam copiilor? Ca apa de chiuveta din Iasi eu nu indraznesc sa ii dau...



If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)


...sau ii dau apa de la chiuveta din Bacau :))

Ok, vad ca subiectul a "intepenit".
La filtru m-am gindit si eu, dar cit am citit, ba ala e f scump, ba ala nush ce defect are, sincer nu am citit de vreunul care sa fi multumit pe toata lumea.




If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewKruger spune:

Stimata doamna,


Cred ca nu m-am exprimat eu prea corect, dar in interventia mea de mai inainte am dorit sa fac referire unui aspect mai putin cunoscut si anume acela ca mineralele ORGANICE din legume, fructe si alimentele sanatoase sunt mult mai usor asimilate decat cele din "apa minerala". Ceea ce nu stim insa este ca ceea ce bem din sticla nu este intotdeauna mai bun decat ce bem de la robinet - in mod indirect bem si apa de la robinet (spalam legumele si fructele, facem cafea, ceai, pregatim hrana ...). Desi incolora si cu aspect cristalin apa POATE contine microrganisme care se dezvolta in ritm exponential. Ambalajul din plastic al pet-urilor nu poate asigura puritatea microbiologica si doar dupa 3 zile de expunere la razele soarelui, intr-un ml de apa imbuteliata in plastic sunt de pana la 500 ori mai multe bacterii decat in aceeasi cantitate de apa de la robinet. Explicatia este simpla. Deoarece apa de la robinet nu intra in contact cu razele solare, iar temperatura apei este sub 24 grade celsius nu sunt indeplinite conditiile dezvoltarii microbilor si bacteriilor care exista in orice mediu de pe pamant. Nu acelasi lucru se poate spune despre pet-urile din plastic, pe care adesea le gasim depozitate in aer liber si la temperaturi de peste 30 grade in curtile engrosistilor, pentru ca apoi sa ajunga pe mesele noastre. Lucrurile sunt cu atat mai grave cu cat in urma anlizelor care nu se fac publice, desi legislatia Europeana o cere, in apele imbuteliate se gasesc culturi de Cyptosporidium care sunt responsabile pentru 25% din cazurile de greata, diaree, febra, si care, pentru batrani si copii pot fi fatale.

Ca si cand lucrurile nu sunt suficient de grave caldura accelereaza procesul astfel incat o sticla de apa devine nepotabila dupa ce a stat 10 zile la soare cu temperaturi peste 35 grade.

Cea mai buna varianta e folosirea unui filtru casnic de producere a apei. Aveti insa mare grija la ce cumparati si mai ales sa va inlocuti consumabilele la timp.

Va doresc sanatate si pofta de viata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewKruger spune:

Stimata doamna,


Sa nu indrazniti nici macar dumneavoastra sa folositi apa de la robinet. Aceasta este apa menajera, nicidecum potabila.

In mod direct, dar fara sa realizam, folosim apa de la robinet. Facem cafea, ceai, pregatim hrana noastra si a copiilor nostri, facem dus, spalam alimentele etc.

As vrea sa va puneti cateva intrebari inainte de a cumpara urmatoarea sticla de apa imbuteliata de la supermarket - luati in considerare urmatorii factori legati aceasta apa:

1. Cat costa si cata imi trebuie zilnic? Raspuns pentru utilizatorii casnici: costa mult si avem nevoie intre 2 si 5 litri pe persoana pe zi (baut, gatit, etc). Pentru utilizatorii industriali nici nu se pune problema.
2. Ce calitate are?
3. Este bine filtrata?
4. Au fost eliminate elementele toxice?
5. In procesul de imbuteliere s-au luat toate masurile pentru evitarea contaminarii datorita igienizarii precare a sticlelor sau conductelor care duc la masina?
6. Este sigura din punct de vedere bacteriologic?
7. Cand a fost imbuteliata?
8. Cat a stat in depozitul producatorului?
9. Cat a stat in depozitul distribuitorului?
10. Cat a stat in raftul magazinului in soare si caldura?
11. Cum a rezolvat problema pastrarii calitatii in timp?

DAR MAI ALES INCERCATI SA RASPUNDETI LA URMATOAREA INTREBARE: OARE DE CE APA IMBUTELIATA ARE TERMEN DE GARANTIE???

Revenind la apa de la robinet, va pot spune cu certitudine ca nu vom sti niciodata ce substante chimice se gasesc in apa. Spre exemplu, in procesul de tratare al apei se foloseste SULFAT DE ALUMINIU (procesul se numeste Floculare - limpezirea apei). Sa imi spuna mie oricine de pa pamantul asta ca aceasta substanta este "PRIETENOASA CU CORPUL UMAN"

Mai avem o problema cu apa de la robinet: Clorul este utilizat în tratarea apei potabile cu scopul de a distruge microorganismele existente în aceasta si se regaseste în apa sub forma de compusi (cloruri) sau clor liber (rezidual). Acesta din urma este extrem de toxic, odata ajuns în corp el continua actiunea distructiva si asupra celulelor cu care intra în contact. Din aceste motive, majoritatea specialistilor în domeniu, recomanda declorinarea apei înainte de utilizare.

Un fapt mai putin cunoscut, este efectul nociv al clorului acumulat în organism datorita utilizarii apei clorinate la dus. Ultimele cercetari efectuate în laboratoare specializate din SUA, au evidentiat faptul ca prin piele si prin inhalarea aburului, la un singur dus, organismul uman absoarbe o cantitate de clor aproximativ egala cu cea existenta în apa de baut consumata timp de sase zile, fiind în acelasi timp mult mai greu de eliminat. Clorul acumulat în organism, în acest mod, influenteaza negativ starea generala de sanatate pe termen mediu si lung, ataca pielea (usuca tenul, favorizeaza iritatile si aparitia eczemelor, poate produce alergii si formarea prematura a ridurilor, etc), afecteaza radacina parului, irita ochii, etc.

Sper sa va fie de folos aceste informatii. O seara frumoasa in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewKruger spune:

Doamna draga,


Nu schimbam nici un ion in nici o coloana. Ne montam acasa un filtru de apa si am rezolvat problema. Sunt totusi prea multe variante pe piata, am vazut cateva desprinse din filme SF. Se da o prea mare "valoare" acestor filtre de catre unii care le vand, iar apa de la robinet si cea imbuteliata sunt considerate mai otravitoare decat arsenul. Haideti sa fim seriosi. Nu e nici buna de baut dar nici otravitoare apa de la robinet. Asadar, luati-va un filtru de apa acasa si un filtru de scos clorul la dus. Sumele nu sunt mici, dar investitia in sanatate nu are pret.

Va doresc sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aschiutza spune:

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_water_disinfection



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Domnul Andrew, am anumite rezerve in privinta numarului de bacterii care se dezvolta in apa imbuteliata care sta pe raft (mai ales imbogatita in doxid de carbon). Sunt extrem de multe studii care mie personal imi ridica enorme suspiciuni, mai cu seama ca am vazut si cum se fac unele dintre ele....(empiric si cu rezultate fortate intr-o anumita directie ca sa dea bine la finele contractului).
Pe mine filtrul nu ma convinge. Asa mai bine fierb apa si o decantez. Sau o bidistilez...Daca pe dumneavoastra filtrul va convinge, ok. Veniti si spuneti ca apa imbuteliata are nu stiu ce numar ed bacterii. Si probabil ca sunt retinute de banalele filtre, nu? Ma indoiesc extrem de mult...
Da, eu personal stiu ca mineralele din plante pe care le numiti organice (mie personal imi suna extrem de gresit, dar ma rog...) sunt mult mai bine integrate in organismul uman. Dar asta se datoreaza exclusiv ''invelisului'' organic in care acestea se regasesc. Vorbim de combinatii in care mineralul se regaseste central in molecula, ''incastrat'' in ea. Dar in discutia de fata nu are importanta, caci vorbim despre apa.
Am mai aflat si noi despre dedurizarea apei si despre altele, suntem multisori chimisti/biochimisti pe aici.
Multumim de informatii. Dar raman la ideea mea, ca filtrul poate fi o gaselnita pe moment, nu e insa cea mai buna. (Si aici este enorm de discutat, filtrul acela se colmateaza si inca rapid- de la apa menajera, ori nu vad pe nimeni care sa stea sa schimbe zilnic filtrul...)

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Domnu' C. va ia cam mult sa spuneti ca filtrele de apa comercializate de firma la care lucrati sunt cele mai cele...

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta"(Constantin Tanase)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Calitatea apei este strict supravegheata, nu e chiar lasata la intamplare cum dati dv. de inteles.
Exista laboratoare care evalueaza si stabilesc calitatea apei, cum ar fi www.ispb.ro/ape/" target="_blank">acesta, al Institutului de Sanatate Publica.
Aceste calitati sunt atent monitorizate de intreaga echipa, care include medici pe langa alte specializari.
Nu trebuie sa-mi pun eu toate intrebarile dv, nu eu ca si consumator, ci cei care sunt platiti sa ma protejeze dn punctul asta de vedere.

Tind sa cred si eu ca antevorbitoarea mea, ca nu e decat reclama mascata...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Ok,suna a reclama mascata.
Totusi problema ridicata este una importanta, zic eu.
Fara a fi chimist, am observat ca apa de la robinet are zile in care miroase a clor. Alteori, cind o pui in pahar este alburie, si din ea se "ridica" bule minuscule, dupa care se "limpezeste". Alteori, lasata jumatate de ora in pahar, decanteaza un depozit vizibil pe fundul paharului.
In aceste conditii, mie mi se pare improprie consumului uman. MA rog, noi astia mari mai scapam la apa de robinet, dar fiicei mele nu pot sa ii dau sa bea asa ceva.
Despre consumul apei de robinet in ceai, cafea, ciorba etc...macar acolo e fiarta.

apa plata in final nu mi se pare atit de scumpa, daca e folosim doar pentru...baut apa. Chestia cu 500 microorganisme si mie mi se pare cam mult; termenul de valabilitate este trecut si pe ...nu stiu, sticle de whisky, si alea garantez ca-s consumabile si dupa expirarea termenului :). Ca destule ape plate sint ...apa de chiuveta e adevarat; depinde si ce selectam acum...



If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndrewKruger spune:

Stimata doamna,

Apreciez mult ce mi-ati scris, va multumesc. Din nefericire eu nu sunt chimist, nici biolog. Sunt o victima a cazanului cu informatii numit INTERNET, in care m-am aruncat ca oricine dorecte sa se informeze.

In legatura cu flitrul de apa care il considerati o gaselnita de moment, sunt in parte de acord cu dumneavoastra, dar eu am cautat cat mai multe informatii despre acesta si am decis sa-mi iau unul cu osmoza inversa. Informatiile care le-am scris in mesajele de mai sus sunt culese si ele din studiile si cercetarile despre filtrele de apa.

Se da o prea mare importanta si valoare acestor filtre, sunt firme care mai au putin si spun ca si Dumnezeu are un astfel de filtru. Sa fim seriosi. Principiile dupa care functioneaza aceste filtre e foarte simplu. Doua filte de sedimente, doua de carbon si un remineralizator. Mai este si o membrana care am inteles ca se schimba dupa vreo doi trei ani. Schimbul de filtre mi-l fac eu singur, LA TIMP, mi-am cumparat un aparat mic care se cheama TDS (Tedesmetru) si masor dupa vreo cinci sase luni cat mai are de trait un cartus sau altul. Apoi le schimb si gata, am apa plata acasa, la orice ora. E mineralizata, fara clor, plumb, nitrati, hidrocarburi si alte asemenea. Are un gust foarte bun, imi pun o felie de lamaie in pahar si doua cuburi de gheata si am cea mai buna apa, la mine acasa. Eu am dar vreo 1400 de lei pe filtru. Cam mult, dar la cata apa plata cumparam in familia noastra s-a dovedit a fi o alegere profitabila. Il am de un an si jumatate si nu am avut nici o problema.

Mai asteapta unele persoane sa apar cu reclama la filtrele mele, dar spre surprinderea lor va voi spune ca ma ocup cu totul altceva, am un job la o firma care vinde fose septice iar in timpul liber fac reclame publicitare pentru o revista si vand produse bio.

Va doresc multa sanatate si spor in toate!

Mergi la inceput