iubire de parinte
Raspunsuri - Pagina 2
sdcristian spune:
in plus, eu as incuraja tatal sa stea cu fetita, sa se ocupe de ea. nu stii cand va trebui neaparat sa ramana doar el cu ea si atunci trebuie sa stie ce si cum sa ii faca.
plus ca risti cand o sa vrei tu ajutor si de odihna el sa zica, draga nu stiu sa ma ocup de ea, sorry
si ingrijind-o isi fac si ei o legatura, pentru copil e important sa isi simta ambii parinti.
adelamaria spune:
Parca ma descrii pe mine Asa am fost si eu, identic! Nu suportam s-o ia altcineva in brate, nu suportam sa iasa altcineva cu ea afara, nu suportam sa mi se spuna una-alta...Ascultam, filtram, dar in sinea mea eram extrem de revoltata si chiar refractara. DIn punctul asta de vedere cam 80% mi-a fost bine, pentru ca mi-am crescut copilul asa cum am crezut eu si nu cred ca mi-a iesit rau...Insa dezavantajul a fost ca eram epuizata fizic si psihic. Eu eram mereu cu copilul, eu eram mereu langa ea, pentru ea. Tati ne ajuta la baita si uneori o mai plimba cand plangea, prin casa. Dupa ce s-a intarcat fata, am incercat sa-l invat sa faca laptele praf, dar sincer nu-i iesea - pur si simplu nu pricepe cum e aia ca apa tre sa fie la 50 grade Iar daca pui apa prea fierbinte, apar cocoloase si nu se mai dizolva...prefer sa-l fac eu
Nu cred ca e depresie, cred ca e o faza si e bine ca realizezi ce se intampla. Incearca sa respiri adanc, controlat si s-o lasi cu tati sau bunicii cate 5 minute, treptat. Incearca sa-ti educi increderea. Atunci as fi ras in fata oricui mi-ar fi spus asta, dar acum stiu ca e ceva adevar in asta. Daca n-o faci, risti sa te epuizezi fizic si psihic. Nu zic s-o faci acum, in secunda asta, si la modul brutal...cel mai probabil nu vei reusi. Zic sa ai asta in vedere si sa incerci cate putin atunci cand te simti pregatita. Sambata trecuta a fost prima data cand tati a stat efectiv cu ea afara toata dimineata, de la 10.30 pana la 13.30, iar eu am gatit, am facut ordine si apoi m-am relaxat putin. A fost tare bine, dar fata mea are acum 2 ani jumate Atat mi-a luat ca sa ajung aici Nu suntem toate mamicile la fel. Eu ma feresc sa judec pe altii...Accepta-ti sentimentele, analizeaza-te putin si o sa reusesti si tu. Insa e important sa nu ti se impuna cu forta - asta iti zic din experienta! Vorbeste cu tati, explica-i ce simti, roaga-l sa te sprijine. Si acorda-i incredere! N-o fi el mama, dar e tatal si isi iubeste copilul la fel de mult ca si tine...Daca se vede respins si tinut la distanta risti sa rabufneasca, sa se indeparteze sau sa obtii un tati care nu se ocupa deloc de copil...Si asta nu e bine!
Capul sus si ia-le pe rand!
PS. Declar cu mana pe inima ca fata mea nu e nici atasata exclusiv sau excesiv de mine, nici antisociala ca urmare a comportamentului meu
pisigri spune:
Si eu cred ca se impune putin autocontrol.
Daca tatal o sa vada ca laptele praf nu se dizolva bine, o sa mai faca unul, cu apa la temperatura potrivita. Mare scofala.
Un copil care nu maninca mincarea care i-a fost lasata nu e flamind...si nu pateste nimic ca O DATA nu s-a insistat si nu a fost imbiat sa guste. O zic din proprie experienta si din sfaturile pediatrului.
Mi se pare extrem de dureros si de gresit sa nu lasi un tata care vrea sa se implice, sa se apropie de copilul sau. Cred cu mina pe inima ca e o atitudine care poate duce la rupturi. Si mai cred ca asa se ajunge in situatiile alea in care pe la 1,6 ani mama e innebunita ca ar vrea sa se duca la coafor o data la 6 luni, iar sotul nu vrea sa stea cu copilul...si nu iese singur cu el afara...si nu schimba un pampers ca nu stie cum se face.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Monnvas spune:
Stanucel, gandeste-te la echilibrul familiei de care are nevoie copilul tau. Are nevoie si de mama, si de tata, si daca se poate si de bunici. Nu-i fura sansa la o familie echilibrata.
Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
carmickey spune:
am lasat fetita trei ore cu mama, a plans incontinuuu, nu a stiut ce sa ii faca...cum am iesit pe usa a inceput sa planga, parca a stiut ca am plecat...:((
pot oare sa o mai las???? ziceti voi ca trebuie lasata si cu alti membri ai familiei dar eu cred ca este prea mica...
roxy spune:
hai mai stanucel, da din prima ai incercat marea la adancime.Poti incepe cu 10 minute cat faci un dus, timp in care se ocupa altcineva de ea, apoi treci la juma de ora cand cunoaste persoana respectiva, apoi o ora...nu din prima 3 ore cu cineva cu care nu a mai stat, e ca si cum ai intra pe autostrada fara nici o ora de conducere la activ.Incearca sa faci progresiv, te vei invata apoi cand vei trece la diversificare alimentatiei, cu acelasi procedeu de introducere cate putin , nu o pui din prima la ospat cu friptane.
Hai ca nu e chiar asa de greu.
Lasa intai perosana cu care vrei sa incerci, sa stea cu ea, cu tine in camera, sa te poata vedea si fata ca nu dispari de tot.Ei acum cat sunt mici nu au gandirea abstracta, adica tot ce nu e in fata lor nu exista, deci si mama cu care a stata 100 % pana acum, daca nu o mai vede gata nu mai e mama, si dai si plangi.
Deci lasa sa se obisnuiasca si cu alte persoane, da incet, nu bloca iar accesu la dezvoltarea fetei, va fi invatata doar cu tine si va v-a fi foarte greu mai incolo.Curaj.Nu abandona ca nu e prea mica, ci doar nu stioe ca exista si altceva inafara mamei.
sdcristian spune:
ho, inca nu stii sa innoti si tu te arunci in ocean
incepi prin a o da si tatalui in brate, il lasi sa schimbe un scutec, sa o tina la baita, cu tine de fata. sa-i dea si el biberonul, cu tine langa.
la fel cu mama ta.
apoi, cand e ok asa, iesi sa cumperi o paine. 5 minute.
si treptat treptat.
era mai usor daca incepeai de mica, din primele zile. dar daca iei totul treptat va fi bine.
roxy spune:
eu sunt de parere ca de fapt tu nu ai dorit sa o obisnuiesti cu mama ta, ci de fapt ai vrut sa demonstrezi la toti ca nu sunt in stare sa se ocupe de ea, altfel nu-mi explic cum ai putut sta 3 ore stiind ca plange, din cauza ca nu era obisnuita cu altcineva decat cu tine.
Daca nu e asa scuzele mele, dar daca e, sa stii ca nu-i faci nici un bine fetei izoland-o ci din contra va fi mereu cu frica cand vei disparea de langa ea chiar si pana la wc, si nu cred ca asta iti doresti.
Ralukutzza spune:
Eu cred ca vrei cu tot dinadinsul sa demonstrezi tuturor ca tu esti cea mai buna si copilul poate sta numai cu tine.Mi se pare inuman sa o lasi sa planga trei ore stiind ca nu este obisnuita cu altcineva decat cu tine....nu ai inteles nimic din ceea ce ti s_a scris mai sus?
Exista 2 variante.... ori habar nu ai sa citesti si sa intelegi ce ti-au scris aici toate fetele ori esti atat de sadica incat iti permiti sa iti chinui copilul 3 ore ca sa demonstrezi ce crezi tu ca este mai bine.