iubire de parinte
Raspunsuri - Pagina 3
filofteia spune:
Stanucel... eu am fost ca tine. Mi-a mai trecut abia spre 1 an...
Eu nu cred ca este ceva in neregula cu tine, suntem persoane diferite si fiecare reactioneaza diferit.
Mie chiar mi s-a facut scandal ca n-am facut copilul singura, noroc ca barbata-miu era prea obosit de la serviciu ca sa se mai ocupe si de copil, asa ca discutiile le aveam cu soacra si alte rude binevoitoare.
Era ceva care venea din mine, nu stiu cum sa explic...eram ca pisica noastra cand fata . Stiam ca voi fi asa dinainte sa nasc , de aceea am ales sa nasc la Bucuresti... ca sa am rooming.
In ce priveste sotul... fii mai diplomata , lasa-l sa faca laptele sub supravegherea ta discreta... cu timpul iti va fi de mare ajutor implicarea sotului, mai ales dupa ce copilul incepe sa mearga si nu mai poti face nimic...
desiree spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stanucel am lasat fetita trei ore cu mama, a plans incontinuuu, nu a stiut ce sa ii faca...cum am iesit pe usa a inceput sa planga, parca a stiut ca am plecat...:(( pot oare sa o mai las???? ziceti voi ca trebuie lasata si cu alti membri ai familiei dar eu cred ca este prea mica... |
daca s-a intamplat acest lucru, atunci eu zic ca atitudinea ta fata de copil este una corecta...este izvorata din legatura voastra afectiva puternica si nu din obsesie.....copilasul de o luna are nevoie de mama mai mult decat de oricine..contactul fizic cu mama la aceasta varsta este cel mai benefic pentru ea....este ok sa lasi pe tati sa se ocupe din cand in cand de ea, dar nu in conditiile in care bebe plange dupa tine si nu cate 3 ore...nu-i poate fi benefic sa fie plimbata din brate in brate doar pentru a o "obisnui" de mica si cu lumea...bebe va creste si atunci nevoia contactului fizic cu tine se va diminua incet-incet si se va simti in siguranta si daca va sta cu altcineva pentru o perioada scurta de timp....apoi, cu timpul, vei vedea ca va cauta singurica contactul cu ceilalti...e in legea firii...
este in regula ceea ce simti ca trebuie sa faci cu copilul tau mic, este ok sa fii astfel, in conditiile in care cu altcineva se simte in nesiguranta...
Monnvas spune:
Haideti, mai, i-am sarit fetei in cap ca a plecat 3 ore. O fi fost la doctor, nu s-o fi putut intoarce mai repede! O avea si ea motivele ei, nu inseamna neaparat ca a facut-o demonstrativ.
Monica mami de CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
carmickey spune:
asa este,am fost la doctor....ma asteptam sa ma intorc mai repede dar, stii cand pleci nu si cand te intorci...
am lasat fetita cu mama afara,nu a plans deloc...am sa incep asa treptat sa o las cu mama, sotul sta cu ea cand sunt in baie si chiar ii zambeste cand se joaca impreuna...
oricum va spun eu vorbeam cu bebelina mea din viata intrauterina,ea imi raspundea prin miscari...este o legatura foarte stransa intre mine si ea...
va multumesc pentru sfaturi,fie ele bune sau rele...fiecare cu parerea lui...