Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***215***

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Bianca

dc mergi in Navodari, o sa te rog sa iei legatura cu Dodo=pui sa iti dea un pachetel pt noi, sa skipam mersul la posta. Mai vb, pup.

Dodo-pui, esti pe receptie? nu te grabi la posta, popate aranjam prin Bianca!

Azi sunt tot cu sanedalele turcoaz, dar pantaloni si maieu negru si margele de lemn FIX acelasi turcoaz, nu stiu cum de acum 2 luni mi le-am cumparat de la o revista din aia gen avantaje, fara sa stiu ca e culoarea la moda si nici ca voi primi sandalele astea misto. Deci, azi ma declar... sexi turcoaz

Gradi
Eu nu cred ca gradinita strica un copil, e doar un catalizator, adica pana la urma tot gena isi spune cuvantul, doar ca in environmentul de la gradi put light pe ea, pe gena . In plus, eu mereu am considerat ca una e iubirea de mama si alta este COMPLETITUDINEA lucrurilor oferite de o mama. De aceea gradi eu am considerat-o ca pe un aliat, ca pe un partner, ca pe o diversificare a activitatilor unui copil, pt ca sa fim sinceri, NU toate mamele:
- au voce muzicala, si poate la gradi copilul dezvolta simt muzical
- gatesc perfect, ori la gradi de obicei e ok mancarea, sunt si mai multe feluri de mancare, si schimbate de la zi la zi; eu de ex nici nu ma stradui sa gatesc minunatii, v-am zis ca nu pun deloc accent pe mancare, adica gatesc, evit fastfood etc, dar copiii mei mananca asa, ca pe un task de supravieturie care trebuie sa dureze doar cateva minute, nu vreau sa le dezvolt prea mult placerea mancarii, sa devina gurmanzi, pt ca stiu cat ma chinui eu cu asta , asa sexi cum ma declar :)). Vreau sa isi ocupe timpul cu alte chestii, si si eu sa nu ma implic prea mult in minunatiile gastronimice, ca altfel.. s-a dus si bomba sexi, si dinamismul mental... ca eu daca ajung sa ma implic in ceva, pai mai implic... Chiar am o prietena ffffffbuna, medic, plecata in Suedia, si pe blogul ei, vinerea scrie retete minunate, ei bine, NU citesc nimic vineri, astept mereu ziua de luni :)
- stiu poezii peste poezii, na, mai uitam si noi, avem in minte alte mii de chestii de la serv etc, desi eu am un talent REAL de a spune poezii de copii, stiu cateva, le zic frumos, insa doar cateva stiu...
- ii mai invata cate o rugaciune [aici depinde si de educatoare], oricum, eu nu stiu rugaciuni [cum le-am zis eu poezii, la maternitate, noaptea, la muls nasica, stiti voi ]
- ofera timp de socializare

etc...

De aceea, depinde mult si de cum priveste parintele notiunea de gradi, ca pe un bau-bau, sau ca pe o completare pozitiva [chiar daca, desigur, nu e ideala, are si mici minusuri, dar si noi ca oameni, avem]

Success!

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saby spune:

Joannna ti-a raspuns foarte bine Anca cu indicatiile prin Bucuresti, oricum daca ai nevoie de ceva cand ajungeti ma poti suna pe mine sau pe alta fata de aici , cat despre bubite ar trebuii sa intrebi macar pediatrul sa vaezi ce e.

Sabina mamica fericita de Maia Andreea ( 07 apr 2009)

www.flickr.com/photos/39734204@N04/" target="_blank">Printesa Maia

Petrecere 1 an Maia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

Citat:
citat din mesajul lui novus

Tufetele din Cluj si imprejurimi : pe 23 iunie avem programare la control la prof univ de la dermato asa ca vreau sa facem o intalneala, ce ziceti ??

Georgiana te-am sunat azi sa vad daca esti mai libera atunci ca tare vreau sa ne vedem

Ilinca, InaPreda veniti la intalneala ??

Anaan, tu esti prin zona atunci ? ca ne oprim si la voi

Cine mai vine la intalneala ?? Abia astept !!!

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Dam sunt liberaaa!!!! Promit, jur pe Chanel, ne vedeeeeeeem!!!

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana310 spune:

V-am zis ca am fost nasa, nu?!

Iata "dovada": http://picasaweb.google.com/georgiana310/RoxanaIriWedding#

Gia, mama lui Briseis, 16 aprilie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Neata tufete!

Vad ca se discuta despre adaptarea copiilor la gradi sau pur si simplu cu o alta persoana decit mama/tata.
Noi am avut adaptare de o saptamina si la cresa si la nanny.
Prima data e o vizita prelungita cu parintii, cam de o ora, dupa care incepe adaptarea propriu-zisa, in felul urmator:
- prima zi copilul sta singur timp de o ora
- a doua zi copilul este adus dimineata si sta si la masa de prinz
- a treia zi copilul e adus la prinz, maninca si apoi doarme acolo
- a patra zi e zi completa, dar scurta (nu mai mult de 7-8 ore)
Am vazut ca mai era o dilema cu programul scurt/lung. Daca e vorba de citeva luni de program scurt, dupa care se trece la lung, atunci e pacat sa fie lasat copilul mai mult la cresa/gradi, doar pt a sta "adaptat". Se poate face o re-adaptare cind vine timpul la trecerea la program lung.

Inafara de cresa si de nanny dragoana a mai stat cu rude/prieteni, acasa aici sau prin ro. Aici au fost persoane pe care le stia dar nu toate au avut acelasi succes. Copiii, de fapt, sint instinctivi, si stiu/simt cine e disponibil pt ei si cine nu.
In ro, abia ajunsa in casa, a luat-o var-mea din bratele mele imediat si a stat cu ea timp de o ora si mai bine fara ca Izia sa scinceasca. S-au jucat, s-au pupacit/dragalit, ziceai ca se cunosc dintotdeauna.
Deci, depinde foarte tare de persoanele care se ocupa de copii.

Si, parerea mea, e ca si directoarea conteaza, ca doar ea isi alege personalul si tot ea supravegheaza ca linia de conduita pe care o vrea sa fie mentinuta de personal.

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

buna dimineata

legat de gradi: noi la toate la care am fost ni s-a spus ca fiind asa mica ar fi bine programul scurt pentru a nu o obosi/solicita prea mult dar, daca nu se poate si nu se poate, sa incepem din prima cu cel lung - din prima inseamna o saptamana de acomodare/familiarizare prealabila
vom merge la locurile lor de joaca, ne vom obisnui cu miss, ne vom obisnui/juca impreuna cu ceilalti copii din grupa - astea toate cam o saptamana

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

dyana - ma bucur mult ca mutzu este mai bine au reusit sa sparga maselutele, sau mai au de crescut?

avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_nicolae

Gradi
Eu nu cred ca gradinita strica un copil, e doar un catalizator, adica pana la urma tot gena isi spune cuvantul, doar ca in environmentul de la gradi put light pe ea, pe gena . In plus, eu mereu am considerat ca una e iubirea de mama si alta este COMPLETITUDINEA lucrurilor oferite de o mama. De aceea gradi eu am considerat-o ca pe un aliat, ca pe un partner, ca pe o diversificare a activitatilor unui copil, pt ca sa fim sinceri, NU toate mamele:
- au voce muzicala, si poate la gradi copilul dezvolta simt muzical
- gatesc perfect, ori la gradi de obicei e ok mancarea, sunt si mai multe feluri de mancare, si schimbate de la zi la zi; eu de ex nici nu ma stradui sa gatesc minunatii, v-am zis ca nu pun deloc accent pe mancare, adica gatesc, evit fastfood etc, dar copiii mei mananca asa, ca pe un task de supravieturie care trebuie sa dureze doar cateva minute, nu vreau sa le dezvolt prea mult placerea mancarii, sa devina gurmanzi, pt ca stiu cat ma chinui eu cu asta , asa sexi cum ma declar :)). Vreau sa isi ocupe timpul cu alte chestii, si si eu sa nu ma implic prea mult in minunatiile gastronimice, ca altfel.. s-a dus si bomba sexi, si dinamismul mental... ca eu daca ajung sa ma implic in ceva, pai mai implic... Chiar am o prietena ffffffbuna, medic, plecata in Suedia, si pe blogul ei, vinerea scrie retete minunate, ei bine, NU citesc nimic vineri, astept mereu ziua de luni :)
- stiu poezii peste poezii, na, mai uitam si noi, avem in minte alte mii de chestii de la serv etc, desi eu am un talent REAL de a spune poezii de copii, stiu cateva, le zic frumos, insa doar cateva stiu...
- ii mai invata cate o rugaciune [aici depinde si de educatoare], oricum, eu nu stiu rugaciuni [cum le-am zis eu poezii, la maternitate, noaptea, la muls nasica, stiti voi ]
- ofera timp de socializare

etc...

De aceea, depinde mult si de cum priveste parintele notiunea de gradi, ca pe un bau-bau, sau ca pe o completare pozitiva [chiar daca, desigur, nu e ideala, are si mici minusuri, dar si noi ca oameni, avem]

Success!

Poze cu noi

Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor

+++++++++++++++++++++++++++++++++++1

sint complet de acord cu tine, copilul are nevoie sa vada si altceva decit casa si mama, sa se adapteze si la alte locuri/persoane. Plus ca poate sa invete alte chestii la care noi nici nu ne gindim. Fie-mea cinta la nanny, face gesturile care sint in ton cu muzica -stiti voi, cintecele de-alea de copii la care se asociaza gesturi pt a avea un impact mai mare.
In plus acolo mai e un copil (mai mic ca ea) si ce il mai pupa
Acolo are si o pisica care sta la tras de par, ce sa mai, acolo e a doua lume a ei. Si cu nanny se intelege tare bine, o iubeste si se simte ca e reciproca chestia.
Aici sentimentele intre nanny si copii sint uneori prost resimtite de catre mame, care sint geloase pe nanny. Se intimpla chiar sa fie motiv de ruptura de contract. Io zic ca tre sa fii dinga-dinga ca sa nu-ti convina ca se infiripa un sentiment de securitate si dragoste intre copil si nanny, ca doar ea il are in permanenta, nu tu. Noi sintem "maritate" cu serviciile, acolo petrecem cel mai mult timp ... si in timpul asta copiii sint la nanny.

Famille Dragoon cu Izia, 23 mars 2009

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

saby - mayuta mica sa-i treaca repede
nu ai incercat cu paracetamol -supozitor sau "sirop"?
eu cand mi-am operat niste alunite mai maricele asta am primit ca "tratament" in cazul in care aveam dureri prea mari
si din ce am mai citit eu, doar paracetamol se poate administra in astfel de situatii

avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Pai oameni buni, nu zice nimeni ca chiar din ziua 1 sa duci acolo copilul si sa uiti de el 8 ore. Dar ideea era sa nu ajungi sa se invete copilul timp de o luna ca la prinz cind copiii pleaca la masa el pleaca acasa, ca atunci nu mai plinge dimineata cind il lasi, dar plinge la prinz.
Noi pina la urma cred ca vom opta pt gradi3.
Gradi2 ramine deocamdata indisponibila; daca va avea vreun loc disponibil, dosarul e acolo, ne putem muta si pierdem taxa de inscriere dincoace, de 100 lei.
Eu am perceput foarte prost gradinita, copil fiind, de aceea ma streseaza perpsectiva, recunosc. Dar cind ma gindesc la alternative (bona sau soacra-mea de 80 de ani) imi trec temerile...
Chatonel, Izia a plins? Si daca da, cit timp?

Ela, nu am priceput o chestie la ce ai scris tu, ai avansat ideea ca gradi particulara e mai pt copii rasfatati? Ca daca da, ma pregatesc sa te contrazic un pic. Si anume:
Pentru copii atit de mici mie mi se pare important sa fie mai putini copii/educatoare; 30 de copii/grupa mi se pare aberant, si cam asa e la stat, cel putin in Iasi.
In Iasi in crese nu exista nici o educatoare, doar ingrijitoare necalificate si o asistenta, nici aia toata saptamina...In gradi de stat nu ii primesc inainte de 3 ani sub nici o forma. In plus nu imi suride ideea ca al meu copil, caruia ii povestesc si cint toata ziua, sa fie uitat intr-un patut cu o jucarie jerpelita cite 8 ore pe zi.

Poate "la voi" exista alternative decente la gradi private...aici nu am gasit. Exista o singura cresa in Iasi care macar are patuturi din lemn, nu metalice, da' tot 3o de copii la o ingrijitoare sint...

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput