Fulgusorii de nov.dec 2009 (75*)
Raspunsuri - Pagina 20
allexa06 spune:
Buna dimineata !
Va invit la o inghetata sa ne mai racorim putin ,la mine a inceput deja sa fie destul de cald in casa,ne foim dintr-o camera in alta,nu era suficient ca ne omoara caldura,acum mai avem si galagie( zgomote de bormasina ), caci blocul nostru a intrat in programul de reabilitare si ni-l izoleaza,schimba tamplaria etc. si acum au ajuns in dreptul nostru,au montat schelele,trebuie sa stau numai cu jaluzelele trase,caci nici nu stiu cum ma trezesc cu vre-un muncitor pe la geam .
In legatura cu trezitul noaptea , la noi e jale,Stefanut se trezeste des,caci inca papa de la san,de la doua treziri,asta in cel mai fericit caz( dar asta mai rar ) pana la 4,5 treziri. Dar papa putin,cate 5 min apoi adoarme imediat,nu sta treaz degeaba.Abia astept sa faca 6 luni si sa incepem si noi diversificarea
O zi buna tuturor
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
sunshine2009 spune:
'neata la mamici, din nou prezenti!
@Alexa: cred ca ne vom servi si noi de inghetata, tare ne este pofta! Multumim
@Lorelix: Felicitari, numai sanatate si bucurii mai departe, alaturi de copilasul vostru!!!
@Camy_pus: plecatul la mare cu soacra...greu de zis. Suna tentant clipele de singuratate cu sotul, dar gandul ca pentru asta trebuie tot timpul sa fie si soacra...dificil. Pana la urma numai tu o cunosti si cunosti "relatia" dintre voi. Eu tind mai degraba de a nu face asa ceva, am mers pe principiul odata cu copilul oricum s-a schimbat totul in viata noastra, si de acuma inainte este asa cum este si facem tot posibilul sa ne adaptam la noua situatie.
@Laura Garner: ceiuc am inceput sa-i dam si noi, tot de la Hipp, pliculete de fructe bio, fara adausuri de "-ose". Il accepta foarte greu, ceea ce ma linisteste, ca daca ar fi avut adausuri de indulcitoare de tot felul, cu singuranta l-ar fi acceptat mai repede. Este ceai de mere, macese, morcovi, sfecla rosie si zmeura.
(A)Dormitul este una din cele mai dificile teme, pe langa alaptat. Metoda "Clepsidrei din Freiburg" sau a lui Ferber, sau adormitul prin plans e una din cele mai controversate. Pe de o parte cei care o aplica sustin ca functioneaza, dar ca trebuie sa fi tare cam o saptamana,la unii chiar 10 zile pana cand se obisnuieste copilul.NU se recomanda la copii sub doi ani, s-a incercat pana la varsta asta cam totul ce se putea si nu functioneaza, adormitul este o "lupta" continua. Se recomanda sa ai contact cu doctor/ psiholog de copii in perioada respectiva de probare, la care sa-i explici ce si cum faci. Gurile rele spun ca nu sunt de acord cu metoda, pentru ca, copii adorm prin resemnare, plang-oricum nu vine nimeni, si prin asta se sperie foarte tare, cu timpul se "dezvata" copilul de increderea ca, parintii sunt pentru mine acolo orice ar fi. Altii sustin ca, unii copii au nevoie de plans ca si o metoda de a-si gasi drumul spre somn. Toate teoriile sunt bune si frumoase, practic este ca nu s-a gasit inca o metoda care sa functioneze, iar cei care incearca sunt oricum cei criticati :) Pana la urma fiecare face cum considera, aici exista si hotline pentru familii a caror copii tipa intr-una fara sa-i poti linisti.
Ca si o consolare, pe aici, adica intr-o tara in care alaptatul pana la 6 luni este mult practicat, ceva mai putin de jumatate din copii de un an reusesc sa doarma noaptea fara sa se trezeasca. Tot teoreticienii spun ca nu tine de mancare, ci de faptul "de a fi pregatiti" pentru asta. Datul de apa (nu ceai!) in loc de lapte noaptea este int-adevar cea mai buna metoda de dezvat, mai ales la copii care au dintisori alaptatul noaptea poate provoca carii, functioneaza din pacate cel mai des tot numai la copii care primesc deja mancarica solida, ei fiind deja obisnuiti cu alte gusturi...
Ca si experienta personala, deci nu litera de lege: juniorul nostru a dormt pe la doua luni noaptea 10 ore, apoi dupa o perioada de crestere si-a schimbat iara somnul, venea si noaptea de 3-4 ori, apoi iara a dormit 8-9 ore, apoi iara a inceput sa mi se mai trezeasca odata, apoi iara sa doarma 8 ore...deci haos. Il ducem in pat cam la aceeasi ora, dar este o ora pe care el a impus-o si nu pe principiul "la ora 7 e musai un bebelus sa mearga in pat". Adica este intre 8:30 si 9:30. Primeste de papa,are voie sa planga maxim 5 minute, nu este luat in brate in perioada asta, se vorbeste in soapta, cel mai bine de loc, in asa fel incat totul sa fie cat mai plictisitor posibil. Mami sta cu el, pentru ca, si daca plange, macar sa stie ca mami este acolo, si il mangaie pe obrajor la nevoie. Noaptea chiar daca se trezeste ca vrea sa bea, nu i se schimba scutecul, altfel se trezeste de tot.De obicei dupa 5 minute adoarme daca este pregatit pentru somn. Daca dupa timpul asta nu arata semne de somn, nu il mai chinui, il iau, ne mai "iubilim" un pic, este tinut in brate, giugiulit,povestit, samd pana cand dupa vreo jumate de ora incercam iara cu somnul. Si de obicei iara functioneaza.
Gata, iara m-am intins cat o zi de post!
_
Don't feed the trolls!
cryss_oana spune:
Buna dimineata!!!
N-am mai scris pentru ca Andreiutul meu a fost bonlaviorDe sambata seara pana ieri seara a facut febra,ii trecea,apoi iar facea.Ieri de dimineata am fost la spital,l-au controlisit,i-au facut si la sange analizele si nu are nimic,doar febra care venea si treceaAcum este bine,dar tot sunt nelinistita pentru ca nu stiu de la ce a fost.Sa fi fost insolatie,desi am fost afara cu palariuta si cu umbrela de soare?Sa fi fost de la dintisori?Slava Domnului ca a trecut!
Sunshine,spre ca a fost frumos la botezAm fost unde ai zis si n-am gasit costumase,m-am uitat pe internet si la toys rus si nu avea,nu mai stiu unde am vazut odata,oricum dupa febra din we nu ma mai grabesc sa-l duc la plaja.Ce informata esti,este o placere sa te citesc
Camy,costumase n-am gasit,dar am vazut pe internet,la toys rus,sepcuta cu protectie solara 50+,12,99euro
A_driana la multi ani si multa sanatate!!Sper ca sunteti bine
Lady,n-am avut timp sa ma uit la pozici,dar abia astept sa-ti vad printesica
Daniel Mateimulta sanatate si numai impliniri(scuze pentru intarziere)
Matei Constantinmulta sanatate,sa cresti mare si frumos
Alexa,vreau si eu o inghetata
In legatura cu trezitul,noi nu ne mai trezim de ceva timp.Ceai avem unul bio,la pliculet din plante si de la hipp cu mere si melisa,dar al meu nu bea mai deloc,mai nou nu bea nici apaNu stiu ce sa-i fac sa bea,i-am facut si compoturi si tot nu vrea.Am sa incerc metotda lui Lady
O zi buna fetelor
A_driana spune:
buna zua,
fetelor va multumesc pt urari, sunteti dragute
eu mai am 2 examene, apoi disertatia (deci lady ti-am raspuns )
nu mai stiu ce am citit, a fost tare pe fuga
david ii bine, cel putin deocamdata, mor ca nu stiu ce a avut, si dupa fiecare mancare ma gandesc daca-mi face iar ...in fine....
eu sunt cam ocupata, deci voi lua o mica pauza de calculator...
poate ati mai spus...dar ce metoda de racorire in casa se poate fara sa-l afecteze pe bebe? la noi sunt 30 grade in casa, nu mai suportam, nu putem dormi...la david ii mai iese cate-o bubita....ne sufocam...
va pupacesc pe toate si pe fulgusori
A_driana , de minunea mea David-Andrei