Nu pot dormi din cauza cainilor
Raspunsuri - Pagina 20
LauraNicole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO LauraNicole , nu ma refer la rasele interzise , ci la caini in general. E vreo lege separata pt. copii?Citesc maine linkurile , ca acum nu pot. ***Fur is for petting** http:/www.4animals.ro/ajuta.html/ www.adoptiicaini.ro www.adoptiipisici.ro |
Nu este vorba de rase de caini interzise ci despre caini in general.
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11
XIO spune:
citat din mesajul lui Llaura Xio, noi nu suntem dusmanii tai, ci niste iubitori de animale din genul cel mai banal, sa stii. Tu ai intentii foarte bune, ar trebui sa faci voluntariat pe la adaposturi de caini, sa-ti mai rafinezi opiniile in practica (ca stii cum e, teoria e minunata dar practica ne omoara) si atunci vei putea sa contribui exact in sensul in care vrei tu. |
Llaura , nu dusmani , dar cand un om crede ca e ok sa otravesti niste suflete nevinovate nu poate sa-mi fie drag .
Da , as face daca as putea , dar fac voluntariat la spitale.
Mi-am oferit ajutorul la adapostul din TM dar nu am primit nici un raspuns.
Am vrut sa-mi fac un ONG dar am nevoie de prea multi bani , sau cel putin asa era cand m-am interesat.
Oricum , dupa ce incep sa lucrez am planuri mari in directia asta .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui LauraNicole
Nu este vorba de rase de caini interzise ci despre caini in general. ---------------------------------------------- Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914 O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC ! PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11 |
In mesajul la care tii-am scris era vorba de Tosa , canne corso , pitbull, de-aia ziceam .
***Fur is for petting**
http:/www.4animals.ro/ajuta.html/
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
Deborah77 spune:
Hai ca revin si eu, dupa o noapte linistita. Nu chiar toti sunt suflete nevinovata...una din potaile "ba prin curte - ba pe drum" este f agresiva, nu cu oamenii (desi nu se stie, ma tin departe, mai nasol e cand il gasesc dimineata dormind sub masina mea), dar cu ceilalti comunitari, pe care-i ataca ca un pitbull si pe unii ii omoara. Acum zi tu Xio, ce-i mai neplacut, chifteaua, asasinatul canin sau "purificarea" facuta asta iarna la -20 de grade? Tu tot dai exemple de legile din tarile civilizate - yapp, f frumos, dar citate din legislatia romana stii? Ca nu mai pot eu la Mogosoaia de legile din UK....De ce mi le spui? Sa ma oftic? Un fel de uite ce frumos e la aia...da, si? eu sunt aici, din pacate. Aia nu au maidanezi dar au legi. La noi e pe dos.
petra spune:
Vecinul meu are 2 caini. Avem gard intre proprieti si cainele ala batran cand vede copii prin curte se repede la gard si latra foarte agresiv. Si la mine s-a repezit ca cateva ori, i-am pus in vedere vecinului sa-l puna in lesa mai departe de gard ca eu nu-mi pot pune copii in lesa. Nu i-a cumparat lesa bineinteles, dar cand latra imediat iese si-l baga in casa. Sunt hotarata sa nu fac nici un compromis referitor la javra aia pentru ca eu consider ca o fii cinele si el suflet dar mai presus sunt copii mei.
Aici daca te musca un caine cu stapan te poti imbogati cerand despagubiri, de aia cei care au caini sunt foarte responsabili ca nu au chef sa plateasca. Sa latre noaptea sa nu te poti odihni nici nu se pune in discutie, pentru ca politia intervine de partea oamenilor.
In adaposturi, unde se strang cainii care au fugit de acasa , de exemplu, cainii se tin parca 2 saptamani . DAca ti-a fugit cainele de acasa si nu are cip sa-l indentifice, ai timp sa-ti cauti cinele pe la adaposturi maxim 2 saptamani, dupa aia nu mai are sens sa-l cauti sa nu-l mai gasesti oricum.
Tanti Zavaidoc spune:
Iata un subiect delicat! Nu sunt in tabara sustinatorilor cainilor maidanezi, din doua motive simple: sunt detinatoare si de "javra", si de "plod". "Javra" mea e primul venit in familie si e un caine mare, dintr-o rasa "cu potential agresiv" (asa zice legea). Sunt deci obligata prin lege sa ii pun botnita. Ok, pana aici absolut nicio problema. Doar ca am respectat legea si a fost muscat de 2 caini maidanezi. A facut o infectie la arcada, a trebuit sa stea cu tub de dren, sa faca antibiotice si multe altele. De ce? Pentru ca eu am respectat legea si cainele meu nu s-a putut apara. Am suferit si noi si el, am facut nenumarate drumuri la veterinar, bani cheltuiti, nervi tocati... Am scris la primarie si mi s-a raspuns ca da, ca urmare a sesizarii mele scrise au fost ridicati din zona parcului unde s-a intamplat tarasenia doi caini. Ma indoiesc de adevarul afirmatiei, pentru ca ii stiu pe toti 20 si nu lipseste niciunul.
Cu privire la urlatul si latratul in casa si in afara ei, la un caine obiceiul de a latra se educa. E drept, sunt rase mai galagioase si altele mai putin galagioase. Intotdeauna un ciobanesc german va latra mai mult decat un basset, de pilda. E insa raspunderea proprietarului sa educe puiul de mic sa nu latre aiurea, sa nu il lase inchis in casa cu orele daca stie ca urla cainele si asa mai departe. Nu cainele e de vina, ci omul langa care sta.
Zilnic le atrag atentia unor "iubitori" de comunitari care hranesc cainii in strada. Prin urmare, pe langa faptulca zona ramane plina de ambalaje si alte gunoaie, cainii devin si mai teritoriali, si mai agresivi. Intreb mereu: daca ii iubesti, de ce nu ii iei acasa? E simplu, nu?
Cat despre copil, eu as zice ca nu e acelasi lucru sa planga un copil si sa latre un caine. Sunt de acord ca poate fi la fel de deranjant pentru urechile sensibile, dar plansetele unui copil dureaza cateva minute, pe cand latratul unui caine poate dura... nedeterminat.
Iubesc cainii, dar ma tem ca Romania, ca tara, nu isi permite sa ii trateze civilizat. E clar ca nu avem nici mijloace, nici dorinta reala (ca institutii) sa rezolvam definitiv problema cainilor maidanezi. Si, de aici, o multime de neplaceri. Dar zau ca nu ii inteleg pe cei care spun ca au si ei dreptul sa traiasca... pe strazi. Da, sa traiasca. Dar nu pe strazi.
Eseea spune:
Deborah, Petra, T. Zavaidoc , ati sintetizat ff bine exact ce spun si eu de pagini incoace, chiar daca o singura persoana intelege exact pe dos.
T Zavaidoc, evident ca aia care tin 3-12 caini in curte nu au vreo rasa care poate fi dresata. toti sunt maidanezi agresivi, luati de pe strada, pe care ii redau strazii cand si cand, ca sa le mai dea si altii mancare, nu numai ei. Ca daca ar avea atatia caini de rasa, dresati si pt care ar trebui sa asigure hrana si conditii adecvate si pe care ar fi obligati ( cum spune Petra) sa-i ia noaptea in casa daca deranjeaza linistea garantez ca nu ar mai fi atatia iubitori, ca i-ar afecta grav la buzunar. Cati si-ar permite sa tina atatia caini?? ca asa la nivel declarativ ca iubim cainii, si pisicile, si leii si tigrii e f usor de spus, dar ia sa vedem ceva concret, legal si civilizat.
PS noi am ajuns ca o vecina sa faca urmatorul lucru : sa dea de mancare noaptea ( ii arunca de pe balcon) la cainele ala de e singur pe un teren gol, ca sa mai si taca. Pai e normal asa ceva???
Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
kokiy spune:
Ce bine-ar fi sa fie toti caini asa de ascultatori
....................................................................................
De vanzare
andata spune:
citat din mesajul lui XIO A , nu chiftelute sa-mi trimiti , ci adresa ta , sa-ti intorc fapta. Ziceam ceva de karma prin mesajele mele. Si poti sta linistita , nu's atat de ingusta la minte incat sa ma razbun sau sa le fac rau unor fiinte nevinovate . daca am ceva de facut am cu ala care le face si le da ...deci cu tine . [/br] |
XIO, esti fantastica. Nu ai omora un caine dar ai omora un om. De aia te atrage atat de mult medicina umana, oare?
Eu am tot citit din postarile tale, sa vad daca e asa cum zici si chiar dai sfaturi legate de medicina, numai ca in majoritatea cazurilor tu doar combati in mod stupid idei sustinute argumentat de altii.
Du-te si pupa-ti pisica si lasa-ne.
Si ca sa stii si tu, ca poate nu stiai despre tarile civilizate. Toate omoara caini, mai ales pe cei cu potential agresiv. Ca nu o sa ma poti convinge in veci ca 10 maidanezi, tinuti pe strada/curte, au suficienta mancare si spatiu incat sa nu se lupte pentru mancare si teritoriu si sa nu devina astfel periculosi.
Orice tara civilizata pune mai intai de toate siguranta omului. Daca ti se pare ca suntem inapoiati si necivilizati, nu ai decat sa ne lasi in pace, ca esti mai rau decat aia de la Martorii lui Iehova, care incearca sa te mantuiasca fortat.
Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita
>>>Continuare