dr Catalin Haiduc (4)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushca

am si eu o intrebare: dintre cabinetele private la care lucreaza, unde e cel mai ieftin sa te vada si sa iti faca si ecografie ? eu am fost o data la medical city si mi-au luat 265 de lei pentru o micutza ecografie.... really now... iar acum am nevoie sa ma programez pentru 32 de saptamani.

Mami de (28.10.2008) si bb2 25+

Nu poate sa iti faca eco de 32 sapt la Filantropia la dr. Veduta?
Da, eco la medical city e cam scumputa, tot 265 dadeam si eu.
Am programare la medlife pt 32 sapt si e 410 lei

--------------------------------------------------
Sunt o cu Raisa Nicoleta de 30+

Minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrice75 spune:

Alinushca, daca ceri serviciul rooming in trebuie neaparat sa fii la rezerva? Daca nu, ar putea deranja celelalte mamici din salon si poate si in pragul depresiei, unele se vor plange ca nu se odihnesc, etc. Cum crezi ca este mai bine?

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

am sunat azi si era ocupat la Alina Veduta pana in octombrie inclusiv, deci nu poate sa imi faca eco de 32 de saptamani. nici nu e vreo eco importanta. se face doar o estimare a greutatii copilului. o sa vorbesc cu el la telefon sa vad.

beatrice, la cf2 am stat in salon de 2 paturi. fiecare mamica cu copilul eu langa ea. nu a fost nici o problema. copiii plang desigur, dar e o iluzie sa crezi ca te odihnesti in spital si dup-aia cand pleci acasa esti cumva mai pregatita pentru ce urmeaza. odata ce ai nascut copilul, e al tau si trebuie sa ai grija de el, nu e al spitalului pana iesi pe usa... eu nu ma gandesc la ce e mai bine pentru colega mea de salon care poate nici nu are vreo experienta cu copiii si nici nu stie ce anume au nevoie acestia. ma gandesc numai la binele copilului. iar el cand iese din burta are nevoie instant si permanent de mama lui... nu de un patutz din care plange si nu-l baga nimeni in seama... nu de suplimente de lapte si glucoza... nu sa stea murdar ore in sir pana se indura asistentele sa il schimbe, etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Alinushca , imi place cum gandesti

Minunea noastra

Mergi la inceput

prima nastere e un soc pentru toate femeile ce-i drept. unele vor sa prelungeasca cat mai mult timpul pana la momentul cand accepta ca viata lor s-a schimbat complet si nu mai au timp poate nici sa faca un dush ca sa aiba grija de copil. neonatologia la noi este chiar si in spitalele private foarte putin familiarizata cu ce inseamna o primire prietenoasa in lumea asta a noului copil. proaspat scos din burta este pus pe diverse suporturi reci si i se fac tot felul de investigatii si de proceduri, aspirat, intepat de mai multe ori, pus in lumina puternica, apoi infasat si "uitat" intr-un patut. asta numesc ei normalitatea. din pacate nu e asta, iar mamele trebuie sa caute sa se informeze mai bine in masura in care vor ce e mai bun pentru copilul lor, desupra propriei persoane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Alinusca exact asa gandesc si eu, bebe are nevoie de mama imediat. El e obisnuit cu sunetele din organismul mamei, cu vocea ei, mirosul etc si in general in maternitatile de stat este rupt de lucrurile astea imediat dupa nastere.

Desi fac clexane care in general are indicatie de cezariana, imi doresc din suflet sa nasc natural, sa-mi iau puiutul la piept cat mai repede posibil si sa-i ofer tot ce e mai bun pt el. Doamne, abia astept momentul acela! Poate ca suna rautacios dar pentru mine conteaza mult mai mult nevoile puiului meu decat linistea colegei de salon si mai mult decat confortul si linistea oricui, inclusiv a mea...

Felix 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_Bratu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionela.n

Multumesc fetelor

Parca nu as lua biberoane. Sincer, mi-as dori tare mult sa alaptez bebelina la san. Sper sa pot si ea sa vrea

Ce fel de ulei de corp?
trebuie si tampoane igienice si tampoane facute din fata si fese sterile?
- despre ce tampoane de sani e vorba?
- supozitoare cu glicerina? pt ce?

Tre` sa vb cu dr despre trusa de epidurala. Trebuie sa o cumpar eu sau se da de la spital si apoi o platesc?

Scuze daca pun prea multe intrebari, dar vreau sa am ce imi trebuie

Minunea noastra

Ionela, sunt la primul copil, nu am habar despre nimic legat de nastere si cresterea lui decat din ceea ce am citit pe internet. Ca atare te rog sa privesti ceea ce spun eu ca pe ceva orientativ, astfel:
In privinta uleiului pentru masaj - nu l-am precizat in lista pentru ca la cursurile mamicilor organizate de moasele de la Filantropia s-a specificat explicit ca nu se recomanda folosirea acestora pana la 3 saptamani.
Tampoanele igienice (eu mi-am cumparat de noapte( sunt mai usor de folosit insa din tot ceea ce am citit, se pare ca in cazul epiziotomiei, aceasta se vindeca mai usor daca folosesti tampoane facute de tine din vata si fese sterile. Eu imi voi lua in bagaj si unele si altele pentru a avea o alternativa - poate nu va fi cazul de epiziotomie, cine stie?
Supozitoarele cu glicerina se recomanda pentru a evita constipatia. Eu am problema asta si acum mai ales pentru ca iau un supliment de fier si personal, prefer folosirea supozitoarelor intrarectale care nu au nici un fel de contraindicatie decat a medicamentelor (laxativelor) care se iau pe cale orala.
Trusa de epidurala am cumparat-o desi am inteles de la moase, tot la curs, ca este posibil sa o aiba ei si sa o platesti. Totusi daca vor fi 10 nasteri in ziua respectiva, cum era cazul in ziua cand am pus eu intrebarea moasei, ai cele mai mari sanse sa nu mai gasesti nicio trusa disponibila.
Anestezicul (substanta in sine) nu trebuie cumparat de noi - l-am intrebat asta chiar pe dr. H, vinerea trecuta.
Tampoanele de san am inteles ca sunt utile pentru a proteja hainele daca ai lapte prea mult si curge. Habar nu am exact cat de necesare sunt dar le-am cumparat pentru orice eventualitate.

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]

Mergi la inceput

Felix, nu vad cum Clexane-ul ar fi prin el insusi o indicatie de cezariana. Poate doar daca mai ai si alte riscuri si complicatii. Administrarea lui se opreste si se asteapta nasterea. In strainatate se fac si nasteri acasa (asistate de moasa desigur) la femeile care iau clexane... e cam stupid sa nu se poata nici la spital la noi...
La o cezariana pierderea de sange este mai mare decat la o nastere naturala, deci care ar fi logica? La noi in tara sunt multe chestii care sunt puse drept paravan pentru a face cezariana "de nevoie" si as da ca exemplu miopia.... un mit... care fura cuiva care isi doreste nasterea naturala mult mai multe decat poate sa inteleaga doctorul plictisit care o taie. Cand nasti prin cezariana nu simti in nici un fel ca ai nascut, ci doar ca ai trecut printr-o operatie majora de parca ai fi fost grav bolnava de ceva... nu e un inceput placut pentru viata in 3. Asa ca mai documenteaza-te si nu te lasa pacalita la o adica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Alinusca, asa fac doctorii astia ai nostri probabil din comoditate. Alta indicatie pentru cezariana nu as avea decat poate ca am obtinut sarcina greu, dupa ani de incercari, in urma FIV-ului.

Am vb cu Haiducu de la consultatia de 7 saptamani , mi-a zis ca si el e adeptul nasterilor naturale, decat in cazuri de suferinta fetala sau alte complicatii face cezariana, asa ca sunt asigurata din punctul asta de vedere. Probabil vom mai discuta pe marginea anesteziei, aici mi-ar place sa vb direct cu anestezistul sa vedem cum sta treaba dar mai e muuult pana atunci.

Felix 12+

Mergi la inceput

felix, dupa tot ce am citit despre nasterile la noi in bucuresti si despre problemele stupide care pot aparea si care pot pune in pericol viata mamei si a copilului, nu mai judec pe nimeni care alege sa faca cezariana doar pentru ca ii este frica (mai ales dupa ce s-a chinuit multi ani sa obtina sarcina). ceea ce in general nu realizam noi toate, iar medicii nu discuta, este ca si cezariana are riscuri reale si nu mici de complicatii si deces, fiind o operatie majora. veti vedea la finalul sarcinii ce vi se va parea mai bun impreuna. dr. h este adeptul nasterii naturale, dar daca pot spune asa, nu chiar un adept infocat. la final de sarcina primeaza ce anume face corpul tau. daca se pregateste singur inainte de 40 de saptamani si merge de la sine travaliul suficient de repede cat sa ii multumeasca pe cei de la spital, nasti natural. daca nu, cam nu. momentan este minunat ca ai deja 12 saptamani si sarcina este bine sanatoasa si ai scapat de riscurile cele mai mari din primul trimestru.
mirela, daca nu ulei de masaj, atunci SIGUR crema de corp pentru bebelusi gen Mustela. musai.
ionela, supozitoarele cu glicerina sunt foarte neplacute (daca nu ai avut inca onoarea). este cu totul safe in alaptare si si la bebelusii alaptati artificial (care se mai si constipa de la minunatul lapte praf) LACTULOZA. eu am gasit-o sub denumirea de "duphalac". constipatia poate persista o vreme dupa nastere. si cu cezariana sau epiziotomie e mai complicat dupa cum iti poti imagina.
iar tampoanele pentru sani sunt din punctul meu de vedere un moft inutil. ele ar avea rolul de a-ti mentine hainele curate in perioada de inceput a alaptarii cand vine f mult lapte si curge pe haine. problema este ca aceeasi perioada coincide cu angorjarea sanilor din cauza canalelor infundate si cu ranile facute de bebe pe mameloane. personal am gasit cel putin extrem de neplacut sa pun orice pe sfarc in momentele alea, de tampoane nici nu putea fi vorba. in plus pentru vindecarea rapida cea mai buna treaba este sa nu porti sutien si sa lasi sanul cat mai aerisit.

Mergi la inceput