dr Catalin Haiduc (4)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mutzy spune:

Servus fetele...Este primul meu mesaj postat aici...Va tot citesc din umbra de vreo 2-3 luni si acum a venit momentul sa ma bag si eu in seama . Am imediat 10 saptamani, in 24 august sunt programata la ecografia de 12 saptamani la dr. Veduta si sper sa nu patesc ca si Felix ca apoi plec in concediu :D.
A mai facut cineva din noi bitestul de sange la Cytogenomic? Cum sunt cei de pe acolo? Trebuie programare inainte? Ceva pret?
Aaa...am uitat sa precizez ca tot la dr. H. sunt si deocamdata e ok :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

am facut la citogenomic DT... mi se pare ca din cauza softului nu au cu cine altcineva lucra cei de la filantropia. te programeaza si cu 1-2 zile inainte, nu e aglomeratie. nu mi-au facut o impresie deloc buna, dar asta e. ca exemplu, la ce pretz astronomic au exclusiv pentru markeri, ar putea si ei sa foloseasca metode mai putin primitive (si extrem de ieftine, si dureroase) de recoltare a sangelui. si la capitolul comunicare stau prost. functioneaza intr-o casa... au niste frigidere si cam asta e tot...

Mami de (28.10.2008) si bb2 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mutzy spune:

Merci de raspunsuri alinushca! Am sunat acum la ei sa vad ca ar costa si mi-au zis ca e 200 ron...Ma gandeam cat o fi la Medlife, tinand cont ca si conditiile ar fi mai bune. Dar pentru ca Cyto lucreaza direct cu Filantropia, atunci imi iau inima in dinti si ma duc acolo. Chiar, oare pot manca/bea apa inainte sa-mi ia sange?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Buna burtici

Intrebare pt fetele care au nascut la Filantropia: in afara de lista pt spital care e pe site, mai trebuie si altceva pt bagajul de spital, cand mergem sa nastem? Eu m-am apucat cate putin sa-mi fac bagajelul si vreau sa stiu daca e ok.

Ce scrie pe site-ul spitalului ca trebuie:
Pentru mama:
- doua camasi de noapte (de preferat cele care permit alaptarea),
- doua prosoape de corp si unul de maini,
- sapun si periuta de dinti,
- tampoane igienice,
- un pachet de vata medicinala,
- lenjerie intima de schimb,
- papuci,
- sosete de schimb,
- halat.

Pentru copil:
- pampers = 6buc/zi (numarul mediu de zile petrecute in spital 2-3 zile), nr 1 -1 bax/ 20 buc
- 1 tub de unguent fesier de tip BEPANTHENE (ideal sa contina dexpanthenol),
- un pachet de servetele umede,
- haine pentru momentul externarii, care trebuie sa fie spalate chiar daca sunt cumparate noi din magazin (body sau camasuta, costumas subtire de bumbac, caciulita si paturica).
- In cazul ca externarea se face in anotimpul rece va mai recomadam sa aduceti si un costum si o caciulita groasa.

--------------------------------------------------
Sunt o cu Raisa Nicoleta de 30+

Minunea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela_Bratu spune:

Ionela, am sunat la Filantropia chiar saptamana asta si am aflat ca, suplimentar fata de ceea ce se mentioneaza pe site trebuie sa avem in bagajel si 2 biberoane pentru bebe. Luand informatiile de pe site precum si de pe diferite forum-uri mi-am facut o listuta cu ceea ce am considerat ca am nevoie sa am in bagaj:
- Trusa epidurala - dr. Haiduc recomanda Braun
- Trusa recoltare celule stem
- Camasa de noapte cu nasturi în fata/buzunar detasabil (pentru alapta)
- halat
- sosete
- sutien de alaptat
- chiloti dimensiune mare
- papuci
- aparat ras pentru igiena vulvara la momentul internarii, daca este cazul
- Periuta de dinti
- Pasta de dinti
- Crema de fata
- Sapun si gel de dus
- Hartie igienica
- Supozitoare cu glicerina
- prosop mare
- prosop mic
- 1 pachet tampoane igienice
- vata medicinala + fese sterile 10cm/10cm
- Tampoane sâni
- servetele umede si uscate
- 1 sticla apa plata
- Garmastan - pentru evitarea ranilor la san în urma alaptarii (atrag atentia ca pe unele site-uri am regasit indicatia de a se folosi garmastanul si inainte de nastere, incepand cu luna 8 de sarcina insa dl. dr. Haiduc nu mi-a recomandat acest lucru deoarece gelul se aplica prin masaj mamelonar care poate declansa contractii)
- Act de identitate
- Adeverinta salariat – de la angajator
- Trimitere medic de familie în termenul de valabilitate (30 de zile)
- Dosar analize
- Plicuri bani + marunt (5 si 10 lei)

Pentru copil:
- 20 x pampers
- 1 tub unguent fesier de tip bepanthene (sa contina dexpanthenol)
- 1 x servetele umede
- 2 x biberoane

Sper sa iti fie utila lista.

[url=http://pregnancy.baby-gaga.com/][/url]

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mutzy

Merci de raspunsuri alinushca! Am sunat acum la ei sa vad ca ar costa si mi-au zis ca e 200 ron...Ma gandeam cat o fi la Medlife, tinand cont ca si conditiile ar fi mai bune. Dar pentru ca Cyto lucreaza direct cu Filantropia, atunci imi iau inima in dinti si ma duc acolo. Chiar, oare pot manca/bea apa inainte sa-mi ia sange?

testul de sange in sine este de 2 ori mai ieftin la synevo. dar la filantropia nu platesti ecografia deci per total iesi in avantaj pe varianta asta.

Mergi la inceput

ionela, chiar nu vad ce ar mai putea trebui... bagajele prea mari sunt inutile si greu de carat/manevrat mai ales cand poate esti cezariana sau proaspat nascuta si vrei ceva din ele... personal eu o sa imi iau mai multe hainute pentru bebe. am sa il cer cu mine in camera imediat dupa nastere in functie de ce fel de nastere o sa am si o sa il tin imbracat in hainele mele de acasa si nu in cine stie ce il tin ei la spital. pampersi.... SINCER trebuie mai multi. un copil nou nascut normal, alaptat, poate sa faca kk si de 12 ori pe zi fara sa fie ceva in neregula cu el. si atunci ti-ar trebui 12 pampersi pe zi, nu 6. pe spalarea copilului in spital nu pun prea mare baza... ce fac ei acolo e la vrajeala (daca fac...). as aduce totusi si ulei de corp de acasa! pielea lor este la nastere acoperita de o substanta mult mai buna decat orice crema de corp din lumea asta. insa sunt spalati de ea imediat ce se nasc....... si atunci trebuie sa ai cu ce sa ii ajuti pielea care va incepe foarte repede sa se cojeasca (si pe cap). cam atat ma pot gandi acum. daca se impune sederea in spital mai multe zile, atunci m-as gandi si la lucruri cu care sa il pot spala temeinic. baitza se poate face fara nici o problema si inainte sa cada buricul, cu conditia ca dupa baie sa fie uscat foarte bine si eventual sters cu putin alcool mai slab (se gaseste de 70 de grade).

Mergi la inceput

biberoane nu o sa iau. daca nu vine laptele si e nevoie de completare, cea mai buna metoda ca sa nu fie incurajat copilul sa devina lenes si sa nu mai accepte sanul este sa ii fie dat laptele praf cu seringa. deci daca ai indoieli asupra alaptarii, cel mai bine este sa iti aduci o seringa de vrem 10 ml cu tine. atentie! copiii nu tolereaza cu adevarat bine la inceput laptele praf si se poate sa planga mult si bine dupa hrana asta si sa nu stiti de ce. incercati sa evitati laptele praf la maxim posibil. colostrul este extrem de nutritiv si suficient pana vine laptele. lapte care vine cu atat mai repede cu cat copilul este pus mai mult si mai des la san! mult si des insemnand chiar si o data pe ora. de unde si nevoia de a avea copilul in camera si de a nu merge la acel program stupid de alaptare la 3 ore (interval in care ele indoapa copiii cu lapte praf si glucoza fara sa te informeze macar).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionela.n spune:

Multumesc fetelor

Parca nu as lua biberoane. Sincer, mi-as dori tare mult sa alaptez bebelina la san. Sper sa pot si ea sa vrea

Ce fel de ulei de corp?
trebuie si tampoane igienice si tampoane facute din fata si fese sterile?
- despre ce tampoane de sani e vorba?
- supozitoare cu glicerina? pt ce?

Tre` sa vb cu dr despre trusa de epidurala. Trebuie sa o cumpar eu sau se da de la spital si apoi o platesc?

Scuze daca pun prea multe intrebari, dar vreau sa am ce imi trebuie

--------------------------------------------------
Sunt o cu Raisa Nicoleta de 30+

Minunea noastra

Mergi la inceput

am si eu o intrebare: dintre cabinetele private la care lucreaza, unde e cel mai ieftin sa te vada si sa iti faca si ecografie ? eu am fost o data la medical city si mi-au luat 265 de lei pentru o micutza ecografie.... really now... iar acum am nevoie sa ma programez pentru 32 de saptamani.

Mergi la inceput