Albinute & bondari de mar-apr '07 (142)
Raspunsuri - Pagina 10
madybulancea spune:
neatza....o cafea?
noi ne-am trezit la 7:15, am mancarea in cuptor(pui cu smantana si cartofi) si ne pregatim sa iesim afara k e f cald...eu sunt speriata un pic sau suparata sau nu stiu cum sa spun ca sa nu intelegeti gresit,avem masina asta din noiembrie,un cielo, si are deja 3 accidente,nu stie ce s-a intamplat anul asta,sau ce e cu masina asta,k sotul de cand are carnet de 14 ani nu a avut nici un accident...acum nici daca mi-ar spune ca s-ar repara masina nu as mai vrea sa o vad!
Bianca mersic!
VA PUP SI VA DORESC O ZI FRUMOASA!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
Varsta Razvanel
ralualexandrei spune:
Citat: |
Andra, bine ca e Edy cam ca fie-mea ca intrasem la idei. Asa, deci Thea 102 cm, 20kg si 27 la incaltari |
Gaby 78daaaa Robert mai creste ca nu are decat 13 ani.
Mady Dzeu a fost bun si a vegheat asupra voastra,bine ca nu a fost ceva grav. la Razvi.
Ioana noi batem Moghiorosul,e super bine si curat pe strand acolo.
Cam atat de la mine ca ma asteapta un munte de haine de calcat.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 albumul no2
Vreau sa nu mai fiu diferit!!!!
gaia.nevia spune:
Va masurati?
Teo are 14.5kg, un metru si 26-27 la picior.
Pe radu nu-l putem prinde sa-l masuram dar arata zdravenel si poarta 23 la picior. Cred ca are 12kg daca nu mai bine.
N-am citit mai nimic, ca acu ne-am intors de la mare, va pup pe toate si sper ca sunteti bine!
Kit, am vazut de capusa, mama ei... poti s-o trimiti la analize, sa vezi intai daca era infestata, daca vrei (si mai ai "corpul") ma interesez unde.
radcarmen spune:
Ciao!
Mai rezistati cu caldura asta? Eu moooooor, efectiv curg apele pe mine.
Mady, bine ca e toata lumea bine. Doamne ajuta! cat despre masina, am avut si noi una de ziceai ca-i blestemata, tot mereu se intampla ceva cu ea, inclusiv un mic accident!
Masuratori la Vlad: 14 kile, 1m si 26-27 la picior.
Kitty, nu te dezminti, esti fenomenala. Sanatate!
Va pup pe toate!
ioanaradu spune:
buna!
am scris un mesaj lung si nu apare
pe scurt:
link la belciugatele
mady sanatate sotului.
gabi lasa fata in pace! eu daca as mai face un copil (dar nu mai fac!) ar fi doar ca sa am unul care deschide gura la mancare ca bianca!!! (deh, traume de la sclifositul asta de matei)
cum fu pe la mare? abia astept sa mergem si noi ...
acum am un munte mareeeeee de rufe de calcat. o sa incep prin metoda: una da, una nu!
va pup!
ddana spune:
Buna seara!
...si la noi e un pic mai buna, pentru ca ploua, in sfarsit, se racoreste putin aerul.
As vrea sa va cer parerea intr-o privinta. Si anume, de aproape doua saptamani, am inregistrat un mare succes pe care cu rusine trebuie sa-l raportam doar acum: nu mai avem suzeta la culcare. Pana aici totul frumos. Daar..
Am fost cu D la ortodont, pentru ca de cand au aparut dintisorii lui, sunt indreptati inspre interior. Inclusiv molarii. Doamna doctor zice ca dentitia permanenta va fi la fel, pentru ca asta este forma maxilarului. Si ca tot din cauza asta nu pronunta bine unele sunete(s, sh, ce, j si ar mai fi). Cand le pronunta, o face doar cu limba peste dintii superiori, nu in interiorul gurii, cum ar fi normal. Si doctorita spune ca nu o va face normal atat timp cat dintisorii sunt asa, pentru ca e vorba de un reflex. Si ne-a propus o suzeta ortodontica... Nu am vazut-o, cica blocheaza limba sa nu iasa in exterior si astfel ii formeaza un alt reflex in locul celui defectuos.
Alternativa ar fi sa asteptam dentitia permanenta si sa punem atunci un aparat.
Nu stiu care e varianta mai buna, ma gandesc cat de confuz va fi D dupa ce biata suzeta a fost facuta in toate felurile, acum sa-i ofer alta... ma intreb daca o va accepta, dat fiind ca in timpul acesta de aproape doua saptamani nu a cerut-o niciodata, ma mai gandesc ca va trebui sa o poarte cat mai mult posibil, deci zi - noapte...
Pe de alta parte, un aparat va fi la fel de stanjenitor, chiar daca - sau poate tocmai pentru ca va fi la o varsta mai mare.
Ma gandesc sa merg cu el la un logoped sa vad ce sfaturi primesc.
Se confrunta cineva cu problema asta? Ce ati face voi?
gaia.nevia spune:
Dana, eu as mai merge la un doctor. Si la logoped, clar. Daca se poate rezolva cu exercitiu, mai bine decat suzeta, si mai bine decat aparat...
Pentru mai tarziu, daca va fi cazul de aparat, cred ca ii poti explica lui D necesitatea lui, cat si "micile rautati" la care se poate astepta.
Ar fi cam la fel cu situatia in care un copil poarta ochelari...
Imi pare rau ca va necajiti cu asta, mai incearca totusi sa mai auzi o parere specializata.
BiancaM spune:
DAna, nu e stanjenitor deloc un aparat. DAca te referi la ceilalti, nu e nici un bai, eu am purtat aparat la 22ani. Daca te referi la senzatia din gura, se obisnuieste si cu aia. TRe' sa intrebi un logoped daca o sa-si revina cu vorbitul cand o sa fie mare(in cazul in care optezi pentru aparat). DE suzeta de aia nu am auzit niciodata, plus ca ar trebui sa o poarte si ziua nu? POate daca o sa ami astepti si ii spuneti dupa, ca nu e suzeta e un aparat pentru dinti nu o sa mai fie problema cu suzi.
Mami de Amalia si Andrei
gabi78 spune:
Sa va dau eu o cafea?
De obicei cand o dau eu nu vine nimeni, dar incerc ....
Sambata si duminica am fost la tara, le-am pus copiilor piscinuta in curte si s-au balacit toata ziua. Pe Tudor l-am dus si la rau si ii place tare mult, sper sa intre si la mare in apa.
La noi acum e innorat si bate vantul asa ca trag sperante sa ploua un picut.
Bianca si Ioana ... eu zic despre Bianca mea ca e sumo, grasuta, durdulie si fel de fel pentru ca Tudor a fost mereu un firicel asa ca in comparatie mi se pare ca e imensa.
Stiu ca nu este mare sau cu mult mai mare decat ar trebui, dar asa cum ma uitam la dimensiunile copiilor vostri Tudor este si acum printre cei mai mici, cam ca gemenutii Elianei.
Nu am complexe ca este el asa mic caci este sanatos multumesc lui Dumnezeu pentru asta si plin de energie, dar 1-2 kile daca ar avea si el in plus parca ar fi mai bine.
Acum sa ma vait si eu de caldura. A,mandoi copii sunt plini de bubite de la caldura, Tudor mai mult pe piept si umeri, dar Bianca este pe tot spatele, manutele pana pe la cot si pe piept spre burtica.
Nu ma ingrjorez ca e altceva caci imedoiat cum s-a racit afara le-a trecut si le-au apraut din nou la caldura.
Cu ce sa le dau?
La soare i-am uns cu creme de soare apoi le-am dat cu o mixtura mentolata, pot sa mai incerc ceva?
Dana si la Tudor am scapat foarte greu de suzeta adica la 2 ani si vreo 3 luni asa ca eu nu i-as da din nou sub nici o forma. Aparatul dentar eu cred ca e mai bun si il pui cand copilul e marisor si intelege necesitatea lui. Cu siguranta trebuie ceruta si o alta opinie.
Sa avem o zi racoroasa!
Edit: poze din weekend
ioanaradu spune:
neata!
vin eu la cafea!!
da mon cher, caldura mare. acum in bucuresti este inorat si bate un vant ... fierbinte.
bubite de caldura multe dusuri si eu ii mai puneam in apa ceai de pelin sau de musetel sau de salvie (f bun pt transpiratie, chiar si la adulti). vara asta nu avem probleme deocamdata chiar daca transpira in nestire.
si matei s-a balacit in piscina sambata. a fost f fericit.
sper sa aveti o saptamana racoroasa!