nota la purtare scazuta

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Dodo, andata, cred ca m-ati inteles bine?!

Marius, se discuta despre doua lucruri diferite. creionul aruncat si ridiculizarea fetei in fata altei clase.
cred ca Andata ptr a doua parte vrea sustinere. cred ca judeci mult prea aspru un copil care a gresit si care pana la urma si-a recunoscut gresala.
copila si-a cerut iertare, pana la urma, sa vedem profesoara ce va face ptr ca a ridiculizat-o!

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela42 spune:

scaderea notei la purtare cu 2 puncte este o decizie exagerata pt o fetita cuminte!cred ca profesoarei de engleza cit si dirigintei ii trebuie consiliere psihologica.dar cum profesorii si vecinii nu ii putem alege eu asi cumpara 2 buchete de flori si asi incerca sa-mi sustin fetita (in particular )iar lor le cer scuze dind o explicatie despre cum a ajuns creionul ,,ucigas,,periculos,,fii calma orice decizie iti vor prezenta daca sunt asa limitate sa nu faca altele in continuareiar cu regulamentul....crezi ca vor asculta?cine stie ce le mai trazneste prin cap.oare copii chiar f nazdravani ce nota au la purtare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Marius, esti de acord sa se distruga poate viitorul unui copil pt un creion aruncat?
Cred ca ar trebui sa se pastreze niste proportii intre fapte si consecinte/pedepse. una e sa discuti problemele de disciplina in clasa si alta e sa ridiculizezi un copil. O astfel de situtatie poate distruge iremediabil respectul de sine al unui copil.
Eu inteleg ca tu esti intrasigent si corect pana in varful uunghiilor. Dar dupa cum povesteste andata, eu cred ca se exagereaza. Daca pt un creion aruncat ii scazi nota la purtare si o condamni sa nu poata intra la un liceu bun, desi ea poate d.p.d.v. intelectual, crezi ca fata aia o sa aiba mai mult respect si consideratie pt diriginta si profesoara? Respectul se mai si castiga, nu se impune cu parul, note mici si facut de kko copilul in fata intregii clase (si a unei clase paralele).
eu cred ca din punct de vedere pedagogic si tactic , scaderea notei la purtare este o mare greseala. Se puteau lua alte masuri, se putea discuta altfel. Eu inteleg ca e un copil bun, nu unul cu probleme constante de comportament. Nu crezi ca o poate face sa ii para rau si sa nu mai repete gesturi necugetate niciodata prin alta metoda?
Numai cu parul? Daca pt un creion aruncat se scade nota la purtare, probabil ca pt o injuratura scapata pe holul scolii sau o fum tras in baie ar trebui trimisi toti la scoala de corecti.

Imi cer scuze ca am scris cam mult si m-am ambalat, dar am avut si eu in cativa profesori total aiurea ca pedagogie si relationare cu elevii si as fi preferat sa am un parinte care sa ma sprijine, sa imi ia apararea, nu sa imi zica acasa "lasa, taci si ai dreptate, dar asta e".

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andata spune:

Marius, eu nu am discutat despre faptul ca nu trebuia sanctionata. A gresit, corect, si-a recunoscut vina tarziu, la fel de corect, trebuia pedepsita. Insa cred ca trebuie sa existe o corelare intre gravitatea greselii si sanctiunea impusa. Sa scazi nota la purtare de la 10 la 8 pt un creion e absurd.
Si la serviciu, nu esti dat afara la prima greseala, sunt alte masuri pana se ajunge la cea mai grava.
Eu nu pot accepta ca un om, mai ales un cadru didactic, sa imi faca de ras copilul, mai ales cand isi recunoaste vina din proprie initiativa, chiar si tardiv. Pe de alta parte a fost vorba doar de un incident izolat, nu de o regula de comportament.
Practic, stii ce invata copilul din asta? Ca nu e bine sa recunoasca nimic, chiar si tardiv, ca altfel risca sanctiuni severe.
In fine, nu are rost sa ma cert cu tine, sa ma enervez inainte de a ajunge la scoala. Iti doresc numai bine.

Poze cu noi
blog de mama
Blogul lui Mihaita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aceste pedepse reprezinta limitarile profesorilor.
Aia de engleza, daca avea un pic de creier, ar fi zambit si ar fi luat toata faza cu umor.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Nu stiu care sunt acum regulamentele scolare,ma gandesc ca ar trebui sa existe inainte o mustrare verbala,iar la urmatoarea abatere sa se sanctioneze si pe hartie ... nu mi se pare o abatere foarte grava,nu au fost urmari dramatice in urma aruncarii creionului...chiar trebuie sa stricam viitorul unui copil ???

Andata,poate o discutie intre cele trei ar putea remedia situatia...spunele ca esti de acord cu mustrarea in fata clasei,chiar si a careului ,dar o asa banala greseala poate distruge viitorul copilului...

Voi chiar n-ati facut prostioare in scoala...Marius,nu pot crede ca ai fost un ingeras in scoala sau n-ai scapat nepedepsit

....................................................................................
De vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Marius, esti de acord sa se distruga poate viitorul unui copil pt un creion aruncat?

Bazar umanitar DC

off topic:
si daca copilul din prima banca se intorcea in spate si creionul zburator ii scotea ochiul??? E normal ca un copil sa orbeasca doar pentru un creion aruncat?

si on-topic:
si eu cred ca minus 2 puncte e o pedeapsa exagerata. Incearca totusi sa afli cine a luat aceasta decizie, incearca sa afli exact ce s-a intamplat la ora cu pricina (chiar si de la alti elevi) si vorbeste cu directorul, sa faca o ancheta, sa nu fie pedepsita pe nedrept fata ta, daca nu e cazul.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Andata, dincolo de discutii cu profesoara, cred ca stii ca scaderea notei la purtare trebuie aprobata de consiliul profesoral. Nu stiu cand s-a intamplat "evenimentul", dar va trebui sa se intruneasca acest consiliu. Apoi, daca se decide totusi scaderea notei la purtare, poti depune o contestatie la inspectorat. Cam asta e calea legala. Parerea mea e ca profesoara totusi nu va da acum inapoi, asa ca ii va scadea cel putin un punct. Cam multa intransigenta, totusi, pentru un gest copilaresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Gabi, scenarii se pot face multe. Sunt de acord ca a fost un gest necugetat. Dar a fost o greseala de copil, un gest negandit, nu un lucru premeditat. Nu cred ca fata andatei a luat intentionat la tinta freza profei. si nici nu cred ca era atat de ascutit creionul ala incat sa provoace orbirea chiar in scenariul propus de tine

Bazar umanitar DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am precizat ca nu stiu contextul decat doar dintr-o parte. Am intrebat daca nu cumva mai sunt si alte buline negre neamintite. Probabil cele doua puncte (si nu unul) sunt o posibila consecinta a mai multor probleme stranse in timp si neamintite aici. Posibil. Da sunt de acord cu ideea ca aceste probleme trebuiesc (trebuiau) discutate de atunci.
Probabil un parinte ar TREBUI sa dea mai des pe la scoala, sa dea cate un telefon, sa fie mai echidistant, sa vada de la inceput sursa problemei nu metode de evitare a consecintelor posibile
Off topic: Nu am fost un ingeras in scoala - chiar am fost destul de nazdravan. Insa am platit de fiecare data orice am facut. Asta e.
andata : eu nu ma cert cu nimeni. Sunt de acord cu ideea ca daca acesta a fost contextul o astfel de sanctiune este mult exagerata. De aceea am scris de asemenea ca (si) aceste probleme se discuta in primul rand se evalueaza.
Laura:"Respectul se mai si castiga, nu se impune cu parul, note mici si facut de kko copilul in fata intregii clase (si a unei clase paralele). "
Respectul se construieste de acasa si in timp (si) la scoala. Atunci cand faci ceea ce ulterior mai de voie sau mai ales probabil de nevoie ajungi sa recunosti este un mare semn de lipsa de respect cel putin fata de profesoara din fata ta. Ca ne place sau nu sa o spunem, sau sa o recunoastem, e o alta problema.
Da nu sunt de acord cu distrugerea unui viitor pentru un lucru atat de minor in sine. De aceea trebuie discutat.
Sabina: sunt convins ca un profesor are ceva creier dupa anii de scoala si dupa examenele promovate si nu este obligat sa zambeasca atunci cand cineva se apuca sa arunce cu creioane in ora, sincer nici eu nu vad nimic amuzant - poate nu am nici eu un pic de creier.

In fine - asta e.

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput