Raguseala de 5 saptamani

Raguseala de 5 saptamani | Autor: nico27

Link direct la acest mesaj

In urma cu 6 saptamani fiul meu in varsta de 2 ani a facut o herpangina,in ziua a 7-a a bolii ia aparut din senin raguseala de care nu am scapat pana azi.Racit nu mai este,facem aerosoli cu ser fiziologic dar nici o ameliorare.La orl-ist am fost si a zis sa mai asteptam 3 saptamani si daca nu e mai bine va trebui sa faca o laringoscopie si asta sub anestezie generala.Nu vreau sa ajung atat de departe mai aes ca este alergic la anestezia generala.Intrebarea mea pt voi este daca stiti cazuri de copii care au fost ragusiti pe o perioada asa lunga si ce diagnostic au primit?Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

si noi ne-am chinuit asa cu raguseala vreo 3 saptamani,am scapa cu homeovox si aerosoli cu ser +adrenalina.
Sanatate

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana_Alx spune:

eu ca adult ma confrunt cu o raguseala de cateva luni
Nico27 scuza-ma probabil ca voi fi un pic offtopic
Ma intereseaza ce zice Anca,de adrenalina: daca ati scapat cu adrenalina inseamana ca era de tip alergic raguseala?
eu am antecedente cu raguseala de mic copil -cand si cand raguseam,dar nu mai mult de cateva zile-ei bine acum ma tine de luni bune ,si in urma laringoscopiei a rezultat ca am noduli pe corzile vocale,care uneori se pot resorbi alteori nu -ceea ce conduce la operatie
dar ma intereseaza chestia cu adrenalina ca nici un medic nu mi-a zis de treaba asta pana acum
mai citisem si de tratament cu insulina ceva in genul asta,dar tot asa nimeni deocamdata nu mi-a recomnadat
deci Anca te rog daca imi poti spune medicul la voi a zis ceva de alergie?
a.nico27,ca uite scrind imi vin ideeile
mie medicii care m-au consultat mi-au recomandat o radiografie gastrica ,de unde a rezultat ca am reflux esofagian ,adica acidul gastric urca in sus si mai arde ce mai intalneste in cale zone mai sensibile....deci cica eu deaia ragusesc...drept urmare am facut o perioada de vreo 2 luni tratament pt reflux gastric,dar raguseala nu a trecut...s-a mai ameliorat ce e drept,insa a venit si anotimpul clad,eu cred ca si iarna mi-a favorizat raguseala asta
in fine....ideea e ca poate sa aiba si un reflux - e suf cateva picaturi de acid sa ajunga in gat zilnic ca sa mentina acolo iritata zona
sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Ana la noi nu a spus nimic de alergie ,mi-a spus ca adrenalina are rol bronhodilatator si elibereaza caile respiratorii.

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

BAZAR UNIC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nico27 spune:

Va multumesc pt raspunsuri!Noi am fost azi iar pe capul pediatrei dar la fel in afara de ser fiziologic pt inhalatii nu am primit nimic.M-am mai linistit putin Ancadragoman daca zici ca fiul tau a scapat de ea.Ana-Alx da din ce am citit si eu pe net refluxul ar pute fi una din multe alte cauze dar eu sper sa scapam de ea cat mai curand sa nu ajungem la anestezie generala pt laringoscopie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

Buna Nico!Baietelul meu de 1 an si 10 luni are aceeasi problema.Raguseala de 2 saptamani si ,la fel,dr.mi-a spus ca daca nu trece ,va trebui sa facem laringoscopie sub anestezie generala.:(Problema e,ca,lui i-a aparut sub tratamentul cu aerosoli(pentru bronsiolita),asa ca,noi am oprit aerosolii si continuam cu sirop de muguri de pin+tantum verde +zyrtec(nu-mi dau seama cu ce ajuta Zyrtec-ul la raguseala,dar,2 medici mi-au recomndat acelasi lucru).Sanatate multa!

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui sursula

Buna Nico!Baietelul meu de 1 an si 10 luni are aceeasi problema.Raguseala de 2 saptamani si ,la fel,dr.mi-a spus ca daca nu trece ,va trebui sa facem laringoscopie sub anestezie generala.:(Problema e,ca,lui i-a aparut sub tratamentul cu aerosoli(pentru bronsiolita),asa ca,noi am oprit aerosolii si continuam cu sirop de muguri de pin+tantum verde +zyrtec(nu-mi dau seama cu ce ajuta Zyrtec-ul la raguseala,dar,2 medici mi-au recomndat acelasi lucru).Sanatate multa!

Zyrtec este un medicament antialergic.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:

ALLINTA-stiu ce e Zyrtec-ul,dar nu stiu cu ce poate ajuta la raguseala.Exista raguseala pe fond alergic?

Mergi la inceput

Da poate exista raguseala pe fond alergic dar noua aici nu ne-a dat nimic in afara de ser fiziologic.Dr spune ca e de la acel virus care a provocat herpangina,am intrat in sapt 6 de cand e ragusit iar eu sunt din ce in ce mai nelinistita.Pe net daca dau o cautare pe google cauze ale raguselii cronice ma sperii.Kevin nu mai are nici secretii deci ce poate fi,nu stiu.Sursula daca la voi a ramas de la bronsiolita inseamna ca inca mai sunt secretii si in curand o sa scapati de ea.Voi mai astepta putin asa cum a zis pediatra si daca nu voi cauta un alt medic orl-ist.Vreau o a doua parere dar sper sa scape.Multa sanatate va doresc si va multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Mai am o inreare pt cei care ati dat homeovox copiilor,vad ca se gaseste si aici dar sub forma de tablete,le-as cumpara poate ajuta la ceva.Cum sunt la gust?Le-ar lua un copil de 2 ani cu placere?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Citat:
citat din mesajul lui sursula

ALLINTA-stiu ce e Zyrtec-ul,dar nu stiu cu ce poate ajuta la raguseala.Exista raguseala pe fond alergic?

Da, exista raguseala si pe fond alergic, care daca nu este tratata corect se poate transforma in astm.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput