Tensiuni in lume (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

intre ce tari se poarta razboiu' asta despre care vorbiti ? ca nu esti prima care spune: la razboi ca la razboi

raman oricum la parerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui beren

In aceste 4 pagini, toti participantii (cu o singura exceptie), au discutat despre:

- informatii detaliate (cu citate si link-uri) legate de asaltul IDF impotriva flotilei;
- opinii ale protestatarilor europeni participanti la actiune;
- moralitatea folosirii de scuturi umane impotriva armatei;
- situatia dificila a populatiei civile din Gaza, in contextul actiunii discutate;
- responsabilitatea partilor implicate pentru conflictul din Gaza in general;
- stiri proaspete despre legaturile celor de pe vasul turcesc cu retelele teroriste;
- interpretarea evenimentului discutat ca declaratie politica versus actiune umanitara.

Cu exceptia mentionata, nici un user nu a facut urmatoarele:

- nu au discutat 'la misto' (e.g. "scrieti cu totii off-topic", impotriva oricarei evidente);
- nu au incercat sa deturneze discutia spre scandal si conflict intre useri;
- nu au victimizat alt user, in incercarea de a polariza atitudinile membrilor DC.

Eu cred ca cei care au discutat pe 4 pagini, demonstrand perfect ce inseamna sa analizezi/comentezi un subiect care te intereseaza, nu vor da curs invitatiilor de a deturna discutia spre conflicte cu alti useri.

Amatorilor de asa ceva le amintesc ca pot deschide subiecte separate, preferabil la ZZ.

Edit:

Inca o data, conchita: te rog sa incetezi sa fii exceptia si sa respecti regulile de baza pe care le avem.

minti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

apropo de asaltul asupra vasului, unii soldati s-au comportat ca niste ucigasi nu ca niste soldati:
cei noua activistii au fost impuscati cu treizeci de gloante. cinci in cap! si de aproape.

Ibrahim Bilgen, 60 ani, impuscat de patru ori, in tampla, piept, sold si spate. Fulkan Dogan, 19 ani, impuscat de cinci ori, in fata, in cap din spate, in picior si in spate. cinci din cei ucisi au fost impuscati in cap din spate, sau in spate. executie curata!

unu' din soldati pe care ar face bine sa-l investigheze medical in loc sa-l laude, se lauda ca el a impuscat sase dintre ei. halal soldat! ei zic ca e erou. io zic ca e criminal.

ce se aude de Rachel Corrie?

hei, Adela, este erou pentru cei care cred ca victimele au meritat-o. este criminal pentru restul lumii cu standardele inca la locul lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

http://www.hotnews.ro/stiri-international-7375056-soldatul-israelian-care-impuscat-sase-pasageri-din-convoiul-indrepta-spre-gaza-putea-decorat.htm

Banuiesc ca la acest articol se face referire. Inainte de a exclama: vai, ce nesimtiti sunt israelienii, va propun sa reflectam putin.
Da, ii consider cinici daca il medaliaza. Dar nu mai cinici ca si Hamas ce poarta pe strazi portrete ale sinucigasilor in atentatele cu bombe si ii proclama eroi, promovand direct o lume in care a te arunca in aer alaturi de cateva zeci de israelieni reprezinta paradisul. Ala cu 72 de virgine.
Cred ca mesajul Israelului e ceva de genul: procedam cum credem de cuviinta, noi traim aici intr-o lume instabila, nu voi.
De fapt, cred ca ati citit deja articole in care familiile celor ucisi recunosc ca intentia acestora era sa ajunga martiri. Stiau la ce se inhama de cand au plecat. De aici incolo, comentariile sunt de prisos. Apropo, au murit 9 oameni. Nu 19 cum se vehicula initial. Sau 100 cum ar fi dorit hamasii.

Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adela99

intre ce tari se poarta razboiu' asta despre care vorbiti ?

Intre Israel si o parte din tarile arabe, tari care in razboiul dintre armate au pierdut..glorios si care considera ca singurul mod de a ´´rade Israelul de pe fata pamantului´´ este usa din dos, aka terorismul produs cu ajutorul amaratilor cu creiere spalate care se detoneaza in supermarketuri !!!

Este un razboi in care nu stii cand si cum va lovi inamicul,lucru care te forteaza pe tine ca stat la masuri suplimentare pentru a-ti proteja cetatenii.
Un razboi in care inamicul se folseste de proprii oameni doar pentru bucuria de a mai vedea cateva capete evreiesti la pamant.

Este suficient, Adela?

Cand vei merge in Israel si vei auzi o vajietura cu semnatura hamas pe la urechi poate atunci vei intelege.

No offence, ma mir ca te intrebi asta. Poate totusi un topic de istorie a Palestinei ar fi foarte util.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mona40

Rachel s-a conformat...cu pasnicie...
Iar soldatii, au datoria sa execute ordinul..ce voiai sa se comporte precum cocsinelii, sa le de-a un glont si jumatae?
In razboi, e ca in razboi.
Ce sinucigasii care sar in aer prin mol-uri, cu bombe confectionate din exploziv + suruburi si alte parti metalice schilodesc cu trandafiri...no baby...schilodesc din toata inima...

Mona

zuza

si acum se vor dubla atentatele ca doar nu crezi ca aia sint prosti sau au ceva de pierdut si te mai vad pe tine cum mergi cu busul sau la mall. ca la razboi e ca la razboi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

Este suficient, Adela?

nu!
pentru ca io vorbesc despre activisti impuscati mortal in cap. din spate. despre activisti care vor si incearca sa anuleze blocada. despre Israel care nu vrea ca palestinienii s-o duca mai binishor sub Hamas. ca doar Hamas ii cauza blocadei, nu?

Citat:
citat din mesajul lui ladyJ

No offence, ma mir ca te intrebi asta. Poate totusi un topic de istorie a Palestinei ar fi foarte util.

ei, si io ma mir ca tu crezi c-as avea nevoie de lectii de istorie :)

topicu' ar fi foarte probabil util. cel putin pentru cei care si-ar asuma misiunea de a scrie despre istoria Palestinei. si vad ca sunt cativa doritori.
io am insa o dilema: de ce vor ei sa scrie pe un topic special? in primul rand pentru ca probabil vor sa lumineze pe unii ca mine, nu?
si in al doilea pentru a fi ontopic :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona40 spune:

[/quote]

si te mai vad pe tine cum mergi cu busul sau la mall. ca la razboi e ca la razboi
[/quote]

Guestus, am sa am grija sa nu ajung la condoleantele tale...
Nu trebuie sa "ma vezi tu pe mine"...cred ca ai fost cam dur in exprimare...asta este atac la persoana...dar pacat de plangere
Tie nu-ti pasa. Tu esti tare pe forum.
Eu incetez sa mai intru aici ca am sa gasesc un "fan club moartea monei"
Adios....

PS.
si daca voua va place cum arata urmatoarea candidata la UE Turcia care devine din ce in ce mai fanatica)...good luck...aveti sanse ca si copiilor vostri sa le fie teama sa mearga prin moluri..
eu va urez toate cele bune....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Adela,tu nu vrei sa intelegi ca da,ai nevoie de lectii de istorie ,istoria lor.Si tu nu intelegi ca asa-i la razboi!Adica,cind bravii soldati,eroii Israelului, impusca civili privindu-i in ochi,copii de mina parintilor (privindu-i pe parinti in ochi )cind impusca in scolile U.N,cind folosesc fosfor alb,cind bombardeaza scolile,spitalele,statiile de autobus pline de studenti,cind...cind ii executa efectiv ...ei,atunci e la razboi.Ce sa-i faci daca asa e la razboi,asta e!Ce nu intelegi??Sau e posibil ca Hamas sa-i fi folosit drept scuturi umane.Din doua una!Razbelul si scuturile umane puse peste tot in calea tancurilor,avioanelor,vaselor de lupta Israeliene.
Insa cind nenorocitii aia se detoneaza in mall-uri,bus-uri...ei,atunci vorbim de terorism.Tu ce nu intelegi,ca eu am inteles tot,vrei sa-ti explic mai in amanunt sau rugam pe cineva din persoanele mult mai informate decit noi ,de la subiect?
Fiindca esti asa de rupta de realitate,precum mine ,si nu pricepi nimic

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Guestus,miscare gresita.Acum sa te vad cum scoti camasa pt. atacul comis.
Ce sa-ti fac daca nu stii de cine sa te iei.zii de hannen,ca nici nu se supara,nici nu baga nimeni in seama si oricum o merita

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput