Tensiuni in lume (2)
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denizel mai am de spus ca la un minut dupa miezul noptii dintre 14 si 15 mai 1948 (nasterea statului Israel), au navalit in Israel armate arabe + voluntari musulmani inarmati si au inceput macelul. Ei au inceput-o, e stiut de toata lumea. |
Privind post 14 mai 1948 da.
Privind mai in urma, NU.
In secolul XIX, in toata palestina, inclusiv ceea ce astazi reprezinta statul israel, locuiau numai cateva sute de evrei! Populatia era 99% araba. Dupa "pasopt" au inceput incet incet, "indrumati" de guvernele europene dornice sa-i vada plecati, sa navaleasca peste arabi imigrantii evrei. La inceputul secolului XX deja procentul arabilor scazuse la 95%. Odata cu prabusirea imperiului otoman si trecerea palestinei sub mandat britanic valurile de evrei imigranti s-au ingrosat.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui speed
iar aici am eu o obiectie. cred ca e usor din fotoliile noastre sa spunem ca e simplu si ca trebuie sa te supui regulilor.pai regulile astea is problema. uite aici o lista cu ce se poate trimite si ce nu. si mai ales s-a decis cite calorii are voie sa consume un cetatean din Gaza...in plus dupa estimarile UN doar o treime din ajutoare sunt lasate sa ajunga in Gaza. iti inchipui cum ar fi sa vina cineva sa ne spuna sa renuntam la 3 sferturi din portia de mincare a copiilor nostri sau a noastra ?? sau ca nu avem voie sa ne reconstruim casa distrusa si ca trebuie sa traim ca animalele pe unde apucam...si asta nu de azi de ieri ci de ani de zile...o generatie intreaga e aproape distrusa din orice punct de vedere...initial am chiar zimbit citind "lista" fiindca primul lucru care mi-a trecut prin fatza ochilor a fost o adunare de rabini sfatosi aplecati asupra Talmudului...doar ca de data asta e vorba de viata si de moartea palestinienilor...teoretic zic si eu ca in situatie de razboi, cind stai cu frica ca se strecoara arme impreuna cu caietele scolare nu ai timp de dragalasenii si discutii, ai de trimis alimente -trimiti si atita tot nu stam noi sa desfacem toate pachetelele...dar daca ei au timp sa desfaca pachetele ca sa fie siguri ca e coriandru si nu scortisoara (??), ca e ton si nu gem etc atunci chiar iti vine sa zici what the hell?? eu nu am legaturi de singe ori de alta culoare cu nici o parte, ii respect si admir enorm pe evrei , urasc terorismul din partea oricui ar veni dar sincer sunt oripilata de tratamentul pe care il aplica palestinienilor...:( fostii abuzati au devenit abuzatori...:( AB-AC , multe plecaciuni...eu nu am nici o indoiala asupra intentiei flotilei, e clar ca s-a vrut o declaratie politica, doar era umplut de marfa de pe lista interzisa... |
Ingrozitor, mor oamenii de foame in Gaza, au ratie per persoana?
N-am stiut, ii compatimesc sincer.
http://www.bivouac-id.com/2009/12/06/attention-photos-insoutenables-gaza-affamee
Si mai rau, nu pot iesi din case sa protesteze, sinistru:
http://www.bivouac-id.com/2009/10/31/photos-gaza-le-djihad-islamique-show
Gata, mi-am schimbat parerea despre Gaza.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
![](images/user_woman.png)
iarina spune:
Ingrid nu reusesc sa deschid link-urile puse de tine, dar din cate mi-am dat seama, pretind a demonstra ca nu se traieste mizer in Gaza. Eu nu cred asta...n-ar trebui sa cadem in extreme. Sunt convinsa ca traiesc in conditii mizere si primii pe care ii condamn sunt proprii conducatori. Apoi urmeaza vina altora.
Una peste alta am citit zilele astea diferite formuri si m-am oripilat de-a dreptul de extremele in care cad unii si afirmatiile aberante care se fac. Cei care tin cu tabara palestiniana, sustin ca n-a existat Holocaust..a fost o exagerare dom'le...mda..sunt convinsa ca de fapt la Buchenwald se dusesera in concediu cu demipensiune pe cheltuiala statutului german
; cei care tin cu tabara israeliana, afirma ca in Gaza chiar se traieste bine...ei nu zau?
denizel spune:
citat din mesajul lui capcaunul Privind post 14 mai 1948 da. Privind mai in urma, NU. In secolul XIX, in toata palestina, inclusiv ceea ce astazi reprezinta statul israel, locuiau numai cateva sute de evrei! Populatia era 99% araba. Dupa "pasopt" au inceput incet incet, "indrumati" de guvernele europene dornice sa-i vada plecati, sa navaleasca peste arabi imigrantii evrei. La inceputul secolului XX deja procentul arabilor scazuse la 95%. Odata cu prabusirea imperiului otoman si trecerea palestinei sub mandat britanic valurile de evrei imigranti s-au ingrosat. |
Capcaunule, eu nu stiu asa :).
Eu stiu ca inca de la mijlocul sec. XVIII, cu mult inainte de aparitia sionismului modern, evreii reperezentau majoritatea neta a Ierusalimului, de ex.
La inceputul sec. XX, tot inainte de inceputul imigratiilor, Ierusalimul, sub guvernare otomana!, avea 55 de mii de locuitorri, din care vreo 35 de mii erau evrei.
In toamna lui '47, traiu in Ierusalim vreo suta de mii de evrei si vreo 65 de mii de neevrei (musulmani, arabi crestini, englezi, greci etc).
Si, pana la urma, ideea de baza ramane (pentru mine) ca evreii sunt dispusi sa imparta teritoriul lor cu arabii (cum se face in Israel in mom. asta), iar arabii nu.
Mai, in Ierusalim, in cateva ore de la infiintarea statului Israel, arabii au iesit in strada strigand "sa-i macelarim pe evrei" :O. Iar desteptii aia de britanici erau de partea arabilor si le-au facut evreilor niste magarii mari cat casa pana s-au carat de-acolo.
Nu o sa inteleg niciodata cum de fericirea unor oameni poate depinde de a cui e bucata de pamant pe care traiesc si de ce sunt gata sa moara pentru o bucata de pamant, pentru niste bolovani, vorba Iarinei
![](bang.gif)
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul"
![](icon_smile.gif)
iarina spune:
denizel si eu tot asa stiam, ca la ierusalim cel putin, proportia de evrei era destul de mare..o sa ma apuc de googalit sa verific "cestiunea". Insa sa stii ca de cand e lumea si pamantul, natiunile s-au luptat pentru pamant, fie el bucati mai mari sau mai mici.
In ceea ce priveste britanicii, eu am taaare multe cu ei, inclusiv problema Pakistan - India.
Am citit ca tot ei aka englezii, prin anii '39- '40 au limitat patrunderea in Palestina a evreilor care fugeau din Europa din calea nazismului. Informatia asta mai trebuie insa verificata.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
citat din mesajul lui denizel Eu stiu ca inca de la mijlocul sec. XVIII, cu mult inainte de aparitia sionismului modern, evreii reperezentau majoritatea neta a Ierusalimului, de ex. La inceputul sec. XX, tot inainte de inceputul imigratiilor, Ierusalimul, sub guvernare otomana!, avea 55 de mii de locuitorri, din care vreo 35 de mii erau evrei. |
Cateva sute de ani, pana la inceputul migratiei evreiesti spre sfarsitul secolului XX, populatia ierusalimului nu a depasit cateva mii de locuitori. Din care majoritatea erau arabi si crestini. Evreii, cateva sute doar. Prin 1700 are loc singura imigratie evreiasca consistenta din toata perioada asta, sub Judah he-Hasid. Cei vreo 1000 de evrei sositi din toata europa au sufocat comunitatea evreiasca locala. Minoritatea evreiasca s-a inglodat repede pana peste cap in datorii si s-a cam imprastiat. Abia dupa pasopt, cum spuneam, s-a revigorat imigratia.
ladyJ spune:
citat din mesajul lui beren LadyJ, ideea cu responsabilitatea este ca fortele specializate sunt judecate la alt standard (chiar si atunci cand se confrunta cu sinucigasi). In cazul de fata, sunt criticati chiar de militari israelieni, care spun ca existau alte optiuni pentru a lua controlul flotilei, dar planificarea actiunii a fost defectuoasa. |
Beren, tu ai dreptate. De la fortele speciale se asteapta solutii clare si oarecum inofensive, pentru ca se mizeaza pe diferenta de putere.Asta in general.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ingrid_sp_S/Ingrid_sp_S.jpg)
Ingrid S spune:
Am modificat, de la mine se vad linkurile. Sunt minciuni cele cu ratia, asta-i tot. Si propaganda exista de ambele parti, sunt sigura, deci e mai bine sa ne bazam pe ceea ce vedem cu ochii nostri.
Ingrid S si Diana
www.dropshots.com/Ingrid28_photo" target="_blank"> FILME 1
www.dropshots.com/Ingrid28photo" target="_blank"> FILME 2
www.dropshots.com/Ingrid28photo1" target="_blank"> FILME 3
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
denizel spune:
Uf, tot ma chinui sa inchid si nu mai inchid odata .
daaaa, Iarina, stiu si eu ceva despre o restrictie de imigrare impusa de englezi, care insa era valabila dupa razboi. Supravietuitori evrei erau prin lagare din Cipru si tot sperau ca li se va permite sa vina in sigura tara pe care o considerau acasa...
Daca tu gasesti ceva despre aceasta restrictie dinainte de sfarsitul razboiului, te rog sa-mi spui si mie :).
Cat despre lupta pt. pamant, nu te pui nene cu dragostea de neam si tara .
Capcaunule, avem surse diferite, clar :)).
Mai, chestia e ca evreii nu au intrerupt sa locuiasa in Ierusalim de mii de ani. Au avut o singura intrerupere, in 1099, cand au fost toti masacrati sau expluzati de cruciati.
De fapt, aia e tara lor, na, ce sa faca? Dupa ce s-a atins apogeul umilintelor, cruzimilor si a setei de sange evreiesc in anii '30 si '40, au avut si ei nevoie de un loc care sa fie numit tara lor, un loc unde sa nu mai fie dezbracati in public pt, a li se batjocori una-alta, sau ucisi pur si simplu, un loc unde sa se simta in siguranta.
Tu crezi ca le-a fost moale supravietuitorilor din Europa, niste europeni pana la urma, cand s-au stabilit in Orient? Cu siguranta ca nu.
Pai, profesori de la catedrele universitatilor europene locuiau in baraci de la marginea oraselor :). Dar venisera pentru ca Europa le-a aratat clar ca nu ii vrea, indiferent cat de mult contribuisera si ei la progresul Europei.
Pentru parinti, de dragul copiilor
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
iarina spune:
O fi adevarat, n-o fi...
http://www.evz.ro/detalii/stiri/trei-dintre-activistii-turci-ucisi-sunt-suspectati-de-terorism-897238.html