Fetele IB

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

A, inca n-am ajuns acasa, am precizat ca sunt in spital si astept externarea O sa ajung probabil in dupa-amiaza asta acasa, dar nu cred ca o sa mai am vreme sa intru pe aici pt feedback...Mai vedem. Imbratisari tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Ileana, felicitari, sa fie sanatoasa micuta Marta si sa va bucure sufletele .

te inteleg vizavi de spitale, desi n-am prea avut neplacerea. giulestiul e ultima experienta (neplacuta). eu am zis intr-un post mai demult ca se descurajeaza foarte mult alaptatul si apropierea de copil, de parca le-ar pune cineva sa dea ceva de la ele. la prima nastere nu mi s-au parut asa, nici eu nu aveam experienta alaptarii, nu stiam care e normalitatea, nu s-a deranjat nimeni sa ma bage in seama sa-mi arate sau sa-mi dea un sfat despre alaptare(ce bine!!!), asa ca doar am facut ce am simtit, adica pus copilul la san si atat. noroc ca el a venit pe lume cu lectia stiuta si m-a invatat si pe mine.
de data asta insa, lucrurile au fost mult schimbate, ne "aratau" cum sa alaptam si invariabil replica era: "pai n-are ce sa suga, de-aia nu trage" "tu nu vezi ca n-ai lapte, ce chinui copilul?" si altele de genul asta. si cu ochii mei am vazut cum le dadeau copiilor lapte praf, deci nu doar glucoza. culmea, cu 5-10 minute inainte de masa! .
si culmea culmilor, intr-o zi o fata, al carei baietel era mai mult adormit (de la atata LP) a cerut pompa electrica, sa stimuleze lactatia si sa-i lase laptic pt cand i-o fi foame. si replica desteptelor alora a fost: "of, mai lasati pompa aia, ca o s-o stricati!" . pai s-o puna in vitrina atunci si macar stii o chestie. si numai eu de cate ori am auzit zicandu-i-se: "nu ai lapte!",m incat biata ajunsese sa creada asa ceva.

si am vazut si mamici plangand efectiv si implorand ajutor sa puna copilul la san, tratate cu dosul si cu replici descurajante, de genul celor de mai sus, sau, si mai grav, cu bruscarea micutului (in intentia, chipurile, de a posta corect copilul la san). bineinteles ca acesta incepea sa planga - nu-i mai trebuia niciun san, iar asistenta respectiva exclama victorioasa: "ti-am zis eu ca n-ai lapte, de-aia plange, ca n-are ce sa suga".

s-au oferit sa ma ajute si pe mine acum, am refuzat politicos, chiar daca damian a fost putin mai lenes in privinta asta decat fratele lui. in orice caz, au insistat sa-mi spuna ca al meu plange cel mai tare din salon - de foame, desigur! - deci clar ca nu suge nimic. de altfel, "cu tzatele astea vrei tu sa alaptezi? nu vezi ca-s moi, nici nu te hidratezi bine".
culmea e ca damian plange foarte incet, nu are tignal puternic, eu cat am stat in spital si inca vreo 3 zile nu l-am auzit deloc plangand (doar la nastere), ma si speriasem un pic. probabil era strategia ca nu le-am indesat bani prin buzunare, motiv pt care trebuia sa cotizez sa se imbuneze sa-i dea copilului lapte praf sa nu sufere de foame.

scuze ca m-am intins pe tema asta. dar am fost foarte dezamagita de atitudinea asistentelor (de doctorita de la neonato nu mai zic, desi as avea multe de povestit). si da, acum 3 ani cand l-am nascut pe david m-au deranjat cu totul alte lucruri, partea cu alaptatul nici n-am bagat-o atunci de seama.

multumesc de urarile la adresa lui David, e cam suparat azi, un pic nervos, desi mi-am dat silinta sa-i intru in gratii. poate o sa reuseasca mai mult taica-su cand o veni acasa.

uf, dau mai greu pe aici in ultima vreme, si cand intru, ma iau cu altele.
incerc sa revin, si-a dat damian cu o jucarie in cap si e jale mare .

edit: scuze de mesajul asta dezlanat, l-am recitit si ma iau cu mainile de cap...

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

GABRIELA - la multi ani pentru DAVID !!!!
Sa va creasca mare si sanatos, sa va bucurati de el !

ILEANA - hehe, ce amuzant cu numele...Mie mi se parea frumos sa aveti in casa Cosma si Damian, apoi Marta si Maria
Sa va traiasca micuta Marta, sa fie somnoroasa si mancacioasa
Poate mai reusesti sa intri cat sa ne spi cum sunteti, chiar dac nu citesti nimica din urma

DIANA- am vazut pozele cu Alex fara ghips

MARTINA- cum esti, nu ai mai scris demult...

Noi suntem super incantati de casa...
Avem caine si doua pisici( sunt ale proprietarului) Luca e indragostit de ele...Copilul sta toata ziua in curte, nu am treaba cu el...
Casa e la capatul unui sat, asa caiese si cu bicicleta singur pe drum, merge pana la tomberonul de gunoi, fara probleme, traficul e aproape inexistent...La o casa alaturata mai locuiesc doi baieti, asa ca are si prieteni...
Inca nu l'am inscris la camin...nu stiu daca il mai dau anul acesta...
Speram sa na luam casa noastra anul acesta, si nu as vrea sa il inscriu si aici la un camin, si apoi sa il mut...
Aici e inca vara...mergem la plaja si profitam de vremea excelenta

Va imbratisez pe toate,

MYRIA - voi v'ati facut o vacanta plina de plimbari, vad...

OTI - cum sunteti?

Pe cine am uitat?

P.S. cine are timp suficient cat sa schimbe capitolul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myria spune:

Ileana, wow, felicitari! Ma bucur pt. voi! Iar numele e super :)

Din ce aud la voi legat de spital ma ingrozesc. Sa va zic ca in Sibiu aduce copilul la mai putin de jumate de ora la san, ca ramane langa mama in permanenta (unele chiar se oftica pt. ca se simt slabite sa aiba grija si de copil, eu am fost super multumita) alaptezi cand vrei, cat vrei, vine doar o asistenta sa se asigure ca ai lapte etc. Mai scapa cate o completare daca ceri sau nu esti pe faza, la mine nu a fost cazul. Asa a fost cu toti 3. La lampa ii pune pe toti care au icter ceva mai pronuntat, nu stiu prea bine care-i faza, eu la Ecaterina am cautat-o noaptea pe dr. sa o puna ca sa pot pleca a doua zi acasa, dupa ce au ras de mine si m-a refuzat.. au pus-o :D

Ileana sunt si eu de acord cu o chestie din spital, din ce ai povestit "de ce sa intepe copilul degeaba?!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns whiteflower spune:

Ileana, felicitari! Sa fiti sanatoase amandoua! M-am tot gandit zilele astea la tine, da' n-aveam pe cine sa intreb! Si mie imi place numele!

Gabriela, la multi ani cu sanatate lui David!

Diana, recuperare grabnica lui Alex! Si putere tie!

Irinuca, sa va fie bine in noua casuta! Vreau si eu la tara

ML, mai da un semn! Cate zile cu ceata au fost in august ?!

Maria, succes gradinarilor! Pupici, Ecaterinei! Incerc sa ma mobilizez cu ce am promis !

Noi suntem pe baricade: muci, tuse de 2 luni la Flavia (cu radiografie pulmonara ok - adica, virala toata treaba; astept, totusi si rezultatul unui exsudat nazal), cu Ilinca am "reusit" sa ajungem la bronsiolita. Asta in conditiile in care de 3 saptamani facem de 2 ori/sapt drumuri la Cta la pediatru, pediatru al carei stetoscop nu e bun si nu a auzit nimic la toate aceste consultatii...

Am schimbat-o. Pediatra. Si asa, ajunsesem sa fiu catalogata drept "mama anxioasa" pt ca Ilinca e putin mai grasuta... Voia sa-mi dea trimitere la neurologie pt ca la 3 luni, n-a vrut, dom'le sa se ridice in fundulet, trasa fiind de manute, decat din a 3-a incercare... Si ar mai fi si altele, dar ma duc la somn (ma simt tare slabita dupa toate experientele de vara asta, capac le-a pus o viroza care m-a atins si pe mine).

Toate bune tuturor!

, mamica Flaviei si a Ilincai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Aurelia, sanatate multa!

Se pare ca numai eu am avut experienta pozitiva privind alaptatul in spital chiar am fost ajutata, stimulat alaptatul... nici nu era lapte praf, era o singura cutie care apartinea unei mamici de prematuri, in rest toata lumea alapta iar piticii primeau glucoza in cazul in care plangeau dupa perioada de alaptat (a primit si Alex o data, dupa ce l-am tinut 10 minute la alaptat a "tras" o seringa si jumatate de glucoza deci e clar cat mancase de la mine ).

Poftiti si vedeti copil cuminte la terapie

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns whiteflower spune:

pupici cretulinului cumintel !

, mamica Flaviei si a Ilincai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Super tare: soferul nu se considera vinovat cu nimic! Acum cautam avocat...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myria spune:

wow.. dar cum a fost mai exact? el a condus cu viteza, si prea aproape de usa magazinului? ca eu asa am inteles..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns triosdm spune:

Bun venit Marta.
In Romania se uita un lucru ffff important.....bebelusiul este al mamei,nu al spitalului.Si pentru ca nu se rascoala mai multe mamici,nu se schimba nimic.Marea majoritate umplu buzunarele medicilor/asistentelor in loc sa ceara respectarea dreptului de a decide in dreptul virtii copilasului....COPILUL ESTE RESPONSABILITATEA PARINTELUI
Schimbarile se produc cu rabdare,perseverenta si muuuuulta hotarare,cerand raspicat si de neclintit drepturile cuvenite.

Gabriela am vrut sa iti scriu per 2 sa ii spun LA MULTI ani lui David,insa m-am zapacit.
Sa fie vesel,fericit,sanatos si sa va bucure zilele,alaturi de fratiorul lui.

Succes cu recuperarea,draga Alex.
Multumesc ca te-ai gandit si la noi Diana;David a depasit faza de nevoie atat de accentuata de kinetoterapie.Eu cunosc acel centru si noi putem obtine bilete gratuite,insa nu imi doresc sa o duc pe Sarah intr-un loc unde sunt atat de multi copii cu diverse dizabilitati si sa o fac sa stea cuminte si sa astepte ca fratiorul sa faca procedurile.Ar fi varianta implicarii ei in activitati,insa nu poti sa stii sigur ca va merge si chiar nu vreau sa se simta constransa in vreun fel.
Oricum de luni ne intoarcem la gradinita(deocamdata doar Sarah);cu David mai merg la niste controale,trebuie sa ii gasesc loc la o gradinita de masa unde sa mearga vreo 2-3 zile pe saptamana,apoi sa mai gasesc si o gradinita speciala buna,dupa criteriile mele....ne asteapta o toamna fffff plina

La Sibiu nu am mai ajuns;am fost 4 zile la Fagaras....cald,placut si linistit.Cel mai mult le-a placut la parau;sunetul acela deosebit pe care-l face apa in alunecarea ei peste pietre,totul oe fond de ciripit de pasarele si zbor dansat de randunele cantatoare....a fost minunat.

Sanatate bolnavioarelor;sa faceti rost de catina si sa o amestecati cu miere....o sa va fie de maaaare folos.
Si mie mi-a fost tare rau saptamana trecuta,abia aveam putere sa ma ridic din pat(cred ca mi-a venit scadenta la eforturi).darm-am ridicat si m-am indopat cu portocale,catina si miere si sunt ca moua

Irinuca lasa baiatul sa se bucure de libertate,are vreme de camin din primavara.....cred ca viata de acum este cea mai buna scoala/educatie pentru el.

Diana fa-l tu pe sofetr sa se simta vinovat.Vrei sa vorbesc pentru un avocat sau apelezi la Gabriela.
Omul trebuie sa plateasca muuuulte cheltuieli,inclusiv libertatea si zbenguiala rapite lui Alex.Nu va lasati,este cazul sa invete cum se comduce....cu respect fata de ceilalti;tiar daca nu poate sa ramana pieton

David face muuuuulte vocalize,inca mai tipa,dar mai poatre fi strunit;ii place tare mult cand il imit.
Sarah se bucura enorm ca incepe gradinita,abia asteaprta sa isi revada prietenii.Este foarte calda si mamoasa cu David,dar in acelasi timp cauta sa il si disciplineze(adevarul este ca are nevoie pentru ca este un mare ecscroc sentimental....te cucereste cu niste zambete largi si pupici trimisi cu gramada.....si pici in plasa si il ajuti mai mult decat este cazul)

Va imbratisez pe toti+toate
Lapte bun mamici de pui experti in supt,relaxare si pace in suflete

Mergi la inceput