Fetele IB
Raspunsuri - Pagina 22
diana_jors spune:
Irinuca, sa va simtiti bine in casuta! Canta frumos greierii?
Alex e fara gips incepand de astazi. Ii e frica sa puna piciorul jos, dar sunt convinsa ca la un moment dat prins in joaca sau in activitati va uita de teama si va pune si piciorul jos.
Romandarea medicului a fost: apa termala vineri vom fi in Oradea, sa ii cautam un abonament la Felix.
In rest, am fost si am dat declaratia la Politie, si intrucat e vorba de fracturi dosarul va merge inainte indiferent daca depun eu plangere sau nu (eu am zis ca nu vreau sa depun plangere si nici trimitere la IML, mi s-a raspuns ca nu conteaza ce vreau eu ca dosarul oricum nu se inchide fara certificat IML si daca primesc citatie e obligatia mea legala sa o execut). Urmeaza sa il cautam pe sofer sa vedem ce putem face sa evitam sa ramana el cu dosar penal...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
diana_jors spune:
Aseara Alex aproape ca alerga prin casa, si nu vroia sa se culce, fiind convins ca dimineata cand se va trezi nu va putea umbla din nou... uf, ce poate fi in mintisoara lui... p.s. in seara asta plec la el
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
diana_jors spune:
Hello,
mai dati si voi un semn de viata macar sa stiu ca sunteti ok...
vad ca eu fac monolog pe-aici
myria spune:
Noi suntem bine.. numai ca eu mai rarut cu scrisul.. Am avut musafiri de prin alte orase, apoi mers la tara, la Iasi, apoi iar la tara.. acum ne-am adunat acasa, asteptam sa inceapa si 'ai mari gradinita, maine. Eu am treaba din greu, mi-am propus sa rascolesc toata casa , sper sa reusesc cand voi fi doar cu E. dimineata acasa..
Diana, care e rezultatul la RMN? (oare ai scris si nu am observat eu?) L-am vazut pe Alex mergand, e haiduc !
Irinuca, voi cum mai sunteti?
Ileana, cand nasti?
Oti, ce face Anya? Cand incepe gradinita?
Gabi, ce-ti fac cavalerii?
Martina, ati mai ajuns prin Sibiu? Daca nu, sa ne dai un semn cand ajunteti, ca de acum nu mai plecam. Puii tai ce mai fac? Mi-a ramas in minte "de ce te holbezi la fratiorul meu"
diana_jors spune:
Hello,
nu mai stiu daca am scris de RMN - rezultatul spune ca e vorba de inflamatie a articulatiei manubrio-sternale (unde se prinde prima coasta de stern), dar inca nu stiu din ce cauza si in ce masura (din ce am priceput eu mi-s cam praf si ligamentele deja). Urmeaza sa mai fac niste investigatii (tomograf computerizat sau ceva de genul asta ), dar deocamdata m-am concentrat pe situatia lui Alex, am hotarat ca e mai bine pentru mine sa le iau pe rand, altfel clachez...
Alex a avut 2 sedinte de kinetoterapie, e incantat de ele, se intelege excelent cu terapeutul (un baiat tinerel care stie cum sa il ia), se straduieste din rasputeri si face progrese, i-a surprins si pe cei de la clinica Joi sper sa obtin de la medicul de familie si trimiterea la www.spitalfelix.3x.ro/" target="_blank">clinica de recuperare pediatrica de la 1 mai (jud Bihor) sa faca si acolo niste hidro/balneo-kinetoterapie - exista exercitii pe care le face prost din teama de a-si lasa greutatea pe piciorul lovit, si asta l-ar ajuta sa isi distribuie greutatea in mod egal pe picioare. E un spital specializat in asa ceva, eu am cautat si la clinici private si n-am gasit nici una care sa aiba echipamentul necesar pentru copii, toate au doar pentru adulti . In mod normal pogramarile se fac cu 2-3 luni inainte, si se lucreaza pe serii de cate o saptamana fete/baieti, am senzatia ca e singurul din tara cu dotarile respective. Dar cum noi acum 2-3 luni nu stiam ca va fi lovit de masina... am vorbit cu un medic de acolo si il accepta, daca mai amanam va fi prea tarziu pentru ca isi va deforma mersul prea tare.
Martina, eu cred ca ari fi interesant si pentru voi, in mod normal exercitiile se fac cu internare si cu insotitor (parinte), noi o sa le facem cumva "ambulator", il va duce soacra mea zilnic. Spitalul e la Baile Felix, dar sectia pentru copii e in localitatea 1 Mai. Mai multe detalii daca te intereseaza poate afla soacra mea, va merge zilnic cu Alex pe acolo... (sau na, pentru oricine altcineva interesat, dati un PM daca vreti sa aflati ceva anume).
Cam atat, ma duc sa dorm, desi am mancat o ciocolata si mi-a sarit somnul
ileana_a spune:
Stiri si de la noi (mai pe lung, ca pe urma nu stiu cand o sa mai intru pe-aici).
Deci, am nascut luni o fetita, o cheama Marta. Irinuca a vut gura aurita cand m-a intrebat mai demult daca o s-o cheme asa Mie nu prea mi-a placut numele la inceput, dar se pare ca soarta a insistat sa se numeasca asa. Nu ne puteam hotari, am facut biletele (fiecare cu cate 3 propuneri), si Gabi a inclus si Marta, mai ales ca ieri a fost Sf Marta, mama sfantului Simeon Stalpnicul. Maria a tars la sorti..si a iesit Marta Am citit si eu viata sfintei, chiar m-a impresionat, mai ales ca se sarbatoreste de 2 ori pe an (si pe 1 sept, si pe 4 iulie), si acum ma bucur ca i-am pus numele asa.
Operatia a fost ok, doctorita Gussi este absolut fantastica. Sunt inca in spital (de-asta am timp de net ), dar azi ma externez.
Am insa o furie turbata impotriva pediatriei de aici, de la spitalul Cantacuzino . Nu am vazut asistente si doctorite mai incuiate ca ele, sunt stupefiata! In primul rand, descurajeaza total relatia mama-copil si alaptatul. Nu vor sa-ti aduca copilul in camera decat daca insisti ca nebuna, dar nu mai devreme de a doua sau a treia zi de la nastere - iar in timpul asta nu ti-l aduc ca sa-l pui la san.
Daca ai cumva neobrazarea sa-l ceri la alaptat, ti se spune cu dispret: "Da' ce, aveti lapte?" Copilul e indopat cu lapte praf, fiecare asistenta insista sa ii dea completare, iar noaptea au luat-o pe Marta de langa mine pe la ora 12, cand ammandoua dormeam duse, pe motiv ca sa ma odihnesc si eu...Da' nu stiu cum se face ca imediat dupa ce au dat buzna si au luat-o, n-am mai inchis un ochi pana dimineata si le-am boscorodit in gand de mama focului. La 6 dimineata cand mi-au adus-o, am sarit fericita sa-i dau sa suga, dar mi-a picat fatza sa o aud pe asistenta: "A, tocmai i-am dat noi sa manance, nu cred ca mai vrea sa suga".
In sfarsit, ieri le-a pus capac la toate faptul ca mi-au luat-o din camera in timp ce pe mie ma chemasera la radiologie. Cand m-am intors, mi-au zis ca au luat-o sa-i faca gauri de cercei. Bun, am zis, astept. Trece o ora, trece o ora jumate...mai sa fie, ce gauri ii fac, frate? ma duc sa o caut si descopar cu stupoare ca era pusa la fototerapie!!! Fara sa mi se spuna, fara sa mi se ceara acordul, dupa ce de dimineata pediatra zisese ca e bine sanatoasa! M-am otarat toata, am scos-o de acolo si acum ma stiu toate de nebuna. Nu inteleg cum poti dispretui atat de mult parintele! ce o fi atat de greu sa-i explici ca bebelusul are nevoie de un tratament? partea distyractiva este ca nici nu are nevoie, are doar icter fiziologic, iar fototerapia este pt cazurile grave de icter nuclear. Cand le-am intrebat de ce nu mi-au spus ca are icter grav, au zis ca nu are icter grav. Atunci de ce sta la lampa? Pt ca are icter accentuat Ce inseamna icter accentuat? I-ati facut analize de sange si a iesit bilirubina f mare? La care s-au isterizat complet, au inceput sa ma intrebe ce studii am eu, de ce trebuie sa-mi explice ele mie criteriile dupa care pun un diagnostic, si de ce sa intepe copilul degeaba?!!! Nu stiu, eu sunt depasita total, spuneti-mi daca sunt dusa cu pluta. In sfarsit, am refuzat sub semnatura fototerapia pana la intalnirea cu medicul pediatru. Dar nici ele nu s-au lasat mai prejos, m-au amenintat ca nu ma externeaza daca azi nu-i trece icterul...
partea buna a lucrurilor este ca acum ma stiu de artagoasa si n-au mai indraznit sa o ia pe Marta azi-noapte Si am dormit foarte bine amandoua
Asa ca aviz celor care ajung pe la Cantacuzino pediatrie...
A, era sa uit un amanunt care spune totul despre mentalitatea lor: nu e voie cu geamul deschis! In fiecare dimineata cand deschid geamul sa se aeriseasca, cineva baga capul pe usa si scoate un tipat: "Hi! Stati in curent! Inchideti geamul! Nu stiti ca bebelusii nu au voie cu geamul deschis, ca-i trage la urechi?" No comment.
gata, va las, tineti-mi pumnii sa ma externez astazi. Oricum sunt decisa sa ies sub semnatura, dar mi-ar placea sa plec linistita acasa, nu furioasa...
diana_jors spune:
Ileana, felicitari Bine ai veni, Marta!
Despre geam - eu stiu ca problemele apar daca geamul nu are plasa, ca pot intra albine/viespi si se poata lasa cu chestii grave de la intepaturi. De altceva... la Giulesti cand am nascut eu erau permanent geamurile deschise, nimeni nu avea probleme de curent.
Iar de adus copilul in camera - tu ai salon separat? Nici mie nu mi se aducea copilul, eram trimisa eu la el. Seara la 6 m-au operat, dimineata la 6 m-au ridicat din pat, la 9 m-au trimis un etaj in sus pe scari la alaptat (nu m-am dus atunci, am asteptat pana la ora 12 cand a venit sotul, ca lesinasem de 3 ori cand m-am ridicat prima data din pat si imi era teama sa nu pic pe-acolo)... Dar eram in salon normal, nu aveam salon separat pentru mama+copil.
Cat despre laptele praf... aiurea de tot. Alex a primit totusi glucoza cu seringa cand mai plangea...
Oricum, sa fie sanatoasa, si tie refacere rapida!
Edit, ca uitasem: "Dar nici ele nu s-au lasat mai prejos, m-au amenintat ca nu ma externeaza daca azi nu-i trece icterul..." - sa fiu sincera asta mi se pare normal
diana_jors spune:
Ah, sa nu uit: David
Gabriela, ce mai faceti voi?
ileana_a spune:
Citat: |
citat din mesajul lui diana_jors Edit, ca uitasem: "Dar nici ele nu s-au lasat mai prejos, m-au amenintat ca nu ma externeaza daca azi nu-i trece icterul..." - sa fiu sincera asta mi se pare normal |
Nu e normal, pt ca s-ar contrazice. Daca ii trece icterul intr-o zi, inseamna ca a fost o forma extrem de usoara, deci nu a avut nici un sens sa o bage la lampa. Daca are un icter mai accentuat, cum zic ele, e imposibil sa treaca intr-o zi, lui Cosma i-a trecut dupa 1 luna, si nu cred ca vor sa ma tina 1 luna aici.
In sfarsit, nu mai conteaza, sunt prea bine-dispusa astazi ca sa ma mai imbarlig cu ele
Cat despre proba etajului, da, am dat-o si eu, dar tot de nervi ca nu pot sa vad copilul. Dupa ce m-am ridicat prima oara din pat, m-a luat cu ameteli instantaneu si m-am culcat la loc. Totusi, eram atat de dornica sa o vad pe Marta, incat dupa o ora m-am ridicat din pat si le-am zis ca vreau sa urc etajul ala mirobolant. L-am urcat cu chiu cu vai, si acum ma felicit, pt ca m-am recuperat mult mai rapid decat la celelalte cezariene - la Municipal au pediatri mai destupati, iti aduc copilul imediat, si tinzi sa lenevesti mai mult in pat...
diana_jors spune:
Eu vroiam sa zic ca mi se pare normal prin prisma atator evenimente petrecute in ultima vreme, cred ca prefera sa sufle si in iaurt. Ma rog...
Despre miscarea din primele zile, mi s-a spus si mie ca ajuta foarte mult; aveam in salon 2 mamici aflate la a 3-a cezariana si ele se plimbau a doua si a treia zi dupa operatie pe scari in sus si in jos cateva etaje, mai carau sticle cu apa... au fost externate amandoua cu o zi inaintea mea...
Cum s-au manifestat ceilalti copii la venirea bebelinei?
paranteza: eu aman iar momentul bb2, dupa accidentul lui Alex am dubii ca sunt capabila sa am grija de mai multi copii... astept sa depasesc psihic momentul...