Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (69)
Raspunsuri - Pagina 19
LilianaR spune:
Danaisa, avem 731 de grame, suntem tot baiat! Bine, sanatos, nu ni s-a vazut fata. Poate pe 7 iunie, la urmatoarea.
A fost numai 3D, adica 2 dimensiuni in spatiu si una in timp.
Am primit si poze, dar destul de slab aparatul si calitatea lor.
Vorbeati de celule stem in capitolele trecute, ca sa nu va para rau ca n-ati facut ceva... pai asta se poate spune si in caz ca ati pus celulele stem la pastrare privata...
Sunt boli care se trateaza cu celule stem alogene (de la donator compatibil) si nu se pot trata cu celule stem proprii. Nu am auzit sa existe caz in care firma de depozitare sa nu-ti dea exact celulele tale, asa incat daca ai o boala genetica, ai celulele stem degeaba, ca si ele contin acelasi cod genetic!
Daca insa toata lumea le-ar depune in banci publice, sansele ar creste pentru toti! Nu stiu inca daca exista boli care sa nu poata fi tratate cu celule compatibile, ci numai cu celulele proprii, dar invers exista sigur!
Deci... se prea poate sa ne punem celulele la pastrare si tocmai ca toti facem asa sa ne scada sansele la un transplant.
24+ 
eveline spune:
Raluca, ce-mi place ca te gandesti la cum va arata camera...
Stii tu ca fiecare are alta parere despre cand va sta bebe singur in camera sau patul lui. Eu acu' fiind la al doilea bebe si gandindu-ma subiectiv totusi zic eu, ca va fi ca si la primul, nu-mi pun problema inca decat de un patut de bebe. Care va sta in camera noastra, a adultilor...care dupa o luna de "oaaaa oaaaa" se va transforma in camera mea...sotul sigur va migra in alta camera daca va vrea sa mai fie bun de ceva a doua zi la servici. Cand era Bia mica am cam pus botic ca sa zic asa can m-a anuntat sotul chior de somn intr-o noapte ca el doarme de azi inainte in sufragerie. Eu eram rupta si aveam pretentia sa fie si el la fel de rupt...pentru ce pana la urma, el mai trebuia sa fie si rentabil la servici a doua zi.
Una peste alta Bia a avut camera ei cap - coada abia la varsta de 4 ani. Si tot mai doarme cu mine cate o noapte
, mai ales daca e bolnavioara. Asa ne-am organizat noi, asa ne-a fost bine, a ajuns la varsta la care doreste o oarecare independenta si i-am oferit-o. Dar tot mai simte nevoia sa se lipeasca de mine uneori noaptea si sa doarma cu mine...nu va spun eu cum mai mult nu dorm cand nu e cu mine.
Asa incat pana peste vreo trei ani nu ma gandesc la culori pe pereti sau mobila...asa zic acum, da mai stii...o fi baietelul mai precoce si va dori mai repede camera lui, cine sa stie. Sanatosi sa fim.
22+
si mamica de
Bianca
alexuza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ana_25 Buna dimineata burtosi! Alexuza azi vin la tine! Ana 21+![]() |
TE astept
Burtica de
26 +
summertime spune:
| citat din mesajul lui LilianaR Danaisa, avem 731 de grame, suntem tot baiat! Bine, sanatos, nu ni s-a vazut fata. Poate pe 7 iunie, la urmatoarea. A fost numai 3D, adica 2 dimensiuni in spatiu si una in timp. Am primit si poze, dar destul de slab aparatul si calitatea lor. Vorbeati de celule stem in capitolele trecute, ca sa nu va para rau ca n-ati facut ceva... pai asta se poate spune si in caz ca ati pus celulele stem la pastrare privata... Sunt boli care se trateaza cu celule stem alogene (de la donator compatibil) si nu se pot trata cu celule stem proprii. Nu am auzit sa existe caz in care firma de depozitare sa nu-ti dea exact celulele tale, asa incat daca ai o boala genetica, ai celulele stem degeaba, ca si ele contin acelasi cod genetic! Daca insa toata lumea le-ar depune in banci publice, sansele ar creste pentru toti! Nu stiu inca daca exista boli care sa nu poata fi tratate cu celule compatibile, ci numai cu celulele proprii, dar invers exista sigur! Deci... se prea poate sa ne punem celulele la pastrare si tocmai ca toti facem asa sa ne scada sansele la un transplant. 24+ ![]() |
Liliana, stii cumva daca de la noi se pot depune intr-o banca publica? Daca s-ar putea, eu asa as face
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 24 saptamani cu
LilianaR spune:
| citat din mesajul lui puiutza Nu m-as mira sa fie astia atat de nesimtiti....dar totusi am o amica care e actionar la o clinica privata, si e sefa de laborator de analize. A nascut prin cezariana si si-a recoltat CS si i-a venit certificatul de viabilitate cu un procent foarte bun de 90% parca....sau mai mult, ceva de genul. Iar analize de sange si certificatul de viabilitate este eliberat de banca din strainatate....acuma sa fie in combinatie cu cei de afara?????? In Romanica noastra totul e posibil.....amica asta a mea e foarte tipicara si stie toate cele si ce e prin afara si eu m-am bazat pe ea si am zis ca fac ce a facut si ea. Apropo tot ea mi-a zis de niste analize pe care poti sa le faci lui BB dupa ce se naste - i se ia un pic de sange in maxim 48 de ore parca de la nastere si se trimit afara...si se testeaza posibilitatea de a face anumite boli in viata lui - pt. ca sa stii sa previi din timp...decat sa ajungi sa tratezi. la noi se face doar pt. 2-3 boli parca, dar in afara cica sunt tari la care sunt oblgiatorii aceste analize pt. 20-25 de boli. Si nici nu costa prea mult din cate am inteles aceste analize pt. BB. Dana 26+ cu si mami de Bobi (06.03.2006) |
E diferit de la persoana la persoana fiecare decizie... adica o decizia buna pentru tine poate sa nu fie una potrivita pentru mine, asta pentru ca experienta de viata a noastra difera, firea difera etc., asa incat poate ca nu tot ce place persoanei in cauza ti se potriveste. Important e sa analizam de la caz la caz.
Exista si la noi banca publica, e noua; personal, asa cum spunea cineva ca e in Belgia, asa as proceda si eu: as pune celulele acolo.
La noi in tara nu s-a folosit nicio mostra din jdemiile de celule stem depozitate proivat, insa au fost facute transplanturi (de unul stiu sigur) cu celule stem din banci publice din alte tari.
E interesant cu bolile alea, stii la ce anume se refera, poti da detalii? Multam!
24+
office spune:
| citat din mesajul lui Klarisse Buna dimineata, imi cer scuze public ca n-am mai intrat aseara insa eram terminata de oboseala si direct ![]() ..Deci, cuculetul meu este foarte bine, are 475 de grame, toate sunt la locul lor (coloana, vezica urinara, rinichi, stomac..etc), eram tare vioi si dadeam din manute. Suntem tare bucurosi si vreau sa va multumesc tuturor pentru sustinere..Parca sunt la Oscaruri ![]() .Kiti felicitari pentru bebelina jucausa ![]() .Klarisse graviduta 21+ ![]() Felicitari pentru vestile bune! http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png |

Tina,
cu
(27+) si mamica de
Iulia Maria (24.02.2008)http://lmtf.lilypie.com/RKoDp2.png
office spune:
| citat din mesajul lui LilianaR Danaisa, avem 731 de grame, suntem tot baiat! Bine, sanatos, nu ni s-a vazut fata. Poate pe 7 iunie, la urmatoarea. A fost numai 3D, adica 2 dimensiuni in spatiu si una in timp. Am primit si poze, dar destul de slab aparatul si calitatea lor. Vorbeati de celule stem in capitolele trecute, ca sa nu va para rau ca n-ati facut ceva... pai asta se poate spune si in caz ca ati pus celulele stem la pastrare privata... Sunt boli care se trateaza cu celule stem alogene (de la donator compatibil) si nu se pot trata cu celule stem proprii. Nu am auzit sa existe caz in care firma de depozitare sa nu-ti dea exact celulele tale, asa incat daca ai o boala genetica, ai celulele stem degeaba, ca si ele contin acelasi cod genetic! Daca insa toata lumea le-ar depune in banci publice, sansele ar creste pentru toti! Nu stiu inca daca exista boli care sa nu poata fi tratate cu celule compatibile, ci numai cu celulele proprii, dar invers exista sigur! Deci... se prea poate sa ne punem celulele la pastrare si tocmai ca toti facem asa sa ne scada sansele la un transplant. 24+ ![]() |
Felicitari Liliana!
Tina,
cu
(27+) si mamica de
Iulia Maria (24.02.2008)http://lmtf.lilypie.com/RKoDp2.png
RalucaElenaM spune:
LILIANAR. da ai un baietzoi acolo:)la 24 de saptamani 731gr??????????????sa fizi sanatoshi
papacios bebelashu
eveline, cred ca tot asa se vor desfashura si la mine "miscarile de trupe " intr-un final(sotzul in sufragerie eu cu bebelina) dar VISELE NU COSTA NIMIK

23+
oramona spune:
Liliana, felicitari pentru bebe. E placut sa stii ca creste si totul e ok 

.
Despre dormit, eu am de gand sa fiu egoista, copilul va sta in camera cu noi , dar sa nu-l prin pe tatic ca va dezerta 

. Asa zic acum dar daca bebe va fi galagios, poate o sa mi se mai moaie inima ![]()
mamica de fetita si
22+
alexuza spune:
Buna burtici

LilianaR si klarisse felicitari pentru vestile bune despre baieteii vostri 
cu asa vesti tot sa venitm toate . BEBEI SANATOSI SI FRUMOSI![]()
![]()
Burtica de
26 +